toki depreme dayanıklı mı / bin TOKİ konutu depreme dayanıklı sistemler sayesinde zarar görmedi | TRT Haber Foto Galeri

Toki Depreme Dayanıklı Mı

toki depreme dayanıklı mı

TOKİ&#;ler neden yıkılmadı? TOKİ evleri depreme dayanıklı mı? Depremde TOKİ evleri yıkıldı mı?

TOKİ'ler neden yıkılmadı, TOKİ evleri depreme dayanıklı mı, depremde yıkılır mı soruları vatandaşlar tarafından merakla soruluyor. Bilindiği üzere TOKİ 20 yılda 1 milyondan fazla konut inşa etti. Şu anda Türkiye genelinde 1 milyondan fazla aile TOKİ konutlarında ikamet ediyor. Her ailenin ortalama 4 kişiden oluştuğu varsayılırsa ortalama 4 milyon vatandaşın şu anda TOKİ tarafından yapılan konutlarda oturduğu sonucu çıkabilir. Bu konutlarda oturan vatandaşların en büyük endişesi ise muhtemel bir büyük deprem. Peki, TOKİ'ler neden yıkılmadı? TOKİ evleri depreme dayanıklı mı? Son iki büyük depermde TOKİ konutları yıkıldı mı? TOKİ konutlarından yıkılan var mı?

TOKİ'LER NEDEN YIKILMADI? 

20 yılda 1 milyondan fazla konut yapan Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) evleri depreme dayanıklı şekilde yapılıyor. TOKİ evlerinin depreme dayanıklı şekilde yapılması nedeniyle yıkılma ihtimalleri düşük.

TOKİ evleri ilk en büyük sınavını yılında Van'da vermişti. TOKİ konutları Van'da meydana gelen şiddetindeki depremde sağlamlığını kanıtladı.

Van merkezde ve Erciş'te yüzlerce ev yıkılırken TOKİ'nin inşa ettiği 5 bin konut ayakta kaldı. TOKİ'den yapılan açıklamada şehirde kendileri tarafından yapılan hiçbir konutta herhangi bir hasar meydana gelmediğinin tespit edildiği bildirildi.

TOKİ Van'da 5 bin konut dışında toplam 33 şantiyede bir lise, sekiz ilköğretim okulu, 80 ahır, altı cami, dokuz spor salonu, altı ticaret merkezi, üç pansiyon, sosyal tesis, dört hastane, iki sağlık ocağı, altı engelsiz yaşam merkezi ile 23 karakol ve arıtma tesisi yapmıştı.

TOKİ konutların 5 bin 'sini sahiplerine teslim etmişti. TOKİ'den yapılan açıklamada Van Edremit'te kurulu yataklı Devlet Hastanesi'nin de tamamlanarak vatandaşlara hizmet verdiği belirtildi.

Son olarak TOKİ'nin Malatya depremi sonrasında inşa ettiği konutlar da şu anda meydana gelen depremde ayakta kalan binalar arasında yer alıyor.

Özetlemek gerekirse, TOKİ konutları depremlere dayanıklı şekilde yapılıyor. 

Deprem esnasında çok fazla gürültü ve sallantı yaşansa da TOKİ konutları yıkıma karşı dayanıklılığını ispatlamış durumda.

DEPREMDE TOKİ EVLERİ YIKILDI MI?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), Kahramanmaraş merkezli depremin yaşandığı 10 ilde inşa edilen bin konutun, depremlerden yapısal hasar görmediği bildirildi.

20 yılı aşkın süredir dar gelirli vatandaşlar için sosyal konutlar üreten TOKİ, kentsel dönüşümlerle de il ve ilçelerde güvenli konutlar inşa ediyor. TOKİ, 'den bu yana 1 milyon bin konut üretti.

TOKİ, bugüne kadar Kahramanmaraş'ta 5 bin , Hatay'da 8 bin 18, Osmaniye'de 3 bin , Malatya'da 20 bin , Şanlıurfa'da 17 bin , Diyarbakır'da 20 bin , Gaziantep'te 27 bin , Adıyaman'da 7 bin 65, Adana'da 21 bin , Kilis'te ise olmak üzere toplam bin konut inşa etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde TOKİ eliyle inşa edilen binalarda yıkım olmadığı, TOKİ konutlarının hiçbirinde yapısal hasarın oluşmadığı belirlendi.

TOKİ EVLERİ NASIL İNŞA EDİLİYOR?

TOKİ tarafından yaptırılan inşaatlarda öncelikle yerinde zemin etüt raporu çıkartılıyor. Rapordan alınan veriler doğrultusunda başta Deprem Yönetmeliği olmak üzere yürürlükteki tüm ilgili kanun ve yönetmeliklere göre projelendirilme çalışması yapılıyor. İmalatlar ise bu projeler doğrultusunda yapım tekniklerine uygun olarak gerçekleştiriliyor.

TOKİ, binalarda uyguladığı "radye temel", "tünel kalıp taşıyıcı sistem", "yüksek beton dayanımı"gibi depreme karşı çözümlerle binada oluşacak sarsıntıyı ve dolayısıyla hasarı en aza indiriyor.


 

depremTOKİ konutları

TOKİ'den açıklama: Deprem bölgesindeki konutlarda hasar var mı?

TOKİ, bugüne kadar Kahramanmaraş'ta 5 bin , Hatay'da 8 bin 18, Osmaniye'de 3 bin , Malatya'da 20 bin , Şanlıurfa'da 17 bin , Diyarbakır'da 20 bin , Gaziantep'te 27 bin , Adıyaman'da 7 bin 65, Adana'da 21 bin , Kilis'te ise olmak üzere toplam bin konut inşa etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde TOKİ eliyle inşa edilen binalarda yıkım olmadığı, TOKİ konutlarının hiçbirinde yapısal hasarın oluşmadığı belirlendi.

TOK&#x;'den aç&#x;klama: Deprem bölgesindeki konutlarda hasar var m&#x;? - 1&#x;skenderun'da yap&#x;lan TOK&#x; evleri

TOKİ'nin, binalarda uyguladığı "radye temel", "tünel kalıp taşıyıcı sistem", "yüksek beton dayanımı" gibi depreme karşı çözümlerle binada oluşacak sarsıntıyı ve dolayısıyla hasarı en aza indirdiği belirtildi.

TOKİ evleri kaç şiddetinde depreme dayanıklı? TOKİ evleri depreme dayanıklı mı?

Deprem bölgesinde enkaza dönen yapılarla ilgili bazı isimler gözaltına alınırken, sosyal medyadan TOKİ tarafından yapılan binaların da hasar alıp almadığı gündeme geliyor. TOKİ evleri kaç şiddetinde depreme dayanıklı ve TOKİ evleri depreme dayanıklı mı merak ediliyor. TOKİ evleri kaç şiddetinde depreme dayanıklı ve TOKİ evleri depreme dayanıklı mı soruları araştırılıyor. TOKİ evleri kaç şiddetinde depreme dayanıklı? TOKİ evleri depreme dayanıklı mı? Detaylar haberimizdedir…

TOKİ EVLERİ KAÇ ŞİDDETİNDE DEPREME DAYANIKLI?

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde TOKİ eliyle inşa edilen binalarda yıkım olmadığı, TOKİ konutlarının hiçbirinde yapısal hasarın oluşmadığı belirlendi. TOKİ tarafından yaptırılan inşaatlarda öncelikle yerinde zemin etüt raporu çıkartılıyor. Rapordan alınan veriler doğrultusunda başta Deprem Yönetmeliği olmak üzere yürürlükteki tüm ilgili kanun ve yönetmeliklere göre projelendirilme çalışması yapılıyor. İmalatlar ise bu projeler doğrultusunda yapım tekniklerine uygun olarak gerçekleştiriliyor.

TOKİ evleri kaç şiddetinde depreme dayanıklı? TOKİ evleri depreme dayanıklı mı?

TOKİ EVLERİ DEPREME DAYANIKLI MI?

TOKİ, binalarda uyguladığı "radye temel", "tünel kalıp taşıyıcı sistem", "yüksek beton dayanımı" gibi depreme karşı çözümlerle binada oluşacak sarsıntıyı ve dolayısıyla hasarı en aza indiriyor.

Anadolu Ajansı Teyit Hattı, TOKİ yetkilileri ile iletişime geçti. Yapılan açıklamada afet bölgesinde TOKİ tarafından inşaa edilen hiçbir konutun yıkılmadığı belirtildi.

Teyit Hattı'yla paylaşılan bilgi notunda "İdaremizce yaptırılan inşaatlarda öncelikle yerinde Zemin Etüt Raporu yaptırılmaktadır. Rapordan alınan veriler doğrultusunda başta deprem yönetmeliği olmak üzere yürürlükteki tüm ilgili kanun ve yönetmeliklere göre projelendirilme çalışması yapılmaktadır. İmalatlarımız ise bu projeler doğrultusunda yapım tekniklerine uygun olarak yaptırılmaktadır. Binalarımızda radye temel, tünel kalıp taşıyıcı sistem, yüksek beton dayanımı gibi depreme karşı davranış bakımından en iyi çözümler kullanılmaktadır." ifadelerine yer verildi.

TOKİ evleri kaç şiddetinde depreme dayanıklı? TOKİ evleri depreme dayanıklı mı?

DepremTokiGündemGüncelHaberler

TOKİ evleri sağlam mı, depremde yıkıldı mı? TOKİ evleri depreme dayanıklı mı, nasıl inşa ediliyor?

Milyonlarca dar gelirli vatanda&#;&#;n ev sahibi olmas&#;na yönelik in&#;a edilen TOK&#; evleri, 6 &#;ubat depreminde sa&#;lam kalan yap&#;lar aras&#;nda yer al&#;yor. TOK&#;'nin deprem bölgesindeki bin konutu, depreme dayan&#;kl&#; sistemler sayesinde hasar almad&#;. Peki TOK&#; evleri sa&#;lam m&#;, y&#;k&#;ld&#; m&#;? TOK&#; evleri depreme dayan&#;kl&#; m&#;? Nas&#;l in&#;a ediliyor? &#;&#;te detaylar

TOK&#; evleri sa&#;lam m&#;, y&#;k&#;ld&#; m&#;? TOK&#; evleri depreme dayan&#;kl&#; m&#;? Nas&#;l in&#;a ediliyor?

TOK&#; EVLER&#; SA&#;LAM MI?

Çevre, &#;ehircilik ve &#;klim De&#;i&#;ikli&#;i Bakanl&#;&#;&#; Kahramanmara&#; merkezli 10 ilde hissedilen 6 &#;ubat depremlerinde, TOK&#;'nin bin konutunun hasar almad&#;&#;&#; belirtildi.

'den beri 1 milyon bin konut üreten TOK&#;, güvenli konutlar in&#;a ediyor.

TOK&#;, bugüne kadar Kahramanmara&#;'ta 5 bin , Hatay'da 8 bin 18, Osmaniye'de 3 bin , Malatya'da 20 bin , &#;anl&#;urfa'da 17 bin , Diyarbak&#;r'da 20 bin , Gaziantep'te 27 bin , Ad&#;yaman'da 7 bin 65, Adana'da 21 bin , Kilis'te ise olmak üzere toplam bin konut in&#;a etti.

TOK&#; EVLER&#; NASIL &#;N&#;A ED&#;L&#;YOR?

Öncelikle in&#;aat yerinde zemin etüt raporu ç&#;kart&#;l&#;yor. Rapordan al&#;nan veriler do&#;rultusunda ba&#;ta Deprem Yönetmeli&#;i olmak üzere yürürlükteki tüm ilgili kanun ve yönetmeliklere göre projelendirilme çal&#;&#;mas&#; yap&#;l&#;yor. &#;malatlar ise bu projeler do&#;rultusunda yap&#;m tekniklerine uygun olarak tamamlan&#;yor.

TOK&#;, binalar&#;nda uygulanan "radye temel", "tünel kal&#;p ta&#;&#;y&#;c&#; sistem", "yüksek beton dayan&#;m&#;" gibi depreme kar&#;&#; çözümler, deprem esnas&#;nda binada meydana gelecek sars&#;nt&#;y&#; en aza indiriyor.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır