lastik tamircisi açmak / Lastik Tamir Malzemeleri Fiyatları ve Çeşitleri - LastikSanayi

Lastik Tamircisi Açmak

lastik tamircisi açmak

Günümüz dünyasında en çokiş fikirleri arasında kendi işinizin sahibi olmak en çok istenen bir olgudur. Bunlardan ilk akla gelen dükkan açıp kendi işletmenizi yönetmektir. Dükkan açma fikirleri çoğu insanın aklına gelen fikirler de olsa aslında en önemlisi hangi koşulda ve ne üzerine açacağınızı belirlemektir. Bu yazımızda biz oto lastikçi dükkanı açma üzerinde duracağız.

Oto lastikçi dükkanı açmak karlı mıdır değil midir sorusu için detaylı bir şekilde kendinizdeki kriterleri incelemeniz gerekmektedir. Bu işte önemli bir tecrübeniz varsa bu girişim iş deneyiminde size büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Eğer tecrübeniz yok ise herhangi bir yerde çırak olarak işe girip işin piyasası hakkında küçük de olsa bir bilgi sahibi olmak size yarar sağlayacaktır.

Kendinizdeki artı ve eksi yönleri irdelemenin yanında bu iş için uygun musunuz diye yeterli sorgulama gereklidir. Her ne kadar kendi dükkanınızı yönetme fikrine sahip olsanız da yeni rekabetçi iş dünyasında sıfırdan başlamak zor görünse de yeterli azimle adım adım başarıya gidebilirsiniz.

Oto Lastikçilerin Kazancı Kaç Liradır?

Oto Lastikçilerin Kazancı Kaç Liradır?

Her iş olduğu gibi bu işin de ne kadar kazandırdığı insanlar için büyük bir merak konusudur. Diğer işlerde de olduğu gibi özellikle bu tarz kendi işinizi yaptığınız piyasada müşterilerle olan ilişkiniz çok önemlidir. Müşteriye gereken önemi ve hizmeti verdiğiniz takdirde herhangi bir sorunda size gelen sağlam müşterileriniz olacaktır.

Oto lastikçi açmanın kazancına gelecek olursak çalışanlara ve maliyetlere giden masrafı çıkardığımızda ortalama bir oto lastikçi dükkanı bin TL arasında ciro yapmaktadır. Kalitenizi ve müşteriye olan sadakatinizi arttırdığınızda bu rakam daha da artmaktadır. Doğru strateji ve iyi iş bilmek kazanç konusunda büyük önem taşıyan unsurlardır. Kalitenizi adım adım yükselterek kazancınızı da arttırabilirsiniz.

Oto Lastikçi Dükkanı Açmak Mantıklı Mı?

Oto Lastikçi Dükkanı Açmak Mantıklı Mı?

Oto lastikçi açmak herkesin yapabileceği bir iş değildir. Önce yeterli istek ve arzuda olmalısınız. Tecrübenin yanında da sermayeniz de olmalıdır. İster istemez dükkanınızı açtığınızdaki giderler fazla olacağından belli bir birikiminiz olması sizin için avantaj olacaktır.

Bunun yanında yanınızda çalıştıracağınız çırak ve kalfalar da belli bir maaşa tabii tutulacağından ötürü bu hesaplamayı iyi planlayıp yanınızda kaç kişi çalıştıracağınızı önceden planlayıp hesap yapmalısınız.

Oto lastikçi dükkanı açmak karlı mı sorusuna gelirsek de eğer yeterli birikim ve donanımı hem iş alanında hem de müşteriye o hizmeti verdikten sonra kara geçmeye başlarsınız. İşinizi iyi yaptığınız takdirde markalaşmaya bile gidebilirsiniz. Her iş gibi bu işin de özveriyle yapıldığı takdirde gayet kar bırakan bir iş alanıdır.

Oto Lastik Bayiliği Veren Firmalar Nelerdir?

Oto Lastik Bayiliği Veren Firmalar Nelerdir?

Oto lastik bayiliği veren firmalar bulunuyor. Bunlardan en öne çıkan firmalardan bir tanesi Lassa&#;dır. LASSA firması Sabancı Holding’e ait bir firmadır ve günümüzde kök salmış bir firmadır. Lassa&#;dan bayilik alabilmek için ortalama TL yatırımınız bulunmalıdır. Bir başka önemli firma ise MICHELIN firmasıdır. MICHELIN firması Fransız kökenli bir firma olmakla beraber dünya üzerinde lastik satışında oldukça popüler bir firmadır.

Bu firma da LASSA firması gibi en az TL yatırım istemektedir. Bir diğer firma ise PETLAS firmasıdır. Türkiye üzerinde yüzlerce şubesi bulunan bu firma da yatırımınızın en az TL olmasını istemektedir. Eğer Amerikan firması tercih etmek istiyorsanız da GOODYEAR firmasına göz atabilirsiniz. Türkiye’de de üretim yapmakta olan bir firmadır.

Oto Lastikçi Dükkanı Açma Maliyeti Ne Kadardır?

Oto Lastikçi Dükkanı Açma Maliyeti Ne Kadardır?

Oto lastikçi dükkanı açma maliyeti aslında dükkanınızı açacağınız yere göre değişiklik göstermektedir. Araçla ilgili malzemeler ve araçlar büyük yer kaplayacağından dolayı tutacağınız dükkanın büyük olması sizin için bir avantaj olacaktır.

Fakat tutacağınız yerin metre karesinin büyümesi kira fiyatını da arttıracaktır. Bütçenize göre en uygun yeri araştırmak önemli de olsa piyasalaşmış ve ismi duyulmuş yerlerde dükkanınızı açmak hem rekabet ortamı açısından hem de müşteri memnuniyetiniz açısından size olumlu geri dönüşler sağlayacaktır.

senelerine bakarsak TL gibi bir sermaye yeterli olmaktaydı. Şu an ise her geçen gün yenilenen piyasaya ve iş dünyasında göz atacak olursak en az TL’yi gözden çıkarmalısınız.

Oto Lastikçi Açmak İçin Gerekli Belgeler Hangileridir?

Oto Lastikçi Açmak İçin Gerekli Belgeler Hangileridir?

Oto lastikçi dükkanı açmak için ihtiyacınız sadece sermaye ve tecrübe değildir. Bunun yanında bazı gerekli evraklara ihtiyacınız vardır. Oto lastikçi dükkanı açmak için gerekli evraklar:

  1. Adil Sicil Kaydı Belgesi,
  2. Sosyal Güvenlik Kurumu&#;na kayıtlı olunduğuna dair herhangi bir belge,
  3. İşletici Kimlik Bildirme Belgesi (fotokopi)
  4. Ustalık Belgesi (Ön Düzen Ayarcılığı ve Lastikcilik)
  5. Vergi Levhası,
  6. Oda Faaliyet Belgesi ve Oda Sicil Tasdiknamesi Tapu ve Yapı Kullanma İzin Belgesi,
  7. Kira Sözleşmesi (tapuda adı geçen mülk sahibi/sahipleri ile yapılmalıdır) (aslı ya da noter tasdikli sureti) (işyeri kiralık ise),
  8. İşyeri Krokisi (yetkili bir kişiye çizdirilmelidir, üzerinde uzunluk ölçüleri, m² toplamı, çizen kişinin kaşesi ve imzası bulunmalıdır),
  9. İtfaiye Uygunluk Raporu,
  10. ASAT İşyeri Açma Ruhsatı Görüş Belgesi (işyerinde tuvalet var ise),
  11. Güvenlik Kameraları ve Kayıt Sistemi bulunmalıdır ( TVL IR LED dış mekan kamerası ya da HP HD dış mekan kamerası) (işyeri 60 m² ve üzerinde ise),
  12. 2 adet fotoğraf (şirket işletmesi ise gerekli değildir).
Oto Lastik Tamir Dükkanı Açmak İçin Gerekenler Nelerdir?

Oto Lastik Tamir Dükkanı Açmak İçin Gerekenler Nelerdir?

Oto lastikçi dükkanı açmak için gerekli evrakları tamamladıktan sonra bunun için gerekli kriterlere de uygun olduğunuzu göstermeniz gerekir. Oto lastikçi dükkanı açmak için gerekenler konusunda bazı alt başlık detaylar da bulunmaktadır. Örneğin, tapuda adı geçen iş sahibinin veya sahiplerinin vefat etmesi durumunda ‘veraset ilanı’ çıkartılmalıdır ve belgelerin arasına eklenmelidir.

Kira sözleşmesinde de veraset ilanındaki mirasçıların ve yeni mülk sahibi veya sahiplerinin imzası bulunmalıdır. Eğer apartman altında herhangi bir iş yeri açılma söz durumu olursa eğer olası herhangi bir durum adına muvafakatname alınmalıdır. Son olarak da iş için gerekli ekipmanlar, yedekleriyle birlikte her zaman hazır halde bulundurulmalıdır. Böylelikle işletmeniz için yeterliliğe erişmiş olursunuz.

Sonuç olarak bakıldığında, iyi düşünülüp profesyonel şekilde başlanılması gerekilen bir iştir. Para kazanmanın yollarını sürekli düşünüp araştırdığımız bu dönemde oto lastikçi dükkanıen karlı iş fikirleri arasında yer alsa da yeterli donanıma sahip olmak çok önemlidir.

Özetleyecek olursak önceliğimiz yeterli sermayeye ulaşmaktır. Daha sonrasında işimizi büyüteceğimiz ve yetkinlik kazanacağımız bir dükkan açmaktır. Yeterli evrakları ve gereklilikleri sağladıktan sonra gerisi tamamen sizin işe olan sadakatiniz ve özverinizden geçer.

Herhangi bir iş gibi oto lastikçi dükkanı açmak da yadsınamayacak derecede titizlikle yapılması gerekilen bir iştir. Müşteri memnuniyetini her daim öncelik olarak görmelisiniz.

Kaliteli malzemeden kaçmayıp hesaplarınızı incelikle yürütmelisiniz. Pes etmeden adım adım özveriyle yürütüldüğü takdirde oldukça kar getiren bir iş modelidir. Kar elde ettikçe de işe olan profesyonelliğinizi arttırıp kendi işletmenizi büyütme yolunda ilerleyebilirsiniz.

Bu işi yapan veya farklı alanlarda dükkanlar açan tanıdıklarınızla fikir alışverişleri yapmak size katkı sağlayacaktır. İş dünyasına girmeden önce bu işte önde giden kurumlarla fikir paylaşımları gelişiminize olanak sağlayacaktır.

Sürücüleri üzecek yasak!

Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü; oto lastik tamircileri, oto lastik satıcıları ve servislerinin şehir merkezinde ve şehrin ana arterleri olan Atatürk ve Cumhuriyet bulvarında işyeri açmalarına izin verilmeyeceğini açıkladı.

Zabıta Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklama da şu görüşlere yer verildi: "Zabıta Müdürlüğümüz tarafından yapılan denetimlerde, şehir merkezinde, Cumhuriyet Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Eski Terminal civarı ve benzeri yerlerde oto lastik tamiri, lastik satış-tamiri ve balans ayarı yapılan işyerleri bulunmaktadır. Bu tür iş yapan işletmeler Sayılı İşyeri Açma ve Çalıştırma Yönetmeliğine göre Gayrı Sıhhi Müessese sınıfına girmektedir. Bu işyerleri Sanayi, Küçük Sanayi gibi daha donanımlı bölgelerde olması gereken işyerleridir. Bu işletmeler insan ve çevre sağlığına uygun olmamakta, şehrimizdeki trafik akışının çoğalmasına, bulvarlarda ve yollarda araçların park etmesine, bulvar üzerindeki yaya kaldırımının dolmasına, yaya kaldırımlarının araç parkına dönmesine sebep olmaktadır. Bütün bu nedenler göz önüne alınarak Sayılı Belediyeler Kanununun vermiş olduğu yetkiye istinaden şehrimizin mahalli müşterek ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü faaliyette bulunma yetkisinden dolayı oto lastik tamircileri, oto lastik satışı yapan işyerleri, oto lastik tamiri-satışı-balans ayarı yapan işyerlerine şehir merkezinde, şehrimizin ana arterleri olan bulvarlarda işyeri açmalarına izin verilmeyeceğinin bilinmesi; işyeri açmadan önce Belediye Başkanlığına ve Zabıta Müdürlüğüne gelerek bilgi almaları gerekmektedir."



CHA

Oto Lastikçi Açmak &#; Maliyetleri ve Kazançları

Yüksek kazançlı iş fikirleri arasında son dönem popüler olan oto lastik dükkanı açmak hakkında kapsamlı bir yazı hazırladım. Oto lastikçi açmak için bilmeniz gereken her şey bu yazıda. Eğer ki oto lastik işinden anlıyorum diyorsanız iyi kar getirisi olan bu iş önerim tam size göre!

En güncel araştırmalar ile oto lastik dükkanı açma maliyeti ve kazançlarını da eklediğim yazımda oto lastik bayiliği veren firmalar hakkında da kapsamlı bir bölüm yer alıyor. Yeni bir iş kurarak para kazanmak için otomobil lastikçisi açmak hakkında araştırılan her şey bu yazımda! İşte o bilgiler&#;

Oto Lastik Dükkanı Açmak

oto lastikçi açmak

Aylık yüksek kazanç getiren meslekler arasında yer alan oto lastik tamirciliği son zamanlarda popüler olan meslekler arasındadır. Kar marjlarının yüksek olduğu sektörlerden birisi de oto lastikçi dükkanlarıdır. Lastik tamiri ve satışı yapan dükkanlar yüksek cirolar elde ederek bu mesleğe olan talebi de arttırmıştır.

Oto lastik dükkanı açma fikriniz varsa ilk olarak önemli olan konu elbette tecrübenizdir. Bu alanda usta seviyesinde değilseniz bu işe tek başına atılmamanız daha sağlıklı olacaktır. Bir usta ve kalfayı yanınızda işe alarak bu işletmeyi kurmak size işinizi kaliteli ve doğru yapmayı kolaylaştıracaktır.

Lastik tamircisi ve lastik servisi olmak konusunda ilgiliyseniz sitemiz üzerinden Bayilik sayfasına göz atarak frenchise veren diğer firmalar hakkında kapsamlı bilgi edinebilirsiniz.

Her iş sektörü gibi iyi bir lokasyon ve kaliteli bir hizmet sunmak elbette aylık iyi kazançlar sağlamaktadır. İyi yaptığınız her iş gibi oto lastik dükkanı açmak da size çok iyi paralar kazandıracaktır. Tabii bu sektörde tercübeli olsanız da bilmeniz gereken bir takım hususlar yer almaktadır.

Oto lastikçi açmak için gerekenler listesinde yalnızca tecrübe bulunmuyor. Lastik tamircisi ve lastik servisi olmanın bir takım püf noktaları bulunmaktadır. Bunları maliyet hesabı, lokasyon tercihi, gerekli evraklar gibi alt başlıklar halinde sizler için derledim. Evet, siz de oto lastik dükkanı açmak istiyorum diyorsanız tek yapmanız gereken yazımı baştan sona dikkatlice okumak&#;

Singapur İş İlanları

Oto Lastik Dükkanı Nasıl Açılır?

Oto lastikçi kurulum maliyetini hesaplamak sizin sektörde açacağınız işletmenin ilk gerekliliğini oluşturmaktadır. Bu maliyetlerden aşağıda detaylı bir şekilde bahsedeceğim.

Ancak bunlarla birlikte sizin Ustalık Belgesine sahip olmanız ya da bu belgeye sahip bir çalışanı yanınızda istihdam etmeniz önemli bir ayrıntıdır. Ayrıca iş yoğunluğu düşük dahi olsa sizin bir kalfa yada çırağa ihtiyacınız olacaktır. Tüm bunları sizler için alt başlıklarda sıralayacağım&#;

1- Lastik Dükkanı İçin Yer Seçimi

Belki de en önemli faktörlerin başında bu madde gelmektedir. Oto lastikçi açmak için gereken ilk şart elbette bir dükkan bulmak olacak. Fakat bu dükkanın yeri sizin bütün iş kazancınızı belirleyecek olduğu için doğru yer seçimi en önemli etkendir. Sanayi bölgesi veya tamirat atölyeleri gibi yerler sizin için avantajlı olacaktır.

Arabaların lastik tamiri için gerektiği durumda tamir çukuru açmak size epey masrafa yol açabilir. Bunun için eski tamirat dükkanlarına göz atmanız veya emlakçıya bu yönde bir talebiniz olduğunu belirtmek faydalı olacaktır.

Ayrıca bir veya iki aracın içeriye girmesi için geniş bir alana ihtiyacınız olduğunu unutmamanız önemli. Son olarak da giriş için önde boşluk, bekleme alanı ve ofis gibi küçük de olsa ek bölümler sizin için gerekli olacaktır.

2- Gerekli İzinler ve Ruhsatların Alınması

Bulunduğunu ilde bağlı olduğunuz vergi dairesinden iş yeri açmak için gerekli tüm evrakları tamamlamak. Belediyeden iş yeri açmak için formlar doldurmak ve ruhsat işlemlerini halletmek diğer öncelik işleminiz olmalıdır. Vergi ruhsatları, belediye izinleri halledildikten sonra da dükkanınızı açmak için önünüzde başka engel kalmayacaktır.

oto lastik dükkanı açmak

3- Çalışacak Personel Bulun

Çalışacak personel bulmak sizin için önemli bir sorunun ortadan kalkması demektir. Lastik işinde tek başına çalışmanız mümkün değildir. En az bir yardımcı personeli istihdam etmelisiniz. Oto lastikçi açmak tek başına mümkün olmayacaktır.

Usta seviyesinde bir çalışan ile kalfa &#; çırak seviyesinde bir çalışanı istihdam etmeniz sizin işlerinizi önemli ölçüde kolaylaştıracaktır.

4- Malzeme Temini İçin Anlaşmalar Yapın

Lastikçi dükkanında en önemli ayrıntılardan birsi çok sayıda çıkma lastik diye tabir edilen ikinci el lastiğe sahip olmaktır. Bunun için ilk olarak sıfır lastiklerin yerine müşterilere çıkma lastikleri de sunabileceğiniz bir seçenek için mal temininin nasıl olacağıdır.

Şehirdeki hurda lastik işi yapanlar ile tanışıp iletişime geçmek sizin için büyük bir öneme sahiptir. Bununla birlikte sıfır lastik satışı yapmak için bayilik sistemi veren firmalarla irtibata geçmek ve franchise almak da ikinci alternatifiniz olmalıdır.

Oto lastik bayiliği veren firmaları aşağıda detaylı bir şekilde ele aldım, mutlaka yazımı sonuna kadar okumalısınız&#;

Ayrıca kazançlı işler hakkında fikir sahibi olmak için sitemizdeki Girişimcilik sayfasından en iyi iş fikirlerini öğrenebilirsiniz.

5- Lastik Dükkanını Sigortalamak

Lastiklerin petrolden yapılan bir plastik malzeme olması ve dükkanın içerisinde oluşabilecek bir tutuşma ile yangın çıkması bütün lastiklerin kuvvetli bir yangına dönüşmesine yol açabilir. Bu yüzden dükkanı açarken sigortalamak ve yatırımlarınızı güvene almak sizin son adımınız olabilir.

Oto Lastikçi Açma Maliyeti

Singapur İş İlanları

Oto lastik dükkanı açma maliyeti için farklı fiyat aralılığında değişim görülür. Bunun sebebi dükkanın konumu ve büyüklüğü. En büyük masraflardan birisi kira olmaktadır. Ve bunu takip eden ikinci kalem masraf ise malzeme alımıdır. Bu iki büyük masraftan sonra aslında çok büyük masraf kalmamaktadır.

Oto lastikçi açma maliyeti bin TL ile bin TL arasında ortalama bir tutara sahiptir. Bu fiyat sizin ilk kiranızı ödemenize, lastik stoğu yapmanıza ve lastik tamiri için gerekli tamirat araç gereçlerini almanıza yetecektir. Ancak dükkanın konumu ve büyüklüğü ile beraber alacağınız lastik stoğundaki miktar büyürse bu fiyat daha da artabilir.

Oto Lastikçilerin Kazancı

Singapur İş İlanları

Oto lastik işi ne kadar kazandırır diye soracak olursanız yatırım maliyetine göre kazancı çok yüksek olduğunu söyleyebilirim. Oto lastikçilerin kazancı ayda 30 bin TL &#; 50 bin TL gibi rakamları bulabilmektedir.

Lastik tamiri, sıfır lastik satışıyla beraber bu rakamların çok üstünde kazanmak mümkündür. Bu durum dükkanınızın lokasyonuyla ve müşteri portföyünüzle ilgilidir. İyi bir dükkan konumu ve kaliteli hizmet vererek aylık çok daha yüksek paralar kazanabilirsiniz.

Oto Lastikçi Dükkanı Kar Marjı

Oto lastikçi dükkanı kar marjı hesaplanırken malzemeden çok el emeğine bağlı olduğu için yüzde 60 ları geçen bir durum söz konusudur. Sıfır lastik satışlarında prim alarak satış yapan bayiler, ikinci el lastiklerde ve tamir söz konusu olduğunda malzemeden çok el hüneri dahil olduğu için çok küçük bir malzeme giderinde bile iyi bir kar marjı bırakan ödemeler alabilmektedir.

Oto Lastik Bayiliği Veren Firmalar

Oto lastik bayiliği kazancı yüksek işler arasında önemli bir yere sahiptir. Birçok oto lastikçi tamir ve ikinci el satışı yapmakla birlikte çeşitli firmalardan satış bayiliği de alarak sıfır lastik satışı yapmaktadır.

Bu firmalar fracnhise sistemiyle oto lastik bayiliği vererek satışlar üzerinden prim alınması yöntemiyle tedarik sağlamaktadır. Oto lastikçi açmak için bu firmalar ile irtibata geçip bayilik / bayilikler almak sizin için büyük önem taşımaktadır.

Oto lastik bayiliği veren firmalar şu şekildedir;

  • Bridgestone
  • Dunlop
  • Continental
  • Goodyear
  • Lassa
  • Michelin
  • Pirelli
  • Petlas
  • Yokohama
  • Hankook
  • Nokian
  • BFGoodrich
  • Starmaxx
  • Kumho
  • Cooper
  • Uniroyal
  • Fulda
  • Toyo
  • Falken
  • Avon
  • Semperit
  • Firestone

Bu markalar arasından siz de kar marjı yüksek olan ayrıca kaliteli malzeme veren firmaları araştırdıktan sonra internet sitelerindeki iletişim numaralarıyla irtibata geçerek bayilik hakkında bilgi alabilirsiniz.

Oto Lastik Tamir Dükkanı Açmak İçin Gerekenler

Singapur İş İlanları

Oto lastikçi açmak için gerekli belgeler arasında temini özel bir evrak bulunmamaktadır. Ustalık belgesine sahipseniz veya bir ustayla beraber çalışıyorsanız yapmanız gereken basit prosedürler vardır. Belediyeden ve vergi dairesinden işletme açmak için gerekli prosedürleri hallettikten sonra tuttuğunuz dükkanda çalışmaya başlayabilirsiniz.

Oto Lastik Dükkanı Açmak İçin Gerekli Evraklar

En genel tanımıyla oto lastikçi açmak için gerekli belgeler listesi şunlardır;

  • Ustalık Belgesi
  • Vergi Ruhsatnamesi
  • Bağlı olunan belediyeden işletme için alınan izinler
  • Kira özleşmesi ve iş yeri krokisi
  • Oda faaliyet belgesi ile oda sicil tasdiknamesi
  • Tapu ve yapı kullanma izin belgesi

Bu belgeler arasında ihtiyaç dahilinde ek evraklar da talep edilebilir.

Oto Lastikçi Açmakla İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Singapur İş İlanları

Oto lastikçi açmakla ilgili en çok merak edilen soruları sizler için en basit ve açık şekilde cevapladım. İşte o sorular&#;

Lastik İşinde Para Var Mı?

Arabasının lastiklerini tamir ettirmek isteyen müşterilerle birlikte sıfır lastik satacağınız müşteriler toplamında ayda 30 bin &#; 50 bin TL net para kazanabilirsiniz. Genel olarak oto lastik işi son derece kazançlı bir iştir.

Lastikçi Malzemeleri Nelerdir?

1. Sibop
2. Sibop Çekeceği
3. Pafta
4. Fitil
5. Fitil Aparatı
6. Fitil Tığı
7. Yama
8. Solüsyon
9. Bastırma Makara
Kalıpçı Taşlama (Vız Vız)
Bead Sealer
Lastik Kazıyıcı
Lastik Montaj Kremi
Lastik Montaj Krem Fırçası

Lastikçi Belgesi Nasıl Alınır?

Kalfalık belgesini aldıktan sonra Ustalık Belgesine başvuran adaylar 2 yıllık eğitimleri sonrasında sınavda başarıya ulaşırlar ise Ön Düzen Ayarcılığı ve Lastikçilik Ustalık Belgesi almaya hak kazanırlar.

Ayrıca Kalfalık belgesi sahibi kişlerin kendi alanında 5 yıl çalıştığını bildirmesi koşulunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Ustalık Belgesi sınavına girerek bu belgeyi almaya hak kazanabilirler. Son olarak ise Meslek Lisesi ilgili bölüm mezunları diploma aldıktan sonra bu sınava girerek aynı belgeyi almaya hak kazanırlar.

Singapur İş İlanları

Oto Lastik Dükkanı Açmak İsteyenlere Öneriler

Lastikçi dükkanında yerin önemi yazımda daha önce de belirttiğim gibi şüphesiz en önemli faktördür. Lastikçi dükkanında lokasyonun önemi şu yüzden üstünde durduğum bir şey, en yakın lastikçi ile aranızdaki mesafe sizin daha çok müşteriye erişmenizi sağlayabilir.

Lastikler yılın belirli zamanlarında değişime ihtiyacı olan otomobil parçaları arasındadır. Otomobil lastiği belirli süreyle aşınarak eskime gösterir veya cam, çivi vb. gibi nesnelerle delinebilir. Bu durumda size ihtiyaç olacağı için şehrin birçok noktasından giriş ve çıkışlarda hizmet verebilirsiniz.

Ayrıca şehir merkezi gibi yerlerde ise sanayi semtlerinde açacağınız işletmeler de size insanların reklam yapmasanız dahi kolay erişmesini sağlayabilir. Tabii yapacağınız reklam ve iyi hizmet uzun vadede de size olumlu geri dönüşler sağlayacaktır.

Bir önceki yazımız olan Bedava Kripto Para Veren Siteler &#; 15 EN GÜVENİLİR SİTE! başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Lastikçi Bayiliği ve Kazancı

Araç sahipleri için güvenli yolculuk her zaman son derece önemlidir. Hem güvenli hem de konforlu bir seyahat için araç lastiği bakımı da bu nedenle dikkat edilen konular arasında yer alıyor. Oto lastikçi dükkanı açmak da bu bakımdan iyi kar getirisi olan işler içerisinde bulunuyor. Bu alanda tecrübeleriniz var ise uzun bir süre ekstra personel çalıştırmadan sadece kendiniz de işletmenizi idare edebilirsiniz. Ancak deneyiminiz yok ise usta ve çırak çalıştırmak kaliteli iş çıkarmak açısından son derece önemlidir. Oto lastikçi dükkanı açarak kar elde etmek istiyorsanız her araç sahibine hizmet verebilmeniz gerekiyor.

Oto Lastikçi Dükkanı Açmak

Oto Lastikçi Dükkanı Açmak

İş yerinizde yama yapma, lastik sökme ve takma gibi birçok iş konusunda hizmet vermeniz gerekebilir. Aynı zamanda araçların marka ve modellerine göre farklı lastik yapılarını da bilmeniz gerekiyor. Bir lastiğe kış için zincir takmak, mevsim geçişlerinde lastikleri değiştirmek oto lastikçilerde verilen hizmetlerdir. Bu süreçte iyi bir sermayeye gereksiniminiz bulunuyor. Çünkü yeri geldiğinde lastik satışı da yapmanız gerekiyor. Bu da kasanızda lastikler için nakit bulundurmanızı gerekli hale getiriyor.

Oto lastikçi dükkanı açmak istiyorsanız işletmenizin yer seçimine her şeyden daha fazla önem vermeniz gerekiyor. Çünkü bu tarz işletmelerde kolay ulaşılabilirlik önemli bir detaydır. Bunun yanında işletmenizde yol yardım gibi hizmetler vermek de kazanç ve maliyet dengeniz üzerinde etkili olacaktır.

Not: Oto Lastikçi açmak dışında farklı karlı iş fikirleri hakkında bilgi almak için İş yeri açma fikirleri başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

 

Oto Lastikçi Dükkanı Açmak

İçindekiler

Oto lastikçi dükkanı açmak profesyonellik gerektiren bir alandır. Her araç markası ve modelini tanımak bu süreçte önem vermeniz gereken bir noktadır. Uzun lastik bakımlarından şehir içi kullanımına kadar lastik hakkında her detay hakkında bilgi edinmeniz gerekiyor. Bunun yanında mutlaka dükkan yeri seçimini de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Maliyet hesaplaması ve karlılık derecenizi önceden bilmelisiniz.

Lastikçi açmak için mutlaka gerekli evraklar hakkında en güncel bilgileri önceden edinmeniz gerekiyor. Bu evrakların eksiksiz ve güncel olması ruhsatı alabilmek için oldukça önemlidir. Belgeler yanında işletmenizde bulundurmanız ekipmanlar da önemlidir. İnsanların işletmeniz hakkında bilgi edinmesi için reklam ve tanıtım çalışmaları yapabilirsiniz.

Lastikçi dükkanından para kazanmak için ek hizmetler de sunabilirsiniz. Ancak ana amacınız lastik ise mutlaka bu alanda profesyonel şekilde hizmet vermeniz gereklidir. Bu süreçte en çok dikkat etmeniz gereken konu lastikçi için en uygun lokasyonu belirlemektir.

 

Oto Lastikçi Açma Maliyeti

Oto lastikçi dükkanı açacaksanız maliyeti önceden hesaplamanız gerekiyor. Maliyet hakkında gerekli her detaya hakim olduğunuzda sermayenizi nasıl bulacağınıza da kolaylıkla karar verme şansınız olacaktır. Oto lastikçi açma konusunda birçok farklı maliyet kalemi olduğunu da önceden bilmeniz gerekiyor. Bu süreçte araba lifti, lastik tamiri ve değiştirme araçları gibi birçok ekipmana ihtiyacınız olacağı için iş yeri maliyetiniz de birçok unsurdan etkilenebilecektir.

Oto lastikçi açma maliyeti konusunda maliyetinize etki edecek unsurları bir liste halinde yazmanız gerekiyor. Bu süreçte eğer deneyim sahibi değilseniz işin ehli bir usta ile çalışmak maliyeti artırsa bile ilerleyen süreçte karınızı da artıracak bir durum olacaktır. İş yerinizin mutlaka lastik değiştirme ve tamiri için uygun olmasına özen göstermelisiniz. Bunun yanında elektrikli aletler, tulum ve iş eldivenleri de iş yeri maliyetine etki eden kalemler arasında bulunuyor.

İş planınızı detaylı olarak hazırladığınızda ise karşınıza çıkacak olan ortalama maliyet 50 bin lira civarında olacaktır. 50 bin TL civarında sermayeniz bulunuyorsa ve uygun yerden dükkan kiralayabiliyorsanız rahatlıkla oto lastikçi dükkanı açabilirsiniz. Ancak bu süreçte maliyete etki eden önemli unsurun lokasyon seçimi olduğudur. Eğer yoğun bir yerde geniş bir dükkan kiralamak isterseniz maliyetiniz de yüksek olacaktır.

 

Oto Lastikçilerin Kazancı

Oto lastikçi açmak hem karlı hem de sizi fazla yormayacak bir sektördür. Bu sektörde kazanç elde edebilmek için lastik tamiri ve değişimi gibi konular yanında mevsimlere özel lastik satışları da yapmanız gerekiyor. Aynı zamanda kazancı etkileyen ek hizmetler de sunabilirsiniz. Ek gelir elde edebilmek için lastik tamir ve bakımı yanında cam yıkama suyu, otomobil aksesuarları, lastik silecekleri gibi ürünleri de işletmenizde satışa sunabilirsiniz. İhtiyaç halinde bu ürünlerin satışı da sizlere yüksek bir kar sağlayacaktır.

Oto lastikçilerin kazancı incelendiğinde öncelikle verilecek hizmete ne tür fiyat uygulayacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Genel olarak bu sektörde bir lastik söküp takma işlemi için ortalama 50 TL alınmaktadır. Bunun yanında lastiklere yapama yapılacak ise bu hizmetin bedeli de ortalama 60 TL’dir. Bununla birlikte ikinci el lastik satışı da gerçekleştirebilirsiniz.

Arabasına sıfır lastik taktırmak isteyen kişiler de yine sizin potansiyel müşteri adaylarınız arasında bulunuyor. Tüm bu hizmetleri profesyonel bir seviyede vermek sizlere aylık olarak ortalama 6 ya da 7 bin TL civarında bir kazanç sağlayacaktır. Bu da günümüz iş sektörleri arasında oldukça kazançlı bir durum ortaya çıkarır.

 

 Oto Lastik Bayiliği Veren Firmalar

Oto lastikçi dükkanı açmak istiyorsanız dükkanı açmak için birden fazla alternatifiniz bulunuyor. Bu iş yerini kendi belirlediğiniz bir iş yeri ismi adı altında açabilirsiniz. Aynı zamanda farklı firmaların tanınmış isimleri altında da açabilirsiniz. Kısa süre içerisinde işletmenizin tanınmasını istiyorsanız rahatlıkla bu bayilik veren firmaların hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Günümüzde en çok tercih edilen oto lastik bayiliği veren firmalar arasında şunları saymak mümkündür:

  • Dunlop
  • Continental
  • Lassa
  • Pirelli
  • Yokohama
  • Birdgestone
  • Goodyear
  • Michelin

En çok tercih edilen lastikçi bayiliği veren firmalar arasında bulunuyor. Her firmanın kendine göre bir bayilik şartı bulunuyor. Bu şartları yerine getiren kişiler rahatlıkla oto lastik bayiliği alabilir ve işletme kurulum sürecine başlayabilir. Bayilik almanın birçok önemli avantajı vardır.

 

Oto Lastikçi Açmak İçin Gerekli Belgeler

Oto lastikçi açmak için gerekli belgeler işletmenin sorunsuz bir şekilde açılabilmesi için belediyeye ve esnaf odalarına verilmesi gereken evraklardır. Ruhsatı sorunsuz bir şekilde alabilmek için bu belgelerin hem eksiksiz hem de güncel olması son derece önemlidir. Oto lastikçi açmak için hazırlamanız gereken belgeler şunlardır:

  • İki tane vesikalık fotoğraf, eğer şirket olarak açacaksanız fotoğraf gerekmiyor.
  • Kimlik belgesinin fotokopisi ve ikametgah belgesi
  • Sabıka kaydı ve SGK’ya bağlı olduğunu gösteren belge
  • İşletici kimlik bildirme belgesi
  • Ustalık belgesi
  • İmza sirküsü ve Ticaret Sicil Gazetesi (şahıs şirketleri için istenmez)
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • Oda faaliyet belgesi ile Oda Sicil Tasdiknamesi fotokopileri
  • Tapu ve Yapı kullanma izin belgesi fotokopisi
  • Kira özleşmesi ve iş yeri krokisi

Gibi belgelerin hemen hepsinin eksiksiz olarak hazırlanarak ilgili kurumlara teslim edilmesi gerekiyor.

 

Lastik Tamir Dükkanı Açmak İsteyenlere Öneriler

Lastik tamir dükkanı açmak için oldukça titiz bir çalışma gerçekleştirmeniz gerekiyor. Oto lastik tamircisi açmak istiyorsanız bu sektörde iyi ve tecrübeli kişilerle çalışmanız önemlidir. Tüm işleri kendiniz de yapabilirsiniz. Bu durum da sizlere ekstra bir kazanç sağlar. Lastik tamir dükkanı açmak isteyenlere öneriler daha çok bu alanda tecrübe sahibi kişiler ile görüşmek gerekebilir.

İşletmenizde mutlaka alanın genişliğine önem vermelisiniz. Tüm ekipmanlarınızın bulunduğundan emin olmanız gerekiyor. Bunun yanında iş yerinizin sermayesi konusunda gereken durumlarda devlet desteklerinden de yararlanabilirsiniz. Her bakımdan size kar getirebilecek bir sektördür.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası