kayseri psikoteknik belgesi fiyatı 2019 / Şelale sürücü Kursu | Kayseri

Kayseri Psikoteknik Belgesi Fiyatı 2019

kayseri psikoteknik belgesi fiyatı 2019

Psikoteknik belgesi nereden alınır, belge için ne gerekli, fiyatı ne kadar

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle, 1 Aralık tarihinden itibaren ticari araç sürücülerinin psikoteknik teste girip rapor alması zorunlu hale getirildi. Bunun ardından, psikoteknik raporu nereden alınır, psikoteknik test nerede yapılır, rapor için hangi belgeler gerekli? Hangi araç sürücüleri psikoteknik test raporu almak zorunda? gibi sorular da internet üzerinde sıkça aranmaya başladı.
Psikoteknik Belgesi Kimler İçin Zorunlu?
Psikoteknik belgesi ya da test raporu, ticari araç sürücüleri için zorunlu hale getirildi. Fabrika çıkışı ticari olarak görülen her aracın sürücüsü, psikoteknik test raporunu almak zorunda. Araç sahibi, aracını sadece özel amaçlarla kullansa bile, bu raporu almak zorunda.
Psikoteknik belgesi almak için hangi belgeler gerekli?
Psikoteknik belgesi almak isteyen ticari araç sahipleri, raporu almak için 2 adet fotoğraf ve kimlik ile bu raporu almak için başvuruda bulunabilirler.
Psikoteknik belgesi nereden alınır?
Psikoteknik belgesi, sürücü kurslarından alınabilecek. Ancak her sürücü kursu bu belgeyi verme yetkisine sahip değil. Sürücüler, psikoteknik test raporunu almak için yetkili sürücü kurslarına başvurduktan sonra, simülatör aracılığıyla teste tabi tutulacak. Simülatör testini geçen sürücülerin test sonuçları, psikiyatr uzman doktor tarafından onaylandıktan sonra, sürücüler bu belgeyi almaya hak kazanıyor.
Psikoteknik Belgesi Kaç TL’ye mal oluyor?
Psikoteknik belgesi, sürücü kurslarının aldığı ücret ve doktorun talep ettiği ücretin değişkenliğine bağlı olarak TL arasında değişiyor.


E – DEVLET ONAYLI PSİKOTEKNİK

Psikoteknik belgeleri, 1 Ocak tarihinden itibaren elden verilmek yerine e – devlet üzerinden teslim edilmeye başlandı. Bu uygulamanın sonucunda Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan kurumumuzda 1 saat süren testin sonucunda psikoteknik belgesi almaya hak kazanabilir ve belgenizi e – devlet üzerinden temin edebilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı’nın denetimleri sonucunda onaylanan kurumlarca kişinin bedensel ve psikolojik durumunun sürücülük yapmaya elverişli olduğunu ya da olmadığını tespit etmek için psikolog ve simülatör eşliğinde 1 saatlik bir zaman diliminde gerçekleştirilen test sonucunda alınabilen psikoteknik raporu, 1 Ocak tarihinden itibaren elden değil, e-Devlet Kapısı üzerinden veriliyor.
Firmamız, Kayseri içerisinde en fazla test ve simülatör makinesini elinde bulunduran Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış psikoteknik merkezi olmak ile birlikte Kayseri içerisinde psikoteknik belgesini en hızlı veren kurum olma unvanını da taşımaktadır.

Psikoteknik belgenizi sorgulamak için e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra e-Rapor sekmesinden psikoteknik belgenizi aratabilirsiniz. Psikoteknik rapor sorgulaması sonucunda eğer e-devlet içerisindeki e-Rapor üzerinde psikoteknik raporunuzu bulamıyorsanız psikoteknik belgesini temin ettiğiniz kuruma giderek durumu anlatıp kuruma danışabilirsiniz.
 

PSİKOTEKNİK RAPORU ONAYLAMA

Psikoteknik raporlarının onaylanması için sürücülerin psikoteknik raporunu aldıktan sonra bu raporu ilçe sağlık müdürlüğüne onaylatması gerekmektedir. Bu onay tamamlanmadığı sürece psikoteknik raporunun üzerinde bir “onay bekliyor” yazısı yer alır. 

Onaylama işlemini tamamlamak için öncelikle ilgili sağlık müdürlüğünün hesabına belli bir meblağda psikoteknik harç bedeli yatırılması gerekiyor. Bu işlem tamamlandıktan sonra psikoteknik belgeniz ilgili sağlık müdürlüğünün sağlık grup başkanlığı tarafından 3 nüsha halinde onaylanır ve size teslim edilir.
 

2 YIL EHLİYET KAPTIRMA PSİKOTEKNİK

2 yıl ehliyeti kaptırmak, alkollü araç kullanımı için geçerli bir prosedür olarak karşımıza çıkar. Eğer alkollü araç kullanırken yakalandıysanız ve ehliyetinize iki yıllık süre için el konulduysa ehliyetinizi geri almak için psikoteknik kursuna girmeniz gerekmektedir. Bu süreçte bazı şartlar bulunmaktadır.

Yasal mevzuatta belirtilen hallerde ehliyetini kaptıran ya da alkollü araç kullanırken yakalanmaktan dolayı en az üçüncü kez ehliyetini kaptıran sürücüler psikoteknik raporları ile birlikte emniyet müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. Bu sürücüler ehliyetlerini ancak bu şekilde geri alabilir.

Karayolları mevzuatının ortaya koyduğu gerekliliklere göre bütün ticari araç sürücüleri (taksi şoförü, servis şoförü, kamyon şoförü, tır şoförü, otobüs şoförü, şirket aracı kullanan şoförler) her beş senede bir psikoteknik testinden geçmeli ve psikoteknik raporunu almak zorundadırlar. Son yayınlanan mevzuat gereğince psikoteknik raporu almak zorunda olan sürücülerin, psikoteknik belgesini bulundurmaması sonucunda psikoteknik belgesi ile ilgili cezai işleme tabii tutulacağı açıklanmıştır.

Psikoteknik raporu artık T. C. Kimlik numarası üzerinden ya da emniyet müdürlüklerinin sorgu sistemi olan polnet üzerinden görüntülenebilmektedir. Bu sebeple olası bazı denetimlerde adayın kimlik ve ehliyet bilgileri üzerinden psikoteknik belgesine sahip olup olmadığı veya sahte belge sunulmasının önüne geçilmesi açısından bir milat olduğu söylenebilir. Sistem bu sayede psikoteknik belgesinin sahtesiyle gerçeğinin ayrılması sağlamış ve sürücülerin psikoteknik belgesini taşıma zorunluluklarını ortadan kaldırmışlardır. Kısacası bu sistem hızlı ve güvenilir bir denetim olanağı sunmaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası