yanık ütü izi nasıl geçer / Ütü Yanığı Nasıl Geçer?

Yanık Ütü Izi Nasıl Geçer

yanık ütü izi nasıl geçer

Ütü yanığı nasıl geçer? Ütü yanığını geçirmenin yolları

Ütü yanığı nasıl geçer? Ütü yanığını geçirmenin yolları

Toplantı gibi acil durumlarda veya benzeri zor koşullarda ütü yaparken zamanın nasıl kayıp gittiği bilinmediği zaman ütü kıyafetlerin üzerinde unutulabilir ve yanıklara sebebiyet verebilir. Peki, ütü yanığı nasıl geçmektedir? Ütü yanığına çare var mıdır? İşte, yanıtlar

En fazla ütü yanığının maruz kaldığı en sık kullanılan eşyalar olabiliyor. Üniforma, perde, gömlek, koltuk kumaşı, yatak çarşafı gibi eşyaların üzerinde ütünün unutulması durumundan dolayı yanma gerçekleşebiliyor. Ütü yanığında izlenebilecek yöntemler nelerdir? Ütü temizlemenin en pratik yolları için haberimize göz atınız...Ütü yanığına ne iyi gelir? Haberin daha fazla ayrıntıları için sayfamızın içeriğine göz atınız.

Ütü yanığı lekesi nasıl çıkar?

Ütü yanığı lekesi nasıl çıkar?

ÜTÜ YANIĞI NASIL GEÇER?

- Bardağının yarısına su ve oksijenli su katıp karıştırınız. Temiz bezi bu karışım ile ıslatınız. Ve ıslaklığı yanık olan bölgenin üzerine sürtürünüz. 

Ütü yanığına pratik çözüm

Ütü yanığına pratik çözüm

- Bardağın yarısına beyaz sirke ve su ilave ederek karıştırınız. Temiz bir bezin karışımın içerisine batırarak yanığın üzerinde gezdiriniz. (Yanık izi geçene kadar uygulayınız)

Ütü yanığına formül

Ütü yanığına formül

- Yanığın üzerine yoğun miktarda kolonya dökünüz. Ve ateş ile yakınız yanık izi geçtiğinde ıslak bir bezle üzerine basıp ateşi söndürünüz.

Ütü yanığını geçirmenin yolları

Ütü yanığını geçirmenin yolları

Evde muffin poğaça nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde muffin poğaça nasıl yapılır?

&#;t&#; yanığı lekesi nasıl &#;ıkarılır?

Ütü, ev işleri arasında en zorlayıcı olanlardandır. Hep ertelenir ve başka birine devredilmeye çalışılır. Uğraştırıcı ve yorucu bir iştir.

Çalışma hayatı içindeyseniz ve özellikle her gün ütülü giysilere ihtiyacınız varsa ütü gözünüzde daha da büyüyebilir. Oysa pratik yöntemleri bilerek işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Fakat ütü, uğraştırıcı olmasının yanı sıra zorlayıcı da bir iştir. Çünkü bir anlık dikkatsizlik giysinin yanmasına sebep olabilir. Giysinin üzerinde unutulan ütü iyi ihtimalle giyside yanık lekesi oluşmasına sebep olur.

Eğer giysiniz yanmadıysa hâlâ bir şansınız var demektir. Zamanında ve doğru müdahaleyle giysilerinizi kurtarabilirsiniz.

Ütü yanığı lekesinden kurtulabilmek için ihtiyacınız olan malzeme bir miktar oksijenli sudur. Oksijenli su, birçok leke temizliği için etkili bir yöntemdir. Elbette doğru şekilde kullanmanız durumunda. Yanlış uygulamanız durumunda eşyalara zarar da verebilirsiniz.

Ütü yanığı nasıl geçer?

Yarım bardak suya oksijenli su ekleyin. Yani yarım bardak su ve yarım bardak oksijenli karışımı hazırlayın. İyice karıştırın ve bir bezi bu su ile ıslatın. Yanık lekesi olan bölgeyi bu bezle silin. Giysinizdeki yanık lekesinin kaybolduğunu göreceksiniz.

Yanık lekesini gidermede sirkeli su da kullanılabilir. Sirkeli suya batırdığınız bezle yanık lekesini silin. Bu yöntem de yanık lekesini gidermede etkili olacaktır.

Her iki yöntem de çok fazla olmayan yanık lekelerinde etkili olacaktır. Giysinin çok yanmış olması durumunda herhangi bir yöntem etkili olmaz. Basit lekelenmeler için bu yöntemleri kullanabilirsiniz.

funduszeue.info

&#;t&#; Yanığı Nasıl Ge&#;er?

Ütü, ev işlerinde en çok kullanılan eşyalardan biridir. Ancak kimi zaman dikkatsizlik nedeniyle en sevdiğiniz kıyafetlerinizde yanık lekeleri oluşmasına yol açabilir. Ütüyü uzun süre kıyafetin üzerinde tutmak veya unutmak, yanık izlerinin oluşmasına sebep olur. Peki, bu gibi durumlarda kıyafeti çöpe atmak yerine yanık izlerini çıkartmaya ne dersiniz? İşte, ütü yanığına iyi gelecek doğal yöntemler:

  1. Oksijenli Su

Öncelikle yanık olan bölgeyi, oksijenli suyun içerisine alarak 30 dakika bekletin. Ardından çamaşır makinesine atarak her zamanki gibi yıkayın. Yanık lekesinin kısa sürede kaybolduğunu göreceksiniz.


  1. Sirkeli Su

Temizlik yaparken sık sık yardımımıza koşan sirke, bu kez ütü yanıklarına da çare oluyor. Bir kabın içerisinde beyaz sirke ve suyu karıştırın. Temiz bir bezi sirkeli suya batırıp kıyafetteki yanık izini silin. Daha sonra kıyafetinizi makinede veya elde yıkayın. Makinede yıkayarak hem yanık lekesinden, hem de sirke kokusundan daha çabuk kurtulabilirsiniz.

  1. Patates

Ütü yanığına iyi gelen en ilginç yöntemlerden biri de, patatestir. Patates, içeriğinde bol miktarda nişasta barındırdığı için lekelerin giderilmesini sağlar. Ütü yanığı olan bölgenin üzerine dilimlediğiniz patatesi yerleştirin ve hafifçe ovalayın. Patates dilimi, lekeyi kısa sürede çıkarır.

  1. Tuzlu Limonlu Su

Eğer ütü yanığı çok ciddi derecede değilse, tuzlu limon yöntemini kullanabilirsiniz. Bunun için limon suyunu bir kaseye alın ve içerisine tuz ekleyerek karıştırın. Limonun asidik gücünden yararlanmak için, yanık olan bölgeye bu karışımı dökün ve dikkatlice ovalayın. Ardından kıyafeti makinede yıkayabilirsiniz.

Son olarak ütü yanığından kurtulmak için, suyla seyreltilmiş çamaşır suyu yöntemini de deneyebilirsiniz. Ancak çamaşır suyu renkli ve farklı materyallerden oluşan kıyafetlerin renginin değişmesine neden olabilir. Bu yüzden çok dikkatli olunması gerekir. 

Şunlara da göz atın;

  1. Yağ lekesi nasıl çıkar?
  2. Kahve lekesi nasıl çıkar?
  3. Çay lekesi nasıl çıkar?
  4. Ütü tabanı nasıl temizlenir?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası