bilgisayarın wifi ye bağlanmaması / Wifi olduğu halde bilgisayarım internete bağlanmıyor - Microsoft Community

Bilgisayarın Wifi Ye Bağlanmaması

bilgisayarın wifi ye bağlanmaması

msi laptop wifi görmüyor. Bir MSI dizüstü bilgisayarda Wi-Fi çalışmıyorsa nasıl açılır: benim deneyimim. Sürücü önemli bir parçadır

Kablosuz bağlantıİnternetin birçok avantajı vardır, ancak genellikle dizüstü bilgisayarın görmediği bir durum vardır. kablosuz ağ. Sorun gidermeye başlamak için önce tam olarak ne olduğunu bulmanız gerekir. Bazen dizüstü bilgisayar belirli bir bağlantı noktasını görmeyi "reddeder", diğer durumlarda cihaz herhangi bir kablosuz ağa bağlanamaz.

Dizüstü bilgisayar neden ağı görmüyor?

En yaygın durum, dizüstü bilgisayarın hiçbir Wi-Fi erişim noktası bulamamasıdır. Bu durumda, aşağıdaki koşullar karşılanır:

  • ev wi-fi yönlendiricisi iyi çalışıyor ve erişim noktasına bağlantıya izin veriliyor
  • Dizüstü bilgisayarı kablosuz İnternet'in olduğu başka yerlerde, örneğin bir kafede test ettiniz mi?
  • telefon, tablet veya diğer cihazlar normal olarak Wi-Fi'ye bağlanır

Bunun neden olduğunu anlamak ve sorunla başa çıkmak için önce ağ bağdaştırıcısını manuel olarak etkinleştirmeyi denemeniz gerekir. İşletim sistemine bağlı olarak, bu aşağıdaki şekillerde yapılır.

Windows 7 için sıra şöyle görünür:

  1. Denetim Masası'na gitmeniz ve Ağ ve Paylaşım Merkezi öğesini seçmeniz ve içinde - Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirmeniz gerekir.
  2. Kablosuz ağ simgesi etkin değilse, üzerine sağ tıklayıp açmanız gerekir.

eğer varsa Windows bilgisayar 8, daha sonra Kontrol Panelinde bulunan PC Ayarları bölümünden aktivite kontrolü yapılır. İçinde, Kablosuz öğesini seçin ve kaydırıcıyı "Etkin" konumuna getirin.

Windows XP'de bağdaştırıcının genellikle manuel olarak açılması gerekmez. Bu hala gerekliyse, bu, Windows 7'dekiyle aynı şekilde veya görev çubuğundaki simge aracılığıyla yapılır.

Aynısı Aygıt Yöneticisi aracılığıyla da yapılabilir - Ağ bağdaştırıcıları.


İşletim sistemi ne olursa olsun, bağdaştırıcı simgesinin yanında ünlem işaretli sarı bir üçgen yanıyorsa, bu, bağdaştırıcının etkin olmadığı veya bunun için yanlış sürümün sürücüsünün yüklendiği anlamına gelir. Aygıt, sürücü nedeniyle bir bağlantı göstermiyorsa, dizüstü bilgisayarınıza uygun doğru sürümü indirmelisiniz.

Ağ, donanım tarafından devre dışı bırakıldı

Ağ erişimi, bir klavye kısayolu veya kasadaki özel bir anahtar kullanılarak dizüstü bilgisayarın kendisinde devre dışı bırakılabilir. Cihazın internete bağlanması nasıl sağlanır? Aynı kombinasyona tekrar basmalısınız.

Farklı dizüstü bilgisayar modelleri için bu işlem çeşitli tuş kombinasyonları kullanılarak gerçekleştirilir: "FN + F2", "FN + F12", "FN + F3", "FN + F9". Bu kombinasyonlar, örneğin bir uçuştan önce ağı kapatmaya yardımcı olur - bu seçeneğe "Uçakta" denir ve tüm modern mobil cihazlarda kullanılabilir.


Temizledikten sonra ağ yok

Ayrıca, bazen dizüstü bilgisayarın içindeki tozdan arındırıldıktan sonra İnternet'i görmeyi bıraktığını görebilirsiniz. Bu durumda, temizleme işlemi sırasında yanlışlıkla kablosuz modülü kapatmış veya kabloları bir yerde çıkarmış olabilirsiniz. Bu durumda, dizüstü bilgisayar bir ağ bile aramaz. Sorunu çözmek için adaptörü yeniden bağlamanız gerekecek ve bu işe yaramazsa yenisiyle değiştirin.


Dizüstü bilgisayar hariç tüm cihazlar, bkz. Wi-Fi

Şimdi başka bir durumu düşünün, yani telefonun, netbookun ve diğer cihazların gördüğü bir wifi erişim noktası olduğunda, ancak dizüstü bilgisayar onu yakalamadığında. Böyle bir durumda, eylem sırası şöyle görünür:

  • Önce wifi güvenlik ayarlarına giderek şifreleme yöntemini değiştirmeyi deneyin
  • yüklemeyi deneyin Farklı anlamlar“Kanal” öğesinde, bundan sonra bilgisayarın ağa bağlanması mümkündür.
  • Ayrıca, aşırı karmaşık karakter kombinasyonlarından kaçınarak ağa yeni bir ad verebilirsiniz.



Bir aygıtın belirli bir ağı yok saymasının veya Windows 10 dahil olmak üzere erişim noktalarını hiç görmemesinin başka bir yaygın nedeni, sistemde virüs yazılımının bulunması olabilir. Bu durumda, bilgisayarınızı virüslere karşı taramanız ve kaldırmanız gerekir.

Yönlendirici sorunları

Bilgisayarın ağı bulamamasının “suçlusu” wifi yönlendiricinin kendisi olabilir. Bu durumda ne yapmalı?

  1. İlk olarak, yönlendiricide en son üretici yazılımının kurulu olup olmadığını öğrenmelisiniz. zaten çıktıysa yeni bir versiyon, ardından buna göre cihaza kurulmalıdır.
  2. Daha radikal bir seçenek, ev Wi-Fi yönlendiricinizi fabrika ayarlarına sıfırlamak ve cihazı tekrar kurmaktır.
  3. Bazen daha akıllı olmak gerekir. İlk yüklü eski versiyon bellenim, ardından tüm ağ ayarları yapılandırılır ve ardından bellenim güncellenir.

Sorun ne olursa olsun, dizüstü bilgisayarın görmemesine neden oldu Kablosuz ağ, yukarıdaki yöntemlerden herhangi biri ile çözülebilir. Başlangıçta, her durumda, en son sürücüleri yüklemeye ve wifi modülünün normal çalışıp çalışmadığını kontrol etmeye değer.

Video - böyle bir durumda ne yapmalı?

Bu tür sorunların gelecekte geri dönmesini önlemek için periyodik olarak yüklemeye değer taze versiyonlaryazılım dizüstü bilgisayarınıza veya netbook'unuza. Bu hem manuel olarak hem de özel programlar kullanılarak yapılabilir.

Bilgisayar inatla wi-fi görmüyor. Şoförün uçtuğuna inanıyorum, tk. aygıt yöneticisi yalnızca kablolu bağlantıyı gösterir (1).

Sürücüyü yüklemek için talimatlarınızı kullanmaya çalıştım, ancak hiçbir yerde uygun bir tane bulamıyorum. Oldukça eski bir MSI MSGK dizüstü bilgisayar modelim var ve MSI web sitesinde tüm sürücüler yalnızca daha yeni modeller içindir. Ayrıca, kimin ağ bağdaştırıcısına sahip olduğumu bulamıyorum - özelliklerde Realtek yazıyor (2)

Ve tedarikçinin tanımı hem Realtek hem de Ralink tarafından verilmektedir. Ralink web sitesinde buna yakın hiçbir şey yoktur ve realtek web sitesinde her şey XP veya Vista içindir ve bende yedi tane var. Doğru olanı nerede bulacağımı söyler misin? Yoksa hiç sürücü yok mu?

Cevap

Evet, aygıt yöneticisinde gerçekten bir Wi-Fi bağdaştırıcınız yok. "Görüntüle" öğesini tıklamayı deneyin ve "Gizli cihazları göster" kutusunu işaretleyin. Bir şey değişecek mi merak ediyorum. İşin garibi, bilinmeyen cihazlar bile yok. Dürüst olmak gerekirse, bu, boşluğa veya dizüstü bilgisayarın içindeki Wi-Fi modülünün kendisini kapatmaya çok benzer. Eğer öyleyse, sürücü yardımcı olmaz.

Realtek bir ağ kartıdır. Wi-Fi ile alakası yok. Hala cihaz yöneticisinde var ve çalışıyor.

Ralink- Bu, aygıt yöneticisinden kaybolan bir Wi-Fi bağdaştırıcısıdır. Bazı sebeplerden dolayı.

Sorun şu ki, WiFi bağdaştırıcısı olmasa bile bilinmeyen aygıtözelliklerine bakabilmemiz, VEN ve DEV'ini bulabilmemiz ve sürücüleri bulabilmemiz için.

Dizüstü bilgisayarınız FX modeline çok benzer. MSI web sitesinde (funduszeue.info#down-driver&Win7%) ve bir Kablosuz sürücüler lan. Atheros Kablosuz LAN ve msi Kablosuz Lan_ var. Burada deneyebilirsiniz. Ralink için sürücü yok.

DriverPack Solution gibi programları da deneyebilirsiniz.

İşle ilgili sorunların çoğu çevre birimleri dizüstü bilgisayarlarda servis uzmanlarını dahil etmenize gerek yoktur. Örneğin, bir MSI dizüstü bilgisayarda WI-Fi'yi etkinleştirmek için birkaç adım gerekir. Tüm prosedür iki koşullu aşamaya ayrılabilir.

İnternette çalışmanın rahatlığı, modern bir dizüstü bilgisayarın özelliklerinden biridir. Bunu yapmak için hemen hemen tüm modellerde bir Wi-Fi modülü bulunur. Aktivasyon modu bazen büyük sorunlara neden olur.

MSI dizüstü bilgisayarında wifi sürücüsü olup olmadığı nasıl kontrol edilir

Zorluklarla karşılaşırsanız, ilk adım kurulumu doğrulamaktır. WiFi sürücüleri. Bunu yapmak için, "Bilgisayarım" simgesine sağ tıklayın. Burada "Aygıt Yöneticisi" başlığını seçmeniz ve açılan pencerede "Ağ bağdaştırıcıları" simgesini bulmanız gerekir.

Menüde, çeşitli bilgilerin gösterilebileceği “Kablosuz” başlığına tıklamanız gerekir, örneğin: Atheros, Broadcom. Bulunan sembole tıklayın sağ tık fare ve "Bağlan" değerini vurgulayın. Bu ayar yoksa, ancak "Devre Dışı Bırak" değeri varsa, sürücü çalışır ve sistem tarafından doğru bir şekilde algılanır.

Çevresel Aygıtlar penceresinde gerekli değer mevcut değilse, sürücü indirildikten sonra kurulmalıdır. şimdiki versiyonu. Bu durumda, ünlem işareti şeklinde sarı bir simgeye sahip bilinmeyen bir mekanizma hakkında bir not uygun olacaktır.

Önemli! MSI Notebook Konfigürasyon Sistemi şunları yapmanızı sağlar: otomatik aramadoğru sürücü. MSI u dizüstü bilgisayarda wi fi'yi kapatırsanız, sürücü bir diskten veya flash sürücüden aranacaktır.

Tuşları ve düğmeleri olan bir MSI dizüstü bilgisayarda Wi-Fi nasıl açılır

Sürücüyle ilgili sorunu çözdükten sonra şu soru ortaya çıkıyor: klavyeli bir MSI dizüstü bilgisayarda wifi nasıl etkinleştirilir? Örneğin MSI -Fn + F11 için klasik kombinasyonu kullanabilirsiniz. Daha yeni modeller diğer düğmeleri kullanıfunduszeue.infoğru olanı bulmak için bir tanesinde anten bulunan simgeye bakın. Bu atama her zaman kablosuz modülün bağlanmasından sorumludur.

MSI netbook'ta wifi nasıl etkinleştirilir: Diğer popüler klavye kısayollarını deneyebilirsiniz, örneğin:

  • Fn+F10;
  • fn+f2;
  • fn+f3;
  • Fn+F

Önemli! Bazen yönlendiricinin kendisini yeniden yüklemek yeterlidir. Bunu yapmak için, yaklaşık 10 saniye ağ bağlantısını kesmeniz ve ardından tekrar açmanız gerekir. Wi-Fi erişimi otomatik olarak geri yüklenir.

MSI dizüstü bilgisayarda Wi-Fi kurulumu

AT farklı versiyonlar Windows sistem içi etkinleştirme yöntemleri benzer şekilde çalışır. Detaylı talimatlar bunlardan biri için tüm adımları yaparak adımları anlayabilirsiniz.

İşletim sistemine bağlı olarak Wi-Fi ayarları

Örneğin masaüstünün sağ alt köşesinde, pil ekranının yanında küçük bir anımsatıcı açılmıyorsa, sol tuşla “Ağ” değerine tıklamanız gerekir. Sonuç olarak, bir ağ listesi görünecektir, ancak yeniden kurulumdan sonra wifi MSI gt70 hiç çalışmıyor.

Önemli! Masaüstünde anten simgesi yoksa işletim sistemi adaptör kartını algılayamaz. Pano için uygun izinleri kontrol etmeniz gerekir.

Sorunu çözmek için "Ağ ve Kontrol Merkezini etkinleştirmeniz ve Kamu erişim". Sol tarafta, "Adaptör ayarlarını değiştir" başlığını etkinleştirin. Ardından kablosuz ağın etkinliğini kontrol edin. Soluk görünüyorsa, sağ tıklayıp açmanız gerekir.

Windows 10

MSI wi fi'nin açılması ve kapatılması, görev çubuğunda masaüstünün alt köşesinde sağda bulunan simgeyle gösterilir. Klasik olarak, bir anten şeklinde sunulur. Simgeye tıklamak, mevcut bağlantıların bir listesini açar. Kendi ağınızı belirtmeniz ve "Bağlan" düğmesine tıklamanız gerekir. Ardından, güvenli bir bağlantı için bir şifre kombinasyonuna ihtiyacınız var.

Not! Güvenlik şifresi doğruysa, MSI wifi'yi etkinleştirecek ve cihazı listelemek için izin isteyecektir. Bağlantı yapıldıktan sonra internet erişimi sağlanacaktır.

Windows 7

Windows kurulumu, önceki tüm adımlar tamamlandıktan sonra gerçekleştirilir. Diğer bir deyişle, sürücü zaten yüklenmiştir ve bağdaştırıcı etkinleştirilmiştir. İnternet bağlantısı simgesi de kontrol panelinin sağ alt köşesinde bulunur. Etkinleştirildiğinde, tanımlanmış bir ağ belirir, şifreyi girmek ve bağlantıyı beklemek kalır.

MSI Dizüstü Bilgisayarda Temel Wi-Fi Kurulum Adımları

Ana adımlar aşağıdaki gibi özetlenebilir:

  • Birincisi otomatik kontrol Wi-Fi erişim noktaları.
  • İkincisi, ağı güvenli hale getirecek bir şifre girmek.

Linux veya Mac OS X, üçüncü aşamayı önerir - manuel modda erişimin ayarlanması.

Popüler Linux'ta Wi-Fi kurabilirsiniz. Komut satırı. Bu görev için aşağıdaki yardımcı programları kullanabilirsiniz:

  • ifconfig;
  • iwlist: iwconfig;
  • dhclient;
  • wpa_supplicant.

MSI dizüstü bilgisayarda Wi-Fi kurmanın zorlukları

Hiçbir ipucu işe yaramazsa, Wi-Fi çeşitli nedenlerle kapanabilir. İyi bilinen adımlar arasında, BIOS'taki Wi-Fi kontrolü genel olarak kabul edilir. Varsayılan ayarlar bunu öneriyor otomatik açma. Bilinmeyen nedenler veya virüsler otomasyonun kapanmasına neden olur, o zaman manuel modu kullanmanız gerekir.

üzerinde depolanan bu küçük işletim sisteminde oturum açın. anakart dizüstü bilgisayar, açtıktan hemen sonra yapabilirsiniz. Sistem önyükleme işlemi sırasında "Del" tuşuna basmanız gerekir. Kablosuz bağdaştırıcının ayarları "Güvenlik" sekmesindedir. "Kablosuz Ağ Arayüzü", UnLock ile açılabilir ve Lock (Kilitle) ayarlanarak kilitlenebilir.

Önemli! BIOS'ta ayarlanan değerler F10 tuşuna basılarak kaydedilmelidir ve dizüstü bilgisayar yeniden başlatılmalıdır.

MSI dizüstü bilgisayarda Wi-Fi çalışmıyor veya kayboluyorsa ne yapmalıyım?

Wi-Fi, yaşamda yaygın olarak kullanılan bir teknolojidir sıradan insanlar. Kablo kullanımı gerektirmeden ağa hızlı bir şekilde bağlanmanızı sağlar. Çalışmayan Wi-Fi ile durum, rahatsızlık ve sorunlara yol açar.

Tipik arızalar

Kısa bir listede listelenirler:

  • Sorun dizüstü bilgisayarda veya yönlendiricide;
  • Adaptörle ilgili donanım sorunu;
  • yazılım sorunu;
  • Sürücü sorunu.

Not!Örneğin, başka bir gadget'tan yönlendirici ayarlarını kontrol etmek kolaydır. Bağlantı başka bir cihazda başarılı olursa, dizüstü bilgisayar ayarlarına geçebilirsiniz.

muayene kablosuz çalışma bir dizüstü bilgisayarda bir ışık göstergesi ile mümkündür. adaptör ise kablosuz bağlantıçalışır, ilgili ışık mavi veya kırmızı yanar. Yanında kablosuz antenin simgesini bulabilirsiniz.

Herhangi bir sürücü, üreticiler tarafından resmi web sitelerinde düzenlenir. İstediğiniz sürümü İnternet erişimi olan herhangi bir cihazdan indirebilir ve ardından MSI dizüstü bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.
Çözüm

şunu belirtmekte fayda var kablosuz bağlantıçok dış etkenlere bağlıdır. Tavanlar, duvarlar, zeminler ve diğer engeller tarafından zayıflatılabilir. Sinyal ayrıca dizüstü bilgisayar ile yönlendirici arasındaki mesafe arttıkça zayıflar. Bu durumda, yönlendiricinin konumunu değiştirmeniz veya daha güçlü başka bir cihaz satın almanız gerekir.

Wi-Fi ağı, abartısız, günlük yaşamdaki birçok görevin çözümünü büyük ölçüde kolaylaştırır; Ayrıca, bilgisayara başka bir kablo çekmenize gerek yoktur. Ancak bir noktada, netbook'unuzun ve zaten tanıdık bir ağınızın yeni bir yerde yeni bir ağla yapmayı reddettiğini fark ediyorsunuz - bu çok tatsız ve birçok soruna neden oluyor. Bugün, dizüstü bilgisayar Wi-Fi görmüyorsa veya ona bağlanmayı reddederse ne yapacağımız hakkında konuşacağız.

İlk önce ne yapmalı

Öncelikle hangi tarafta bir sorununuz olduğunu bulmanız gerekiyor - bu yönlendiricide veya netbook'un kendisinde. Alternatif olarak, yanlardan birinde önyükleme yaparken yazılımın bir kısmı çökmüş olabilir, bu nedenle her iki cihazı da yeniden başlatmaya ve yeniden denemeye ve ardından devam etmeye değer.

Netbook'taki Wi-Fi vericisinin açık olup olmadığını da kontrol etmeyi unutmamalısınız - kural olarak, açık olmasına rağmen, bir özel tuşa veya birkaçının bir kombinasyonuna basılarak etkinleştirilir. bireysel modeller böyle bir düğme ayrı olarak işlenebilir. Aktivasyon düğmesinin bir gösterge ile donatılmış olması olur.

Her şey olduğu gibi bırakılırsa, başka bir cihaz almak mantıklıdır ve aynı cihazda olması harika olacaktır. işletim sistemi, ve ondan bağlanmayı deneyin. Burada başarısız olursanız, aşağıyı okuyun - yönlendiriciyi doğru şekilde yapılandırmak için ne yapacağınızı açıklayacağız.

Aynısını netbook'unuz için de yapabilirsiniz: sadece onu alın, başka bir kablosuz ağ alabileceğiniz bir yere taşıyın ve görüp görmediğine bakın.

Cihazlar birbirinden çok uzakta olabilir ve bu nedenle bağlanamıyor olabilir - özellikle yönlendiriciyi yenisiyle değiştirdiyseniz, bunu da göz önünde bulundurun, çünkü bir öncekinden daha kısa bir menzile sahip olabilir. Netbook ağı görüyorsa ancak bağlantı yoksa, birkaç çözüm de olabilir.

Artık sorunun hangi tarafta olduğunu anladığımıza göre, dizüstü bilgisayarın WiFi ağını neden göremediği konusunda kabaca bir anlayışa sahibiz; bizden önce açılıyor olası seçenekler daha fazla eylem.

Netbook ağı görmüyor

Şimdi özellikle cihazın yönlendiriciyi hiç görmediği durum hakkında konuşacağız. Oldukça gerçek bir seçenek ve fazlasıyla yeterli sebep olabilir. Sistemi yakın zamanda yeniden yüklediyseniz, kesinlikle gerekli sürücüyü yüklememiş olabileceğiniz gerçeğiyle başlayalım. Bu sorunun çözümü oldukça basittir - şirket adı ve modeli için kasaya veya kutuya bakarsınız ve ardından üreticinizin resmi web sitesine gidersiniz ve sürücüler bölümünde her şeyi ücretsiz ve virüssüz alırsınız.

Sürücüyü indirmek için kablolu bir bağlantı kullanarak bağlanamıyorsanız, bunu başka bir bilgisayardan yapmanız gerekecektir. Yükleyici herhangi bir ortama bırakılabilir.

Sürücünün kurulu olup olmadığını kontrol etmek için Başlat menüsünü açın ve içinde "Bilgisayarım" öğesini bulun: burada sağ tıklayıp "Özellikler" i seçmeniz gerekir.

Şimdi solda "Aygıt Yöneticisi" ni bulduk ve üzerine tıklayın.

Ardından, "Ağ Bağdaştırıcıları" parametresini bulmanız ve şubeyi açmanız gerekir - Wi-Fi modülünüz doğru çalışıyorsa, kablolu olanın yanında görüntülenecektir ve sürücü yüklü değilse, orada karşısında ünlem işareti olan bir üçgen olacaktır.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer özellik de, cihazınız yakın zamanda tamirdeyse, netbook'un Wi-Fi bulamamasının nedeni, yalnızca bağlı olmayan veya zayıf bağlanmış bir kablosuz ağ modülü olabilir.

Cihaz uzun süre temizlenmediyse veya açılmadıysa, nedeni kontakların oksidasyonu bile olabilir.

bağlanmak istemiyor

Dizüstü bilgisayarın neden WiFi ağını görmediğini anlamak da oldukça basittir: ya girmezsiniz doğru şifre, veya otomatik IP alımı cihazda etkinleştirilmemiştir veya aşırı durumlarda dağıtım noktası ayarlarında bir sorun vardır. Burada netbook'un sorunlarını tam olarak ele alacağız.

"Başlat" ı açın ve içinde "Denetim Masası" nı buluyoruz.

Burada "Ağ ve Paylaşım Merkezine" ihtiyacımız var (Windows 7'de).

Şimdi solda "Adaptör ayarlarını değiştir" i arıyoruz - bundan sonra önünüzde adaptörlü bir pencere açılacak, burada kablosuzunuzu seçip sağ tıklayın ve ardından "Özellikler" i seçin.

Ardından, seçimimiz “İnternet Protokolü sürüm 4”: çift tıklayın ve yeni pencerede her şeyi ekran görüntüsünde gösterildiği gibi ayarlayın, yani otomatik alma için, ardından sürekli olarak her yerde “Tamam” ı tıklıyoruz.

Sorun yönlendiricideyse

Bu tarafta da birçok sorun olabilir. Cihazlarınızın hiçbiri ağı göremiyorsa, birkaç seçenek vardır: birisi erişim sağlayabilir ve ayarları değiştirebilir, dağıtım noktası kullanılamaz hale gelebilir veya ürün yazılımı çökebilir. Aynısı, bu arada, ağın görünür olduğu bazı durumlar için de geçerlidir, ancak bağlanmak imkansızdır.

Evrensel bir çözüm fabrika ayarlarına sıfırlama olabilir - genellikle işlem talimatlarda ayrıntılı olarak açıklanır ve güç düğmesi veya yakındaki ayrı bir düğme kullanılarak gerçekleştirilir. Sonunda, her şey işe yaramalı, ancak yönlendiriciyi yeniden yapılandırmanız gerekecek.

Bir donanım yazılımının arızalanması durumunda, bazı işlevler çalışmayabilir ve böyle bir durumda yalnızca yanıp sönme gerçek bir kurtuluş olabilir - bunu yapmak için üreticinin web sitesine gitmeniz ve uygun talimatları bulmanız yeterlidir. bellenimi indirebilir ve değiştirme işlemini başlatabilirsiniz.

Bu, dizüstü bilgisayarın WiFi bulamamasının nedenleri ile ilgilidir. Ve şimdi yönlendiricinizi nasıl yeniden yapılandıracağınızı bulmanız gerekiyor.

Yönlendiriciyi kurma

Şimdi yönlendiricinin temel ayarlarından kısaca bahsedelim. doğru işlem. Yapmanız gereken ilk şey tarayıcıya gidip yazmak. adres çubuğu değer ; işe yaramazsa, 0'ı 1 ile değiştirin. Bazen üretici bu adresi değiştirir, bu nedenle burada hiçbir şey olmazsa, dağıtım noktası etiketindeki veya cihazın teslim edildiği kutudaki adrese bakın.

Şimdi yeni bir pencerede, varsayılan değerlerin değiştiği zamanlar olmasına rağmen, her iki alana da admin giriyoruz: ancak, gerekli bilgileri nerede arayacağınızı zaten biliyorsunuz.

Bilgisayar internete bağlanmıyor sorunun altında tıpkı diğer sorunlarda olduğu gibi tek bir neden vardır. Bilgisayarınızın internete bağlanmamasına yönelik bir çözüm arayışında olanlar mutlaka bunu aşağıda yer alan çözüm yolları ile çözüme kavuşturmayı denemelidir.

Bazı ağ sorunları sadece internet servis sağlayıcısının sağladığı teknik destek sayesinde çözüme kavuşurken bazı sorunları da kendi gayretinizle çözmeniz mümkündür. Bu listedeki çözümleri deneyerek sorunu çözüp çözemeyeceğinizi görmenizde fayda vardır.

Çözüm yollarına geçmeden önce belirtmek gerekir ki bu listede yer alan çözüm önerileri, &#;Wi-Fi bağlı, internet yok&#; ya da &#;internete hiç bağlanmıyor&#; sorunlarını yaşayanlara yöneliktir. Gelin, bu sorunların neden kaynaklandığını ve nasıl çözüleceğini öğrenelim.

Bilgisayar İnternete Bağlanmıyor - 1

Bilgisayar İnternete Bağlanmıyor, Nasıl Çözülür?

  • İnternete diğer cihazlardan bağlanılıp bağlanılmadığını kontrol edin.
  • Bilgisayarı yeniden başlatın.
  • Ethernet kablosunu kontrol edin.
  • Modemi yeniden başlatın.
  • Windows ağ sorunlarını gidericisini kullanın.
  • IP adresini kontrol edin.
  • İnternet servis sağlayıcısının durumunu kontrol edin.
  • Kötü amaçlı yazılım taraması gerçekleştirin.

Yukarıdaki çözüm yollarını ayrıntılı olarak ele alalım.

1. İnterneti Diğer Cihazlardan Kontrol Etme

Sorunu çözmek için herhangi bir çözüm yoluna başvurmadan önce diğer cihazlarda internete bağlanmaya çalışın. Bu, sorunun bilgisayarınızdan mı kaynaklı olup olmadığını öğrenmenizi sağlar. Telefonunuzu ya da başka bir bilgisayardan internete eğer bağlanıyorsa sorun bilgisayarınızdan kaynaklıdır.

Sorun bilgisayarınızdan kaynaklanıyorsa Wi-Fi ile bağlanmak yerine doğrudan ethernet kablosunu takmayı deneyin.

2. Bilgisayarı Yeniden Başlatma

Bilgisayarı yeniden başlatmak, birçok sorunda olduğu gibi bu sorunu da çözmenize yardımcı olabilir. Bilgisayarınızı yeniden başlatarak internete bağlanamama sorununu çözmeniz muhtemeldir.

3. Ethernet Kablosunu Kontrol Etme

İnternete Wi-Fi ile değil de ethernet kablosu ile bağlanıyorsanız sorunun sebebi kablonuzdur. Sorunun kablodan kaynaklı olup olmadığını öğrenmek için Wi-Fi ile bağlanmayı deneyerek öğrenin. Sorun kablodan kaynaklı ise farklı bir kablo kullanmayı deneyin.

4. Modemi Yeniden Başlatma

Modemi yeniden başlatmak internetle ilgili sorunların çoğunu çözüme kavuşturur. Modemin arkasındaki düğmeye basarak modemi kapatın ve 15 saniye bekledikten sonra düğmeye yeniden basarak modeminizi başlatın.

5. Windows Ağ Sorunları Gidericisini Kullanma

Bu Sadece Windows bilgisayarınızda yaşıyorsanız ağ sorunları gidericisini kullanın. Bu sorun giderici sorunları genelde çözüme kavuşturmakla bilinmese de bazı sorunları tespit etmede yeterlidir.

6. IP Adresini Kontrol Etme

  • Wi-Fi / bilgisayar simgesinin üzerine sağ tıklayın.
  • &#;Ağ ve İnternet ayarları ögesini açın&#; seçeneğine basın.
  • &#;Bağdaştırıcı seçeneklerini değiştir&#; seçeneğine tıklayın.
  • Bağlı olduğunuz ağın üzerine sağ tıklayın ve özelliklere basın.
  • &#;İnternet Protokolü Sürüm 4&#;ün üzerine tıklayıp özelliklere basın.
  • &#;Otomatik olarak bir IP adresi al&#; ve &#;DNS sunucu adresini otomatik olarak al&#; seçeneklerini işaretleyin.
  • &#;Tamam&#; butonuna basarak değişiklikleri kaydedin.

7. İnternet Servis Sağlayıcısını Kontrol Etme

Bilgisayar internete bağlanmıyor sorunun bir nedeni de internet servis sağlayıcısından kaynaklı sorunlardır. Sorunun sizden mi yoksa internet servis sağlayıcınızdan mı kaynaklı olduğunu öğrenmek için sosyal medya platformlarını ve Downdetector&#;ü kullanın.

8. Kötü Amaçlı Yazılım Taraması Yapma

Kötü amaçlı yazılımlar, internet erişiminin olmamasının başlıca nedenleri arasında yer alır. İyi bir virüsten koruma yazılımı ile virüs taraması yaparak bilgisayarınızda virüs olup olmadığını kontrol edin.

Laptop veya masaüstü bilgisayar internete bağlanmıyor, ne yapılmalı diyenler için sorunu ortadan kaldırabilecek çözüm yollarını bu şekilde sıraladık. Sorununuz eğer devam ederse internet servis sağlayıcınızla iletişime geçmeniz önerilir.

Acer Laptop İnternete Bağlanmıyor

Acer laptop neden internete bağlanmıyor? Acer laptopunuzla internete bağlanmakta sıkıntı yaşıyorsanız öncelikle bu sorunun bilgisayarınızdan mı yoksa modeminizden mi kaynaklandığını öğrenebilmek amacıyla modeminizdeki gerekli olan tüm ışıkların yandığından emin olmalısınız.

Acer Bilgisayar internete bağlanmıyor? Modeminize başka bir laptop ile bağlanabiliyor ve internete girebiliyorsanız problem laptopunuzdan kaynaklanmaktadır. Acer laptop internete bağlanmıyor diye düşünüyorsanız laptopunuzdaki wireless özelliğinin açık olduğundan emin olmalısınız. Eğer sorununuz hala devam ediyorsa donanımsal ya da yazılım kaynaklı bir problemle karşı karşıyasınız demektir.

Acer laptop internete bağlanmıyor?diyorsanız son olarak modeminizin sürücülerini kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Sürücüleri yeniden yüklemenize rağmen internete bağlanmakta sıkıntı yaşıyorsanız bu sorununuzun çözümlenebilmesi için bir teknik servise başvurabilir, laptop konusunda profesyonel kişilerin arızayı gidermesini sağlayabilirsiniz.

Acer Laptop WiFi nasıl açılır?Uzun yıllardır Acer laptop onarım ve bakımı konusunda müşterilerine hizmet vermekte olan teknik servisimiz uzman ve deneyimli ekibi ile Acer laptopunuzda meydana gelen arızanın sebebini kısa süre içerisinde tespit edecek ve sizi konu hakkında bilgilendirecektir. Onay vermeniz durumunda ise arızanın giderilmesi için gereken onarım gerçekleştirilecektir.

Acer'ın WiFi'ye bağlanmaması nasıl düzeltilir?

1. Dizüstü bilgisayarınızda WLAN özelliğini açın.
2. WLAN Otomatik Yapılandırma hizmetinin çalıştığından emin olun.
3. Kablosuz ağ adaptörü sürücünüzü güncelleyin.
4. Güç Yönetimi ayarlarını değiştirin.
5. Virüsten koruma programınızda WiFi bağlantılarına izin verin.

Acer Laptop İnternete Bağlanmıyor

Acer çağrı merkezi; 76 16

Laptop WiFi'ye bağlanmıyor neden?
Wi-Fi neden bağlanmıyor?

Bilgisayar İnternete Bağlanmıyorsa Sorun Nasıl Çözülür?

Özellikle pandemi sürecinde yoğunlaşmak zorunda kaldığımız internet; günlük işlerimizden, eğlencemize kadar her yerde, artık hayatımızın tümü olmuş durumda. Her an ihtiyacımız olan internete erişim problemi yaşamak ise kullanıcıları çileden çıkaran sorunların başında geliyor. Muhtemelen mobil verinizle okuyacağınız bu listemizde, "Wi-Fi bağlı ama internet yok” ya da “İnternetim tamamen gitti” gibi sorunların çözümlerini bulabileceksiniz.

Öncelikle kişisel bilgisayarınızın bağlı olduğu Wi-Fi adaptörünün kapalı olmadığından veya sıfırlanması gerekmediğinden emin olmalısınız. Aynı zamanda sorun bilgisayarınızda değil, Wi-Fi adaptörünüzde de olabilir. Eğer deneme şansınız varsa, adaptörü diğer cihazlarda test ettikten sonra aşağıdaki yöntemleri uygulamaya başlayabilirsiniz.

Bilgisayar internete bağlanmıyor sorunu nasıl çözülür?

  • Yöntem #1: Wi-Fi adaptörünüzün çalıştığından ve sıfırlanmaması gerektiğinden emin olun,
  • Yöntem #2: Modem arayüzünden internet bağlantısını kontrol edin,
  • Yöntem #3: Bilgisayarınızı uçak modundan çıkarın,
  • Yöntem #4: Bilgisayarınızın Wi-Fi özelliğini açmayı unutmayın,
  • Yöntem #5: Kablosuz ağınızın kapsama alanı içerisinde olduğunuz emin olun,
  • Yöntem #6: Ağ ayarlarınızla ilgili sorunları denetleyin,
  • Yöntem #7: İnternet sürücülerinizi kontrol edin,
  • Yöntem #8: Ağ komutlarını çalıştırmayı deneyin.

Wi-Fi adaptörünüzün çalıştığından ve sıfırlanmaması gerektiğinden emin olun

Modem Resetleme

Öncelikle kablosuz ağ adaptörünüzün çalıştığından emin olmalısınız. Bazı durumlarda kablosuz ağınızın düzgün çalışmasını engelleyen sıradan teknik sorunlar ortaya çıkabilir. Bunun gibi basit sorunları düzeltmenin en kolay yolu ise adaptörünüzü kapatıp tekrar açmaktır. Daha sonra modeminizin üzerinde bulunan (bazı modellerde modemin arkasında bulunan) küçük tuşa saniye basılı tutup modeminizi sıfırlayın. Bilgisayarınızı yeniden başlatıp, ağ durumunuzu kontrol edin.

Modem arayüzünden internet bağlantısını kontrol edin

Modem Arayüz

Bu yöntemi uygulamaya başlamadan önce, virüs programı ve güvenlik duvarları gibi önleyici yazılımları devre dışı bırakmanızı öneriyoruz. Daha sonra modeminizle alakalı her şeyi görebileceğiniz ve modeminizin beyni diye tabir edilebilen arayüz sayfasını açmalısınız. Bu sayfaya ulaşmak her modem için farklılık gösterse de genellikle adres çubuğuna yazmanız yeterli olacaktır.

Açılan sayfada internet sağlayıcınızdan edindiğiniz kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra, internet bağlantınızın aktif olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. İnternet hattınızın tümüyle alakalı bilgi edinebileceğiniz bu sayfa, internetinizin kusursuz bir şekilde size ulaşıp ulaşmadığını kontrol edebileceğiniz tek noktadır. Burada bir sorun varsa internet servis sağlayıcınız ile görüşebilir, bir sorun yok ise aşağıdaki yöntemleri uygulamaya devam edebilirsiniz.

Bilgisayarınızı uçak modundan çıkarın

Uçak Modu

Uçak modu, bilgisayarınızdaki tüm kablosuz iletişimi en kısa yoldan kesen bir ayardır. Aynı zamanda bu kablosuz iletişim (Wi‑Fi), mobil geniş bant, Bluetooth, GPS, yakın alan iletişimi (NFC) ve diğer tüm kablosuz iletişim türlerini kapsar. Bilgisayarınızda bu modu isteyerek ya da istemeden açtıysanız sorununuzun ana kaynağı bu ayar olabilir.

Uçak modunun aktifliğini kontrol etmek ya da bu ayarı kapatmak için;Windows kısayolu + I tuşuna basarak Ayarlar menüsüne girin. Daha sonra Ağ ve İnternet > Uçak Modu yolunu izleyerek, bu ayarın açık olup olmadığını kontrol edin. Uçak modu açık olan bilgisayarlarda hiçbir şekilde internet kullanamayacağınızı unutmayın.

Bilgisayarınızın Wi-Fi özelliğini açmayı unutmayın

Wifi Tuşu

Her ne kadar bilgisayar sistemi üzerinden kablosuz ağ özelliğini açtığınızı düşünseniz de, bazı bilgisayarlarda bu özellik bir tuş ile de aktif edilebiliyor. Bilgisayarınızda harici bir Wi-Fi açma / kapama düğmesi varsa, bu özelliği yanlışlıkla kapatmış olabilirsiniz. Açma kapama düğmesinin yanlış konumda olup olmadığını görmek için dizüstü bilgisayarınızın yan taraflarını kontrol edin. Aynı zamanda bazı bilgisayarlarda klavyenin üst kısmındaki numaralı F tuşlarından biriyle de Wi-Fi özelliğini aktif edebilirsiniz. Kontrol etmeyi unutmayın.

Kablosuz ağınızın kapsama alanı içerisinde olduğunuz emin olun

Kapsama alanı

İnternete bağlı görünüyorsunuz fakat yine de tam bir internet kullanımı sağlayamıyorsunuz, bu durumda ne yapmalısınız? Öncelikle kablosuz internet sinyalleriniz, internet erişimi sağlayamayacak kadar zayıf olabilir. Eğer dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız, Wi-Fi ağına yaklaşarak sorunun internet sinyallerinden olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Bazı durumlarda kablosuz ağ sinyalleri, duvarlardan geçerken teknik sorunlar yaşayabilir ve bu sorunlar sebebiyle evinizde ölü noktalar oluşabilir. Ancak Wi-Fi ağınıza yaklaştığınız halde internete bağlanamadıysanız, internet servis sağlayıcınız ile görüşerek bu sorunu bildirmelisiniz.

Ağ ayarlarınızla ilgili sorunları denetleyin

Ağ Sihirbazı

Ağ ayarlarınız ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, muhtemelen haklısınız. Çoğu zaman bu gibi durumlarda kullanıcıları etkileyen birkaç Windows sorunu ortaya çıkabiliyor. Ancak çıkan bu sorunlar Windows’un kendi sorun gidericisi ile kolaylıkla aşılabiliyor.

Sorun gidericiyi açmak için; Windows kısayolu + I tuşuna basarak Ayarlar menüsüne girin. Ağ ve İnternet menüsüne girerek, Ağ sorun gidericisi seçeneğine tıklayın. Sorun giderme sihirbazı internet ayarlarınızı denetledikten sonra, ortaya çıkan sorunları düzeltecek ve yeniden internete girebilmenizi sağlayacaktır.

İnternet sürücülerinizi kontrol edin

Ağ Bağdaştırıcıları

Önceki yöntemler işe yaramadıysa, ağ bağdaştırıcısı sürücüsünü kaldırıp bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz. Bu durumda Windows sizin için otomatik olarak en güncel internet sürücünüzü yükleyecektir. Ancak bu noktada sürücünüzü kaldırmadan önce, yedek sürücülere sahip olduğunuzdan emin olun. Sürücülerinizi yedeklemek için bilgisayar üreticinizin web sitesine gidip, buradan en güncel ağ bağdaştırıcısı sürücüsünü indirebilirsiniz. Birazdan yapacağınız bu yöntemde bilgisayarınız internete bağlanamazsa, yedeklediğiniz sürücünüzü bir flash bellek yardımıyla yeniden kurmanız gerekecektir. Sürücüyü kaldırmak için;

Görev çubuğundaki arama kutusuna Aygıt Yöneticisi yazıp, sonuç listesinden Aygıt Yöneticisi'ni açın. Açılan sayfada Ağ Bağdaştırıcıları seçeneğini genişleterek, cihazınızın ağ bağdaştırıcısını bulun. Seçtiğiniz sürücüyü sağ tık > Cihazı kaldır yoluyla silin. Sürücünüzü kaldırdıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bilgisayarınız yeniden başlatıldıktan sonra Windows, ağ bağdaştırıcısı sürücüsünü otomatik olarak arayacak ve yükleyecektir. Bu işlemin bağlantı sorununuzu çözüp çözmediğini kontrol edin. Windows otomatik olarak bir sürücü yüklemezse, sürücüyü kaldırmadan önce kaydettiğiniz yedek sürücüyü yüklemeyi unutmayın.

Ağ komutlarını çalıştırmayı deneyin

Ağ komutları

Her ne kadar Windows sistemi IP adresinizi ve DNS ayarlarınızı otomatik olarak oluştursa da bazı durumlarda bu sistemleri elle düzeltmek iyi bir seçenek olabilir. Aynı zamanda sizi yeniden internete bağlayabilecek bu işlemler; TCP/IP yığınını el ile sıfırlamak, IP adresini bırakmak ve yenilemek, DNS istemci çözümleyici önbelleğini temizlemek ve sıfırlamak için bu ağ komutlarını çalıştırmayı deneyebilirsiniz:

Görev çubuğundaki arama kutusuna komut istemi yazın. Komut istemi seçeneğine sağ tıklayarak, yönetici olarak çalıştır tuşuna basın. Ardından Komut isteminde, aşağıdaki komutları listelenen sırayla çalıştırın ve bağlantı sorununun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

  • Netsh winsock reset yazın ve Enter tuşuna basın.
  • Netsh int IP Reset yazın ve Enter tuşuna basın.
  • İpconfig/release yazın ve Enter tuşuna basın.
  • İpconfig/renew yazın ve Enter tuşuna basın.
  • İpconfig/flushdns yazın ve Enter tuşuna basın.

Emoji İle Tepki Ver

38

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası