kizilcahamam kaplicalar / Kızılcahamam Kaplıcaları, Özellikler, Fiyatlar Mayıs

Kizilcahamam Kaplicalar

kizilcahamam kaplicalar

Kızılcahamam Kaplıcaları

Ankara Kızılcahamam ilçesinin merkezinde bulunan Kızılcahamam, sularının özeliği benzerlik gösteren Kızılcahamam kaplıcaları Büyük ve Küçük Kaplıca olarak 2 kaplıcadan oluşmaktadır. çocuğu olmayan kadınlara umut kaynağı olmanın yanı sıra birçok hastalığa da şifa veriyor. Büyük Kaplıca Kaynağı 47, Küçük Kaplıca Kaynağı 44 derecedir. Kızılcahamam Maden Suyu Kaynağı , Acısu Kaplıcası Kaynağı 34 derece, Acısu Kaynağı 37 derecedir. Bu kaplıca sularından içme ve banyo kürleri olarak yararlanılır. İçme kürleri; karaciğer, safra kesesi, mide ve bağırsak. metabolizma hastalıklarına şifa verir. Banyo kürleri; kalp, dolaşım bozukluklaı romatizma üzerinde oldukça etkilidir.

1- Kızılcahamam Büyük Kaplıca

Günümüze kadar birkaç tadilat geçirmiş olan  tesis, de son bir iç ve dış düzenleme ile biraz daha kullanışlı hale getirilmiştir. Bu değişiklikle  kurnalı yıkanma yerleri havuzun olduğu bölümden ayrılarak göbek taşı da ilave edilip  başka bir bölümde yeniden hizmete sunulmuştur. Ayrıca, mevcut soyunma kabinlerinin ve aileye mahsus küvetli özel kabinlerin sayıları da artırılmıştır. Üstüne bir de kat eklenen  kaplıca binasında ayrıca Fizik Tedavi bölümü ve idare büroları  yenilenmiştir. Girişe ise turnikeler konularak kolaylık sağlanmıştıfunduszeue.infoın ve erkek bölümleri simetrik olarak birbirinin benzeri olan kaplıcamıza ortalama olarak, günlük kışın , yazın ise kişi girmektedir.   Belediye tarafından işletilmekte olan Büyük Kaplıca’nın su kapasitesi daha önce 3 Lt/Sn ve kendi tabii kaynağını kullanmakta iken, yılında M.T.A. tarafından açılan kuyudan çıkarılan su verilmeye başlanmıştır  


2-Kızılcahamam Küçük Kaplıca

kızılcahamam kaplıcaları

Kızılcahamam Küçük Kaplıca Yenice Mahallesi Camii arkasında, küçük bir binada hizmet vermektedir. Açık bir soyunma yeri ile kurnalı bir yıkanma yeri ve havuz bölümünden ibaret olan bu kaplıcaya öğleye kadar erkekler, öğleden sonra da bayanlar girebilmektedir. Ortalama günlük giriş kışın , yazın ise kişidir de çıkarılan su kullanılana kadar, bu kaplıcanın bir bölümünde kum ve böbrek taşı dökmeye yarayan ve sindirime iyi gelen ılık bir  su akardı.

Kızılcahamam Kaplıcası : 0 () 16 48 &#; 55 42 / 30 01

Kızılcahamam Soğuksu  : 0 () 10 65 0 () 49 24

 

Kızılcahamam Kaplıcaları İyi Geldiği Hastalıklar

Banyo kürü
* Romatizma
* Siyatik, lumbago
* Solunum yoları
* Deri hastalıkları
* Nevralji, kırık-çıkık
* Kalp ve kan dolaşım rahatsızlıkları
* Beslenme bozukluğu rahatsızlıkları
* Bazı kadın hastalıkları
* Çocuk hastalıklarıKaraciğer
* Böbrek, mide, bağırsak
* Metabolizma rahatsızlıkları
* Safra kesesi hastalıkları

İçme kürü
*Karaciğer
* Böbrek, mide, bağırsak
*
Metabolizma rahatsızlıkları
* Safra kesesi hastalıkları

Kızılcahamam Kaplıcaları Ulaşım 

Kızılcahamam Ankara’ ya 80 km. mesafede, Ankara- İstanbul karayolu üzerinde, nüfuslu, çam ormanları, şifalı suları, kekik ve çam balı, modern turistik tesisleri ile eskiden beri başkentin akciğeri ve su deposu olarak bilinir. Ulaşım, Ankara Bentderesi ve Kızılcahamam’ daki terminallerden her 15 dakikada bir hareket eden otobüslerle sağlanır.

Kızılcahamam küçük kaplıcaya gitmek için tıklayın.

Kızılcahamam’daki en iyi kaplıca otelleri, en iyi hizmeti ve faydayı elde edebileceğiniz otellerdir. Kızılcahamam kaplıca otelleri hakkında her bilgiyi detaylı olarak ele aldık.

  • Çam Termal Spa & Convention Center
  • Hotel Patalya Thermal Resort
  • Eliz Hotel Convention Center Thermal Spa & Wellness
  • Kaplıca Termal Otel
  • Başak Termal Otel
  • Akasya Vadisi
  • Ab-ı Hayat Termal Hotel
  • Kızılca Vadi Termal Hotel
  • Soğuksu Otel
  • Hotel Şifa Hayatsuyu Kaplıca

1. Çam Termal Spa & Convention Center

Kızılcahamam Çam Termal Spa & Convention Center otelinde toplamda 5 çeşit oda tipi bulunmaktadır. Termal havuz, spa, masaj odası, sauna ve Türk hamamı bulunmaktadır. Çocuklara özel programlar, futbol sahası, fitness merkezi, atv gezisi, tenis sahası ve doğa yürüyüşleri gibi aktiviteleri bulunmaktadır.

Suyun iletkenlik değeri milival değerine sahiptir. Sıcaklığı 37 C ile 47 C arasında değişmektedir. pH oranı ile vücut için ideal değere sahiptir. Az gazlı yapısı ile daha iyi ve rahat bir kaplıca deneyimi sunmaktadır.

  • Çam Termal Spa & Convention Center telefon numarası; +90 () 81 00
  • Çam Termal Spa & Convention Center adresi; Soğuk Su Milli Parkı İçi, Kızılcahamam/ Ankara
  • Çam Termal Spa & Convention Center mail adresi; [email protected]

2. Hotel Patalya Thermal Resort

Kızılcahamam Patalya Thermal Resort otelinde 3 farklı oda tipi olmak üzere toplamda adet oda bulunmaktadır. Odalarda; minibar, televizyon, uydu yayını, telefon, termal küvet ve Wi-Fİ gibi özellikler bulunmaktadır. Şömine bar, loby bar ve ocakbaşı restoran bölümleri vardır. Jakuzi, yarı olimpik açık havuz, yarı olimpik kapalı havuz ve çocuklar içinde açık, kapalı çocuk havuzu hizmete vermektedir. Acenta, özel şirket ve diğer kurumlar 3 adet salonları hizmete açıktır. Futbol kampı, oyun salonu ve trekking aktiviteleri bulunmaktadır.

Doğal mineralli su sayesinde kronik ağrıların azalmaktadır. 37 derece suyun içinde tüm kas ve eklemler yumuşayacak ve hareket kısıtlığı azalacaktır. Sağlıklı ve yumuşak cilt için termal suyun yapısı uygundur.

  • Hotel Patalya Thermal Resort telefon numarası; () 02 00
  • Hotel Patalya Thermal Resort adresi; Soğuk Su Milli Parkı İçi, Kızılcahamam/ Ankara
  • Hotel Patalya Thermal Resort mail adresi; [email protected]

3. Eliz Hotel Convention Center Thermal Spa & Wellness

Kızılcahamam Eliz Hotel Convention Center’da apart süit ve 94 otel odası bulunmaktadır. Bir ana salon, 7 workshop olmak üzere toplamda 8 adet salonda kongre ve toplantı hizmeti vermektedir. Kafe ve restoranlar, termal havuz, hamam ve spa gibi hizmetleri ile Kızılcahamam kaplıca otelleri arasında oldukça geniş kapsamlı hizmet veren tesislerdendir.

Eliz Hotel Conventian Center otelin florlürlü, sodyum bikarbonatlı ve termomineralli kaynak suyu sayesinde kas ve kemik sağlığına iyi gelmektedir. Ayrıca bu maddeler sindirim sistemini ve kalp sağlığını olumlu etkilemektedir.

  • Eliz Hotel Convention Center Thermal Spa & Wellness telefon numarası; () 04 44
  • Eliz Hotel Convention Center Thermal Spa & Wellness adresi; ismetpaşa, Kızılcahamam/ Ankara
  • Eliz Hotel Convention Center Thermal Spa & Wellness mail adresi; [email protected]

4. Kaplıca Termal Otel

Kızılcahamam Kaplıca Termal Otel’de 25 standart, 8 junior aile süiti olmak üzere 33 oda bulunmaktadır. Jakuzili özel banyo ve termal Türk hamamı bulunmaktadır. Soğuk Su Milli Parkı manzaralı alacarte lokantası hizmet vermektedir. Kızılcahamam kaplıca otelleri arasında, şirketlere ve özel gruplara kişilik yemekli organizasyon verebilecek kapasitesi ile, konferans ve seminer turizmi için de tercih edilebilir.

Termal suyun içinde bulunan erimiş mineraller ve gazların deri yoluyla emilmesinde metabolizmayı hızlandırmaktadır. 37 ile 40 derece sıcaklığı sayesinde kan dolaşımının hızlanmasını ve sinir sisteminin uyarılmasını sağlamaktadır.

  • Kaplıca Termal Otel telefon numarası () 25 25
  • Kaplıca Termal Otel adresi; Yenice Mahallesi, Milli Egemenlik Caddesi, No: 20 Kızılcahamam/ Ankara
  • Kaplıca Termal Otel mail adresi; İ[email protected]

5. Başak Termal Otel

Kızılcahamam Başak Termal Otel’in standart oda, süt oda, aile odası ve kral dairesi olmak üzere 5 çeşit oda tipi bulunmaktadır. kişilik, kişilik ve 30 kişilik toplantı odaları hizmete açıktır. Kadın ve erkek ayrı Türk hamamı, sauna jakuzi, termal havuz bölümleri bulunmaktadır.

Kaynağından çıkan 73 derecelik termal suyu terkos su katmadan, üstün teknoloji sistemi ile 40 dereceye düşürerek saf su elde edilmektedir. Adale, kemik rahatsızlıkları ve romatizmal gibi sağlıksal hastalığa karşı tedavi süreci bulunmaktadır. Ayrıca sodyum, bikarbonat, klorür, florür, termal ve mineral yönünden zengindir.

  • Başak Termal Otel telefon adresi; () 70 70
  • Başak Termal Otel adresi; Yenice, Namık Kemal Caddesi No: 39, Kızılcahamam/ Ankara
  • Başak Termal Otel mail adresi; [email protected]

6. Akasya Vadisi

Kızılcahamam Akasya Termal Otel’in toplamda adet odası bulunmaktadır. Tesisin tamamı VIP olarak hazırlanmış 1+1 oda şeklinde hizmet vermektedir. Sabah, öğle ve akşam yemek alınacak restoran bölümü bulunmaktadır. Lobby bar, kapalı restoran ve açık restoranı bulunmaktadır. Türk hamamı, spa merkezi, sauna, bilardo ve marketi bulunmaktadır.

Termal havuzun sıcaklığı 40 ile 44 derece arasındadır. Kaynak suyun toplam mineralizasyonu , ,62 mg/lt olarak ölçülmüştür. PH değeri ’dür.

  • Akasya Vadisi telefon numarası; () 04 65
  • Akasya Vadisi adresi; Akasya Caddesi, No: 36 Kızılcahamam/ Ankara

7. Ab-ı Hayat Termal Hotel

Kızılcahamam Ab-ı Hayat termal Hotel’de toplamda odada hizmet veren aile otelidir. 93 standart oda, 13 suit odası bulunmaktadır. Termal havuzlar bay- bayan ayrı olarak kullanılmaktadır. Karma havuz yaz aylarında hizmete geçmektedir.

Şebeke suyu katılmadan kaynağından çıkarılan 73 derece termal suyu 38 ile 40 dereceye kadar düşürülüp saf termal su olarak misafirlere sunmaktadır. Termal suyun rengi ve kokusu olmadığı gibi gazı da azdır.

  • Ab-ı Hayat Termal Hotel numarası; () 21 76
  • Ab-ı Hayat Termal Hotel adresi; Yenice Mahallesi, Kazım Karabekir Caddesi, No, Kızılcahamam/Ankara

8. Kızılca Vadi Termal Hotel

Kızılca Vadi Termal Otel’in odası ve adet yatak kapasitesi ile hizmet vermektedir. Kızılcahamam kaplıca otelleri arasında tamamı VIP olarak hazırlanmış tek tesistir. Milli parkının hemen yanında yer aldığı için doğa yürüyüşleri meşhurdur.

Termal suyun sıcaklığı 37 ile 40 derece arasında değişmektedir. Renksiz, kokusuz ve az gazlı bir yapısı bulunmaktadır. Sodyum ve bikarbonat yönünden zengindir.

  • Kızılca Vadi Termal Hotel telefon numarası () 37 37
  • Kızılca Vadi Termal Hotel adresi; Karşıyaka Mahallesi, Akasya Caddesi, No: 36, E Kızılcahamam/ Ankara

9. Soğuksu Otel

Kızılcahamam Soğuksu Otel’de toplam 40 oda ve yatak bulunmaktadır. Fin hamam, teras restoran, kafeterya ve kişilik dinlenme salonu ile hizmet vermektedir. Tesis toplamda 4 kattan oluşmaktadır.

Termal suyun sıcaklığı 47 derece civarındadır. Mineralizasyon değeri litre başına ile arasında değişmektedir.

  • Soğuksu Otel telefon numarası; () 30 01
  • Soğuksu Otel adresi; Yenice, Kazım Karabekir Caddesi, No: 50, Kızılcahamam/ Ankara

Hotel Şifa Hayatsuyu Kaplıca

Hotel Şifa Hayatsuyu Kaplıca’&#;sında toplam 55 oda bulunmaktadır. A la carte restoran, lobby bar ve vitamin bar yiyecek içecek bölümünde hizmet vermektedir. Sauna, mini golf, fitnes salonu ve sinema salonu yer almaktadır. Ayrıca termal açık, kapalı havuz, jakuzi ve masaj hizmeti verilmektedir.

Kızılcahamam termal suyun sıcaklığı 40 derecedir. PH değeri ortalama olarak ölçülmüştür. Suyu kokusuz, renksiz ve az gazlıdır.

  • Hotel Şifa Hayatsuyu Kaplıca telefon numarası; () 56 30
  • Hotel Şifa Hayatsuyu Kaplıca adresi; Yenice, Küçük Hamam Caddesi, No: 43, Kızılcahamam/ Ankara
  • Hotel Şifa Hayatsuyu Kaplıca mail adresi; [email protected]

Kızılcahamam Kaplıca Suyunun Yararları Nelerdir?

  • Kızılcahamam suyu eklem bölgelerinde meydana gelen rahatsızlıkların tedavisinde oldukça etkili sonuçlar almaktadır.
  • Kızılcahamam kaplıcalarında, romatizma ve burkulmaya bağlı ağrılar ve şişliklerin tedavisinde etkili sonuçlar ortaya koymaktadır.
  • Ramotoit artrit adı verilen iltihaplı ya da iltihapsız eklem rahatsızlıklarının tedavisinde Kızılcahamam kaplıcası en çok rağbet gören yerler arasında yer almaktadır.
  • Nörolojik hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan felç tedavisinde, bacak ve kol felçliğinde ve çocuk felcinde önerilen merkezler arasındadır.
  • Spor yaralanması, kırık ya da çıkık sonrasında oluşan ağrıların giderilmesinde etkilidir.
  • Gut hastalığı, kadınların muayyen dönemlerinde ortaya çıkan ağrılar ve kadınlarda meydana gelen ateş basmalarında Kızılcahamam termal suyun olumlu etkisi bulunmaktadır.

Kızılcahamam Termal Suyu Kaç Derece?

Kızılcahamam termal suyu sıcaklığı ortalama 44 ile 86,5 derece arasında değişmektedir. Acısuderesi bölgesinde kaynaktan çıkış sıcaklığı 31 ile 34 derece arasındadır.  Kaynak akım değeri ise 70lt/sn olan kaynak suyun pH değeri 7’dir.

Kızılcahamam’da Kaplıca Var Mı?

Kızılcahamam Kuzey Anadolu fay hattı yakınlığı ve geçmişindeki aktif volkanlar nedeniyle kaplıca yönünden zengin bir bölgedir. Frigler ve Romalılar döneminde dahi aktif olarak bulunduğu kayıtlarda yer almaktadır.

Kızılcahamam&#;a Tatil İçin Ne Zaman Gidilir?

Kızılcahamam kaplıca otelleri için ilkbahar ve yaz aylarında gidilmesi tavsiye edilmektedir. Termal su faydalarını en çok bu mevsimlerde deneyimleyebilirsiniz. Termal suyu dışında Soğuk Su Milli parkı içinde doğal yaşam ve göz kamaştırıcı manzaralar görülmektedir. Kızılcahamam kaplıcaları için genellikle yaz ayları tercih edilmektedir.

Kızılcahamam’da Ne Yenir?

Kızılcahamam’ın cızlama, kül çöreği, ekmek balığı, sübüre, gözleme, bazlama, ekmek aşı, ağsak söğüş, (çılbır) böde, (külde yumurta) balık şiş, efelek sarması, toyga çorbası, soğanlı tirit, öllüğün körü, höşmerim ve kayda gibi yöresel yemeklerin tüketilmesi önerilmektedir. Bunun dışında kafe ve restoran tarzı yerlerde; tost, ızgara et, tavuk ürünleri ve fast food gibi gıdalar da bulunmaktadır.

Ankara Kızılcahamam’ın Neyi Meşhurdur?

Ankara Kızılcahamam’ın termal kaplıcaları meşhurdur. Bunun dışında Soğuk Su Milli parkı, Alicin Manastırı, Mahkeme Ağacın Köyü, Pazar Köyü, Abacı Peribacaları, Çamlıdere jeoparkı, Karadana Köyü ve Karagöl gezilecek yerleri ile meşhurdur.

Kızılcahamam’da Hangi Hamama Gidilir?

Kızılcahamam’da hamama gitmek isteyen kişiler, Kızılcahamam Büyük Kaplıca tesisine gitmelidir. Kaplıcalardan dolayı her yıl binlerce turist Büyük Kaplıca’ya gelmektedir. Jakuzili aile odaları, özel saunalı jakuzili oda ve umumi odaları bulunmaktadır. Mart yılı itibari ile en düşük 25 TL, en yüksek TL fiyatındadır.

Suyun sıcaklığı 44 ile 86 derece arasındadır. Saniyede 60 litre akım değerine sahiptir. Sodyum, arsenik, klorür, bikarbonat ve karbondioksit bileşimleri yönünden zengindir. Romatizmal hastalıklara, siyatil cilt hastalığına, ortopedik rahatsızlıklara ve egzamana gibi sağlıksal sorunlara iyi gelmektedir.

×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından işletilen funduszeue.info web sitesini ziyaret edenlerin kişisel verilerini sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

funduszeue.infoşisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.

 

funduszeue.infoşisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

funduszeue.infoşisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel:Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (funduszeue.info_SessionId)

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,

5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için funduszeue.info adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

funduszeue.info Sahiplerinin Hakları

Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

Kızılcahamam Kaplıcaları tarihinin Roma İmparatorluğu’nun altın çağına kadar uzandığına inanılmaktadır. Bu fikir, hamamların yanında Romalılara ait olduğu bilinen eski bir kaplıcanın kalıntılarından doğmuştur. Roma Hamamı olarak da bilinen bu kaplıcada iki büyük havuz ve yer altından fışkıran kaplıca sularıyla dolu büyük bir depo bulunuyor.

Tarihi kaynaklara göre, Ankara Savaşı sırasında (savaştan hemen sonra Ankara’da kaldığı muhtemelen sekiz gün) Timur, bölgedeki kaplıcaları bacaklarını iyileştirmek için kullanmış ve sık sık banyo yapmıştır. Mahallenin adının buradan geldiği söylenmektedir. Ankara ve çevresinden çok sayıda kişinin buraya tedavi için geldiği ve 60 odalı handa kaldığı söylenmektedir.

Atatürk Temmuz tarihlerinde bölgeyi ziyaret ettiğinde irili ufaklı hamamları da denetlemiş ve gelişimleri konusunda rehberlik etmiştir. yılında tamamlanan tesiste bay ve bayanlar bölümleri, büyük mermer havuzlar, soyunma odaları ve bu bölümlerin dinlenme alanları taşınmıştır.

Sadece yerel turistler değil, ülkenin dört bir yanından turistler de Kızılcahamam Kaplıcaları termal suyuna tedavi amaçlı gelmektedir. Özellikle yaz aylarında (Haziran-Ekim arası) çoğu insan tedavi ve iyileşme için Zonguldak’tan gelmektedir. Malatya, Trabzon, Çorum ve Kastamonu başta olmak üzere doğu ve güneydoğudan da ilçede en az 10 gün kalan misafirler bulunmaktadır.

Kızılcahamam Büyük Kaplıca

Kızılcahamam Büyük Kaplıca; Ankara ilinin Kızılcahamam ilçesi sınırları içerisinde yer alan termal bir tesistir. Ankara merkezine yaklaşık 82 kilometre mesafe uzaklıkta bulunmaktadır. Belediyeye ait termal otel yatak kapasiteli, 39 oda ve 81 yataktan oluşmaktadır.

Kızılcahamam Küçük Kaplıca

Küçük Kaplıca Kızılcahamam ilçesinde yer almaktadır. Birçok hastalığa şifa olmasıyla bilinen kaplıca yıl boyunca binlerce ziyaretçi ağırlamaktadır. Konaklama için Belediye Termal Oteli’nde kalabilirsiniz. Kaplıca termal otel Kızılcahamam telefon numarası şu şekildedir: 22 Bu hattı arayarak tesis hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Kızılcahamam Kaplıcaları Ulaşım

Kızılcahamam Kaplıcaları Ankara’ya 80 km uzaklıktadır. Ankara-İstanbul karayolu üzerinde nüfuslu, çam ormanları, şifalı suları, kekik ve çam balı ve modern turizm tesisleri ile uzun zamandır başkentin akciğeri ve rezervuarı olarak biliniyor. Ankara Bentderesi Terminali ve Kızılcahamam Terminali’nden her 15 dakikada bir kaplıca bölgesine otobüs kalkmaktadır.

Kızılcahamam Kaplıcaları Eşsiz Özellikleri

Kızılcahamam termal suyunun özellikleri genel bir yelpazede değerlendirildiğinde destekleyici tedavi sağlamaktadır. Kızılcahamam Kaplıcaları eşsiz özellikleri ise şu şekildedir:

  • Su sıcaklığı santigrat derece aralığındadır.
  • Banyo kürleri, içme tedavisi ve termal havuz ile uygulanır.
  • Termal suyu kokusuz ve berraktır.
  • Az gazlıdır.
  • Su debisi 62 mg/litredir.
  • Florür bulundurur.
  • Sodyum bikarbonat bulundurur.
  • Termomineral içerir.
  • PH değeri 7,03’tür.

Kızılcahamam Kaplıcaları Şifa Kaynağı

Kızılcahamam Kaplıcaları termal suları ile pek çok farklı rahatsızlığa çözüm bulunmaktadır. Banyo kürü ve içme kürü olarak iki farklı şekilde uygulandığında farklı hastalıklara şifa olmaktadır.

Banyo kürü olarak uygulandığında:

  • Romatizma,
  • Siyatik,
  • Solunum yolları hastalıkları,
  • Deri hastalıkları,
  • Nevralji, kırık-çıkık,
  • Kalp ve kan dolaşım rahatsızlıkları,
  • Beslenme bozukluğu rahatsızlıkları,
  • Kadın hastalıkları,
  • Çocuk hastalıkları.

İçme kürü olarak uygulandığında:

  • Karaciğer hastalıkları,
  • Böbrek, mide, bağırsak hastalıkları,
  • Metabolizma rahatsızlıkları,
  • Safra kesesi hastalıkları.

Yukarıda belirtilen hastalıklar ve rahatsızlar için termal su; tamamlayıcı, destekleyici ve iyileştirici tedavi sağlamaktadır.

Kızılcahamam Kaplıca Otelleri

Uzaklara gitmeden tatilinizi Orta Anadolu’nun çam ormanları içinde geçirmek istiyorsanız Kaplıca termal otel Kızılcahamam seçenekleri mükemmel bir seçim olacaktır. Ankara’nın temiz havası ve şifalı sularıyla kutsanmış bu yeşil semtinin Paleolitik dönemden beri yerleşim yeri olarak kullanıldığı söyleniyor.

Kızılcahamam derin tarihi yapısı ile özellikle sağlık turizmi açısından büyük önem taşıyan bir yerdir. Milyonlarca şifa arayıcısına sessiz sakin ev sahipliği yapan bu semt, Ankara’nın kuzey kesiminde yer almaktadır. Hititlerden Lidyalılara kadar bölgede yaşayan tüm uygarlıklar, antik çağlardan beri Kızılcahamam Kaplıcaları arazisinin termal zenginliğinden yararlanmıştır.

Bölgenin sıcak su kaynaklarının Roma döneminde de kullanıldığı biliniyor. Yani Kızılcahamam kaplıca otelleri termal suyunun şifa geleneği yüzyıllardır var. Bu kaynaklara bölgenin doğal güzellikleri de eklenince Kızılcahamam, şehir hayatından sıkılanlar ve huzur arayanlar için vazgeçilmez bir nimettir. Bu anlamda Kızılcahamam kaplıca termal otel seçeneklerinde konaklamak huzur, rahatlık, eğlence ve şifa sunmaktadır.

  • Çam Termal Resort & Spa Hotel
  • Eliz Hotel Convention Center Thermal Spa
  • Başak Termal Otel
  • Akasya Vadisi
  • Patalya Thermal Resort Hotel
  • Kaplıca Termal Otel

Bu bölgenin her bütçeden tatilciye hitap edeceğini baştan söyleyelim. Bu açıdan lüks hizmet sunan özel havuzlu firmalara da bu alanda rastlayabilirsiniz. Örneğin en sık tercih edilen konaklama birimlerinden olan Kızılcahamam kiralık kaplıca evleri seçenekleriniz arasında olabilir.

Özel havuzlu oteller, sevdiklerinizle özel bir deneyim sunmaktadır. Kızılcahamam termal villaları, misafirlerini ayrı birimlerde ağırlayan firmalardan biridir. Daha özgür olan bu tesisler oldukça konforlu bir tatilin kapılarını aralamaktadır. Ayrıca aralarında çok sayıda yıldızlı işletme de bulunmaktadır. Kızılcahamam çiftlere özel havuzlu termal oteller olan birkaç kaplıca kentinden biridir.

Kızılcahamam Termal Otel Fiyatları

Kızılcahamam Kaplıcaları tatilinize hazırlanırken seçeceğiniz tesisin fiziki özellikleri kadar fiyat aralığı da önemlidir. Bütçe planlamasına doğrudan etki eden bu detay, tatilinizin ardından Kızılcahamam termal otel seçenekleri sayesinde içiniz rahat edecek. Bu noktada, ihtiyaçlarınızı belirleyerek ve en uygun fiyatlı oteli seçebilirsiniz.

Bu arada Kızılcahamam termal otel fiyatları aralığının cebinizi yakmayacağını da söyleyelim. Bu tesisler, çeşitli fiyat aralıklarında konaklama imkânı sunmakta ve 7’den 70’e her yaşa hitap etmektedir. Böylece bütçenizi çok fazla zorlamadan bu otellerde dilediğiniz kadar kalabilirsiniz.

Kızılcahamam kaplıca fiyatları aralığının uygun olması tatiliniz için bu bölgeyi seçmenizde bir neden daha olmaktadır. Hem bedenen hem de ruhen dinlenebileceğiniz bu tesisler yılın yorgunluğunu üzerinizden atmanıza yardımcı olmaktadır.

  • Çam Termal Resort & Spa Hotel: TL
  • Eliz Hotel Convention Center Thermal Spa: TL
  • Başak Termal Otel: TL
  • Akasya Vadisi: TL
  • Patalya Thermal Resort Hotel: TL
  • Kaplıca Termal Otel: TL

Size en uygun oteli seçerek Kızılcahamam Kaplıcaları termal tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası