yağ dokusu nasıl erir / Vücut Yağı Nasıl Yakar

Yağ Dokusu Nasıl Erir

yağ dokusu nasıl erir

Yüz Yağları Nasıl Eritilir?

Mehmet soruyor

Merhaba benim sorum biraz farklı olacak hocam. Daha önce yüzümün bir tarafına fazla yağ enjeksiyonu yapılmış sonra da bunu eritmek için kortikosteroid, liposuction, lipaz vs. tedavilerinden sonuç alamamış biri olarak bazı makalelerde Thermage’ın gerekli enerji verilirse belli bir oranda ilgili bölgedeki yağları eritip yüzdeki asimetriyi önemli ölçüde giderebildiğini okumuştum. Daha önce bu durumla ilgili bir deneyiminiz var mıdır hocam, varsa ne yapmak gerekir bilgi verirseniz inanın çok makbule geçerdi. Saygılar.

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar Mehmet Bey. Pek çok lazer sistemini önerilen dalga boyutu dışında kullanırsanız yağ dokusu üstünde böyle bir etkisi olabilir. Bu normalde bizlerin istemediği bir etkidir. Yüzünüzün bir tarafına fazla yağ doldurulmuş olduğu için meydana gelen asimetrinin Thermage ile eritilip eritilemeyeceğini soruyorsunuz. Tabii ki bu mümkün ama kesinlikle tavsiye etmem. Sonuçta bu teknoloji cilt sıkılaştırmada kullanılır ve bu alanda güvenli olduğuna dair yapılmış pek çok klinik araştırma var. Ancak yağ dokusu üstündeki etkisi araştırılmamıştır. Yani sizi rahatsız eden bölgeye yüksek enerji verdiğinizde karşılaşılabilecek riskler hakkında elle tutulur bir bilgiye sahip değiliz. Bir doktor olarak protokolleri oluşturulmamış, hasta üstündeki etkisi tam olarak kestirilemeyen bir işlemi uygulamam, sizin de böyle bir risk almanızı önermem. Ya o bölgedeki fazla yağ dokusunu eritmeye çalışırken yağ dokusunun büyük bölümü yok olursa? Bunun yerine yüzdeki yağ dokusuna da etki eden bir cilt sıkılaştırma sistemi olan VShape’ten faydalanabileceğinizi düşünüyorum. Gıdı bölgesindeki yağlanmada ve yüzlerinin toplu görünmesinden şikayetçi olan hastalarda uygulanan bir teknolojidir bu güvenlidir ve etkisi kanıtlanmıştır.

Zilan soruyor

İyi günler doktor bey. Kilo fazlam çok yok. Olsa olsa kilo kadar vermem gerekiyor. Ama sanki tüm kilolar yüzümde toplanıyor. Birkaç kilo bile alsam yüzüm ay parçası gibi oluyor, yüzdeki yağlar nasıl eritilir? Yüzümü inceltmek için yapılabilecek herhangi bir tedavi var mı? Bu arada yaşım

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar. Daha ince ve zarif yüz hatları yaratmada en çok kullandığımız sistem VShape’tir. Bu sistem farklı teknolojilerle hem yüze dolgun bir görünüm veren yağ hücrelerine etki eder hem de cildi sıkılaştırır. Tedavi ismini yüzün V şekline sahip olmasından alır. V şeklindeki bir yüz hem daha zarif hem de daha genç görünür. Bu sistemle ilgili detaylı bilgi internet sitemizde yer almaktadır.

Demet soruyor

Merhabalar, Yanak bölgem oldukça yağlı buda bence yüzümü yağlı ve tombul gösteriyor. Yüzdeki yağı nasıl eritilir ve daha sıkı olması sağlanır?

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar, Yanak inceltme işlemi için en geçerli işlem ağız içerisinden gerçekleştirilen ve Bişektomi adıyla bilinen yağ alma cerrahisidir. Çok yakın zamana kadar yanak yağlarının alındığı ameliyat dışında yanak incelten başarılı bir metot yoktu. Agassi teknoloji hem yanaklardaki yağ dokusunu azaltıyor hem de yanak dokusunun sıkılaşmasını sağlıyor. Yağ tabakasına iletilen enerjiyle yağlar eritiliyor, yanak dokusundaki kolajen üretimi artırılarak deri altı dokularda sıkılaşma sağlanıyor. Forma radyo frekans teknolojisi ile çene hattını inceltmek, esnekliğini kaybetmiş çene bölgesini sıkılaştırmakta da etkili. Yeni kolajen ve elastin oluşumunu teşvik ederek, cildin esnekliğini artırıyor ve etkisi daha uzun süren sonuçlar sağlıyor. Son derece konforlu kombinasyon olan tedavi dakika kadar sürün hafta arayla seans yeterli oluyor. Sonraki yıllarda senede tek bir seans yapılması alınan sonucu korumak için yeterli oluyor.

Didem soruyor

Merhabalar, kendimi bildim bileli yanak bölgem fazla tombul. Yanaklarımdaki yağlardan dolayı yüzüm tombul görünüyor bunun farkındayım. Yüz yağlarımı eritmek istiyorum, Agassi bu yağları eritir mi bilgi verirmisiniz.

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar, Yeni nesil bir yüz biçimlendirme sistemi olan Agassi; genetik etkenler ya da yaşa bağlı olarak yanak bölgesinde oluşan fazla yağ dokusunu küçültmeye, bu bölgedeki cildi sıkılaştırmaya yarıyor. Agassi, genetik olarak geniş ve yağlı yanak bölgesi için geliştirilen bir monopolar radyo frekans teknolojisidir. İşlem ağız içinden kişiye özel tek kullanımlık proplar ile toplam her yanak için 10 dakika uygulama yapılmakta, yanak içi dokusunda yüksek ısı yaratılarak kollajen ve elastin aktivasyonu da gerçekleştirilmektedir. İşlem sonrasında yanak bölgesindeki yağ dokusunun hacmi küçülüyor ve yüksek radyo frekans enerjisinin etkisiyle bölgedeki cilt altı dokuları sıkılaşıyor. İşlem hafta arayla ihtiyaca göre minimum 2 maksimum 3 seans olarak önerilmektedir. Etkileri ilk seanstan sonra görülmeye başlanıyor.

İlahe soruyor

Selam doktor. Bir sene önce karın bölgesinden yağ alınıp yüzüme enjekte edildi. Yüz hatlarımı hiç beğenmiyorum… Nasıl kurtulabilirim?

Dr. Mustafa Karataş

Yüze enjekte edilen yağdan kurtulmak çok mümkün değil. Zaman içinde, doğal yaş alma süreciyle birlikte yüzünüze enjekte edilen yağ da eriyecektir. VShape, Forma ya da Agassi gibi yüz şekillendirmede kullandığımız sistemlerden fayda sağlayabilirsiniz. Tabii bunun mümkün olup olmadığı ancak konsültasyon sonrasında netleşebilir.

Jale soruyor

Yanaklarım çok tombul. İnce ve minyon biri olduğum halde bu yüzden kilolu görünüyorum. Henüz 18 yaşındayım. Bu durumun bir çaresi var mı? Yüz yağları nasıl eritilir?

Dr. Mustafa Karataş

Bir yüz biçimlendirme sistemi olan Agassi’den faydalanabilirsiniz. Sizin durumunuzda olduğu gibi yapı olarak hacimli bir yanak bölgesi olan kişilerde başarılı sonuçlar veren tedavi ağız içinden uygulanır. Yanak bölgesine iletilen radyo frekans enerjisi bu bölgedeki yağ dokusunu azaltırken cildi de sıkılaştırır. Böylece yüz hatları incelir, yüz daha biçimli bir form alır. Ancak şunu da belirtmekte fayda sizin yaşınızda bu duruma çok sık rastlanır. Yüzlerinin genişliğinden, yanaklarının tombulluğundan yakınan sizin yaşınızdaki gençlerin yüzleri aslında tam oturmamıştır. Yüz hatlarının oturması için birkaç sene daha geçmesi gerekir. Tavsiyem, birkaç sene daha beklemeniz ve bu süre sonunda eğer yanaklarınızın tombulluğundan hala şikâyetçi olursanız tedaviyi o zaman yaptırmanız.

Evrim soruyor

Merhabalar, 5 sene önce elmacık ön bölgeye, alnıma ve kaş içine yağ enjeksiyonu yaptırdım. Kilo aldığımdan dolayı elmacıklarım çok büyüdü, kaş içine yapılan kaştan yanlara doğru süzüldü, alnımda hafif çöküklük olan bölgeler oluşmaya başladı. Elmacıklarım nasıl küçültülür? Kaş içine yapılan yana doğru süzülen yağ enjeksiyonu nasıl düzelir? Alındaki çöküklükler (tekrar düzeltme istemiyorum) için tamamen alındaki yağ dokusu nasıl alınabilir? Teşekkürler.

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar. Maalesef yüzdeki yağ dokusunu sizin bahsettiğiniz gibi hassas bir şekilde yok edebilecek bir yöntem yok. Mesela Agassi diye bir teknoloji var, ama bu sistem sadece yanak bölgesindeki tombulluğu almak, daha ince yanaklar yaratmak için tasarlanmıştır, başka bir bölgeye uygulanamaz. Ancak elmacık kemiklerinizi inceltmek için VShape teknolojisinden fayda sağlayabilirsiniz. Sistemle ilgili detaylı bilgi internet sitemizde yer almaktadır.

Buse soruyor

Merhaba hocam. Bir şey danışmak istiyorum. Yüzdeki yağlar ve sıkılaşma için Agassi uygulaması yapılsa, yüzde yağ oranı düştüğü için kırışıklık olma ihtimali olur mu? En azından ilerisi için? Teşekkür ederim.

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar Buse Hanım. Agassi uygulaması yanak bölgesi toplu olan, yani bu bölgedeki yağ dokusu zaten fazla olan hastalara uygulandığı için böyle bir yan etkisi yoktur.

Berre soruyor

Hocam ben 18 yaşındayım bedenen çok zayıfım ama yüzüm bedenimle orantısız ve yağlı. Daha ince bir yüz için işlem yaptırsam sonuç alır mıyım? Birkaç merkezle görüştüm powershape2 ve magic crush cihazları varmış. Yüz yağları nasıl eritim, sizce hangisi etki eder?

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar. Bu cihazları kliniğimde kullanmadığım için size bilgi veremiyorum. Kliniğimizde yanak bölgesini incelmede, yüze zarif bir görünüm vermede son derece etkili sonuçlar sağlayan Agassi sistemi uygulanıyor. Agassi yanak inceltmedeki etkisi FDA tarafından da onaylanmış bir teknolojidir.

Yağ Enjeksiyonu Nedir, Öncesi ve Sonrası Nasıldır?

Yağ Enjeksiyonu, yüz ve vücutta çökük veya zayıf alanları dolgunlaştırmak, istenilen yere hacim kazandırmak için yapılan estetik amaçlı bir işlemdir.  Bu yağ enjekte etme işlemi ayrıca “Otolog” olarak da adlandırılmaktadır. &#;Otolog&#; kelimesi basitçe kişinin kendi dokusunu veya yağını kullanmasını ifade etmektedir.

Yağ enjeksiyonu tedavisi, yüzdeki yanaklar, dudaklar, çene çizgisi veya elmacık kemikleri gibi bölgelerde dolgunluk ve gençlik etkisi oluşturmak için tercih edilmesinin yanı sıra ayrıca, kalça, meme veya göğüsler gibi vücut bölgelerinde hacim artırma veya şekillendirme farklı farklı uygulamaları da içermektedir.

Yağ enjeksiyonu (Otolog yağ transferi) üç aşamadan oluşmaktadır. İlk adımda, bir miktar yağ  çekilmektedir. İkinci adımda, yağ hücrelerinin izolasyonu ve temizlenmesi işlemi yapılmaktadır. Üçüncü ve son adımda da yağ hücreleri hedeflenen bölgelere enjekte edilmektedir. 

Yağ Enjeksiyonu Nedir?

Birçok farklı amaca yönelik uygulanabilen yağ enjeksiyonu, vücuttaki yağ dokusunun başka bir bölgesinden alınarak, belirli bölgelere enjekte edilmesini içeren bir estetik prosedürdür. Vücuttaki doğal yağları kullanan bu uygulama, vücutta dolgunluk ve hacim oluşturmak, çizgileri ve kırışıklıkları azaltmak veya belirli bölgeleri şekillendirmek farklı farklı amaçlar için tercih edilebilmektedir.

Yağ enjeksiyonu, vücudun &#; donör alan &#; adı verilen bir bölümünden yağ alınması işlemi ile başlamaktadır. Bu donör bölgeyi uzman doktor kendi belirleyebileceği gibi hastaya da danışmaktadır. Vücuttan alınan yağ süreci sonrasında, vücudu yeniden şekillendirmek, hacim vermek veya düzeltmek üzere istenilen bölgeye aktarma işlemi uygulanabilecektir.

Yağ enjeksiyonu için yağ nerelerden alınır?

Vücut genelinde belirli bölgelerde yağ birikimi oldukça yoğun olmaktadır. Yağ birikiminin yoğun olduğu bu bölgelerden belirli tekniklerle yağların alınması ve bu yağ hücrelerinin canlılığının korunması mümkün olmaktadır. Ayrıca bu yağ alma işlemine literatürde liposuction da denilmektedir. 

Yağ enjeksiyonu uygulanması için vücuttan yağ alınabilecek bölgeler şu şekildedir:

Bu bölgeler, yağ enjeksiyonu için en sık kullanılan alanlardır, ancak prosedürün kullanıldığı bölgeler hastanın tercihlerine ve hedeflenen sonuçlara bağlı olarak farklı farklı olabilmektedir. Yağ enjeksiyonu için yağ alımının hangi bölgeden uygulanmasının ne tür bir etkisi olabileceğine dair plastik cerrahi uzmanınız size tüm yönleriyle anlatacaktır.

Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

Yağ enjeksiyonu, oldukça invaziv bir tedavi olduğundan, bu işlem sadece plastik cerrahlar tarafından, nitelikli ve donanımlı hastanelerde yapılmalıdır. Öncelikle bu işlem için, ameliyat öncesi doktorunuzdan randevu almanız ve bir ön görüşme yapmanız gerekmektedir. Bu ziyaretiniz sırasında cerrah, tedavinin uygulanmasına yönelik;

  • herhangi bir engel olup olmadığını,
  • hangi bölgelerin tedavi edilmesi gerektiğini,
  • ne ölçüde (ne kadar yağ dokusu infiltre edilmesi gerektiğini) değerlendirecektir.

Bu noktada, komplikasyonlardan kaçınmak için, belirli hastalıklardan muzdaripseniz ve düzenli olarak kullandığınız ilaçlar var ise, bunlar konusunda doktorunuza bilgi vermeniz çok önemlidir. Ayrıca ameliyatı gerçekleştirmeden önce, sigarayı bırakmak, herhangi bir ilaca ara vermek gibi konularda cerrahınızın size bildireceği tüm endikasyonlara uymanız esastır. Ameliyat hem sedasyonlu lokal anestezi altında hem de genel anestezi altında yapılmaktadır. Anestezi tipinin seçimi tedavi edilecek bölgeye ve alınması gereken yağ miktarına göre cerrahın kararına bağlıdır.

Lokal anestezi ile yapılan işlemlerde hastanede kalmanıza gerek yoktur. Ancak genel anestezide bir gece hastanede yatmanız gerekecektir. Seçilen anestezi uygulandıktan sonra cerrah asıl ameliyata başlayacaktır. Ameliyat başlangıcında doktor, yağ enjeksiyonunu gerçekleştirmek için gerekli olan yağ miktarını ince bir kanül ile aspire ederek ilerleyecektir. Yağ alınan bölgeler genellikle doğal olarak fazla yağ miktarına sahip uyluk, karın veya basen yanıdır.

Ancak işlem yapılacak bölgelere sızmadan önce yağın özel bir santrifüj vasıtasıyla arındırılması gerekmektedir. Bu operasyon, bazı yağ hücrelerinin (adipositler) parçalanmasından sonra açığa çıkabilecek kan ve sıvıların uzaklaştırılmasını sağlamaktadır. Bu noktada doktor, yeniden şekillenmesi, hacim kazandırılması ve/veya gençleştirilmesi gereken bölgeye yağın aktarılması ile devam edecektir. Operasyonun sonunda operasyona dahil olan alanlar ancak doktorun uygun gördüğü durumlarda özel bir bandajla korunacaktır.

 

 

Yağ Enjeksiyonu Ne Kadar Kalıcı?

Cilt altına uygulanan yağ enjeksiyonunun kalıcılığı, kişiden kişiye ve uygulanan bölgeye bağlı olarak değişkenlik gösterebilecektir. İşlem sırasında enjekte edilen yağın bir kısmı 1 &#; 2  ay süresince vücut tarafından emilebilir ve bir kısmı kayıp yaşanabilecektir, bu emilim doğal bir süreçtir. Enjekte edilen yağın kalan kısmı ise uzun süreler kalıcı etkiye sahiptir, kişilerin bünye ve yaşam tarzına göre farklı olsa da ortalama yıl kalıcıdır. 

Vücuda enjekte edilen yağ geçici dolgudan daha uzun bir ömre sahiptir. Genellikle hyalüronik asit bazlı olan geçici dolgular ortalama ay kalıcı etkiye sahip iken yağ enjeksiyonları 2 ya da 3 sene boyunca dolgunluk etkisini korumaktadır.

Yağ Enjeksiyonu Hangi Bölgelere Yapılır ?

Yağ ile yapılan dolgu enjeksiyonu işlemi yanaklar, elmacık kemikleri ve yüz genelinde dolgunlaştırıcı ve gençleştirici etkisi sebebiyle tercih edilirken bunun yanı sıra kalça, göğüs ve diğer başka vücut bölgelerinde de hafif dolgunlaştırma amaçlı uygulanabilmektedir. Bu anti-aging ve dolgunlaştırıcı etkilere sahip tedavinin uygulandığı bölgeler şu şekilde sayılabilir:

  • Yüz bölgesinde yanakları, çeneyi ve elmacık kemiklerini dolgunlaştırma
  • Dudaklarda dolgunlaştırma amaçlı (Ayrıca ilgili olarak &#;Doğal Yöntemlerle Dudak Dolgunlaştırma&#;)
  • Sarkık veya hafif belirgin göğüslere hafif hacim kazandırma
  • Kalçaları dolgunlaştırmak (Ayrıca &#;BBL Ameliyatı Nedir, Nasıl Yapılır?&#; yazımıza da göz atabilirsiniz.)
  • İnce bacakları dolgunlaştırmak için de iyi bir tercih olabilmektedir.

Bacağa Yağ Enjeksiyonu

Bacaklarda dolgunluk, şekillendirme veya hacim kazandırma gibi estetik amaçlı olarak yapılan operasyondur. Bu işlemde bel, karın veya kalça gibi bölgelerden yağ alınması ile genellikle bacağın hacim kazandırılması istenen bölgesine uygun oranda ya enjekte edilmesi sürecini içerir.  Bacağa yağ enjeksiyonu kalıcı mı? Bacaklara enjekte edilen yağlar kişinin yaşam tarzına ve bünyesine göre farklı süre kalıcı etkiye sahip olacaktır. 

Kalçaya Yağ Enjeksiyonu

Genel olarak kalçaya yağ enjeksiyonu yaptıranlar, kalçalarında dolgun, hacimli bir etki sağlamak için bu ameliyatsız estetik uygulamayı tercih etmektedir. Kalçalara kişinin istediği hacimde şekil vermek için uygun miktarda yağ enjekte edilmesi süreci sonrası ayrıca entegre olarak kalçalara liposuction da uygulanabilmektedir.

Yüze Yağ Enjeksiyonu 

Yüzün şeklini ve hacmini geri kazandırmak ve yaşlanma belirtilerini azaltmak için uygulanan yüz yağ enjeksiyonu, başta kırışıklıkları gidermek veya azaltmak için yapılmaktadır. Teknik, hücrelerin çevre dokuların tamamı boyunca uyum sağlaması göz önüne alındığında, hacmi geri kazanmanın en etkili ve en güvenli yollarından biri olarak düşünülebilir.

Ayrıca daha detaylı bilgi için &#;Yüze Yağ Enjeksiyonu Nedir, Nasıl Yapılır?&#; başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz. 

Memeye Yağ Enjeksiyonu

Yağ enjeksiyonu, vücudun boş görünen alanlarının hacmini arttırmayı amaçlayan doğal süreçleri içeren bir estetik uygulamadır. Dolayısıyla, memeye yağ enjeksiyonu memelerde dolgunluk oluşturma amaçlı da uygulanabilen bir işlemdir. Doğal bir etki ile şekillendirme ve hacim arttırma için güvenli ve uyumlu bir tekniktir. 

Özellikle ameliyattan korkan ve vücutlarında silikon gibi yabancı cisim olmasını istemeyen kadınlar için alternatif bir uygulama olan bu teknik, hafif meme büyütme isteyen kadınların iz bırakmadan ve implantsız mükemmel sonuçlar elde etmelerini sağlar. Ayrıca memeye yağ enjeksiyonunun sağladığı faydalar arasında şunlar da sayılabilir:

  • İki meme arasındaki asimetrileri ve yumrulu bir memeyi düzeltme
  • Daha önce yapılmış bir mamoplastinin hasarını onarma
  • Tümör sonrası meme rekonstrüksiyonun etkisini hafifletme

Yağ Enjeksiyonunun Faydaları ve Avantajları Nelerdir?

Yağ enjeksiyonunun sunduğu en büyük avantaj, muhtemelen, dolgu maddeleri gibi diğer benzer tedavilerde meydana gelebilecek herhangi bir alerjik reaksiyona neden olmamasıdır. Bu işlem kendi vücudunuzdan alınan yağlar kullanılarak yapılmaktadır. Bu nedenle yağlar , vücudunuz tarafından yabancı madde olarak kabul edilmez.

Yağ enjeksiyonu, doğru bir şekilde yapıldığında, vücudunuzu dolgunlaştırmanıza yardımcı olur. Ayrıca, yüzünüzün ifadesini değiştirmeden doğal olarak genç bir görünüm elde etmenizi sağlamaktadır. Bunun yanı sıra düzeltilecek bölgelere transfer edilen yağlar ömür boyu kalabilmektedir. Ancak ameliyattan sonraki haftalarda enjekte edilen yağın kısmen geri emilmesinin normal olduğu unutulmamalıdır.

Geri emilen yağ miktarı kişiden kişiye büyük ölçüde değişmektedir. Bununla birlikte, bu ilk aşamadan sonra, enjekte edilen yağ artık hiçbir şekilde geri emilmeyecektir. Tedavi edilen bölgede sabit olarak kalacaktır. Mükemmel bir sonuç elde etmek için bir süre sonra işlemin tekrarlanması gerekebilir.

Her durumda, yağ enjeksiyonu ile elde edeceğiniz sonuçlar mükemmeldir. Kısmi yağ emiliminin ilk periyodundan sonra kalıcı olacaktır. Tüm bu nedenlerden dolayı yağ enjeksiyonu doktorlar tarafından onaylanmaktadır. Ayrıca doğal bir görünümle estetik yaptırmak isteyen herkes tarafından da çok tercih edilen bir kozmetik cerrahidir.

Yağ Enjeksiyonu İyileşme Süreci Nasıldır?

Yağ enjeksiyonu sonrası iyileşme süresi iki günden iki haftaya kadar değişkendir. Ancak kişilerin iyileşme süreçleri bünyelerine göre farkı farklı olabilecektir. Genelde yağ dolgusunun uygulandığı bölgeye mikro uçlu iğnelerle işlem yapıldığından çok küçük kabarıklar olabilir, bu kabarıklar 1 haftalık sürede kaybolacaktır. Liposuction işleminin uygulandığı bölgede ise haftalık süre iyileşme süresi olarak kabul edilmektedir. 

Yağ Enjeksiyonunun Riskleri ve Yan Etkileri Nelerdir?

Ameliyat sonrası bazı yan etkiler görülebilmektedir. Ameliyattan hemen sonra yağın alındığı bölgelerde ağrı hissi yaşanması oldukça yaygındır. Hafif şişlik ve küçük morlukların görünümü de sık görülen yan etkiler arasındadır.

İşlem sonrasında oluşabilecek diğer yan etkiler şunlardır:

  • Ameliyatı takip eden günlerde hafif ateş,
  • Genel halsizlik hissi,
  • Tedavi edilen bölgelerin cildin geri kalanından daha koyu bir renk alması. Bu komplikasyondan kaçınmak için ameliyattan sonra en az ay güneşe maruz kalmamak gerekmektedir.
  • Tedavi edilen alanlarda ödem görünümü (yani, sıvı birikiminin neden olduğu şişlik görünümü).

İşlem sonrası şişlikler ne zaman geçer?

Genelde uygulanan yağ enjeksiyonu işlemi sonrası ilk birkaç gün operasyon uygulanan bölgelerde şişlik ve ödem oluşabilmektedir. Oluşan bu şişlik ve ödemler işlemin doğal bir sürecidir.  1 haftalık süre içerisinde şişlikler yavaş yavaş geçecektir. Aşırı komplikasyonlar gözlemlediğinizi düşünüyorsanız doktorunuza danışmak en sağlıklı karar olacaktır.

Sık Sorulan Sorular

Yağ enjeksiyonu ne zaman oturur?

Enjekte edilen yağ şişlik ve morlukların da azalması ile 1 aylık sürede gözle görünür etkisini gösterecektir. Tam istenilen nihai sonuç içinse 5 ila 6 aylık süre geçmesi gereklidir. Cildinizin altına enjekte edilen yağ hücreleri yüzünüz için yeni bir yapıdır bu sebeple o dokuya uyum sağlaması birkaç ay sürebilmektedir.

Yağ enjeksiyonu için yaş sınırı var mı?

Ameliyatı olan hastaların çoğu 20 ile 60 yaşları arasındadır. Ancak bu yöntem 60 ile 80 yaş arasındaki kişilerde de başarıyla uygulanmaktadır. Daha genç hastalarda dudak ve elmacık kemiği bölgesi gibi yüzün belirli bölgelerinin hacmini artırmak için yapılmaktadır.

Ağrılı ve acılı bir işlem midir?

Ağrı minimaldir. Ayrıca, lokal anestezi ile yapılan işlemlerde birçok durumda sizi rahatlatacak ve işlemin stresini azaltacak “sakinleştirici” kullanılmaktadır.

Alma yağ enjeksiyonu nedir?

Birçok farklı bölgeye uygulanabilen Alma yağı enjeksiyonu, daha dolgun ve şekilli bir görünüm elde etmek isteyen kişiler arasında popülerdir. Bu uygulamada genellikle karın, kalça veya uyluk gibi bölgelerden liposuction yöntemiyle belirli miktar yağ alınır. Daha sonra, alınan yağ özel bir işlemden geçirilir.  Ardından, dolgu uygulanacak bölgeye enjekte edilir.

bilgehanT+

Related Posts

Yağ Enjeksiyonu

Yağ enjeksiyonu bir yerden alınan yağ hücrelerinin iğne ile başka bir yere verilmesidir. Alınan yer genellikle karın bölgesidir. Verilen yağ hücreleri yeni yerlerinde yaşamaya devam ederler orada bir dolgu maddesi görevi görürler. Yağ enjeksiyonunun başarısı verilen hücrelerin yaşamaya devam etmesine bağlı. Eğer verilen hücreler ölürlerse birkaç hafta sonra bütün dolgu etkisi ortadan kalkar. Kısaca ölü yağlar erir.

İşlem Nasıl Yapılıyor?

Yağ enjeksiyonu yapmanın birçok değişik tekniği ve aleti var. Temel olarak yağlar özel liposuction enjektörleri ile alınıyor ve başka bir enjektöre aktarılarak yeni yerlerine enjekte ediliyor. Her iki safhada da kesik yapmaya ve dikiş koymaya gerek yok ve lokal anestezi yeterli oluyor.

İşlemin Başarısı Neye Bağlı?

Bu işlemin başarılı olması tamamen kullanılan aletlere ve tekniğe bağlı. Son yıllara kadar verilen yağların erimesi neredeyse bir kuraldı. Ancak son birkaç senede ciddi bir ilerleme oldu ve artık verilen yağların tutma ihtimali ciddi olarak arttı. Örnek olarak benim yağları alırken kullandığım iğnenin içerisi özel hazırlanmış ve altın kaplı. Amaç kanülün içerisinde olabilecek metal çapakları düzeltmek ve hücrelere en az zarar verecek alaşımla, yani altın ile yüzeyi kaplamak. Alınan hücrelerin hava ile temas etmemesi, yağların verildiği enjektörlerin boyutları, uyguladığınız basınç gibi birçok ayrıntı da var. Ama asıl önemli olan aletler ve onlar olmadan vereceğim yağların eriyeceğine eminim.

Yağlar En Sık Nereye Veriliyor?

Sıklıkla yüz bölgesinde kullanılıyor. Dudakları kalınlaştırmak, Ağız kenarındaki derin kırışıklıkları doldurarak yok etmek, elmacık kemiklerini dolgunlaştırmak hatta alt çeneyi biraz büyütmek amacı ile bir miktar yağ verilebilir. Yağlar kalçaların şeklini düzeltmek, daha önce yapılmış ve çöküklüklere sebep olmuş liposuction deformitelerini düzeltmek amacıyla da sıkça kullanılıyor. Bazı kazalardan sonra da bu işleme başvurulabilir. Örneğin alın bölgesinde bir çöküklük oluşmuşsa bu yağ ile doldurulabilir. İŞLEM: Buna bir ameliyat demek kolay değil. Belki botox gibi bir işlem ile küçük bir ameliyat arası büyüklükte diyebilirim. Yinede bir ameliyathane ortamında yapmakta fayda var. İşlem aslında 20 dakika kadar sürüyor. Ama alınan yağların hazırlığı da en az o kadar sürüyor ve toplam süre bir saate yaklaşabiliyor. Lokal anestezi her zaman yeterlidir.

Komplikasyonlar ve Çıkabilecek Sorunlar

Düşükte olsa enfeksiyon olabilir. Bu durumda o bölgede küçük apseler görülebilir. Tedavi olarak antibiyotik ve pansuman yeterli olacaktır. En sık ortaya çıkabilecek problem yağların erimesi olacaktır. Verilen yağlar daima homojen olarak eridiği için asimetri görülmesi çok nadirdir. Yani dudağınızın sol tarafındaki yağlar eridiyse sağ taraftakiler de aynı miktarda eriyecektir. Yağların erimesi herhangi bir sağlık problemi de çıkarmaz ve işlem istenirse tekrar edilebilir.

Sık Sorulan Sorular:

Yağlar mutlaka eriyormuş, her üç ayda bir bu işi tekrar mı edeceğiz?

Verirken yağların erimeyeceğini ümit ediyoruz. Düşük bir ihtimal ile erirlerse işlem tekrar edilebilir. Ama amaç bu işlemi bir kere yapmak ve tekrarına gerek duymamak.

Yağ alınan yerlerimde incelme olacak mı?

Hayır. Alınan miktarlar o kadar küçük ki siz alınan yerde bir fark göremezsiniz.

İpuçları:

  • Ameliyattan sonra yağ verilen yerlerde biraz ödem olur. Özellikle dudaklar olduğundan daha büyük gözükür. Paniğe kapılmayın. İşlemden sonra devasa gözüken dudaklarınız bir kaç gün sonra küçülecekler ve gerçek şekillerini alacaklar.
  • Erime genellikle ilk ayın sonunda kendini belli eder. İşlem ikinci ayda tekrar edilebilir.
  • Eğer bir bölgeye fazla yağ verilmişse ilk haftalarda buraya yapacağınız düzenli ve kuvvetli masaj ile yağları eritebilirsiniz.

İşlem Sonrası Sizi Neler Bekler:

İşlemden sonra yağ verilen yerde şişlik olacaktır. Bu birkaç gün sürer. Aynı gün evinize çıkabilir, şişliklerden rahatsız değilseniz ertesi gün işinize dönebilirsiniz. Spora bir hafta sonra başlayabilirsiniz.

Ameliyatın Karnesi:

Anestezi şekli: Lokal anestezi ve sedasyon. Ameliyat nerede yapılmalı: Tercihan bir hastane ameliyathanesinde.

Ameliyat süresi: 1 saat. Hastanede yatış süresi: Birkaç saat sonra taburcu olunabilir.

Ameliyat sonrası ağrı – sıkıntı: Bir kaç gün hafif bir sızlama olabilir. Genellikle ağızdan alınan basit ağrı kesiciler yeterli olur.

Şişme, morarma: gün arasında, orta derecede.

Pansuman: Yok.

Dikişler: Alınması gereken dikiş yok Ne zaman işe dönülebilir:

Ertesi gün. Spor: 1 hafta sonra. Son şekil: Genellikle bir iki hafta sonra gerçekleşmektedir 

Yağ Oranımızı Nasıl Düşürebiliriz?

Vücut yağ oranı, vücudumuzda bulunan yağ doku ağırlığının toplam ağırlığımıza oranıyla bulunur. Yağ oranımız bize kondisyonumuz ve sağlığımız hakkında önemli bilgiler verir. Çok yüksek yağ oranı sağlığımız hakkında endişelenmemiz gerektiğinin önemli bir işaretidir. Çünkü çok yüksek yağ oranına sahip kişilerde bazı kronik hastalıklar, kalp rahatsızlıkları ve organ çevresinde yağlanma sıkça görülür. Bu da hayat kalitemizin düşmesine erken yaşlanmaya hatta ömrümüzün kısalmasına sebep olur. 

Yüksek yağ oranı kadar çok düşük seviyelerde yağ oranına sahip olmakta tehlikelidir. Hayati fonksiyonlarımıza yerine getirmek için ideal yağ oranı cinsiyetimize göre değişmekle birlikte bu oran erkeklerde yüzde 15, kadınlarda ise doğurganlık ve bazı hormonların görevlerini yerine getirmesi için yüzde 22 civarındadır. Ama ideal yağ oranı fit gözükmek için gereken yağ oranıyla aynı değildir. Kaslarımızı daha görünür kılmak ve daha fit gözükmemizi sağlamak daha düşük bir yağ oranına sahip olmamızla mümkündür. O halde eğer hedefimiz yağ oranımızı düşürmek ise bu tavsiyeleri mutlaka okuyun.

Yağ oranımızı düşürmek için 8 öneri

1. Trans yağ içeren gıdalardan kaçının

Trans yağlar, hidrojenin soya fasulyesi yağı gibi doymamış yağlara pompalanmasıyla oluşturulur. Bazı margarinlerde ve sürülebilir ürünlerde bulunurlar ve ayrıca sıklıkla paketlenmiş gıdalara eklenirler, ancak birçok gıda üreticisi bunları kullanmayı bıraktı. Bu yağlar, gözlemsel ve hayvan çalışmalarında iltihaplanma, kalp hastalığı, insülin direnci ve özellikle karın bölgemizde yağ oranı artışıyla ilişkilendirilmiştir. Karın bölgemizde ki yağ oranımızı düşürmek ve sağlığınızı korumak için içindekiler etiketlerini dikkatlice okuyun ve trans yağ içeren ürünlerden uzak durun. Bunlar genellikle kısmen hidrojene yağlar olarak listelenir.

2. Şekerli içeceklerden uzak durun

Şekerle tatlandırılmış içecekler, karın bölgesinde yağlanmanıza neden olabilecek sıvı fruktozla yüklüdür.

Araştırmalar, şekerli içeceklerin karaciğerde yağ artışına yol açtığını gösteriyor. 10 haftalık bir çalışma, yüksek fruktozlu içecekler tüketen kişilerde önemli derecede yağ oranın arttığını gösteriyor. Şekerli içecekler, yüksek şekerli yiyeceklerden bile daha kötü görünmektedir. Beyniniz sıvı kalorileri katı kalorilerle aynı şekilde işlemediğinden, daha sonra çok fazla kalori tüketmeniz ve bunları yağ olarak depolamanız olasıdır. Yağ oranınızı düşürmek için şekerli içecekler tüketmeyin.

3. Yüksek protein alın

Protein kilo yönetimi için son derece önemli bir besindir. Yüksek protein alımı, iştahı azaltan ve tokluğu destekleyen tokluk hormonu PYY'nin salınımını artırır. Protein ayrıca metabolizma hızınızı artırır ve kilo verme sırasında kas kütlesini korumamıza yardımcı olur. Birçok gözlemsel çalışma, daha fazla protein tüketen kişilerin, daha düşük protein diyeti uygulayanlara göre daha az yağlanmaya sahip olma eğiliminde olduğunu gösteriyor 

Yağ oranını düşürmek için her öğüne iyi bir protein kaynağı eklediğinizden emin olun.

4. Her gün yüksek diyet lifli gıdalar tüketin

Diyet lifli besinler sindirim sisteminizden geçerken yiyeceklerin sindirimini yavaşlatmaya yardımcı olan bir jel oluşturur. Araştırmalar, bu lif türünün tok hissetmenize yardımcı olarak kilo kaybını dolayısıyla yağ oranını düşürmeyi desteklediğini ve böylece doğal olarak daha az yemek yiyeceğimizi gösteriyor. Ayrıca vücudumuzun yiyeceklerden emdiği kalori miktarını da azaltabilir. 

Mükemmel diyet lif kaynakları:

  • Keten tohumu
  • Brüksel lahanası
  • Avokado
  • Baklagiller
  • Böğürtlen

5. Kardiyo egzersizi yapın

Kardiyo sağlığımızı iyileştirmenin ve kalori yakmanın etkili bir yoludur. Araştırmalar ayrıca yağ oranını düşürmek için en etkili egzersiz biçimlerinden biri olduğunu gösteriyor. Kardiyo egzersizini orta veya yüksek yoğunlukta seçebilirsiniz. Çünkü egzersiz programınızın sıklığı ve süresi yoğunluğundan daha önemlidir.

Bir çalışma, menopoz sonrası kadınların, haftada dakika egzersiz yapanlara kıyasla, haftada dakika aerobik egzersiz yaptıklarında yağ oranlarının daha fazla azaldığını buldu.

6. Ağırlık kaldırarak direnç egzersizleri yapın

Pilates, yoga gibi sporlar yaparak yağ oranımızı düşürmek kısa vadede mümkün değildir. Ağırlık antrenmanları, kas kütlesini artırmaya yöneliktir. Ve kas kütlesi ne kadar artarsa, dokular daha çok enerjiye ihtiyaç duyacağı için, metabolizma da o kadar hızlanır. Bu da yağ yakımımızın hızlanması anlamına gelir. Bu yüzden vücudumuzda ki yağ oranını düşürmek için, antrenman programımıza ağırlık çalışmalarını eklemeliyiz. 

7. Karbonhidratları azaltın

Karbonhidrat alımınızı azaltmak yağ oranımızı azaltmak için çok faydalı olabilir. Günde 50 gramın altında karbonhidrat içeren diyetler, aşırı kilolu kişilerde, tip 2 diyabet riski taşıyanlarda ve polikistik over sendromu (PCOS) olan kadınlarda yağ oranını azaltmaya yardımcı olur.

Sıkı bir düşük karbonhidrat diyeti uygulamanız gerekmez. Bazı araştırmalar, rafine karbonhidratları işlenmemiş nişastalı karbonhidratlarla değiştirmenin metabolik sağlığı iyileştirebileceğini ve yağ oranını düşürebileceğini gösteriyor.

8. Sağlıklı bir uyku düzeni edinin

Uyku, kilo da dahil olmak üzere sağlığınızın birçok yönü için önemlidir. Araştırmalar, yeterince uyumayan kişilerin daha fazla kilo alma eğiliminde olduğunu gösteriyor ve dolayısıyla daha yüksek yağ oranına sahip olmaya neden oluyor.

Her gece en az 7 saat uyumaya ek olarak, yeterli kalitede uyku aldığınızdan emin olun.

Bewell ekibi olarak biz hedefi yağ oranını düşürmek olanlar için en uygun beslenme ve egzersiz programını birlikte sunuyoruz. Aynı zamanda bu sürecin devamlılıklarla yani alışkanlıklarla mümkün olduğunu biliyor ve egzersiz alışkanlığı kazanmak, doğru beslenmek ve yağ oranını düşürmenin detaylarını öğretmek için içeriklerimizle bu süreci destekliyoruz. 

Hemen Bewell online diyet platformundan Diyetisyeninizi seçerek yağ oranınızı düşürmek için en doğru desteği alabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir