corsal ilacı ne işe yarar / Corsal Şurup • Hekimim Yanımda

Corsal Ilacı Ne Işe Yarar

corsal ilacı ne işe yarar

Neye iyi gelir ve kullanımı nasıldır? :

Etken maddesi  Parasetamol, Klorfeniramin maleat, Fenilefrin hidroklorür  olan Corsal Şurup , histaminin etkilerini engelleyici, üst solunum yollarında tıkanıklık giderici, ağrı kesici ve ateş düşürücü bir preparattır. Vücutta doğal bir histaminin neden olduğu ödem, kızarıklık, sıcaklık, kaşıntı, gözlerde sulanma, burun akıntısı, burun tıkanıklığı ve benzeri alerjik belirtileri tedavi edici  antihistaminik  etki  eder, üst solunum yollarındaki mukozanın şişkinliğini azaltarak üst solunum yollarını açar, beyindeki ısı düzenleme merkezi üzerine etki ederek ateşi düşürür ve ağrıyı keser. Soğuk algınlığı, grip, nezle ve benzeri üst solunum yolu  enfeksiyonlarında ve alerjik hastalıklarında görülen ateş, üşüme, boğaz ağrısı, baş ağrısı, vücut ağrısı, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, ödem, hapşırma ve gözlerde sulanma gibi belirtilerin tedavisinde uygulanır.

Corsal Şurup Kullananlar için Uyarılar :

  1. Vücut metabolizmanızda ilaçtaki etken maddelere karşı alerji durumu varsa bu ilacı kullanmanız tavsiye edilmez.
  2. Soğuk algınlığı, grip, nezle ve benzeri üst solunum yolu  enfeksiyonlarında ve alerjik hastalıklarında görülen ateş, üşüme, boğaz ağrısı, baş ağrısı, vücut ağrısı, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, ödem, hapşırma ve gözlerde sulanma gibi belirtilerin tedavisinde uygulanır.
  3. 5 günden fazla kullanmak sakıncalıdır.
  4. Şayet karaciğer hastalığı, virüs kaynaklı karaciğer iltihaplanması, böbrek hastalığı, akut astım, yüksek tansiyon, QT sendromu, MAO inhibitörü kullanımı, koroner atar damar hastalığı, dar açılı göz tansiyonu, mesane çıkışında tıkanma, midenin on iki parmak bağırsağa açıldığı yerde daralma,  prostat büyümesi, hamilelik veya emzirme döneminde olmak veya alkol bağımlılığı ve benzeri rahatsızlıklardan herhangi biri veya birkaçı varsa bu ilacı kullanmak sakıncalıdır.
  5. Şayet son 14  gün içerisinde MAO inhibitörleri grubuna ait başka bir ilaç kullandıysanız, bu ilacı kullanmak sakıncalıdır. Şayet MAO inhibitörü vücudunuzdan tamamen temizlenmeden kullanırsanız, yaşamsal tehlikeler yaratabilecek yan etkilere maruz kalabilirsiniz.
  6. Karaciğer hastalığınız veya alkol bağımlılığınız var ise doktorunuz ile görüşmeden  kullanmak sakıncalıdır. Kullanımı sizin için uygun olmayabilir.
  7. İlacı düzenli kullanmanıza hastalık belirtilerinde bir iyileşme görülmez, hatta daha da şiddetlenirse veya belirtileriniz günden uzun sürerse ve diğer enfeksiyon belirtileri de ortaya çıkarsa yada yüksek ateş devam ediyorsa hekiminize müracaat etmelisiniz.
  8. 6 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.
  9. 60 yaşın üzerindeki hastalarda baş dönmesi, tansiyonda düşme ve sakinleştirici etkisi daha fazladır. Yaşlı hastalarda daha dikkatli kullanılmalıdır.
  10. Tedavi süresi esnasında alkol almaktan kaçınmalısınız.
  11. Kullanımı baş dönmesi ve uyuşukluğa neden olabileceğinden, araç veya makine kullanmak ve benzeri zinde ve uyanık olmayı gerektiren etkinliklerde dikkat etmelisiniz.

Corsal Şurup&#;un Kullanım şekli ve dozu. Nasıl uygulanır? :

  1. Doktor ilacı nasıl reçete yazdıysa o biçimde kullanmanız gereklidir. Tedavi sürecinde mutlaka hekimin yönergelerine uyulması şart olup, yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar ilaçtan beklenen faydaları farklı yönde etkileyebilir, hastalığın seyrinin olumsuz ilerlemesi sonucunu doğurabilir.
  2. İlacınızı her kullanımdan önce hafifçe çalkalayınız. Doğru dozda aldığınızdan emin olmak için  ölçekli kaşık ile almanız gerekir. Yemek kaşığı kullanmak sakıncalıdır.
  3. 12 yaşın üzerindeki çocuklarda ve yetişkinlerde, günlük önerilen doz: her 4 veya 6 saatte bir  2 şer ölçek;
  4. 6 ila 12 yaş arası çocuklarda, günlük önerilen doz: her 4 ve 6 saatte bir  1 er ölçek;
  5. 24 saatte içerisinde en fazla 4 doz uygulanır.

Yan Etkileri ve Kontr-Endikasyonları :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik ve benzeri bir durumda hekimi bilgilendirmekte büyük yarar bulunmaktadır. Küçük bir ihmal daha önemli sorunları beraberinde getirebilir..
  2. Mide bulantısı, kusma, mide ve bağırsaklarda gaz ve şişkinlik, karın ağrısı, kabızlık, üst solunum yolu hastalık belirtileri, uykululuk hali ve baş dönmesi  yaygın görülen yan etkilerdir.

 

Etken Maddesi:   Parasetamol, Klorfeniramin maleat, Fenilefrin hidroklorür
Ticari-Jenerik ismi: Corsal Şurup

Corsal Şurup Resmi prospektüsü için ilaç firması sitesinden faydalanmanızı öneririz.

Corsal Şurup Resmi prospektüsü için ilaç firması sitesinden faydalanmanızı öneririz.

Son arananlar

Eşdeğer (Muadil) veya Benzer ilaçlar :

Post Views:0

Corsal Şurup

Corsal şurup_hekimim yanımda

Corsal Şurup, soğuk algınlığı ve grip gibi viral üst solunum yolu enfeksiyonlarının varlığında kullanılan;

  1. ağrı kesici ve ateş düşürücü (parasetamol)
  2. antihistaminik (klorfeniramin maleat)
  3. mukozanın şişkinliğini azaltarak solunum yolu tıkanıklıklarını gideren bir dekonjestan (fenilefrin hidroklorür)

olmak üzere üç etkin madde içeren kombine bir ilaçtır.

Ateş düşürücü ve grip semptomlarının hafifletilmesi amacıyla kullanılır.

Corsal Şurubun 6 yaş altında doktor reçetesi olmadan kullanılması önerilmez.

Çocuklarda fenilefrin hidroklorür yan etki riskine maruz kalmamak için İburamin Zero Şurup ya da A-ferin Pediatrik Şurup gibi soğuk algınlığı ilaçları kullanılabilir.

Elbette doktorunuz bazı durumlarda 6 yaşından küçük çocuklara da Corsal Şurup reçete edebilir.

Corsal Şurup içinde ne var?

Corsal Şurup, soğuk algınlığı ve grip gibi viral üst solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.

1 ölçek (5 ml) Corsal Şurup =  mg parasetamol + 2 mg klorfeniramin maleat + 5 mg fenilefrin hidroklorür

Parasetamol

Ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak kullanılan ilaç etkin maddesidir. 

Parasetamol içeren şuruplar içildikten sonra bütün dokulara hızla dağılır. Şurup bebeğe/çocuğa içirildikten dakika sonra etkisini en iyi şekilde gösterebileceği maksimum plazma konsantrasyonlarına ulaşır.

Parasetamolün kusma, bulantı, ishal ya da kabızlık gibi bir yan etki yapma olasılığı çok çok düşüktür ve bu konuda diğer bir ağrı kesici ve ateş düşürücü olan ibuprofenden daha az yan etki yapma olasılığı vardır.

Klorfeniramin maleat

Klorfeniramin Maleat, alerjik reaksiyonlar, saman nezlesi, rinit, ürtiker ve astım gibi rahatsızlıklarda kullanılabilen bir antihistaminiktir.(1)

Klorfeniramin Maleat bir histamin H1 reseptör antagonisti olarak işlev görür ve antikolinerjik ve hafif sakinleştirici etkiler de gösterir. Sentetik bir alkilamin türevidir. (1) Uyku hali yapabilir. Bu nedenle dikkati ve zihni açık olması gerekenlerde dikkatli kullanılmalıdır.

Histamin salınımının neden olduğu,

  • Alerjik rinit
  • Hapşırma
  • Burun ve yutak boşluğunun tahrişi veya kaşıntısı
  • Göz yaşının artışı (lakrimasyon)
  • Kırmızı veya kaşıntılı gözler

gibi alerjik semptomların semptomatik olarak giderilmesi için kullanılır (1).

Fenilefrin hidroklorür

Fenilefrin hidroklorür, soğuk algınlığı, grip, saman nezlesi, alerji ve bronşit gibi solunum yolu ilişkili hastalıkların neden olduğu burun tıkanıklığı ve sinüs basıncının değişmesine bağlı oluşan ağrının tedavisinde kullanılır.

Burun içerisindeki ve paranazal sinüslerdeki mukozaların şişkinliğini azaltarak solunum yollarının ve paranazal sinüslerin daha rahat havalanmasını sağlar.

Fenilefrin hidroklorür bir dekonjestandır (sempatomimetik). Kan damarlarını daraltarak, mukoza şişkinliğini azaltır.

Solunum sistemi dekonjesyonunu sağlar. Daha rahat nefes almayı sağlar. Özellikle gece uyurken artan soğuk algınlığı şikayetlerinin neden olduğu rahat nefes alamama ve uyuyamama şikayetlerini hafifletir.

Hafif mide rahatsızlığı, uyku sorunları, baş dönmesi, baş dönmesi, baş ağrısı, sinirlilik, titreme veya hızlı kalp atışı oluşabilir. Ellerinize veya ayaklarınıza giden kan akışını azaltarak üşümelerine neden olabilir.

Fenilefrin ard yükü ön yükten daha fazla artırarak kalp debisinin azalmasına ve potansiyel olarak anjina, kalp yetmezliği ve pulmoner hipertansiyon alevlenmesine neden olabilir (2).

Fenilefrin, anne sütüne küçük oranlarda da olsa geçebilir ve anne sütü miktarını azaltabilir (3).

Emziren anneler, psödoefedrin ve fenilefrin içeren soğuk algınlığı veya grip tabletlerinden kaçınmalıdır.

Nasıl kullanılır?

Corsal Şurup, yemeklerden önce veya yemeklerden sonra kullanabilirsiniz.

Gerekli dozun bir miktar yiyecek veya süt ile çocuğa verilmesi, çocuğun ilacı daha kolay sindirebilmesine yardımcı olacaktır.

Kaç ölçek?Kaç ml?Kaç defa?
6 yaş altında
6 – 9 yaş1,5 ölçek ml3 veya 4
9 yaş2 ölçek10 ml3 veya 4
12 yaş üzeri4 ölçek20 ml3 veya 4
  • Corsal Şurup verdikten sonra, sonraki doz için en az 4 saat bekleyin. Günde 4 dozdan fazla kullanmayınız.
  • 5 günden uzun süreli kullanmayınız.
  • Bu şurup ile aynı anda ateş düşürücü kullanmayın.
  • 60 yaşın üzerindeki hastalarda kullanılmamalıdır.
  • Farklı şekilde önerdiyse doktorunuzun önerdiği şekilde kullanınız!

Gebe kadınların, bebek emziren kadınların, 6 yaşından küçük çocukların, ciddi kalp veya böbrek hastalığı olanların doktora danışmadan Corsal kullanması önerilmez.

Corsal Şurup ateş düşürür mü?

Evet! Corsal Şurup her 5 ml hacimde  mg parasetamol içerir. Parasetamolün ateş düşürücü etkisi vardır.

Ancak Corsal Şurup bir ateş düşürücü veya ağrı kesici olarak görülmemelidir.

Ateşi yüksek olan 6 yaşından büyük çocuklarda, eğer ateş düşürücünüz yok ise ve o an ateş düşürücü temin etme şansınız da yoksa, çocuğunuzun yüksek ateş nedeniyle zarar görmemesi için, ateşini düşürmek amacıyla geçici olarak tabiki Corsal kullanabilirsiniz.

Ancak “sadece ateş düşürmek için” çocuğa verilen her 1 ölçek (5 ml) Corsal Şurup çocuğa fazladan 2 mg klorfeniramin maleat ve 5 mg fenilefrin hidroklorür vermek demektir.

Özellikle organları ve bağışıklık sistemi gelişim aşamasında olan çocuklarda ideal tedavi en az ilaç etkin maddesi verilerek yapılandır.

Ateş düşürücü ve Corsal birlikte verilir mi?

Hayır! Çocuğunuzun ateşini düşürmek için kullanacağınız ateş düşürücü ve Corsal Şurubu birlikte kullanmak hatalı bir davranış olacaktır. 

Corsal Şurup zaten ateş düşürme özelliği olan bir ilaçtır. Bu şurubu kullandıktan sonraki 4 saat içerisinde, ateşi düşmeyen çocukta ateş düşürücü kullanılabilir. Ancak, ateş düşürücü ve Corsal Şurubun birlikte kullanılması çocuğun tolere edebileceğinden fazla ilaç etkin maddesi almasına neden olabilir.

Not: Doktorunuz 2 ölçek Corsal Şurup vermek yerine; 1 ölçek Corsal ile 1 ölçek ateş düşürücü şurubu birlikte kullanmanızı önerebilir. Farklı şekilde önerdiyse doktorunuzun önerdiği şekilde ilaç kullanınız.

Ateş Düşürücü Kaç Saatte Bir Verilir?

Eğer 6 yaşından büyük çocuğunuzda yüksek ateş ile birlikte; alerji, hapşırma, gözlerde kızarma, burun akıntısı, göz yaşı miktarında artma gibi soğuk algınlığı veya alerji belirtileri varsa sadece Corsal kullanabilirsiniz.

Eğer çocuğunuzda sadece yüksek ateş var ise; alerji, hapşırma, gözlerde kızarma, burun akıntısı, göz yaşı miktarında artma gibi soğuk algınlığı veya alerji belirtileri yoksa sadece ateş düşürücü kullanmanız daha uygun olacaktır.

Kullanmadan önce dikkat edilecek hususlar

Bu şurup, sorbitol içermektedir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylenmişse, bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuza danışın.

Bu şurup, az da olsa sodyum içerir. Bu dozda sodyuma bağlı herhangi bir yan etki beklenmemektedir. Ciddi böbrek hastalığı olan çocuklarda veya sodyum diyeti altında olan çocuklarda doktor kontrolünde olmadan Corsal Şurup kullanılmamalıdır.

Soru Cevap

Corsal şurup ne işe yarar?

Hapşırma, burun akıntısı, gözlerde kaşınma, gözlerin sulanması ve burun tıkanıklığı gibi soğuk algınlığı belirtilerini hafifletir.

Corsal şurup öksürüğe iyi gelir mi?

Corsal şurup içerisinde doğrudan öksürük refleksini azaltan ya da balgam sökücü etki gösteren bir etken madde bulunmamaktadır.

Corsal şurup günde kaç kez kullanılır?

Günde 3 veya 4 kez kullanılabilir. Doz çocuğun kilo ve yaşına göre belirlenir.

Corsal şurup bebeklerde kullanılır mı?

Corsal şurup içerisindeki kan damarlarını daraltan Fenilefrin etken maddesi bulunur. Bu etken madde bebeklerde ve emziren kadınlarda yan etkilere neden olabilir.

Corsal şurup ateş düşürür mü?

Corsal içerisindeki parasetamol ağrı kesici ve ateş düşürücü etki gösterir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası