susamlı çıtır tavuk / Susamlı Çıtır Tavuk - Nefis Yemek Tarifleri - #

Susamlı Çıtır Tavuk

susamlı çıtır tavuk

Susamlı Çıtır Tavuk Lokmaları

Bazen bazı yiyecekleri tesadüfen keşfediyorum. Bu çıtır tavuklar da öyle oldu aslında. Şöyle ki, bir gece dondurucudan kuşbaşı doğranmış tavuk butları çıkardım, çözülsün diye. Niyetim de köri soslu kremalı tavuk yapmaktı. Gökçe yemez ama eşimle ben severiz, Gökçe'ye de başka bir şey yaparım diye planladım. 

Ertesi gün eşim işinin uzayacağını, yemeğe gelemeyeceğini söyleyince, tavuklarla baş başa kaldık, kendime körili tavuk Gökçe'ye ayrı bir şey yapmakla uğraşmak istemedim, ki zaten hepsini ben yiyemezdim. Keşke şinitzellik göğüs eti indirseydim, Gökçe sever onu derken; aynı işlemi bunlara yapsam olmaz mı, çıtır tavuk olur işte dedim. Mutlaka kuşbaşını bu şekilde kızartan vardır, ama ben hiç denememiştim daha önce. (Amaan sen de yeni bir şey gibi anlatıyorsun falan diyecekseniz yani  baştan söyleyeyim, benim için yeni bir şey:))

Neyse, ben önce un sonra yumurta sonra susam eklediğim galeta ununa bulayıp, az yağda kızarttım tavukları, her şey hazır olduğunda salona bir gittim ki Gökçe uyuyakalmış. Çocuğun aç karnına uyuduğuna mı yanayım, tavukların tadına bakamadığına mı bilemedim. Uyandıramayınca, oturdum kendi başıma yedim bir kase çıtır tavuğu. Ve dedim ki aklımı seveyim ne şahane bir şey olmuş bu. 

Okulda kalp çizmiş öğretmeni :) Çıkmasın diye iyice sabunlamamış :)

Sonraki gece, kalan bir parça tavuğu da Gökçe için yaptım, o da bayıldı tabii. Hatta anneme anlattım böyle bir şey yaptım diye, onlar da denemiş çok sevmiş, artık hep böyle yaparım ben, nefis oluyor dedi. Bazen aslında çok bildiğimiz bir yemekte, ufacık bir değişiklikle çok güzel sonuçlar elde edebiliyoruz. O yüzden denemekten korkmamak lazım.

Aşağıda tarifi veriyorum, ama ölçüleri siz tavuğun miktarına göre ayarlayın, un az gelirse ekleyin falan. Ben de ölçülü yapmadığım için biraz göz kararı yazıyorum, un ve galeta unu ölçüsünü :) 



print recipe

Susamlı Çıtır Tavuk Lokmaları

by Özge Beydağ Yılmaz January

Bir lokmalık çıtır tavuklar, susamla birlikte nefis bir lezzete dönüşüyor.

Malzemeler

1/2 kg tavuk kuşbaşı (buttan) 2 yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı galeta unu 1 tatlı kaşığı tuz yemek kaşığı susam Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı

1) Bir kaseye unu koyun, başka bir kasede yumurtaları çırpın, diğer bir kasede galeta unu, tuz ve susamı karıştırın.2) Tavuk parçalarını önce una, sonra yumurtaya en son da galeta ununa bulayıp bir tabağa koyun 3) Tek tek yapmak yerine, parçayı yumurtalı kaseye atıp çatalla tek tek alıp galeta unlu kaseye koyuyorum. Tek sıkıntısı bu işlem biraz oyalıyor insanı. Ama değer :)4) Tüm tavuklar hazır olunca, bir tavaya 1 parmak kadar sıvıyağ koyun kızınca orta ateşte tavukları önlü arkalı kızartın. Çok hızlı ateş olursa dışı yanar içi çiğ kalır. O yüzden orta hızda pişirin.5) Pişen tavukları kağıt havlu koyduğunuz bir servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Susamlı Çıtır Tavuk Tarifi

Susamlı Tavuk

Susamlı çıtır tavuğu sevmeyeni henüz görmedik. Yapımı da oldukça kolay. Tavuk göğüs etinden de yapabilirsiniz, tavukincikten de hazırlayabilirsiniz.

Kaç kişilik: Hazırlık:10 dak. Pişirme:15 dak.

Susamlı Tavuk Malzemeleri

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 çay bardağından 1 parmak az susam
  • 1 çay kaşığı tuz (kendi arzunuza göre ayarlayın)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • kızartmak için göz kararı sıvı yağ

Susamlı Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etinizi jülyen çok kalın olmayacak şekilde keskin bıçakla doğrayın.
  • Yumurtayı tuzla iyice çırpın. Tavuk dilimlerini önce galeta ununa sonra yumurtaya sonra susama bulayın.
  • Tavaya yağ koyup kızdırın. Tavuk dilimlerini kızgın yağda nar gibi kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Susamlı Tavuk Püf Noktaları

* Yumurtaya tavuk dilimlerini bulamanız gerektiğinden yumurtanın çok iyi çırpılmış olması gerekiyor.
* Galeta unu ve susama bulayarak yaptığımız bu tavuk tarifinin dış kaplamasının bir tık daha kalın olmasını isterseniz beyaz un yumurta galeta unu yumurta ve susam yapabilirsiniz.

Susamlı Tavuk İçin Pişirme Önerisi

* Kızgın yağda pişirin.

Susamlı Tavuk İçin Servis Önerisi

Ketçap mayonez ve patates kızartmasıyla servis etmelisiniz.

Ballı susamlı tavuk sote bu şekilde mi yapılıyor?

Hayır farklı tarifler. Ballı susamlı tavuk çin mutfağına ait bir yemek.

Çıtır tavuk yanına ne gider?

Pilav ve patates kızartmasıyla ikram edebilirsiniz.

Susamlı çıtır tavuk kaç kalori?

1 porsiyon susamlı çıtır tavuk kcal. dir.

Adım Adım Fotoğraflar:

Susamlı tavuk malzemeleri

Susamlı çıtır tavuğu bulayacağımız malzemeler

Önce galeta ununa sonra yumurtaya sonra susama buluyoruz

Tavuklarımız kızarmaya hazır

Yağı tavaya koyup kızdırıyoruz

Tavukları kızgın yağda kızartıyoruz

İki tarafı da nar gibi kızarmalı

Kategoriler:Çocuk Yemekleri , Kızartma Tarifleri , Kolay Yemek Tarifleri , Öğrenci Yemekleri , Tavuk Yemekleri

Sosyal Medya Hesaplarımız:

Yorumlar:

&#;in Usul&#; Susamlı &#;ıtır Tavuk

T&#;m sos malzemelerini sıcak wok'a ekleyin, karıştırın ve sos yaklaşık &#;&#;te bir oranında azalana kadar y&#;ksek ateşte k&#;p&#;rt&#;n.

Susam Yağı

Beyaz Şarap Sirkesi

Sweet Chili Sos

Ket&#;ap

Esmer Şeker

Susamlı Çıtır Tavuk (Nefiss)

Tarifi dene, fotoğrafını paylaş
Tarifi dene, fotoğrafını paylaş
Ben de Yaptım
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Arby’s Menü Fiyat Listesi Tarifi
Arby’s Menü Fiyat Listesi

Etçiyiz Bizz! Arby’s Menü Fiyatları Fast food gıda zincirlerine lezzet katacak bir yenisini daha ekleniyor.…

McDonald’s Menü Fiyat Listesi Tarifi
McDonald’s Menü Fiyat Listesi

McDonald's Menüleri: Hangisi Ne Kadar? yılında Richard ve Maurice McDonald kardeşler tarafından kurulan küçük…

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası