sabah yogası video / Evde yoga: Kendinize uygun yoga dersini bulabilmeniz için 6 video önerisi - Uplifers

Sabah Yogası Video

sabah yogası video

Yogaya yeni başlayanlar veya sıfırdan başlayacaklar için aşama aşama yol alacakları çok güzel bir seri hazırladım. Evde rahatlıkla uygulayabileceğiniz bu seri sayesinde zihniniz ve bedeniniz yumuşayacak, vücudunuz ve bağışıklık sisteminiz güçlenecek. Her gün yaparsanız sonuçlarını daha hızlı göreceksiniz.

Covid salgınının dünyayı sarstığı bugünlerde en çok dikkat etmemiz gereken şeyin sağlığımız olduğunu bir kez daha anladık. Bu yüzden Harvard Üniversitesi Tıp Okulunun yaptığı açıklamaya göre de bu salgından etkilenmemenin en iyi yolu yoga yapmaktan geçiyor. Çünkü yoga, stresi azaltıp zihin ve beden kontrolünü ele almanızı sağlamanın yanı sıra nefesi doğru kullanmayı öğretip oksijeni en verimli şekilde vücudumuza enjekte eder.

Nefes ise yaşamdır, sağlıktır, bağışıklıktır&#; Özellikle yeni başlayanlar nefes kontrolünü sağlamakta bazen zorluk çekip unuttukları için videoda sık sık hatırlattım. İlerleyen zamanlarda hareketleri uygularken nefesinizi kendi kendinize kontrol edebildiğinizi daha iyi farkedeceksiniz.

Bu program size hafif gelirse veya bu programın devamında orta seviye programıyla devam edebilirsiniz.

Bu programı uygularken kendinizi iyi hissediyorsanız ek olarak Esneklik Arttırıcı Yoga veya Başlangıç Seviye Sabah Yogası gibi videoları da günlük pratiğinize ekleyebilirsiniz. Uygularken sizi iyi hissettiren yüm videolar günlük pratiğinize eklenebilir.

Yogayı günün herhangi bir saatinde yapabilirsiniz. Yeni yemek yediyseniz dk bekledikten sonra yoga yapabilirsiniz.

Sevgiyle ve sağlıkla kalın, namaste&#;


Merhaba! Youtube kanalımda ’ün üzerinde video oldu. Bir çok video da eskide kalınca, neyi nasıl ve hangi sırayla pratik edeceğiz sorusuyla oldukça sık karşılaşır oldum. Tüm sorularınıza cevap olması için kanalı nasıl kullanacağınız ile ilgili bu kılavuz hazırladım.

Kanaldaki serilerin listesi ve ayrıntıları için tıklayın.

Dersleri kendi ihtiyacınıza göre ayarlayabilmeniz için (1)Suryanamaskar (ısınma), (2)Ana dersler, ders sonunda veya günün istediğiniz vakti uygulanacak (3)Pranayama çalışmarı ve (4)Meditasyon çalışmalarını ayrı ayrı videolar olarak hazırladım. Bunların her birini gün içinde tek tek de pratik edebilirsiniz, bir bütün olarak tıpkı bir Yoga Stüdyosuna derse gitmiş gibi bir arada da.

Not: Altı çizili yazılmış her yazıya tıklayarak videosuna doğrudan gidebilirsiniz.

Kılavuzu 6 başlığa ayırdım:

1. Yogaya Yeni Başlayacak Olanlar

2. Başlangıç Seviye Yoga Pratiği Yapanlar

3. Hamileler İçin Yoga

4. Hastalıklarda Yoga

5. Orta veya İleri Düzeyde Yoga Pratiği Yapanlar

6. Yoga Felsefesi ve Sohbetler

Şimdi tek tek her bir başlığı inceleyelim. Unutmayın ki haftada 7 gün yoga pratiği yapabilirsiniz. Çok vaktiniz olmadığında, kısa bir akış veya nefes egzersizi çalışsanız bile, gününüze çok faydası olacaktır!

1. Yogaya Yeni Başlayacak Olanlar:

Bu playlistteki dersleri uygulayabilirsiniz:TIKLA

Playlistte yer alan Yogaya İlk Adım ya da Yoga Başlangıç Kursu (Ultra Başlangıç Serisi) kanalda ilk uygulayacağınız seri olmalı. Ardından Yoga Başlangıç Programını uygulayın. Beraberinde Temel Yogi Nefesini ve Basit Yogi Meditasyonu mutlaka çalışın.

Her bir asana (hareket) videosunu en az 7 kere pratik edin. Dilerseniz daha uzun da çalışabilirsiniz. Benim tavsiyem haftada 7 gün yoga yapmanız. En az ise 4 gün uygulamanız.

Nefes ve Meditasyon çalışmasını tüm başlangıç serisi bitene kadar uygulayabilirsiniz.  Yoga Başlangıç Kursu’nu bitirdikten sonra Yoga Başlangıç Programı ile beraber Temel Yogi Nefesi yerine Temel Nefes Çalışması – Anuloma Vilomapratik etmeye başlayabilirsiniz.

2. Başlangıç Seviye Yoga Pratiği Yapanlar

Isınmak için Suryanamaskar ile çalışmaya başlayıp, ardından seçtiğimiz bir dersi uygulayıp sonunda bir pranayama ve/veya meditasyon çalışması ile pratiğinizi tamamlamanızı öneririm. Bazı derslerin başında suryanamaskarı ek olarak uygulamanıza gerek yok. Lakin yine de yapıyor olmanız faydanıza olur.

Yoga Başlangıç Kursu (Ultra Başlangıç Serisi) ve Yoga Başlangıç Programını bitirmiş olanlar veya düzenli yoga pratiği olanlar için oluşturduğum birkaç playlist bulunuyor.

1. basamak 

Önce şu playlistten seviyenize uygun bir suryanamaskar ile pratiğinize başlayın: TIKLA

2. basamak 

Ardından Asana çalışmaları için:

Başlangıç-1 Playlisti: Bu playlistte başlangıç seviye dersler yer almaktadır.

Başlangıç-2 Playlisti: Bu playlistte düzenli pratik yapanlar için biraz daha zorlayıcı başlangıç seviye dersler yer almaktadır.

Evde Yoga Serisi : Başında suryanamaskar uygulamanıza gerek yoktur.

Kendi Hikayenin Kahramanı Ol : Başında suryanamaskar uygulamanıza gerek yoktur. Bu seri oldukça içsel ve dönüştürücü bir çalışmadır.

Çakra Çalışmaları : Başında suryanamaskar uygulamanıza gerek yoktur. Dilediğiniz sıklıkta uygulayabilirsiniz. Gün içinde birden fazla çakra çalışması yapılabilir.

Spesifik Yoga Çalışmaları : Bakasana, Uyku Yogası, Bacak Esnetmeleri, Baş Amudu, Amut vb daha birçok spesifik hareketi çalıştığımız derslerin olduğu playlist. Özel olarak çalışmaya ihtiyaç duyduğunuz bölgeler veya asanalar varsa bu playliste bir göz atın! Bu dersler öncesinde bir tam ders uygulayarak ardından bu çalışmaları yapabilir ya da sadece suryanamaskarın ardından bu dersler çalışılabilir.

Element Serileri : Başında suryanamaskar uygulamanıza gerek yoktur. Bu çalışmaya dilediğiniz elementten başlayabilirsiniz. Bir element serisi bitmeden diğer elemente başlamayın. Aynı anda iki element çalışması yapmayın. Mutlaka bir seriyi tamamladıktan sonra diğerine başlayın. Bu konu ile ilgili daha detaylı bilgi için şu yazımı okuyun: TIKLA

Tüm serileri incelemek içinTIKLA

3. basamak

Pranayama Çalışması için Playlist: TIKLA

Nefes çalışmaları öncesinde Bandhaları uygulayabilirsiniz. Prana Mudra gibi bir enerji çalışması yapacaksanız, nefes çalışmalarının ardından uygulayabilirsiniz.

Tavsiyem mutlaka her çalışma sonunda Kumbhaka uygulamanız. Pratiğiniz ilerledikçe Kumbhaka çalışmasını günde 4 sefere kadar çıkartın.

Ateş elementinizin yükselmesini istediğiniz günlerde Bandhalardan sonra ve Kumbhakadan önce Kapala Bhati&#;yi ek olarak çalışabilirsiniz.

4. basamak

Vaktiniz varsa çalışmayı meditasyon ile tamamlayın:

Şu iki meditasyondan birini devamlı olarak uygulayabilirsiniz. Hangisi ile başladıysanız onunla devam etmenizi öneririm.

Anapanasati Meditasyonu veya Ateş Meditasyonu 

Prema Meditasyonu‘nu da anlayış ve sevgi ile ilgili sorunlar yaşadığınızda uygulayabilirsiniz.

3. Hamileler İçin Yoga

Hamileler İçin Yoga Playlisti: TIKLA 

Bu playlistte hamilelik sürecinizi rahatlatacak hem güçlü dersler, hem de stresli günlerde size neşe ve keyif getirecek dersler bulunmaktadır. Bu dersler öncesinde suryanamaskar uygulamanıza gerek yoktur.

Ardından yine aynı playlistte yer alan Temel Yogi Nefesi veya  Temel Nefes Çalışması – Anuloma Viloma uygulayabilirsiniz. 

Nefes çalışmasının ardından Anapanasati Meditasyonu ile pratiği funduszeue.infoeniz nefes ve meditasyonu çalışmalarını gün içinde farklı zamanlarda da uygulayabilirsiniz.

4. Hastalıklarda Yoga

Hastalıklarda Yoga playlisti:  TIKLA

Omurga sağlığı, bel, göz, diz vb birçok konuda size iyi gelebilecek dersler bu playlistte! Bu dersler öncesinde suryanamaskar uygulamanıza gerek yoktur.

Ardından yine aynı playlistte yer alan Temel Yogi Nefesi veya  Temel Nefes Çalışması – Anuloma Viloma uygulayabilirsiniz. 

Nefes çalışmasının ardından Anapanasati Meditasyonu ile pratiği funduszeue.infoeniz nefes ve meditasyonu çalışmalarını gün içinde farklı zamanlarda da uygulayabilirsiniz.

5. Orta veya İleri Düzeyde Yoga Pratiği Yapanlar

Orta Seviye Yoga Dersleri playlisti: TIKLA

İleri Seviye Yoga Dersleri playlisti: TIKLA

Başlangıç seviyesini tamamlamış ve artık daha zorlayıcı akışlar çalışabilecekler bu playlistte! 

Scorpion’a Giden Yol : Orta seviye pratiği daha eğlenceli bir hale getirmek ve Pincha Mayurasana’yı öğrenmek isterseniz 9 derslik bu serüvene hoş geldiniz!

Düzenli yoga pratiğiniz varsa ve orta seviye yoga pozlarını kusursuz yapıyorsanız ileri seviye dersleri uygulayabilirsiniz.

Bu Çalışmaların arından Kumbhaka ve Meditasyon çalışması uygulayın.

*Orta seviyedeki yogilere 40 Kumbhakayı günde 4 kere uygulamasını öneririm; sabah, öğlen, akşam ve gece yatmadan önce.

6. Yoga Felsefesi ve Sohbetler

Yoga Felsefesi playlisti: TIKLA

40’ın üzerinde sohbet videosu size arkadaşlık etmek için bekliyor! Aynı zamanda Podcast dinlenen her mecradan Unicornun Gözüyle🦄 Podcastimi de dinleyebilirsiniz.

Facebooktwitterpinterest
Menstrüasyon (Regl) dönemi için Rahatlatıcı Yoga Akışı

İlginizi çekebilir: Karantina günlerinde yoga yapmak için 9 sebep

Bu ikinci d&#;nem eski sevgiliyle yeniden &#;ıkmak gibi

Haberin Devamı

1 milyon izlenen ‘sabah yogası’nın kahramanı

YouTube’da sadece bildiğimiz anlamda fenomenler yok, yaptığı işle fenomen olanlar da var. Yoga eğitmeni Çetin Çetintaş onlardan biri. Önceki sabah yoga matımı yere serip onun meşhur “Sabah Yogası” videosunu açtığımda fark ettim. Video 1 milyon izlenmeyi çoktan geçmiş.

Doğrusu bu şahane bir başarı. Sadece bu da değil. Çetintaş’ın yeni kitabı Sarı Çiçeği Koklayan Kedi’nin ilk baskısı da kısa sürede tükendi.

Dahası, önümüzdeki yıl üç kitap daha yayınlamayı planlıyor Çetintaş. Onlardan biri Sanskritçe’den çevireceği sutralar üzerine olan Hazır yeniden ikinci karantina dönemine girmişken, ilk karantina döneminde keşfettiğim yoga dünyasının bu popüler fenomenine kulak verme zamanı.

İşte onunla konuşmamızdan derlediklerim:

Bu ikinci dönem eski sevgiliyle yeniden çıkmak gibi

DÖVÜŞ SPORLARIYLA İLGİLENİRKEN BAŞLADIM

“Yogaya küçük yaşlarda dövüş sporlarıyla ilgilenirken esnemek amacıyla başladım. Lakin yıllar içinde yaptığım pratiklerle yoganın bundan fazlası olduğunu anlamamla birlikte üniversite yıllarında yoga hayatımda başka bir şekilde yer aldı.

Haberin Devamı

Benim bulunduğum pratik seviyesine gelmek büyük bir emek ve vakit istiyor. 

Önceliğinizin tam anlamıyla pratik olması gerekiyor. Genç yaşlarda yoga pratiklerini uyguladıkça kendimi ‘evde’ gibi hissediyordum. Hani bazı şeyler vardır ya, yaptığınızda yaşamı iliklerinize kadar hissedersiniz ve kaderinizi gerçekleştiriyor olduğunuza dair zerre şüphe duymazsınız. 

İşte yoga yolculuğu da benim için böyleydi”.

AYLARCA SEKİZ METREKARELİK ODADA YAŞADIM

“’den ’ya kadar sırasıyla Çin, Hindistan, Myanmar ve Tayland’da çeşitli manastırlarda kaldım. İnternet, telefon, hatta elektrik olmadan, tek bir kelime konuşmadan, aylarca sekiz metrekarelik odada yaşayarak, sadece pratiklere odaklandım. Bu manastırların kapıları herkese açık. Ama bir kısmı mülakat tadında bir görüşme yapıyor gittiğinizde.

Haberin Devamı

Bunun sonucunda ne kadar süre kalabileceğinize karar veriyorlar.”

KAYGILANIRSAK ŞU ANIMIZ FLULAŞIR

“İnsan hep dışarıda bir şey arıyor. Bu süreçte dışarıda bir şey arayamayacak kadar evde, kendi başımızayız. Yoga ise insanı kendine döndürüyor ve kendisiyle olmaktan mutlu hale getiriyor. Bununla beraber içinde bulunduğu an neyse, tam olarak ona dönmesini sağlıyor. Karantina süreçlerinde insanlar haklı olarak gelecekle ilgili çok fazla kaygıya düştü. Ama şunu da unutmamak gerek: Gelecekle ilgili ne kadar kaygılanırsak, şu anımız o kadar flulaşır. Nefes almaya çalıştıkça göğsümüz sıkışır ve nefes alamıyor gibi hissederiz.

Sanırım bu konuda birçok kişi yoga ile beklediğinden, umduğundan fazla bir rahatlama yaşadı. Bu yüzden de herkes birbirine önerir oldu”.

Haberin Devamı

İDEALİ 40 DAKİKA

“Yogada biz ‘Yorulana kadar pratik edebilirsin’ deriz. Bu kimisi için günde 1 saattir, kimisi için 5 saat. 20 dakika ciddi hastalıkları olmayan biri için çok çok kısa bir süre. Sağlıklı bir birey için ideal yoga pratiği 40 dakikanın üzerinde olmalı.

Yoga kamplarımızda günde saat fiziksel egzersiz yaptırıyoruz. İlk kez katılanlar bile bu tempoya ayak uydurabiliyor, çünkü yoga ciddi bir enerjiyi açığa çıkarıyor. Diğer egzersizlerden farklı olarak yoga pratikleri bittiğinde insan gün içerisinde enerjik oluyor.”

#&#;etin &#;etintaş#Yoga#Spor

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası