anadolu nohut yemeği / Nohut (tür) - Vikipedi

Anadolu Nohut Yemeği

anadolu nohut yemeği

Giriş Yap/Üye Ol

Tek başına ya da pilavla birlikte enfes bir yemek olan ve çoğumuzun bayılarak tükettiği nohut yemeği, eğer sizin de favorileriniz arasındaysa satırlarımızın devamına bir bakın deriz. İyi bir nohut yemeğinin kusursuz olması için ihtiyacınız olan püf noktalarını sizin için derledik, gelin birlikte bakalım&#;

1. Ayıklayın

Genel olarak paketlenmiş olan nohutları satın aldığımızdan kararmış nohutlarla pek de karşılaşmayız; ancak siz yine de aldığınız nohutları son bir kontrolden geçirerek aralarında kararmış olanları varsa ayıklayın. Böylece daha kusursuz sonuçlara ulaşın.

2. Suda Bekletin

İyi bir nohut yemeği yiyebilmek için nohutları mutlaka bir gece suda bekletmeniz gerekir. Öncelikle nohutları bol suda yıkayın daha sonra su dolu bir kapta bir gece bekletin. Bu yöntemle nohutların su çekip dış kabuklarının yumuşamasını sağlayarak daha iyi pişmesini sağlayın.

İşkembeli Nohut Tarifi

3. Karbonattan Yararlanın

Birçok yemekte kullanılan lezzet sırrı karbonat, nohut yemeği için de harika malzemelerden biridir. gram nohut için 1 tatlı kaşığı karbonat kullanarak nohutların yumuşamasını sağlar nohut yemeğinin pişme süresini kısaltırsınız. Aynı zamana kabukları iyice yumuşayan nohutlar, gaz problemini de azaltacaktır.

4. Uygun Büyüklükte Bir Tencere Seçin

Nohutların iyi bir şekilde pişmesi için tencere içerisinde çok fazla sıkışmaması gerekir, bunun için tencereye su da dolduracağınızı da hesaba katarak uygun büyüklükte bir tencere seçin ve pişirme işlemine öyle geçin.

5. Soğuk Su Ekleyin

Eğer ki nohut yemeğini normal bir tencerede pişirmek istiyorsanız tencereye kaynar su eklemek yerine soğuk su eklemelisiniz. Böylece nohudun lezzetinin kaçmasını önler ve iyi bir kıvamda pişmesini sağlarsınız. Aynı zamanda su miktarını iyi belirlemeniz gerekir, nohudun üzerini 3 parmak kadar geçecek su miktarı pişirme işlemi için uygun olacaktır.

6. Ek Malzemelerden Yararlanın

Nohut yemeğinin lezzetini ve faydasını artırmak için parça ilikli kemik ya da bir miktar kıymadan yararlanabilirsiniz.

7. Orta Ateşte Pişirin

Nohut yemeğinin pişme süresi, nohudun üretim tarihi ve türüne göre değişebilmektedir; ancak iyi bir şekilde pişmesi için genellikle ideal olan orta ateştir.

 

kaynağı değiştir]

Galeri[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası