samsung telefonlarda ekran görüntüsü nasıl çekilir / Telefonda ekran görüntüsü alma yolları | DonanımHaber

Samsung Telefonlarda Ekran Görüntüsü Nasıl Çekilir

samsung telefonlarda ekran görüntüsü nasıl çekilir

Samsung S9'u neredeyse bedavaya alınMobil Dünya Kongresi sırasında Samsung, yeni Samsung Galaxy S9 ve Samsung Galaxy S9 Plus'ı sundu. Zaman geçtikçe daha fazla ayrıntı biliyoruz ve şimdi size bu terminallerle ekran görüntüsü almanın üç yöntemini sunuyoruz.

Indeks

Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus: Samsung'un yeni çağrıları

Jardines de Viveros Galaxy S9 y Galaxy S9 Plus onlar iki gerçek çağrıdır. gelen meslektaşlarımız başka bir blog İki cihazın gücünü ölçtüler ve rekabeti süpürdüler. Yeni Galaxy S9, bir kez daha piyasanın en iyisi, inanılmaz telefonlar ve Project Treble entegrasyonu ile. Ve hala şüpheniz varsa, meslektaşımız José Morales, yeni videoda size her şeyi anlatıyor. Android YouTube kanalı Yardımı:

Samsung Galaxy S9'da ekran görüntüsü nasıl alınır

Yeni Samsung cihazlarında ekran görüntüsü almak için üç farklı yöntem bulunuyor. Hangisini seçerseniz seçin, hepsi çok basittir ve istediğiniz ve ihtiyacınız olanı istediğiniz zaman hızlı bir şekilde yakalamanıza olanak tanır. Diğer alternatifleri denemek isterseniz, deneyebilirsiniz tek tuşla ekran görüntüsü al.

Yöntem 1: Android klasiği

İlk yöntem, yaygın olarak kullanılan klasik Android yöntemidir. ekran görüntülerindeki çoğu cihaz. Düğmeye bastığımız anda ses kısma tuşuna basmakla ilgili. Power, ekranı açmak için. Bir ses üretildiğinde ve ekran sizden istediğinde, ekran görüntüsü oluşturulmuş olacaktır.

Yöntem 2: avucunuzun içiyle

Samsung Galaxy S9 ve S9 Plus, hala bu tuhaf ve etkileşimli görüntü yakalama yöntemine sahip. Yakalamak için elin avucunu ekranın bir yanından diğerine geçirmenin yeterli olacağı çok basit bir jest. Basit ve etkili. Etkinleştirmek için şuraya gidin: ayarlama, menüye git gelişmiş özellikleri ve seçeneği arayın Yakalamak için avuç içini kaydırın.

Yöntem 3: bana yardım et, Bixby

Bixby, Samsung'un Galaxy telefonlarının dijital asistanıdır ve ekran görüntüsü almanın çok basit bir yolunu sunar. Asistanı sesle veya kendisine tahsis edilmiş tuşla etkinleştirin ve «Ekran görüntüsü al» komutunu verin.

Youtube kanalımıza abone olun

Samsung galaxy s9 artı

Ekran görüntünüzü Samsung Galaxy S9 ile düzenleyin

Ekran görüntüsünü aldığınızda, cihaz size dört seçenek sunacaktır: Kaydırma YakalamaÇizmek içindüzeltmek pay. Sonuncusu kendisi için konuşur, ilk üçü ise görüntüyü düzenlemenize izin verir. tarafından etkinleştirilebilir veya devre dışı bırakılabilirler. gelişmiş özellikleri:

  • Kaydırma Yakalama: Tüm web sitelerini yakalamanıza ve daha büyük ekran görüntüleri almanıza olanak tanır.
  • Çizmek: Görsele istediğinizi ekleyin.
  • kırp: Yalnızca sizi ilgilendiren kısmı kaydedin.

Samsung telefonlarda ekran görüntüsü nasıl alınır?

Ekran görüntüsü, bir cihaz&#;n (örne&#;in bir bilgisayar, telefon veya tablet) ekran&#;ndaki görüntüyü bir resim dosyas&#; olarak kaydetme i&#;lemidir. Bu i&#;lem, kullan&#;c&#;lara belirli bir ekran&#;n görüntüsünü kaydetme ve payla&#;ma olana&#;&#; verir.

Ekran görüntüsü alma i&#;lemi, kullan&#;c&#;lar&#;n bir cihazda gördükleri herhangi bir &#;eyi kaydetmelerine, payla&#;malar&#;na veya saklamalar&#;na olanak tan&#;r. Örne&#;in, bir kullan&#;c&#; bir web sitesinde ilginç bir makale veya resim görürse, bunu kaydetmek için ekran görüntüsü alabilir. Ayr&#;ca bir kullan&#;c&#;, bir hata mesaj&#; veya sorunlu bir uygulama ekran&#; gibi bir &#;eyi teknik destek için payla&#;mak istedi&#;inde, ekran görüntüsü alma i&#;lemi de oldukça yararl&#;d&#;r.

Samsung telefonlarda ekran görüntüsü nas&#;l al&#;n&#;r?

Samsung telefonlarda ekran görüntüsü almak oldukça basittir. &#;&#;te ad&#;mlar&#;:

Ad&#;m 1: Ekran görüntüsü almak istedi&#;iniz ekran&#; aç&#;n.

Ad&#;m 2: Görüntüyü yakalamak için a&#;a&#;&#;daki yöntemlerden birini kullan&#;n:

Yöntem 1: Ses K&#;sma + Güç Dü&#;mesi Ses k&#;sma ve güç dü&#;melerine ayn&#; anda bas&#;n ve birkaç saniye boyunca bas&#;l&#; tutun. Samsung telefonunuz, ekran görüntüsünü ald&#;&#;&#;n&#;z&#; bildiren bir ses ve titre&#;im yapacakt&#;r. Ekran görüntüsü, telefonunuzun Foto&#;raflar uygulamas&#;nda veya Galeri uygulamas&#;nda kaydedilecektir.

Yöntem 2: Ekran Pürüzsüzle&#;tirme Baz&#; Samsung telefonlar&#;nda ekran pürüzsüzle&#;tirme özelli&#;i vard&#;r. Bu özellik, telefonunuzda gezinirken ekran görüntüsü almay&#; mümkün k&#;lar. Bu özellik için Ayarlar uygulamas&#;n&#; aç&#;n ve "Geli&#;mi&#; Özellikler" bölümüne gidin. "Ekran Pürüzsüzle&#;tirme" ö&#;esini aç&#;n ve "Ekran Kayd&#;" seçene&#;ine dokunun. Telefonunuz ekran görüntüsü almaya ba&#;layacakt&#;r. Ekran görüntüsü, telefonunuzun Foto&#;raflar uygulamas&#;nda veya Galeri uygulamas&#;nda kaydedilecektir.

Samsung telefonlarda ekran görüntüsü nas&#;l al&#;n&#;r? - Resim : 1

Ad&#;m 3: Ekran görüntüsü kaydedildi&#;inde, bu durumu bildiren bir bildirim alacaks&#;n&#;z. Bildirime dokunarak, ekran görüntüsünü görüntüleyebilir ve payla&#;abilirsiniz.

Bu kadar! Art&#;k Samsung telefonunuzda ekran görüntüsü almak çok kolay! Ekran görüntüsü almak istedi&#;iniz herhangi bir ekran&#; yakalamak için bu ad&#;mlar&#; kullanabilirsiniz. Ekran görüntülerini payla&#;mak veya saklamak istedi&#;inizde, Foto&#;raflar veya Galeri uygulamas&#;na giderek görüntüyü bulabilirsiniz.

Samsung

Telefonda ekran g&#;r&#;nt&#;s&#; (SS) nasıl alınır?

Ekran görüntüsü almak kullanışlıdır. Ekran görüntülerini birine yeni bir uygulamayı nasıl kullanacağını göstermek için kulanabilirsiniz. Cep telefonunuzda aldığınız bir hata mesajının ekran görüntüsünü paylaşarak sorununuzu daha net anlatabilirsiniz. Sosyal medya platformunda mesajların silinmesi durumuna karşı ekran görüntüsü almak iyidir. Cep telefonunda ekran görüntüsü alma yöntemleri, üreticiye göre değişiyor. Bu rehber yazıda Android telefon ve iPhone’da ekran görüntüsü alma yollarını gösteriyoruz.

Android telefonda ekran görüntüsü nasıl alınır 📱

Tam Boyutta Gör

Samsung, Oneplus ve diğer Android telefonların yeni modellerinde uzun veya kayan (tam sayfa) ekran görüntüsü alabilirsiniz. Normal bir ekran görüntüsüne sığmayan bir liste veya web sayfasının görüntüsünü almak istiyorsanız bu kullanışlıdır. Tam sayfa ekran görüntüsü almak için normal şekilde ekran görüntüsü alın ve ardından altta görünen kayan araç çubuğundan daha fazla ekran resmi alma butonuna dokunun. Cihazınıza bağlı olarak ekran görüntüsünün başlangıç noktasını seçme seçeneği olabilir.

1. Google Asistan’ı kullanarak telefonda ekran görüntüsü alma 💬

Android telefonunuzda hızlıca ekran görüntüsü almak için Google Asistan’ı kullanabilirsiniz. “Hey, Google, ekran görüntüsü al” demeniz yeterli. Google, ekranın görüntüsünü alır ve hızlıca paylaşmanız için sosyal medya uygulamaları dahil paylaşım ve mesajlaşma seçeneklerini gösterir. Uygulamalar altında Fotoğraflar’a Yükle seçeneğiyle ekran görüntüsünü telefonunuza kaydedebilirsiniz.

2. Güç tuşu + Ses kısma tuşuyla telefonda ss alma 📲

Ekran görüntüsünü almak istediğiniz ekrana gidin. Güç tuşuyla birlikte ses azaltma tuşuna aynı anda basın. Ekranın yanıp sönmesinden veya görüntünün küçültmesinden ekran görüntüsünün alındığını anlayabilirsiniz. Ekran görüntünüz fotoğraf galerinize veya screenshot (ekran görüntüleri) klasörüne kaydedilecektir.

3. Telefonun yerleşik kısayollarını kullanarak ekran resmi alma 📸

Bazı telefonlarda yerleşik uygulamalar ve parmak hareketleri bulunuyor. Örneğin; Samsung telefonlarda avucunuzun kenarını ekranda sağdan sola kaydırarak ekran görüntüsü alabiliyorsunuz.

4. Ekran görüntüsü uygulaması ile telefonda screenshot alma ⬇️

Telefonunuz çok eskiyse, yerleşik ekran görüntüsü alma özelliği yoksa, Android için ekran görüntüsü alma uygulamalarını kullanabilirsiniz. Örneğin; AZ Screen Recorder, Android için en popüler ve ücretsiz ekran videosu çekme uygulaması ancak ekran görüntüsü alma işlevine de sahiptir. Android ekran kaydedicide zaman sınırı yok, filigran yok, reklam yok, geri sayım sayacı var ve kullanıcı arayüzü sade.

Samsung ekran görüntüsü alma 👇🏻

Tam Boyutta Gör
  1. Ekran görüntüsü almak istediğiniz ekrana gelin.
  2. Ses kısma ve Güç tuşuna aynı anda basın.
  3. Telefon, ekran görüntüsü alacaktır.

Çoğu yeni Samsung telefonunda ekran görüntüsü almak için, Ses kısma tuşu ile birlikte Güç tuşuna kısa süre basılı tutmak yeterli oluyor. Daha eski modellerde ekran resmi almak için Ses kısma tuşu ile birlikte Home tuşuna basmak gerekiyor.

Ekran görüntüsü almanın diğer bir yolu; avuç içi kaydırma hareketini kullanmak. Avucunuzun kenarını ekranın bir tarafına getirin ve ardından avuç içinin tamamı ekrana değecek şekilde diğer tarafa kaydırın. Ekran görüntüsü alınacak ve düzenleme menüsü çıkacaktır. Bu özellik, telefonunuzda devre dışı bırakılmış olabilir. Ayarlar - Gelişmiş özellikler - Hareketler ve işaretler’e giderek Samsung avuç içi ekran görüntüsü alma işlevini etkinleştirebilirsiniz.

Xiaomi ekran görüntüsü alma 👇🏻

Tam Boyutta Gör
  1. Ayarlar’ı açın.
  2. Ek ayarlar - Tuş kısayolları - Ekran görüntüsü al
  3. 3 parmakla aşağı kaydırın’ı seçin.

Samsung avuç içi kaydırmaya benzer şekilde, Xiaomi telefonlarda üç parmakla kaydırma hareketiyle ekran görüntüsü alınabiliyor. Tek yapmanız gereken, üç parmağınızla yukarıdan aşağı kaydırmak; ekran görüntüsü alınacaktır.

Xiaomi telefonlarda bildirim panelinde ekran görüntüsü alma kısayolu bulunur. İki kez aşağı kaydırarak bildirim panelini açabilir, ekran görüntüsü kısayolunu görebilirsiniz. Ekran resmi simgesini görmüyorsanız, sola kaydırın.

Xiaomi telefonda ekran görüntüsü almanın alternatif yolu; Quick Ball. Quick Ball, Xiaomi telefonlarda bulunan ve herhangi bir ekranda top şeklinde bir menü üzerinden önemli kısayollara (ekran resmi alma) erişmenizi sağlayan bir özellik. Ancak, Ayarlar’dan açmanız gerekiyor. Ek Ayarlar altından açtıktan sonra, ekranın sağ tarafında küçük bir daire çıkacak. Üzerine dokunduğunuzda herhangi bir ekranda ekran görüntüsü almanızı sağlayacak dairesel bir menü açılacak.

Huawei ekran görüntüsü alma 👇🏻

Tam Boyutta Gör
  1. Ekran görüntüsü almak istediğiniz ekrana gelin.
  2. Ses kısma ve Güç tuşuna aynı anda basılı tutun.
  3. Telefon, ekran görüntüsünü Galeri uygulamasına kaydedilecektir.

Huawei telefonunuzda ekrana hiç dokunmadan ekran görüntüsü alabilirsiniz. Eliniz açık şekilde, ekrana çok az yaklaştırın ve el simgesi görünene dek öyle tutun. El simgesi çıktığında bir şeyi yakalar gibi elinizi kapatın; ekran görüntüsü alınacaktır. Ekrana dokunarak veya iki kez dokunarak ekran resmi almak için, Ayarlar - Erişilebilirlik özellikleri - Kısayollar ve hareketler altından ekran görüntüsü almayı açmanız gerekir.

OPPO ekran görüntüsü alma 👇🏻

Tam Boyutta Gör

Ekran resmi çekildikten sonra önizlemesi gösterilir, üzerine dokunarak çeşitli düzenlemeleri (filtre ekleme, boyut ayarlama gibi) yapabilirsiniz.

  1. Ayarlar’a girin.
  2. Aşağı kaydırın ve Sistem ayarları - Kolaylık araçları - Ekran görüntüsü’nü seçin.
  3. 3 parmakla aşağı kaydırma özelliğini etkinleştirin.
  4. Ekran görüntüsü almak istediğiniz ekranı seçin ve üç parmağınızla aşağı kaydırın.

Bazı Oppo telefonlarda ses ve güç tuşuna birlikte basmak zor. Bu şekilde ekran görüntüsü almada zorlanıyorsanız, üç parmakla kaydırma hareketiyle de ekran resmi alabilirsiniz. Ayarlar - Kolaylık araçları - Ekran görünüsü altından 3 parmakla aşağı kaydırma etkinleştirildiğinden emin olun. ColorOS sürümüne bağlı olarak Ek ayarlar - Kolaylık yardımı veya ayarlar sayfasında başka bir yerde de bulabilirsiniz.

Akılı kenar çubuğunu kullanarak da Oppo telefonunuzda ekran görüntüsü alabilirsiniz. Ayarlar - Kullanışlı araçlar altından Akıllı kenar çubuğunun açık olup olmadığını kontrol edin. Telefonunuzun ekranının yanında beyaz bir dikey çizgi görürseniz açık demektir. Ekran görüntüsü almak istediğiniz ekrana gidin, ardından kenar çubuğunu ekranın ortasına kaydırın. Ekranın resmini çekmek için screenshot kısayoluna dokunun.

iPhone’da ekran görüntüsü alma 📲

iOS telefonda ekran resmi almanın tek yolu bu değildir. Peki, başka şekilde iPhone’da ekran görüntüsü nasıl alınır?

1. AssistiveTouch ile iOS telefonda ekran görüntüsü alma ⭕️ 

iPhone’un home tuşu çalışmıyorsa veya tuşlarda sorun varsa Assistive Touch, ekran görüntüsü almanın en kolay yollarından biridir. Ayarlar - Erişilebilirlik - Dokunma menüsü altında AssistiveTouch’ı açabilirsiniz. AssistiveTouch ayarlarında “En üst menüyü özelleştir”e dokunarak ekran görüntüsü işlevi ekleyin. Ekrana yerleşen simgesine dokunarak telefonunuzda kolayca ekran görüntüsü alabilirsiniz.

2. Arkaya Dokun özelliğiyle iOS’ta ekran görüntüsü alma 🤔

iOS 14 ve daha yeni sürüm çalıştıran, iPhone 8 ve üzeri bir modele sahipseniz, ekran görüntüsü almak için Arkaya dokun özelliğini kullanabilirsiniz. Telefonun arkasına dokunarak ekran resmi almayı etkinleştirmek için Ayarlar - Erişilebilirlik - Dokunma - Arkaya Dokun’a gidin ve çift dokunma seçenekleri arasından ekran resmini seçin.

3. Siri ile iPhone telefonda ekran görüntüsü alma 💬

iPhone’unuzda kişisel asistan Siri’yi kullanıyorsanız, ekran görüntüsü almanın bir yolu daha var. “Hey Siri” diyerek veya yan tuşa basılı tutarak Siri’yi çağırabilir ve “ekran görüntüsü al” komutuyla hızlıca ss alabilirsiniz.

Özetleyecek olursak; Android telefonda ekran görüntüsü almanın birçok farklı yolu var. Üreticinin belirlediği tuş kombinasyonuyla, işletim sisteminin izin verdiği şekilde veya Google Play Store’dan indirilebilen ekran görüntüsü alma uygulaması ile telefonda ss alınabiliyor. iPhone’da ekran görüntüsü almak belli tuş kombinasyonlarına dayanıyor. Bu rehber yazıda Android ve iOS telefonda ekran görüntüsü nasıl alınır?

Kaynakçafunduszeue.info://funduszeue.info ile Paylaşın başlıklı bu arkadaşınıza postalayıfunduszeue.info haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:DH Android Uygulamasını İndirDH iOS Uygulamasını İndir

Telefonda Ekran Görüntüsü Alma - Iphone ve Android Telefondan Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır, Nereye Kaydolur?

Akıllı cihazlar hayatımıza girdiğinden beri kullanımları da oldukça genişlemiştir. İnsanlar ekranda gördüğü bir fotoğrafı veya bilgiyi kaydetme ihtiyacı hissetmeye başlamışlardır. Bununla birlikte şu sorular sorulmaya başlamıştır; "Telefonda ekran görüntüsü nasıl alınır, ekran resmi nasıl çekilir, telefonda alınan ekran görüntüsü nereye kaydedilir?"

Telefondan Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Farklı marka telefonların birbirinden farklı ekran görüntüsü alma seçenekleri vardır. İphone marka telefonlarda ekran görüntüsü almak için home tuşu olan eski modellerde home tuşu ile güç tuşuna birlikte basarak ekran görüntüsü alabilirsiniz. Yeni modellerde ise güç tuşu ile birlikte ses açma tuşuna aynı anda basıldığında ekran görüntüsü alınabilir.

Çoğu android cihazda özellikle Samsung marka telefonlarda güç tuşu ile birlikte ses kısma tuşuna aynı anda basıldığında ekran görüntüsü kaydedilir. Samsung'ta ekran görüntüsü almanın bir diğer yolu da avuç içi kaydırma hareketini kullanmaktır. Avcunuzun kenarını ekranın sağ tarafına getirin ve avcunuzun tamamı ekrana değecek şekilde sol tarafa doğru kaydırın, bu şekilde ekran görüntüsü alabilirsiniz.

Xiaomi marka telefonlarda ise güç tuşuyla ses açma tuşuna aynı anda basmanın dışında ekran görüntüsü almak istediğiniz ekranı açın ardından üç parmağınızı ekrana değdirerek aşağı doğru kaydırın. Bu şekilde rahatça ekran görüntüsü alabilirsiniz. Ayrıca bildirim panelinde ekran görüntüsü alma kısa yolunu da kullanabilirsiniz.

Alınan Ekran GörüntüsüNereye Kaydedilir?

Huawei marka telefonlarda da ses ve güç tuşlarını kullanarak ekran görüntüsü alabilirsiniz. Bunun yanında işaret parmağınızın eklem kısmıyla ekrana çift dokunduğunuzda da ekran görüntüsü alabilirsiniz.

Bütün bu markalarda ekran görüntüsü alındığı anda ekrana bir ön izleme bildirimi düşer. Bu bildirime tıklayarak aldığınız ekran görüntüsüne ulaşabilirsiniz ve üzerinde istediğiniz düzenlemeyi yapabilirsiniz. Aldığınız ekran görüntülerine ise galeriye tıklayarak ulaşabilirsiniz. Galerinin içinde ekran görüntüleri klasöründe aldığınız ekran görüntülerini bulabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası