cihan kayaalp kimdir / MHP’li Kayaalp’i şikayet eden okul müdürünün bildirilmesi istendi

Cihan Kayaalp Kimdir

cihan kayaalp kimdir

MHP'li Cihan Kayaalp'in istismar ettiği çocuk konuştu: 'Çok hoşuma gidiyorsun diyordu'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın geçen günlerde MHP Diyarbakır İl Başkanlığı'nı parti olarak feshettiklerini duyurmuştu.

İl Başkanlığı'nın kapatılmasından bir gün sonra gözaltına alınan MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp, çocuğa cinsel istismar suçuyla gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı.

T24'ten Rabia Çetin'in haberine göre, Kayaalp'in istimarına uğrayan çocuk yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

  • “Okuldan bir arkadaşımla tanıştıktan sonra bana siyasi görüşümü sordu. Kendisine görüşümü söyledim, bunun üzerine beni Tesisler’deki MHP ilçe teşkilatına götürdü. Burada beni Onur Karadeniz’le tanıştırdı. Bundan 1, ay sonra Gaziler Anadolu Lisesi tarafında bulunan Yüzevler Villaları’nda bulunan 3 katlı, teraslı parti bürosuna götürdü. M.D buranın partinin bürosu olduğunu söylemiş ve “Herkes buraya gelemez” demişti. Buradayken Şeyhmus Demir ile tanıştım.  Daha sonra il başkanı Cihan Kayaalp geldi. Beni tanışmak için odasına çağırdı. Arkadaşım ile birlikte Cihan’ın odasına geçtik. Yanımda arkadaşım  varken Cihan isimli şahıs bana adımı, soyadımı, babamın ne iş yaptığını ve partiye karşı tutumumu sordu. Bu şekilde tanıştık.

  • Korkudan bu olayı kimseye anlatamadım. Bu tarihten bir iki gün sonra arkadaşım ile aynı yere tekrar gittik. Cihan Kayaalp yine odasında tek başına oturuyordu. Yine aynı şeyleri yapmamı istedi. Bu durum o gün 45 dakika 1 saat kadar sürdü. Yine yapmak istemediğimde zorladı.

  • Şubat’tan Haziran ayına kadar sadece Nisan ayında 3 hafta sınavlarım var diye gitmedim. Oraya gittiğimizde çay getirip götürüyorduk. Oraya gitmediğimde beni arıyorlardı, neden gitmediğimi soruyorlardı. Ya da M.D aracılığıyla bana ulaşmaya çalışıyorlardı” 

Ramazan ayında yine teşkilat dedikleri yere arkadaşı aracılığıyla çağrıldığını söyleyen çocuk, “Kadir Gecesi’nden 1 hafta önce beni arayarak iftar yapmak amacıyla tekrar beni büroya çağırdılar. İftar için gittim. İftardan sonra Cihan isimli şahıs beni odasına çağırdı. Gittiğimde alkol alıyordu, mezesini bize hazırlattı. Daha sonra yine aynı şeyleri yaptı.” diye konuştu.

"ÇOK HOŞUMA GİDİYORSUN, KENDİNE İYİ BAK"

Teşkilat denilen evin çok kalabalık olduğunu ve genellikle 'dan sonra çağırıldığını belirten çocuk şu sözlerle devam etti:

  • “Beni odasına çağırdığında genelde odada tek başına oluyordu. Ancak dışarıda başkaları oluyordu. İki kapıyı kapatıyordu ama kapıyı kilitlemiyordu, çünkü dışarıdakiler kapıyı çalmadan girmedikleri için bu sürede toparlanma fırsatı buluyordu. Ne zaman yapmak istemesem zorluyordu, kızıyordu. Bir keresinde yapmak istemediğimde kızarak ‘git’ demişti. Ben de gittim. Ertesi gün arkadaşım beni arayıp ‘Dün bir konu var, bu konuyu konuşmamışsınız gel konuş’ dedi. Bunun üzerine tekrar büroya gittim. Konuşmak için Cihan isimli şahsın odasına çıktım. Odada rakı içiyordu. Odada başka kimse yoktu. Hem konuşmamı hem de aynı şeyleri yapmamı istedi. Kendisi de aynı şeyleri yaptı. Bunu yaparken bana bir şey demedi, elinde telefon vardı telefona bakıyordu. Bu esnada içeriye giren kimse olmadı. Bana ‘Biri görürse senin adın çıkar, senin için kötü olur’ diyordu. Ben bu esnada annem beni çağırıyor diyerek kendisinden izin istedim. Ancak bana izin vermedi. Cihan bana sürekli olarak ‘Çok hoşuma gidiyorsun. 10 numara yüzün var. Kendine iyi bak’ diyordu.”

Mayıs ayının sonlarına doğru artık ‘teşkilata’ gitmediğini söyleyen çocuk, “Son yaptıklarından sonra bir daha büroya gitmedim. Çünkü beni bu olaylara razı sanıp ileriye gitmesini istemiyordum. Ben gitmeyince Şeyhmus Demir isimli şahıs beni sürekli olarak çağırıyordu. Bu şahıs Cihan’ın danışmanıdır. Hatta telefonlarını açmayınca ‘Yürek mi yedin’ diye mesaj atmıştı. Hatta okulda olduklarıma inanmadıkları için görüntülü arıyorlardı ancak ben bir daha gitmedim.” dedi.

"OKUL MÜDÜRÜM 'BEN BU OLAYI SAKLAYAMAM' DEDİ"

Kayaalp’in gözaltına alınmasından kısa bir süre önce yine ‘bürodan’ arandığını belirten çocuk, şunları kaydetti:

  • “Yaklaşık 5 gün önce Cihan isimli şahıs beni bir kez aradı. Daha önce hiç aramıştı. İlk zamanlar numaramı vermemiştim. Sonra bana mesaj attı. En son olaydan sonra bir daha buraya gitmedim. İçime kapanmaya başladım. Annemle benimle konuşmak isteyince anlatmak durumunda kaldım. Anneme bu olayı 7 gün önce anlattım. Annem polise gidelim dedi. Ancak ben korktum, ‘sıkıntı yaşamayalım’ dedim. Daha sonra okul müdürüm olan Haydar Korkmaz’a anlattım, o da “Ben bu olayı saklayamam” dedi. Ve haber verdi.”

"ARKADAŞIMA DA MASAJ YAPTIRIYORMUŞ"

Kendisini sürekli MHP ilçe teşkilatına götüren arkadaşına durumu üstü kapalı bir şekilde anlattığını söyleyen çocuk, “Bu olayı yaklaşık iki ay önce arkadaşıma  anlatarak üstü kapalı sordum. Cihan isimli şahsın kendisine masaj yaptırıp yaptırmadığını sordum. Arkadaşım da bana “Bana da yaptırıyor. Ama ben rahatsız olmuyorum” dedi. Daha sonra arkadaşımın da telefonlarına cevap vermemeye başladım. Bunun üzerine arkadaşım benim kız arkadaşımı arayarak beni sormuş. Kız arkadaşımın soyadını bilmiyorum, telefonu bende vardır. Arkadaşım, kız arkadaşım C’ye benim arkamdan konuşmuş. ‘Hain, başkanlıktan atıldı o’ diye söylemiş. Bunu iki gün önce söylemiş” 

“Arkadaşım okuldan buraya adam toplamaya çalışıyordu. Okuldan başka bir arkadaşımı da bir kez getirdi. Ben diğer arkadaşıma buranın iyi bir yer olmadığını söyledim. Bunun dışında orada iki şahısla tanıştım. Bu şahıslar da getir götür işleri yapıyorlardı. Bu şahısların hangi okulda okuduklarını bilmiyorum. Muhtemelen mezunlardı. Sürekli gelmezlerdi. Sadece oradayken konuşurduk. Başka samimiyetimiz yoktur. Arkadaşım ile büroya gelip gidenin de bu şekilde yaptığını düşünüyorum.” diye konuştu. 

KAYAALP'İN ABLASI ÇOCUĞUN EVİNİN ÖNÜNE GİTMİŞ

Öte yandan çocuğun ailesinin avukatı da şikâyet dilekçesinde, kendisini Cihan Kayaalp’in ablası olarak tanıtan bir kadının, Kayaalp gözaltına alındığı gün çocuğun annesini aradığını, çocuğun evininin önüne giderek “Bir sorun varmış. Evinizin önündeyim, aşağıdayım gel konuşalım” dediğini aktardı.

Ailenin avukatı parti binası olarak tanıtılan 3 katlı müstakil evde arama yapılmasını kamera kayıtlarının incelenmesini ve çocuğu oraya götüren arkadaşı, Şeyhmus Demir ve Cihan Kayaalp’in telefonlarına el konulmasını talep etti. Ailenin avukatı çocuk ve annesi için koruma da talep etti.


Tutuklanan Cihan Kayaalp, olayın perde arkası ve MHP

Geçtiğimiz cumartesi MHP'nin Diyarbakır il teşkilatını nasıl lağvettiğini detaylı şekilde anlatmış, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın Habertürk’e bu köşede yaptığı ayrıntılı açıklamaları aktarmıştım.

Devlet Bahçeli'nin talimatıyla MHP Diyarbakır İl Teşkilatı feshedildi ve sonrasında görevden alınan Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp "çocuk istismarı" suçlaması ile tutuklandı.

Bu gelişmelerden sonra emniyet ve yargı güçleri tarafından operasyondan önce MHP'ye haber gittiği ve il teşkilatının bu sebeple görevine son verildiği yönünde özellikle CHP'ye yakın medyada çok şey yazıldı söylendi.

Ben de bunun üzerine hem MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ı bir kez daha aradım hem de bürokrasi içinden kaynaklarıma ulaşarak olayı anlamaya çalıştım.

Öncelikle Semih Hoca kendilerine operasyondan bir gün önce haber uçurulduğunu şiddetle reddediyor

"Bu tamamen safsata Nagehan Hanım, bize asla devlet içinden bir bilgi gelmedi. Ben size olayın tamamını anlatayım. Ben fesih açıklaması yapmadan tam 1 hafta önce bizzat teşkilatlarımız içinden bize bu bilgiler geldi. Bunları yazanlar MHP geleneğini hiç mi bilmiyor? Bizim teşkilat olarak kendi içimizde de bir istihbari yapımız vardır. Çok kuvvetli bir iç teşkilat yapımız vardır. Biz bunları herkesten önce duyarız. Bu iftiraları atanlar biraz MHP'yi tanısınlar. Hemen bu vahim iddiaları inceledik. İftira olabilir diye kılı kırk yardık. O yüzden incelememiz biraz sürdü. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin bu tür vakalarda sıfır tolerans talimatını size iletmiştim. Kendi içimizden de biri olsa kadına ve çocuğa şiddet varsa, en ufak cinsel taciz hele ki cinsel istismar varsa asla affetmiyoruz. MHP'nin duruşu budur Nagehan Hanım. Bizden biri de olsa kadına şiddet ve cinsel istismara bulaşmış kişileri yargıya teslim etmek bizim insanlık vazifemiz. Bu olayda da iddiaların doğru olduğunu tespit edince Sayın Genel Başkanımızın kesin emriyle gereğini yaptık. Hemen fesih işlemini gerçekleştirdik. Sizin de yazınızda belirttiğiniz gibi bu tür vakalarda hadisenin üstünü örtme gayreti çok yaşanıyor. Biz asla üstünü örtmedik, bizden biri de olsa hiç kimseyi kayırmadık. MHP'nin duruşu budur Nagehan Hanım."

VALİLİK VE EMNİYET İLE SORUNLAR

Yukarıda belirttiğim gibi MHP Genel Başkan Yardımcısı ile konuşmadan önce bürokrasi içinden kaynaklarıma da ulaştım. Cinsel istismardan tutuklanan Cihan Kayaalp'in zaten bir süredir hem Diyarbakır Valiliği ile hem de Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ile ciddi sorunlar yaşadığını öğrendim. Yani valiliğin de emniyetin de Kayaalp'e karşı bakışı öncesinden olumsuzmuş. Bu süre zarfında gelip giden valilerin ve emniyet müdürlerinin ötesinde kurumsal olarak devlet nezdinde durum buymuş.

Cihan Kayaalp'in hem Valilik hem de Emniyet Müdürlüğü ile problemler ve gerginlikler yaşadığı meselesini MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'a da sordum. Bu iddiaları reddetmedi Semih Hoca ama bu olay özelinde değil genel prensipler bağlamında bana açıklama yapmayı tercih etti.

"Nagehan Hanım çok açık söylüyorum eğer bizim teşkilatlardan arkadaşlarımız devlet yetkilileri ile kavga etmeye kalkarsa biz önce devlet deriz. Türk milletinin varoluş garantisi devletimizdir. O yüzden bizim teşkilatlardaki arkadaşlarımız da devlet yetkilileri ile muhatap olurken çok hassastır. Hassas olmak mecburiyetindelerdir. MHP teşkilat mensupları ile devletimizi temsil eden kişiler arasında asla kavga olmaz, gerilim olmaz, olamaz. Tüm MHP teşkilatlarındaki arkadaşlarımızın öncelikli görevi devletimize sahip çıkmaktır."

Tutuklanan Cihan Kayaalp mevzusu ile ilgili İsmail Saymaz da bir yazı yazdı. Saymaz Kayaalp'in eski Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ile arasında sorunlar olduğunu ileri sürdü. Bu bilgi doğru ve hatta Karaloğlu isminin ötesinde Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün kurumsal bir olumsuz bakış açısı söz konusuymuş.

Saymaz’ın yazısında yer verdiği cinsel istismara uğrayan imam-hatip lisesi öğrencisi E.A'nın ifadeleri tüyler ürpertici. İnsan okurken bile dayanamıyor. İsmail hiçbir zaman kaybetmediği o muhabir-gazeteci ruhuyla dosyayı çok net şekilde özetlemiş. Eğer Cihan Kayaalp CHP İl Başkanı olsaydı elbette hükümete yakın medya çok büyük bombardıman başlatırdı. O tespiti de doğru. CHP'nin de aynı durumda tıpkı MHP gibi o il teşkilatını toptan feshetmesi gerekirdi. Fesih sonrası o bombardımanın da fazla anlamı kalmaz, sönümlenirdi. Böyle hadiselerde hiçbir parti kendi elemanını korumamalı. "Kol kırılır, yen içinde kalır" zihniyeti kadına şiddet ve cinsel istismar suçlarının önünü açıyor. Türkiye'de her çevrenin bu konuda sicili çok kötü.

MHP İSTESE KORUYAMAZ MIYDI?

Fakat İsmail'in bir cümlesini bugünkü Türkiye şartlarında hiç gerçekçi bulmuyorum. Şöyle diyor yazısında: "MHP'nin cinsel saldırı suçuna adı karışan bir il başkanını ya da üyesini koruması mümkün değildir."

Bu cümle Türkiyesi'nde tamamen yanlış. MHP ve özellikle Devlet Bahçeli isteseydi kesinlikle bu olayın da üstü örtülürdü. O zaman Cihan Kayaalp denilen kişinin adı cinsel suçlara falan karışmazdı. Muhtemelen bu iddiaları "anaakım muhalefet medyası" dahil dillendirmezdi. Bu topa girmezlerdi. Belki çok az okunan kimi marjinal internet siteleri yazardı, hakikat olan bu iddialar da arada kaynar giderdi. Nitekim öğrendiğime göre öncelikle sosyalist eğilimli bir sitede yazan bir muhabire geliyor E.A'nın yaşadıkları ancak muhabir bunları yazmak istemiyor. Sonra çeşitli muhabirler arasında dolaşıyor. Kimse girmek istemiyor. İsmail'e bu bilgiler ne zaman geldi bilmiyorum ama Cihan Kayaalp'le ilgili bu vahim bilgiler ancak Kayaalp tutuklandıktan sonra yazılabildi. Kamuoyu bu sayede öğrendi.

Şimdi böyle bir ortamda "MHP isteseydi de kendi il başkanını koruyamazdı" demek asla gerçekçi değil. Bilakis Devlet Bahçeli kararlı biçimde Cihan Kayaalp'i görevden almasaydı bana göre şu an ne bu tutuklama olurdu ne de bu olay anaakım medyada böyle yazılabilirdi. Lütfen herkes siyasi kavgaları bir an bıraksın ve gerçekçi olsun. Devlet Bahçeli'nin bu olayda gösterdiği tavır çok erdemli bir tavırdır.

TÜRK 'HARVEY WEINSTEIN’LAR HİÇ BEDEL ÖDEMEDİ, PINAR GÜLTEKİN KARARINA NİYE ŞAŞIRIYORSUNUZ?

Şu an bile yazarken aklıma geliyor, kaç tane üstü kapatılmış kadına şiddet ve cinsel istismar vakası var bu ülkede. Herkesin tanıdığı ünlü isimler Harvey Weinstein'in yaptığından farksız şeyler yaptılar ve hepsinin üstü örtüldü. Siyaset dünyasında da var, medya dünyasında da var, iş dünyasında da var. Bunları bilmiyor muyuz sevgili İsmail Saymaz? Ama hala bu şiddetçilerin ve tacizcilerin lobisi çok kuvvetli. O nedenle yazılamıyor bunlar. Türkiye'ye "MeToo" hareketinin zerresi bile uğramadı bu lanet kutuplaşma yüzünden. İşte Melis Alphan açık açık kendisini evine çağırıp cinsel tacizde bulunan ünlü bir ismi detaylarıyla yazdı. Ne oldu? Hiçbir şey. O kişi hala çeşitli belediyelerde, kamu kurumlarında danışmanlık yapıyor.

Benim meselem CHP ya da AK Parti değil. Alphan’ın işaret ettiği isim şimdi CHP'li belediyelerle çalışıyor geçmişte AK Partili belediyelerle de hukuku vardı. Hiçbir şey değişmedi.

Kadına şiddet ve cinsel istismara bulaşmış ünlü erkeklerin içinde Yargıtay kararıyla ispatlanmış olanlar bile var. Buna rağmen aramızda gezmeye devam ediyorlar. Konumlarını da asla kaybetmiş değiller. Pınar Gültekin cinayetine karşı bu skandal kararı veren hakimler de bu ortamdan cesaret alıyor. Çünkü Türk Harvey Weinstein'ları asla bedel ödemediler. Cihan Kayaalp'e MHP sahip çıkmayarak Türkiye koşullarında takdir edilmesi gereken bir duruş sergiledi ama birleri hala kendi Weinstein'larını koruyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası