kosovalı peer gynt bilet / İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda Bu Hafta(25 Aralık- 30 Aralık ) | YeniBirlik Gazetesi

Kosovalı Peer Gynt Bilet

kosovalı peer gynt bilet

İSTANBUL DEVLET TİYATROSU&#;NDA BU HAFTA(25 ARALIK- 30 ARALIK )

“Kosovalı Peer Gynt”, Cevahir Salon 2’de   (Prömiyer)

   27 Aralık Perşembe günü prömiyer yapacak olan oyun; yılları arasında ülkesindeki olumsuzluklardan kaçıp diğer Avrupa ülkelerinde yaşamını sürdürmeye çalışan genç bir insanın dramatik serüvenini gerçekçi-şiirsel bir dille anlatıyor.

   Yeton Neziray’ın yazıp Senem Cevher’in çevirdiği oyunu Saydam Yeniay yönetiyor. Behlüldane Tor’un dekorları tasarladığı oyunun kostüm tasarımında Mihriban Oran, ışık tasarımında İ. Önder Arık yer alıyor. Türkü Deyiş Çınar’ın müziklerini bestelediği oyunun koreografisi Alparslan Türkeş Karaduman’a, dramaturgisi ise Yeşim Gökçe’ye ait.

   Oyunda;  Erşan Utku Ölmez, Funda Eskioğlu, Fatma Öney, Yener Sezgin, Hakan Şahin, Volkan Işılay, Duhan Şahin, Yusuf Can Sancaklı, Nurhayat Boz, Ozan Dağara, Nazime Birben Akbulut, Duygu Aydoğmuş rol alıyor.

   Oyun, 30 Aralık Pazar gününe kadar Cevahir 2’de izlenebilir. 

 “Narnia Günlükleri” Müzikali, Cevahir Salon 1'de

   Clive Staples Lewis'in yazdığı yedi kitaplık fantastik seri “Narnia Günlükleri”nin ikinci kitabı olan Aslan, Cadı ve Dolap'tan Irita Kutchmy tarafından tiyatroya uyarlanan “Narnia Günlükleri” oyunun müzikleri de Irita Kutchmy'ye ait. Çağman Pala’nın çevirip Sabri Özmener’in yönettiği oyunun dekor tasarımında Hakan Dündar, kostüm tasarımında Ceren Karahan, ışık tasarımında ise Yakup Çartık imzası var. Koreografisi Tuğçe Tuna'ya ait olan müzikalin, müzik direktörü Kemal Günüç.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

   Dolaptan geçerek Narnia ülkesinin sonsuz kışında kendilerini bulan çocuklar, ülkenin Cadı'nın zulmünden kurtulması için Aslan'ın yanında savaşmaya hazırlanırlar. Edebiyat dünyasının en sevilen romanlarından Aslan, Cadı ve Dolap'ın tiyatro uyarlaması olan oyun 14 Nisan Cumartesi günü prömiyer yaptı. 

   Oyuna canlı bir orkestranın da eşlik edeceği ve 7'den 70'e tüm izleyicilere hitap eden “Narnia Günlükleri” müzikali 30 Aralık Pazar gününe kadar Cevahir Salon 1'de izlenebilir. 

“80 Günde Devr-i Alem”, Üsküdar Tekel Sahnesinde

   22 Kasım Perşembe günü Üsküdar Tekel Sahnesinde prömiyer yapan “80 Günde Devr-i Alem”, Jules Verne’nin yazıp Mark Brown’un uyarlaması, Başak Orhan’ın çevirisi ve Gökhan Kocaoğlu’nun rejisiyle sahneye taşınıyor. Oyunun dekor tasarımı Aytuğ Dereli’ye, kostüm tasarımı Burcu Melek Bozan’a, ışık tasarımı Serhat Akın’a, koreografi Tuğçe Tuna’ya, müzikler ise Oktay Köseoğlu’na ait.

    Londra Tam bir İngiliz centilmeni olan eksantrik Bay Phileas Fogg, dünyanın etrafını 80 günde gezebileceğine dair bir bahse girer ve bu uğurda elinde avucunda ne varsa ortaya koyar. Bu çılgın macerada kendisine sadık hizmetkarı Passepartout eşlik etmektedir. Birlikte 3 kıta ve 4 okyanus aşacak, Londra'dan Vahşi Batı'ya uzanan olağanüstü bir yolculuğa çıkacaklardır. Trenlerden gemilere koşturacak hatta bir fille bile seyahat edeceklerdir! Ne var ki zamana karşı yarışırken karşılarında farkında olmadıkları bir engel vardır: Fogg'un bir kanun kaçağı olduğuna kendini inandırmış Detektif Fix peşlerindedir ve bu yolculuğu engellemek için elinden geleni yapmaktadır. Fogg'u ise bu yolculukta hayatında hiç bilmediği başka bir macera beklemektedir: Aşk

   Oyun, 30 Aralık Pazar gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.

“Keloğlan Keleşoğlan” Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde

   1 Kasım Perşembe günü prömiyer yapan “Keloğlan Keleşoğlan” oyunun yazar ve yönetmeni Ulviye Karaca. Melike Başkan’ın kostümleri tasarladığı oyunun dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu, ışık tasarımını Zeynel Işık, dekor kostüm proje uygulamasını ise Burcu Melek Bozan üstleniyor. Kemal Günüç’ün müziklerini yaptığı oyunun koreografisi Yener Turan’a, kukla ve mask tasarımı Ulviye Karaca ve İlhan Ateş’e ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

   Sıradan bir hayatın içinden çıkıp birden sıra dışı olaylar yaşamaya başlayan Keloğlan'ın hayata ve olaylara bakışı değişir, kendi içindeki dinamikleri fark eder. Artık o eski tembel Keloğlan gitmiş, yerine kendine güvenen, aklını kullanan ve insanları olumlu yönde etkileyen bambaşka bir Keloğlan gelmiştir.

   7’den 70’e bir aile oyunu olan “Keloğlan Keleşoğlan”, 10 yıl boyunca kapalı gişe oynayarak aynı zamanda Sanat Kurumu Jüri Özel Ödül sahibi oldu.

   Oyun, Aralık tarihleri arasında Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde İzleyebilirsiniz.

  

 
 

 

AKM ETKİNLİK NOTLARI

Bilgi: Etkinlik seansları bir ay önce aynı tarihte satışa açılmaktadır.

İade ve Değişiklik

Satın alınan biletler, etkinliğin iptali veya tarih değişikliği olması durumu dışında değiştirilemez veya iade edilemez.

AKM’de gerçekleşecek etkinliklerin tümü pandemi sebebiyle özel kurallara tabidir. Bilet satın alan herkes bu kurallara uymayı ve yaptırımları kabul etmiş sayılır.
Öğrenci bileti, öğrenci kimliği ile geçerlidir. Öğrenci kimliğinin etkinlik günü görevlilere gösterilmesi gerekmektedir.
AKM Yönetimi etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet iadesi yaparak etkinlik alanına almama hakkına sahiptir.

Sağlığınız İçin

T.C. İçişleri Bakanlığı'nın tarihli "PCR Test Zorunluluğu" konulu genelgesi uyarınca koronavirüs salgınının son dönem seyri ve toplum sağlığına olan etkisi ile konuyla ilgili olarak Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri çerçevesinde konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılmadan önce PCR testi ile tarama yapılmasına gerek olmadığına karar verilmiştir.
İzleyiciler etkinliklere Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden bilgilerini göstererek giriş yapabilirler. Tüm kontroller etkinlik girişlerinde HES uygulaması üzerinden yapılacaktır. HES kodunun gerekli bilgileri gösterebilmesi için izleyicilerin HES mobil uygulamasının güncel sürümünü indirerek “HES Kod Ayarları” bölümünde bulunan Risk Durumu, Aşı Durumu, Hastalık Durumu ve Test Durumu alanlarını görüntülenmesine izin vermeleri gerekmektedir. 18 yaş altındaki izleyiciler için PCR testi zorunluluğu yoktur.
Ağız ve burnu kapatacak şekilde maske kullanılması zorunludur. Maskesini çıkardığı tespit edilenler uyarılacak, uyarıları dikkate almayanlar alanın dışına alınacaktır.
İzleyicilere, girişte temassız ateş ölçümü uygulanacak, 37,5 dereceden yüksek ateş ölçümlerinde seyirci mekânlara alınmayarak bir sağlık kuruluşuna başvurması için uyarılacaktır.

Etkinlik Süresince

Konser esnasında kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonu vb. kayıt cihazlarıyla kayıt yapılması yasaktır. Kayıt cihazları mekânlara alınmayacaktır.

Tüm etkinlik 7 yaş ve üstü katılımcılar için uygundur.
Etkinlik başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.

Mekân Kuralları

Etkinlik başlangıç saatinden en az 1 saat önce biletle birlikte etkinliğin kapısında olacak şekilde hazır olunması gerekmektedir.

Mücbir sebeplerle konser mekânlarında değişiklik olabilir. AKM yönetimi, yeni mekânda izleyicilerimize bilet numaralarına en yakın yeri temin edecek bir oturma planı hazırlayacaktır. Satın alınan biletler, mekân değişikliği nedeniyle iade edilmez.
Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz.
Mekânlarda belirtilen alanlar dışındaki yerlere yiyecek veya içecekle girmek, tütün ve tütün ürünleri tüketmek veya elektronik sigara kullanmak yasaktır.

Yeton Neziray,Yazan
Senem Cevher,Çeviren                 
Saydam Yeniay, Yöneten      

yılları arasında ülkesindeki olumsuzluklardan kaçıp diğer Avrupa ülkelerinde yaşamını sürdürmeye çalışan genç bir insanın dramatik serüvenini gerçekçi-şiirsel bir dille anlatıyor.         

Oyuncular
Erşan Utku Ölmez,Peer
Fatma Öney, Anne 
Yener Sezgin,Baba 
Hakan Şahin,Bac 
Emir Üstündağ,Polis 
Zeynep Kızıltan, Bela
Gökhan Türkal,Avukat
Nurhayat Boz,Yaşlı Kadın  
Ozan Dağara,Alman, İngiliz, İsveçli Memur, ve Küçük Peer 
Asena Hotamış, Volkan Çelik,Halk  
Tolga Kortunay,Alman Polis      

Behlüldane Tor,Dekor Tasarımı
Mihriban Oran, Kostüm Tasarımı
İ. Önder Arık,Işık Tasarımı
Türkü Deyiş Çınar, Müzik
Alpaslan Karaduman,Koreografi
Yeşim Gökçe, Dramaturg
Funda Eskioğlu,Yönetmen Yardımcısı

DEVLET TİYATROSU
Kemal Çebi

51 yıldır Küçükçekmeceli

yılında, Trabzon’da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni yılında bitirdi. Evli ve iki çocuk babası olan, 51 yıldır Küçükçekmece’de yaşayan Kemal Çebi, Küçükçekmece’nin sosyal hayatında her alanda yer almaktan mutluluk duydu; 17 yıl boyunca Cennet Barbaros Spor Kulübü başkanlığı yaptı. SHP ve CHP’de 9 yıl ilçe yöneticiliği, dört dönem Küçükçekmece CHP İlçe Başkanlığı, farklı dönemlerde İlçe, İl ve Kurultay Delegelikleri yaptı. 31 Mart yerel seçimlerinde Küçükçekmece Belediye Başkanlığı'na seçildi. yılında, Bakırköy Ticaret Lisesi 2. sınıfta başlayan siyasi mücadelesini bugün de ilk günün heyecanıyla, kararlılıkla sürdürüyor. Atatürk ilke ve devrimlerinin, çağdaş, sosyal, laik bir hukuk devletinin her zaman savunucusu oldu. Bireyin özgürlüğüne, cinsiyet eşitliğine, çevrenin korunması gerekliliğine inandı, bunlar için çalıştı. Sosyal demokrat bir ailenin bir ferdi olarak daima insanların mutlu yaşadığı bir dünya hayal etti ve bu uğurda 44 yıldır aralıksız mücadele vermeye devam ediyor.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır