duvali tatlı / Suspicious activity detected

Duvali Tatlı

duvali tatlı

18 yıllık ustası bile tarifini bilmiyor

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde yılında küçük bir köfteci dükkanı açan Orhan Çiftçi, dondurmadan esinlenerek kendilerine özel bir tatlı yapmak istedi.

Bursa'da 21 yıl önce köftecilik yapan Orhan Çiftçi'nin dondurmadan esinlenip özel bir tatlı yapma arayışına girmesiyle ortaya 'Duvalı Tatlı' çıktı. İlginç ismi ve hafif lezzetiyle büyük ilgi gören tatlı günde bin adet üretilip Türkiye'nin dört bir yanına satılıyor. Tatlının tarifini ise baba-oğuldan başka 18 yıllık usta dahil kimse bilmiyor.

Eşiyle birlikte deneme yanılma yöntemiyle sütlü tatlı üzerine yoğunlaşan Çiftçi, kendine has süt tatlısı üreterek müşterilerine sunmaya başladı.

Müşterilerin beğenilerini toplayarak gün geçtikçe daha çok ilgi gören tatlının tarifi ise 21 yıl sır gibi saklandı.

18 yıldır işletmenin mutfağında çalışan usta aşçının dahi tarifini bilmediği tatlının hikayesini anlatan, babasından görevi devralan işletmeci İrfan Çiftçi, Tatlıyı şu an babam ve ben yapıyoruz. Ustamız bile içerisinde ne oluğunu bilmiyor. Malzemesini babam ve ben hazırlıyoruz. Tarifi isteyenler oluyor ama biz tatlıyı yaptıktan sonra tarifini unutuyoruz” dedi.

Tatlının taklitlerinin de son yıllarda üretildiğini belirten Çiftçi, orijinal 'Duvalı Tatlı'yı yalnızca kendilerinin ürettiklerine dikkat çekti.

HEM DUALI HEM 'DUVALI' TATLI: Tatlıya isim vermeden önce özel süt tatlısı olarak müşterilerine ikram ettiklerini belirten Çiftçi, “Yıllar önce bir gün müşterilerimizden biri babamı tatlı yaparken gördü. Müşteri içeri girince babam ocağın altını ve kazanın kapağını kapatarak dua etmeye başladı. Öyle bir espri kaldı ve tatlının adı 'Dualı Tatlı' oldu. Ancak dua özel isim olduğu için patentini alamadık, biz de o günden sonra ‘Duvalı Tatlı’ isminin patentini alarak tatlımızı bu isimle servis etmeye başladık” ifadelerini kullandı.

GÜNDE BİN TATLI: Yalnızca kendilerine özel olan bu tatlının yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Çiftçi, Özel çömleklerin içinde günde yaklaşık bin adet tatlı çıkarıyoruz. Bunun da yaklaşık adedi kargo ile Türkiye'nin çeşitli illerine gönderiliyor. En çok İstanbul, İzmir ve Balıkesir’den sipariş alıyoruz. Kalan miktarı ise burada servis ediyoruz” diye konuştu.

Öte yandan yakın zamanda hizmete giren Bursa-İstanbul otoyolundan dolayı eski yolda kaldıklarını belirten Çiftçi, Tatlının müdavimi olan müşterilerimiz Orhangazi'ye geldiklerinde otoyoldan çıkarak dükkanımıza geliyorlar. Hem burada tatlılarını yiyor hem de paket yaptırarak yanlarına alıp yollarına devam ediyorlar dedi.

18 yıllık ustası bile tarifini bilmiyor Duvalı Tatlı

#Duvalı Tatlı

#Bursa

#Tarif

Ustası bile tarifini bilmiyor: Duvalı Tatlı

Giriş: - - Güncelleme: -

İlginç ismi ve hafif lezzetiyle büyük ilgi gören tatlı günde bin adet üretilip Türkiye'nin dört bir yanına satılıyor. Tatlının tarifini ise baba-oğul Çiftçi'lerden başka 18 yıllık usta dahil kimse bilmiyor.

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde yılında küçük bir köfteci dükkanı açan Orhan Çiftçi, dondurmadan esinlenerek kendilerine özel bir tatlı yapmak istedi. Eşiyle birlikte deneme yanılma yöntemiyle sütlü tatlı üzerine yoğunlaşan Çiftçi, kendine has süt tatlısı üreterek müşterilerine sunmaya başladı.

Müşterilerin beğenilerini toplayarak gün geçtikçe daha çok ilgi gören tatlının tarifi ise 21 yıl sır gibi saklandı.

18 yıldır işletmenin mutfağında çalışan aşçının dahi tarifini bilmediği tatlının hikayesini anlatan, babasından görevi devralan işletmeci İrfan Çiftçi, Tatlıyı şu an babam ve ben yapıyoruz.

Ustamız bile içerisinde ne oluğunu bilmiyor. Malzemesini babam ve ben hazırlıyoruz. Tarifi isteyenler oluyor ama biz tatlıyı yaptıktan sonra tarifini unutuyoruz dedi.

Hem dualı hem duvalı

Tatlıya isim vermeden önce kendilerine özel süt tatlısı olarak müşterilerine ikram ettiklerini belirten Çiftçi, “Yıllar önce bir gün müşterilerimizden biri babamı tatlı yaparken yakaladı. Müşteri içeri girince babam ocağın altını ve kazanın kapağını kapatarak dua etmeye başladı.

Öyle bir espri kaldı ve tatlının adı 'Dualı Tatlı' oldu. Ancak dua özel isim olduğu için patentini alamadık, biz de o günden sonra ‘Duvalı Tatlı’ isminin patentini alarak tatlımızı bu isimle servis etmeye başladıkö ifadelerini kullandı.

Günde bin tatlı

Yalnızca kendilerine özel olan bu tatlının yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Çiftçi, Özel çömleklerin içinde günde yaklaşık bin adet tatlı çıkarıyoruz. Bunun da yaklaşık adedi kargo ile Türkiye'nin çeşitli illerine gönderiliyor.

En çok İstanbul, İzmir ve Balıkesir’den sipariş alıyoruz. Kalan miktarı ise burada servis olarak veriyoruzö diye konuştu. Öte yandan yakın zamanda hizmete giren Bursa-İstanbul Otoyolundan dolayı eski yolda kaldıklarını belirten Çiftçi, Tatlının müdavimi olan müşterilerimiz Orhangazi'ye geldiklerinde otoyoldan çıkarak dükkanımıza geliyorlar. Hem burada tatlılarını yiyor hem de paket yaptırarak yanlarına alıp yollarına devam ediyorlar dedi.

Adının hikayesi &#;ok ilgin&#;: Dualı değil 'duvalı' tatlı

Sosyal medya sitelerinde bile adından sıkça söz edilen tatlının üretildiği işletmenin sahibi Orhan Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anne ve babasının yıllar önce farklı bir tatlı üretmek için denemeler yaptığını ve bunun sonunda bugün "Duvalı" adını verdiklerini sütlü tatlının ortaya çıktığını söyledi. 

Tatlının, müşteri ve babasının arasında geçen bir espriden dolayı adının "Dualı" olarak kaldığını ve ünlendiğini, sonradan isminin değiştiğini anlatan Çiftçi, şöyle konuştu:

"Biz tarifi kimseyle paylaşmıyoruz. 21 yıl önce müşterilerden biri, babam tatlıyı yaparken mutfağa giriyor. 'Abi seni yakaladım' diyor, babam da espriyi sever, ocağın altını kapatıp başlıyor kazanın karşısında dua etmeye. Müşteri, 'Abi ne yapıyorsun?' diyor. Babam da 'Tatlının duasını okuyorum' diyor. Müşterimiz buna inanıyor. O zamanlar masalarımızda kartlar vardı, müşteriler yorumlarını yazıp bırakıyorlardı. Müşterimiz bu kartlara 'Dualı tatlıyı yemeden sakın gitmeyin' yazdı. Her gören merak etti ve tadına baktı. Böylece dualı tatlı olarak ün yaptı. Gelen yemek istedi, duyan adresine talep etti. Tatlıya tescili 'dua' adına alamadık, araya 'v' koyduk 'Duvalı tatlı' oldu. yılında bu isimle tatlımızı tescillettik."

Çiftçi, tatlının hafifliğinin müşterilerin beğenisini kazandığını belirterek, "Tatlımız süt tatlısını andırıyor. Tavuk göğsü, muhallebi, keşkül ve sütlacı andırıyor ama hiçbiri değil, kendi başına ayrı bir özelliği var. Müşteriler de diğer sütlü tatlılara benzetiyor. Kimi tavuk göğsü, kimi erimiş dondurma, kimisi de sütlaca benzetti. Herkesin fikri farklı ama her damağa hitap ediyor" dedi.

Adının hikayesi çok ilginç: Dualı değil duvalı tatlı

Tatlının Bursa'da olduğu kadar şehir dışından da talep gördüğünü aktaran Çiftçi, şunları kaydetti:

"Ankara'dan hamile eşine tatlı almaya gelen müşterimiz oldu. Otoban geçti biz 'Ne yaparız?' dedik ama bu sefer İstanbul'dan sadece tatlı almaya gelen bir sürü müşterimiz oldu. Tatlı artık ismimizin önünde gidiyor. Her geçen gün daha fazla ilgi görüyor. Talep çok olunca kargo işini de çözdük, ertesi gün teslim edilebilen her yere tatlımızı kargolayabiliyoruz. Günde yaklaşık tatlı üretiyoruz. 'ü paket olarak gidiyor. Diğer kalanı da müşterilerimize dükkanımızda ikram ediyoruz."

False

Tarifi kimseyle paylaşılmayan duvalı tatlısı nasıl yapılır? Anlamı ve hikayesi nedir?

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde 21 yıldır üretilen, hikayesi, ismi ve lezzetiyle dikkati çeken 'duvalı' tatlısı, birçok şehirden ilgi görüyor. Tarifi kimseyle paylaşılmayan tatlıyı yemek için kimi müşteriler kente gelirken, farklı şehirlerdekilere ise kargoyla gönderiliyor.

Sosyal medya sitelerinde bile adından sıkça söz edilen tatlının üretildiği işletmenin sahibi Orhan Çiftçi, anne ve babasının yıllar önce farklı bir tatlı üretmek için denemeler yaptığını ve bunun sonunda bugün 'duvalı' adını verdiklerini sütlü tatlının ortaya çıktığını söyledi.

'DUVALI' İSMİ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Tatlının, müşteri ve babasının arasında geçen bir espriden dolayı adının 'dualı' olarak kaldığını ve ünlendiğini, sonradan isminin değiştiğini anlatan Çiftçi, şöyle konuştu:

"Biz tarifi kimseyle paylaşmıyoruz. Müşterilerden biri, babam tatlıyı yaparken mutfağa giriyor. 'Abi seni yakaladım' diyor, babam da espriyi sever, ocağın altını kapatıp başlıyor kazanın karşısında dua etmeye. Müşteri, 'Abi ne yapıyorsun?' diyor. Babam da 'Tatlının duasını okuyorum' diyor. Müşterimiz buna inanıyor. O zamanlar masalarımızda kartlar vardı, müşteriler yorumlarını yazıp bırakıyorlardı. Müşterimiz bu kartlara 'Dualı tatlıyı yemeden sakın gitmeyin' yazdı. Her gören merak etti ve tadına baktı. Böylece dualı tatlı olarak ün yaptı. Gelen yemek istedi, duyan adresine talep etti. Tatlıya tescili 'dua' adına alamadık, araya 'v' koyduk 'duvalı tatlı' oldu. yılında bu isimle tatlımızı tescillettik."

funduszeue.info

DUVALI TATLISININ TADI NASIL, NEYE BENZİYOR?

Çiftçi, tatlının hafifliğinin müşterilerin beğenisini kazandığını belirterek, "Tatlımız süt tatlısını andırıyor. Tavuk göğsü, muhallebi, keşkül ve sütlacı andırıyor ama hiçbiri değil, kendi başına ayrı bir özelliği var. Müşteriler de diğer sütlü tatlılara benzetiyor. Kimi tavuk göğsü, kimi erimiş dondurma, kimisi de sütlaca benzetti. Herkesin fikri farklı ama her damağa hitap ediyor" dedi.

DUVALI TATLISI NASIL YAPILIR?

Tatlıyı yılından bu yana ürettiklerini anlatan Çiftçi, "Tatlımızın kahveli versiyonu da var. İnşallah ileride farklı lezzetlerde duvalı tatlılar çıkarmayı düşünüyoruz. Mesela ekmekli yaptık, meyvelisi çok güzel oluyor. Ekşi meyveler çok yakışıyor. Müşterilerimiz yakın zamanda bunları da tadacaklar" diye konuştu.

5 gün dayanan tatlıyı her sabah, bazen de sabah-akşam da çıkardıklarını dile getiren Çiftçi, tatlının yapımı ve hazırlanmasının saati bulduğunu ifade etti.

5bcff7cbjpg

Güncelleme: 

İlgili Haberler

Çoğu insan bilmiyor! Bu sırrı öğrenince gaz faturanız yerlerde sürünecekAvunya mantısı nasıl yapılır? Nerenin yemeği? İşte lezzetli tarifiIspanaklı kol böreği tarifi nasıl yapılır? İşte malzemelerTavuklu kağıt kebabı kaç dakikada pişer? İşte evde tavuklu kağıt kebabı yapılışıLeblebi nasıl yapılır? İşte evde leblebi tarifiEv baklavası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte baklava tarifi ve yapılışıNogay çayı nedir, ne işe yarar, faydaları neler? İşte Nogay çayı mucizesiBatırık çorbası tarifi nedir, nasıl yapılır? İşte malzemelerOsmanlı'nın enfes ve köklü mutfağının bilinmeyenleriGözle ayırt etmek mümkün değil! Yufkada kanser riskine dikkatEvde döner nasıl yapılır? Lezzetli döner yapımı tarifi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası