gentagut kedi göz damlası / Göz ve Burun Damlası Fiyatları ve Çeşitleri - Trendyol

Gentagut Kedi Göz Damlası

gentagut kedi göz damlası

kedilerde göz enfeksiyonu tedavisi

  • amme hizmeti olarak ekleyeyim dedim:

    * kullanılan ilaçlar arasında, kedilerde tüm genel göz sıkıntıları için kesinlikle şart olan, kendi açımdan test edip gördüklerim arasında en faydalısı, siprogut; günde 5 defa, antibiyotik içerir. fiyatı 3 lira.

    * kornea zedelenmesi, gözde bulanıklaşma, solma varsa amerikan orijinli bir ilaç, sentryx: günde 4 defa, antibiyotik içermez, kornea onarır jel damla. fiyatı lira arası değişir, 3 ml.

  • (bkz: tobradex) ile bir kaç gün içerisinde geçer. eczanelerde bulunabilir ayrıca.

  • demlik poşeti ya da sallama çay torbasını nemlendirerek gözlerine sürün. kesin çözüm.

  • simdi arkadaslar soyle bir durum var. .

    bir sokak kedisi yayladaki evimin yakinlarina yuvaladi.

    4 tane nur topu gibi pisicigimiz var .

    simdi bu kedilerden birinin gozunde enfeksiyon vardi , bu enfeksiyon baska bir kedi de daha basladi bugun . once internetten arastirdim , sonra kedisi olan bir arkadasin veterinerinin verdigi tavsiye ile gentagut denilen ilaci eczaneden temin ettim .

    anne kediyi 5 aydir beslerim, bu yuzden ben yaklastigimda bana surtunup mir mir yaptiginda yavrular etrafima toplaniyor.

    simdi daha once kediler hakkinda bu tarz bir tecrubem olmadigindan anne kedinin saldirisina ugramadan ve yavru kedilere herhangi bir zarar vermeden bu isi nasil yapabilirim.
    beni dusunduren ve tedirgin eden konu yavru kediyi hareketsiz ve sessiz tutup anne kediyi kizdirmadan bu isi halletmek.

    enseden tutmak deniyor ama kedi icin sakincali da deniyor.

    tecrubeli olanlar bir zahmet benle iletisime gecerse minnettar olurum .

    bunun yaninda bu yavrucaklarin sagliklari acisindan dikkat etmem gereken farkli hususlar var mi bu konuda da bilgilendirirseniz . tekrar minnettar olurum .

  • kedilog ve veteriner arkadaslar ..
    2 gundur iki yavru kedinin gozunu once soguk cayli pamuk siliyor , daha sonra gentagut la gunde 2 damla (bir sabah bir aksam ) ile tedavi etmeye calisiyorum
    ogleden sonra acilir gibi olan goz sabah tekrar kapaniyor :(

    bu normal midir ? .

    ben bu kedicikleri nasil iyilestirebilirim .
    bu arada yakalamakta zorlasti namussuzlari farkinda olmadan ters birsey mi yapiyorum anlamadim ki .

    tecrubeli arkadaslar 2 damla iyi midir ? gentagut damla sayisi arttirayim mi ? ..

    cay yerine oksijenli suyla da silebilirim

    tavsiyelerinizi paylasirsaniz sevinirim .

    gozler su resimdeki gibi

    `seafoodplus.info&#x;/09/kedide-göz-kapanması.jpg`

  • sokakta beslediğim 2 yavru kedide oluşması nedeni ile başımıza bela olan hastalıktır. kedileri yakalamak zaten ayrı dert, bir de günde 2 3 kere göz damlası yapmaya çalışıyorum. umarım gözlerini kaybetmeden bu illetten kurtarırız.

  • terramycin şu ana kadar baktığımız kedilere iyi gelmiştir. düşününce sürmek imkansız gibi geliyor ama çok kolay.

  • bahçede baktığım miniklerden birinin tek gözü, diğerinin iki gözünün de kapanmasıyla önce çayla pansuman yapmayı denedim. sabah pansuman yaptım akşam işten geldim baktım yine kapanmış. gün içinde her uyuduklarında tekrarlanıyordu bu durum.
    veteriner tavsiyesiyle eczaneden aldığım (bkz: gentagut) göz damlasıyla 3 günde geçti. öncesinde çayla yumuşattım gözlerindeki çapağı. sonrasında damlayı sabah akşam 2 damla şeklinde uyguladım ve iyileştiler.
    hatta bayramda gözleri ne güzel diye iltifat aldılar misafirlerden. çok ileri düzeyde değilse çayla pansuman yapılarak çözülebilir. fakat kendi deneyimlerim sonucunda ve veteriner tavsiyesiyle kesin çözüm; içinde (bkz: gentamisin) olan bir göz damlası.

  • onlarca yavru kedide denenmiş, kısa sürede sonuç alınmıştır. tobsin göz damlası, günde bir ya da iki kere damlatsanız yetiyor.

  • sokakta yaşayan kediyi yakalamak çok zor. keşke fısfıs şeklinde kullanabileceğimiz bir şey olsa.

  • Gentagut göz damlası ne işe yarar?

    İçindekiler:

    1. Gentagut göz damlası ne işe yarar?
    2. Kedi Göz damlası kaç gün kullanılır?
    3. Kediye Göz Damlası sıkılır mı?
    4. Tobrased damla kaç yaş için uygundur?
    5. Kedi göz iltihabı insana bulaşır mi?
    6. Tobrased bebeklerde kullanılır mi?
    7. Kedi Gözü enfeksiyonu insana bulaşır mı?
    8. Tobradex cocuklarda kullanilir mi?
    9. Yavru kedilerde göz enfeksiyonu neden olur?

    Gentagut göz damlası ne işe yarar?

    göz ya da kulak travmasında enfeksiyon oluşumunu önlemek amacıyla kullanılır. , renksiz veya hafif sarı berrak bir çözeltidir. Kendinden damlalıklı, şeffaf şişede 5 mL çözelti içermektedir. ®, topikal (bölgesel) olarak kullanılan bir ilaçtır.

    Kedi Göz damlası kaç gün kullanılır?

    Ancak veterinerler yaygın olarak bu damlalarıtavsiye ettiği için mecbur kalıp damlayıtemin edersiniz. Genellikle, günde iki kez ve en az 10 günkullanmanız gerekir. Damlanıngözden akıp gitmesi ve kedinizin kolaylıkla zaptedilememesi gibi sorunlar yaşarsınız. Etki edişi de bu nedenlerden zayıflar ve gecikir.

    Kediye Göz Damlası sıkılır mı?

    Kedilerde de aynı insanlarda olduğu gibi göz damlasıkullanılabilir.

    Tobrased damla kaç yaş için uygundur?

    Bir yaşve üzeri çocuklarda özel bir kullanımı yoktur, doz yetişkinler ile aynıdır. 1 yaşın altındaki çocuklar için etkililik ve güvenlilik bilgisi mevcut değildir. Yaşlılarda kullanımı: Yaşlılarda kullanımı yetişkinlerdeki kullanımı ile aynıdır.

    Kedi göz iltihabı insana bulaşır mi?

    Konjonktivit "Pembe göz" olarak da bilinen konjonktivit, gözküresinin dışını ve gözkapağının içini kaplayan mukoz membran iltihaplandığında görülür. İnsanlardaki pembe gözde olduğu gibi bu rahatsızlık oldukça bulaşıcıdır, ancak kedilersadece birbirlerine bulaştırabilirler.

    Tobrased bebeklerde kullanılır mi?

    Tobramisin dahil aminoglikozidler çocuklarda, yenidoğanlarda ve erken doğanlarda ciddi gram-negatif enfeksiyonların tedavisi için yaygın olarak kullanılmaktadır. TOBRASEDgöz damlası, çocuklarda kullanılabilir.

    Kedi Gözü enfeksiyonu insana bulaşır mı?

    "Pembe göz" olarak da bilinen konjonktivit, gözküresinin dışını ve gözkapağının içini kaplayan mukoz membran iltihaplandığında görülür. İnsanlardaki pembe gözde olduğu gibi bu rahatsızlık oldukça bulaşıcıdır, ancak kedilersadece birbirlerine bulaştırabilirler.

    Tobradex cocuklarda kullanilir mi?

    TOBRADEX'i, göze uygulanan diğer ilaçlarla birlikte kullanıyorsanız, art arda iki uygulama arasında dakikalık ara veriniz. Değişik yaş grupları: Çocuklarda kullanımı: Doktorunuz tavsiye etmediği sürece çocuklardakullanmayınız.

    Yavru kedilerde göz enfeksiyonu neden olur?

    Kir, kum) kaynaklanabilir. Yenidoğan yavru kedi, doğum sırasında annenin vajinal enfeksiyonlarından dolayı göz enfeksiyonlarıgeliştirebilir ve sağlıksız bir ortamda doğabilir. Viral veya bakteriyel hastalıklar da gözenfeksiyonlarına yol açabilir.

    gözü mikrop kapmış olabilir, veterinere götürseniz? daha da çok minikmiş. ya da en azından arayıp sorun belki damla filan önerebilir.


    • clementine the tangerine  ( ) 

    Ya ne kadar doğru ne kadar yalnış bilmiyorum ama ben kedime insanlar için verilen antibiyotikli göz damlasından damlatmıştım (aciliyetten), baya işe yaramıştı


    • yqzkrttpli  ( ) 

    üşütmüş olabilir, bir veterinere göstermeniz en iyisi olur. bizimkinin hayatını kurtarmıştık böyle.


    • alyans  ( ) 

    ozellikle sokaktan gelen kedilerde hep gorulen durum; yavrucagizin gozunde enfeksiyon olusmus. veterinere gotururseniz damla-pomad tedavisi verir, birkac gunde de duzelir. verdigi damlayi-kremi saklayin; kolayca tekrarlayan bir enfeksiyon bu gozdekiler.


    • freefroglet  ( ) 

    Çay demleyin, ılıdıktan sonra pamuk veya peçete yardımıyla, çayla (tercihen leke yapmaması için yeşil çayla) hafifçe silin gözünü. Bu ilk yardım mahiyetinde bir müdahale.

    Eczane varsa Gentagut göz ve kulak damlası var. Onu alın, insanlar için damla, reçetesiz satılıyor. Günde defa eşit aralıklarla damlatın. Birkaç gün sonra hiçbir şeyi kalmayacaktır. Bizim ufaklığın da gözü kapanacak hale gelmişti, bu şekilde çözdük, en ufak sorunu kalmadı. Yavru kedilerde bahar dönemlerinde sıkça görülen bir durum bu.

    • ahmetcan44  ( ) 

    Kaczynski arkadaşın da söylediği üzere,

    1) şayet bakteriyel bi enfeksiyonsa; ki yavru kedilerde yaygındır; günde iki kez ikişer damla Gentagut göz damlası (her eczanede bulunur, liradır. insanlarda da, güvercinlerde de kedilerde de kullandığım yararlı bi damla. insanlarda 4 saatte bir, kedilerde 12 saatte bir kullanılıyor) kullanmanız lazım.

    seafoodplus.info

    damlayı kullanırken kafayı sabit tutun, kedi hareket ederse damla gözüne değip incitir. damlatıp hafif masaj/göz pakalarını kapalı tutup yumuşakça sıvazlama ile damlanın emilmesini sağlayın. 3 gün aralıksız günde 2 kez ikişer damla, unutmayın.

    2) olur da kediniz iyileşmezse tedavi sonrasında, bu kez yavru kedilerde sıkça görülen Herpetik Viral Enfeksiyon için, yine Gentagut ayarında bi göz damlası olan Onadron damla kullanın.

    seafoodplus.info

    kullanım dozajı ve şekli aynıdır. benim erkek kedimde aynısı oluyodu. uykudan uyandığında sağ gözü çapaktan dolayı herhalde kapalı kalıyordu. Gentagut işe yaramadı bende, Onadron etkili oldu. siz ama yine de Gentaguttan başlayın.

    muhtemelen bunlar çözüm olacaktır. ama bi sakatlık olursa veterinere danışmakta fayda var.

    kaynak: kişisel deneyim. veteriner değilim, ama çok kedim oldu, hala da çok kedim var.

    • davsan  ( ) 

    Kediler için hangi göz damlası kullanılır?

    İçindekiler:

    1. Kediler için hangi göz damlası kullanılır?
    2. Yavru kedinin gözüne hangi damla?
    3. Kedi göz enfeksiyonu insana bulaşır mı?
    4. Kedi Gözü iltihabı için ne yapmalı?
    5. Genta göz damlası günde kaç kere kullanılır?
    6. Yavru kedimin gözü sulanıyor ne yapmalıyım?
    7. Insan göz damlası kedilerde kullanılır mı?

    Kediler için hangi göz damlası kullanılır?

    Promesin, Gentagut, Tobrex vb. damlalardan alabilirsiniz, ayrıca bu ilaçların fiyatları da cüzidir. Gözdamlasından farklı olarak Terramycin isimli gözkremi de kullabilir.

    Yavru kedinin gözüne hangi damla?

    Sipragut, Gentagut, Onadron gibi damlalar işe yarıyor, ilaçların fiyatları TL arasında değişiyor. saat arayla 1 damladamlatabilirsiniz. Damlayı kullanmak evet biraz zor olabilir çünkü kedilerve özellikle yavruolanlar böyle bir durumda tıslayarak sizden kaçmaya çalışıyor.

    Kedi göz enfeksiyonu insana bulaşır mı?

    Konjonktivit "Pembe göz" olarak da bilinen konjonktivit, gözküresinin dışını ve gözkapağının içini kaplayan mukoz membran iltihaplandığında görülür. İnsanlardaki pembe gözde olduğu gibi bu rahatsızlık oldukça bulaşıcıdır, ancak kedilersadece birbirlerine bulaştırabilirler.

    Kedi Gözü iltihabı için ne yapmalı?

    Gözve çevresi göztemizleme losyonu ile temizlenmelidir. Gözün temizliği tamamen yapılmalıhiç iltihapkalmamalıdır. Göztemizleme losyonunu bir pamuğa dökerek gözün içinden dışına doğru hafif silme hareketleri ile temizlik yapabilirsiniz. Eğer mümkünse göziçine antibiyotikli gözdamlası uygulanmalıdır.

    Genta göz damlası günde kaç kere kullanılır?

    Kulak: Etkilenmiş kulaktaki bölge temizlenmeli, günde kez ve gece olmak üzere her defasında damlaşeklinde uygulanmalıdır. Gerektiğinde daha sık damlatılabilir. Uygulama yolu ve metodu: Gözeya da kulağa damlatılarak uygulanır.

    Yavru kedimin gözü sulanıyor ne yapmalıyım?

    Kedilerde göz sulanmasınedeni enfeksiyon olduğunda veteriner hekimler çeşitli damlalar ve ilaçlarla bu sorunun giderilmesini sağlarlar. Kedilerde göz sulanmasısebepleri alerjiler ise alerjenlerin belirlenmesi ve gerektiğinde gözdamlaları kullanılması gerekebilir.

    Insan göz damlası kedilerde kullanılır mı?

    Kedilerde göz damlasızararlı hastalıkların giderilmesinde yarar sağlar ? Kedilerdede aynı insanlarda olduğu gibi göz damlası kullanılabilir.

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir