lise öğrencileri aşı zorunlu mu / OKUL ÇAĞI AŞILAMALARI HAKKINDA ÖNEMLİ HATIRLATMA

Lise Öğrencileri Aşı Zorunlu Mu

lise öğrencileri aşı zorunlu mu

Lise 1. sınıfa giden öğrencilere aşı hakkı verilmedi

Türkiye’de 16 Ağustos itibarıyla 15 yaş üstü çocuklara ve 12 yaş üstünde kronik hastalığı olanlara koronavirüse karşı aşı hakkı verildi. Ancak bu düzenlemeye göre, 14 yaşında olan lise 1 öğrencileri aşılama kapsamının dışında bırakıldı. Bu nedenle aynı okulda okuyan öğrenciler arasından aşı hakkı olmayan tek grubun lise 1 öğrencileri olacağına dikkat çeken Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Muharrem Baytemür, “ yaş arasına kronik hastalığı olanlara ve 15 yaş üstü her çocuğa aşı hakkı açıldı. Ama lise 1’e gidip 15 yaş altında olan çocuklar var. Yani lise ve 4. sınıflar aşı olabilecekken, bir kısım çocuk aşı açılmadığı için olamayacak. O nedenle lisede okuyan bütün çocuklara aşının açılması, 14 yaşında da olsa aşılanmaları için bakanlığın bir adım atması lazım” dedi. 

AİLELER TEDİRGİN

Aşının bu yaş grubu için de bir güvenlik sorunu olmadığını vurgulayan Baytemür, “Aileler tedirgin olmuş durumda. Bizleri de arıyorlar. Çocuğu liseye gidecek ama aşısız olan tek sınıf olacak. Bu tedirginliğin ortadan kaldırılması için en azından lise dönemindeki tüm çocukların aşılanması için randevu açılması lazım” çağrısı yaptı. Baytemür ayrıca, 15 yaş üstü çocukların randevularında ilk günlerde yaşanan sorunun çözüldüğünü ve artık hastanelerde aşı olabildiklerini kaydetti.

‘GEREKİRSE 7 GÜN EĞİTİM YAPILMALI’

6 Eylül’de herkesin okulların açılmasını istediğini belirten Baytemür, Ankara Tabip Odası, Eğitim Sen Ankara Şubeleri, Eğit-Der, Veli-Der Ankara Şubesi, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Öv-Der Ankara Şubesi ve Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Öğretmenleri Derneği ile yüz yüze eğitimde koronavirüse karşı alınabilecek tedbirler için birtakım önerileri olduğu belirtti. Beytemür, sağlıkçıların ve eğitimcilerin önerilerini şöyle sıraladı:

“Eğitimin vaka sayılarındaki dalgalanmalardan etkilenmemesi için atama bekleyen eğitim emekçilerinin atamaları yapılmalı. Sınıf mevcudu yüksek olan okullar tespit edilerek bu okullarda gerekirse 7 gün eğitim yapılacak şekilde ikili ya da üçlü tam gün öğretim planlanmalı. Eğitimin aksamadan sürdürülebilmesi için ek derslik alanları oluşturulmalı. Okulların el sabunu ve maske ihtiyaçları şimdiden tedarik edilerek gönderilmeli.”


Okul çocuklar&#; için a&#;&#; takvimi

Ya&#; / a&#;&#;7. ya&#; ya&#; ya&#; ya&#; ya&#; ya&#; ya&#;Difteri (dip)
Tetanos (TET)
Bo&#;maca (PEA)
Polyomyelit (IPV)Dörtlü a&#;&#;7 ya&#;&#;nda a&#;&#;lanmam&#;&#; çocuklara sonradan a&#;&#; yap&#;l&#;r  [1]   Hepatit B (HBV)gerekirse sonradan yap&#;l&#;rTemel ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k (0/1/6 ay) ya da tazeleme Kabakulak
K&#;zam&#;k
K&#;zam&#;kç&#;k (KKK-MMR)Yap&#;lmam&#;&#; KKK - MMR a&#;&#;s&#; sonradan yap&#;l&#;rHuman papilloma virüsleri (HPV) [2]  Iki defa HPV
(0/6 ay)   Meningokoklar (MEC-4) [3]   MEC-4  

Lise öğrencilerine aşı yapılacak

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bağışıklama Danışma Kurulu, lise 3. ve 4. sınıf öğrencilerine kızamıkçık ve hepatit-B aşılarının uygulanmasına karar verdi. Karara göre, aşı uygulaması lise 4. sınıf öğrencilerine kızamıkçık aşısı tek doz, Hepatit-B 3 doz yapılacak.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, lise öğrencilerine aşı uygulamasının 1. dozu 15 Nisan'a kadar tamamlanmış olacak. Lise 4. sınıf öğrencilerine 1. doz 15 Nisan'a kadar, 2. doz 1. dozdan 1 ay sonra ve 3. doz 2. dozdan 3 ay sonra, öğrencilere 2. dozdan sonra bilgi notu verilerek aşılarını bireysel olarak bölgelerindeki sağlık ocaklarına başvurarak yaptırmaları sağlanacak. Lise 3. sınıf öğrencilerine kızamıkçık aşısı ise tek doz uygulanacak.

Aşı öncesi okullara veli bilgilendirme notu gönderilecek. Daha önce Hepatit-B ve kızamıkçık aşısı yaptıran çocukların aşı kartları istenecek ve 3 doz hepatit-B aşısı ile 1 doz kızamıkçık aşısı yapılmış çocuklar tekrar aşılanmayacak. Aşı uygulanan öğrencilere, il sağlık müdürlüklerince yeni bastırılan okul aşı kartları verilecek. Kayıt için sağlık müdürlüklerinde Form 12B kullanılacak ve aşılama sonuçları 'Hedef ve Sonuç Bilgi Formu' ile ayrı ayrı Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğü'ne bildirilecek.

eğitim

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası