barzo ne demek tdk / Türk Dil Kurumu Sözlükleri

Barzo Ne Demek Tdk

barzo ne demek tdk

Kökenlerine Şaşıracağınız 8 Kelime

Bu listemizde günlük yaşamımızda kullandığımız ama nereden geldiği nasıl türediği konusunda çoğunlukla bir fikir sahibi olmadığımız kelimelerin kökeni konusuna giriyoruz ve devamı gelecek serimizin ilk 8 kelimesi ile karşınızdayız.

Çerçeve, “dört tarafı çevrili” anlamındaki “çarçevre”den zamanla dönüşerek günümüze ulaşmış bir kelime… “Dört” bu kelimenin neresinde derseniz, “çar” Farsça’da “dört” anlamına geliyor.

İtalyan gemicilerin kullandığı tekerlekli yataklara “carriola” deniyor, kökü ise “carri” yani “taşımak”… Karyola kelimesinin kökeni de buraya dayanıyor.

Bizim “cambaz” olarak dönüştürdüğümüz kelime Farsça’dan geliyor ve buna göre doğrusu “canbaz”… Farsça’da “baz” sözcüğü “oynayan” anlamında ve canbaz da “canıyla oynayan” demek oluyor.

Güzel, “göze güzel görünen” anlamındaki “gözel” kelimesinden zaman içinde dönüşmüş bir sözcük.

Yeşil, kendi suyunu, canlılığını yitirmemiş, kurumamış, kurutulmamış, taze” anlamındaki “yaş” sözcüğünden türeyen bir kelime…

Türkçe’mizde 7 güne verdiğimiz “hafta” ismi, Farsça’daki “haft” sözcüğünden geliyor. Haft, Farsça’da 7 demek…

Babil’de, düz bir levhanın üzerine toz dökülüp bu tozun üstünde parmakla hesaplamalar yapıldığı düşünülüyor. Abaküs kelimesi de bu konuyla bağlantılı, çünkü İbranice “abak” yani “toz” sözcüğünden türetilmiş.

Fransızca’da “buhar” anlamındaki “vapour” sözcüğü buharlı gemileri ifade etmek üzere dilimize geçmiş ve günümüze kadar ulaşmıştır.

 9, okunma

akin aksoy

Yıl olmuş ingilizce bilmeyenler var (5. sayfa)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hells Bells

    quote:

    Orijinalden alıntı: Erwin Rommel

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hells Bells

    &#;zellikle bu forumda ve Facebook'ta &#;ok g&#;r&#;yorum bunları,bu devirde ingilizce bilmeden nasıl yaşanır ki

    Sen &#;nce T&#;rk&#;e'yi &#;ğren . Dil isimleri b&#;y&#;k harfle yazılır. "ingilizce" değil "İngilizce". Soru c&#;mlelerinin sonuna soru işareti (?) konur.
    İlk &#;nce bi kendin &#;ğren millete akıl vereceğine,T&#;rk&#;eyi derken kesme işareti olmaz funduszeue.infoıca Smiley ve noktalama aynı anda kullanılmaz.

    TDK'da oyle bir kural mi var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Onbaşı
    15 Mesaj
    İngilizce'nin en populer dil olmasının sebebi zamanında nerdeyse t&#;m d&#;nyayı s&#;m&#;rge altına aldıkları i&#;in, millet sanıyor ay ne g&#;zel dil &#;ğrenmeden olmaz. B&#;yle dediğime bakmayın bilmek lazım, fakat T&#;rk&#;e kadar iyi bir dil değil, b&#;yle olmasının tek sebebi İngilizlerin tarihte yaptıkları emperyalizm
  • Yarbay
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Grant Imahara

    A&#;tığı konular;

    K&#;peyle ilgili bilgi istiyorum
    Plak dinlemek istiyorum
    Şu tarz gruplar arıyorum
    Erkek i&#;in deri pantolon nerde bulunur?
    D&#;nem &#;devini yapmazsak not d&#;şer mi.
    Bi bakın beyler bişey sorcam lensle ilgili.
    Sa&#;larımı uzatıyorum fakat sorunum var !!!!
    Ger&#;ek tipimiz aynadaki midir yoksa fotoğraftaki midir?
    İnternetten bandana nerden alabilirim.
    Dersanede Arkadaşlarla sırayla pencereden atladık .
    vb. vb.

    kişiliği ile ilgili sorunları var
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    quote:

    Orijinalden alıntı: shrorl

    Yıl olmuş hala ingilizce bilmekle &#;v&#;nen var:)

    Tam da bunu yazmak icin acmistim konuyu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbay
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Kusura bakma ama sı*mışsın g&#;zel kardeşim."Bilmeyenler nasıl yaşıyor" demiş yahu elim ayağım titredi,bug&#;ne kadar yaşayan insanlar nasıl yaşadı.
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Binbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Pablo Escobar

    İnsanların yılında İngilizce bilmemesi onların ayıbı değil,eğitim sisteminin ayıbıdıfunduszeue.info bi &#;ğrenci ortalama 8 yıl İngilizce g&#;r&#;p How are you ? 'dan &#;teye gidemiyorsa sorun kişide değfunduszeue.infoarın kusurları yada a&#;ıklarıyla dalga ge&#;ip,k&#;&#;&#;k d&#;ş&#;rmek kişilik bozukluğudur.

    İşte &#;rnek bir insan helal olsun sana diyorum..

    Bizim &#;lkemizde, hesapta m&#;sl&#;man olan &#;lkemizde kendine ait olan bir &#;zelliği başkasını ezmek i&#;in kullanıp rahatlama &#;abası &#;ok fazla var funduszeue.info ise aslında ezik olmasından başka birşey değil &#;&#;nk&#; kendisinide eziyorlarİşin garip tarafı ise bir şekilde insanların elinde olmayan bir şeye y&#;klenme, yani başka biride ben boyunda kickboks şampiyonuyum deyip bu arkadaşımızı d&#;vse eminim elinden hi&#;birşey gemeyecektir, aynı şey bu arkdaşımızın bir şekilde imkanı olmayan kişilere ilkokul mezunu, yok ingilizce bilmiyor vb demeside aslında şiddetin aciz bir t&#;r&#;d&#;r..&#;&#;nk&#; &#;lkemizde hayatında anadoluyu k&#;yleri il&#;eleri gezdimi bu arkdaş acaba? insanların y&#;zde ka&#;ı &#;niversite hatta lise mezunu olmuş ki ingilizceden bahsetmektesin?
    İngiliterede bir adamla muhabbet eden arkadaşım, kalktığında prof olduğunu &#;ğreniyor sebebi ise sormadı diye adam mesleğini s&#;ylemiyor kalkınca soruyor, işte bizim &#;lkemizde olsa hemen imkan yoksunu bu &#;lkede anında ben pro. dr. boğazi&#;i &#;ni bilmem ne anabilim dalı diye &#;nce kendini tanıştırır sormadığın halde, hatta bir tartışmada ilk tahsilini s&#;yler.
    ge&#;en bir mal ben hukuk 3.sınıf &#;ğrenciyim diyor sandı ki b&#;ylelikle yazdıkları mantıklı olacak? şimdi sen hukuk mezunusun diyenyazdığın malca bir şeyin kabul edilmesini bekliyorsun tamam peki acaba karşında hukuk y&#;ksek lisans mezunu olsa onun malca c&#;mlesini kabul edebilecekmisin? bak &#;ıkmaza girdi değil mi &#;&#;nk&#; emin ol etmeyecekhukukla ilgili bir tartışma olur ise eğer işte o zaman saygı duyulabilir bilmediklerini insanlar size sorar ancak, kaldı ki herkesin fikir y&#;r&#;tebileceği genel bir konuda, karşındakini susturmak i&#;in ben şu mezunuyum, ben uzunum, ben zenginim, ben k&#;f&#;r ederim, g&#;&#;l&#;y&#;m d&#;verim, demek tamamen aynı şiddetin t&#;funduszeue.infoı ki &#;lkemizde zengin &#;ocukları i&#;in okumak &#;ok kolay, yani fakir birbirini yiyor, gelipte o zengine laf yok..



    Seninde &#;n&#;nde saygıyla eğiliyorum kardeşim, yaşın &#;nemli değil k&#;&#;&#;k yada b&#;y&#;k ol, ister uzun ol ister kısa, ister zengin ol ister fakir, ister ilkokul mezunu ol, ister Amerikada master yap beni ilgilendirmez ben sadece ağzından &#;ıkan kelimelerin doğru veya yanlışlığıyla ilgilenirim, ama senin bilgili olduğun bir konu var ise &#;rneğin ingilizce &#;ğretmenisindir seni o konuda dinlerim anında &#;ğrencinde olurum saygı duyarım, ama genel bir konuda ben ingilizce mezuyum susun dese komik olmaz mı susarmısınız?

    saygılar..




  • Yarbay
    Mesaj
  • Binbaşı
    Mesaj
  • Binbaşı
    Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Adam gayet haklı neredeyse her meslekte kendini geliştirmek şfunduszeue.infoar makaleler İngilizce veya diğer dilerde ve biz kısıtlı T&#;rk&#;e kaynaklarla kendimizi ne kadar geliştirebiliriz funduszeue.info gelelim yoldaki herkes İngilizce bildiğini s&#;yler ama İngilizce &#;oğu kişide " Yaralı Stylaa" nın &#;n&#;ne ge&#;miyor.En az 2 yabancı dil gerekli bence şuan İngilizce'yi geliştirdikten sonra diğerine de başlamak şart.
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    quote:

    Orijinalden alıntı: Grant Imahara

    A&#;tığı konular;

    K&#;peyle ilgili bilgi istiyorum
    Plak dinlemek istiyorum
    Şu tarz gruplar arıyorum
    Erkek i&#;in deri pantolon nerde bulunur?
    D&#;nem &#;devini yapmazsak not d&#;şer mi.
    Bi bakın beyler bişey sorcam lensle ilgili.
    Sa&#;larımı uzatıyorum fakat sorunum var !!!!
    Ger&#;ek tipimiz aynadaki midir yoksa fotoğraftaki midir?
    İnternetten bandana nerden alabilirim.
    Dersanede Arkadaşlarla sırayla pencereden atladık .
    vb. vb.

    MİT &#;&#;KT&#;&#;&#;
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Bilmeden olmuyor hocam dediğiniz gibi fakat herkes &#;ğrenmek zorunda degil kişinin &#;zg&#;r kararı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ButtHead -- 30 Ağustos ; >
  • Yarbay
    Mesaj
    Adam gitmiş ingilizce &#;ğrenmiş bununla hava atıyor aklı sıra Sanki ingilizce hayatın anlamı ya isteyen &#;oğu kişi (imkanları varsa) &#;ğrenebilir.
  • yeni mesaja gitYeni mesaj

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası