petrol ofisi e fatura / Akaryakıt Firmaları İçin e-Fatura, e-Arşiv ve e-İrsaliye Zorunluluğu Nedir?

Petrol Ofisi E Fatura

petrol ofisi e fatura

1. Müşteriler AutoMatic'e dahil olunca ne gibi avantajlar elde ederler ?

MAKSİMUM TASARRUF !

  • Sadece alınan akaryakıt bedeli sisteme kaydedilir, başka bir ürün alınması mümkün değildir.
  • Beşeri hatalardan doğabilecek olası maddi kayıplar tamamen ortadan kalkar.
  • Araç ve dönem bazında yakıt tüketim kontrolü sağlanır.
  • Sürücüye para veya kart verilmesi gerekmediğinden, bunların çalınma riski ortadan kalkar.
  • Hem alışverişte hem de filo yönetiminde her aşamada zamandan tasarruf edilir.
  • Aracın deposuna eksik ürün verilmesi engellenir.
  • Başka bir araca yakıt alınması engellenir.

MAKSİMUM KONTROL !

  • Sürücüye nakit veya kredi kartı vermeye ihtiyaç kalmaz.
  • Taşıtın doğru zamanda doğru yerde olup olmadığı kontrol edilebilir.
  • Taşıtın seyahat programı günlük olarak izlenebilir.
  • Aracın deposuna yanlış ürün verilmesi engellenir.
  • Akaryakıt tüketimleri en etkili ve güvenilir şekilde yönetilir.

MAKSİMUM KOLAYLIK !

  • Türkiye genelinde geniş bir istasyon ağından hizmet alınır
  • İstasyonda Fatura almak için beklemeye gerek kalmaz.
  • Sürücünün masraf fişi hazırlamasına gerek kalmaz.
  • Tek merkezden fatura ve tüketim raporları gelir.
  • Yüzlerce istasyon yerine tek bir noktaya ödeme yapılır.

3. AutoMatic ile alışveriş nasıl yapılır ?

AKARYAKIT ALIMI ÇOK KOLAYLAŞIR !

  • Müşteri İstasyona gelir
  • Yakıtı Alır
  • Araçtan inmeden ve ödeme yapmadan gider

Şirket adına programlanan Araç Ekipmanı aracın yakıt deposu girişine bir depo sensoru ile bağlanır. Diğer taraftan da km. Okuyucusuna bağlanır. Araç yakıt almaya geldiğinde AutoMatic pompası yakıt deposuna sokulunca aracı tanır ve dolum başlar.
Dolum bilgileri dolum biter bitmez İstasyondaki bilgisayara iletilir ve bir Dolum Fişi üretilir.
Sürücünün herhangi bir ödeme yapmasına veya fatura almak üzere beklemesine gerek yoktur. İstediği takdirde sadece Dolum Fişini alabilir ve gidebilir.

4. AutoMatic ile Filo Yönetimi nasıl yapılır ?

  • Filo yönetimi daha da kolaylaşır.
  • PO müşteriye istediği formatta rapor almasını sağlayacak hizmeti internet üzerinden sağlar
  • PO müşterinin yakıt alımları ile ilgili faturayı kargo ile müşteriye ulaştırır
  • Bilgisayara kaydedilen alışveriş bilgileri, tüm istasyonlardan on-line olarak Petrol Ofisi Genel Müdürlüğü’ne iletilir.
  • Petrol Ofisi de her 15 günde bir Müşterilerin Yakıt Faturasını kargo ile, Tüketim Raporları da e-mail ile imüşteriye iletir.
  • Müşteri ödemesini, sisteme dahil olurken AutoMatic ödemelerinde kullanılmak üzere açtırdığı banka hesabına yapar. Son ödeme gününde banka hesabında fatura tutarına yeterli para olduğu sürece herhangi bir faiz alınmaz.

5. AutoMatic Sisteminden ne gibi bilgiler alınabilir ?

Yapılan alışverişe ait aşağıda belirtilen tüm detaylar alınabilmekte ve Tüketim Raporları istenilen şekilde hem evrak hem de elektronik dosya olarak temin edilebilmektedir :

  • Firma adı
  • Aracın bağlı bulunduğu departman
  • Araç Plakası
  • Tarih
  • Saat
  • Alınan yakıtın cinsi
  • Alınan yakıt miktarı ( lt )
  • Alınan yakıt tutarı ( YTL )
  • Aracın o andaki km. si ( km. okuyuculu sistem varsa )
  • Alışveriş yapılan istasyonun ili, ilçesi, bayi adı
  • İstasyondaki pompa numarası

6.Tüm Petrol Ofisi istasyonlarında AutoMatic var mıdır ?

Petrol Ofisi 3.500 istasyonu ile Türkiye'nin en fazla sayıda ve en yaygın istasyon ağına sahip olan tek şirkettir. AutoMatic, tüm istasyonlarda bulunmamaktadır ancak müşterilerin ihtiyaç duyabileceği önemli noktalarda halihazırda çalışmaya başlamıştır. Bu şekilde 81 ilde devreye alınmış olan 1.418 istasyonumuza her gün yenileri katılmakta ve AutoMatic ile müşterilerimize hizmet verilmektedir. Yaygınlaşma planı, filoların en çok ihtiyaç duyduğu lokasyonlar öncelikli olmak üzere, Türkiye'de her ilde, her turistik ilçede, ana güzergahlarda AutoMatic ile hizmet verebilecek şekilde yapılmıştır. Sene sonuna kadar da AutoMatic, her ilde, ana güzergahlarda ve önemli turistik merkezlerde var olacaktır.

8. Bir Petrol Ofisi istasyonunun AutoMatic hizmeti verip vermediği ve hangi pompalarda bu hizmetin bulunduğu nasıl anlaşılır ?

İstasyonların amblemi altında yer alan fiyat panolarında AutoMatic işareti bulunur. Bu işaretin bulunduğu istasyonlar AutoMatic hizmeti vermektedir. AutoMatic istasyonlarının seçilmiş pompalarında yer alan AutoMatic sisteminin hangi pompada olduğunun anlaşılabilmesi için pompa adası üzerine AutoMatic işaretleri konulmuştur. Ayrıca aracınızdaki AutoMatic çıkartmalarını gören pompa görevlileri de istasyona girdiğinizde sizi AutoMatic pompasına doğru yönlendirecektir. Pompaya yanaştıktan sonra pompa görevlisine AutoMatic'le yakıt alacağınızı hatırlatmanızda fayda vardır.

9. AutoMatic'le alışveriş yapmak için ne tip ekipmanlar kullanılır ?

A) ARACA MONTE EDİLEN EKİPMANLAR

1.KM: OKUYUCULU : Aracın kapalı bir yerine monte edilen ve bir uçtan depo halkasına diğer uçtan da km. sayacına bağlanan ve aküden elektrik alarak km. okuma işlemini gerçekleştiren kimlik ünitesidir.
2.KM: OKUYUCUSUZ : Yakıt deposu girişine monte edilen ve üzerinde programlanabilen bir mikroçip taşıyan depo halkasıdır.

B) AutoMatic KART

Tek tiptir. Araca monte edilmez. Sürücü tarafından pompa üzerindeki okuyucuya okutularak alışveriş yapılır.

17. AutoMatic'e kayıtlı araçlara montaj sırasında neden AutoMatic işareti yapıştırılır ?

Ekipmanların montajı yapılırken aracın depo kapağının içine, ön ve arka camlarda uygun yerlere AutoMatic çıkartması yapıştırılır. İstasyondaki pompa görevlilerinin hangi aracın AutoMatic'e dahil olduklarını anlayabilmeleri ve müşteriyi uygun şekilde yönlendirmeleri açısından bu çıkartmalar çok önemlidir. Ayrıca istasyonlarda tüm pompalar AutoMatic'e dahil olmayabileceğinden, AutoMatic ile yakıt alınacağının müşteri tarafından söylenmemesi halinde, sisteme dahil bir araca sistem haricinde yakıt verilmemesi için pompa görevlilerinin bu çıkartmaları görmesinde fayda vardır.

18. AutoMatic sisteminin, banka tarafında kimler vardır ?

Banka tarafında çözüm ortakları İş Bankası, TEB, Garanti Bankası ve DenizBank'tır. Sisteme dahil olmak için, daha önce belitilen irtibat numaralarının yanısıra, bu bankalardan tercih edilen herhangi birine başvurulabilir. AutoMatic Müşteri adayı halihazırda İş Bankası, Garanti Bankası, DenizBank veya TEB'in bir şubesi ile çalışıyorsa, AutoMatic'e kısa zamanda dahil olmak için bu iyi bir fırsattır. Başvurulması yeterli olacaktır.

19. Sistemden alışveriş yapabilmek için işlemler ne kadar zamanda tamamlanır ?

Sisteme dahil olabilmek için aşağıdaki aşamalardan geçilir. Bu aşamalardan bir kısmı Petrol Ofisi'nin, bir kısmı müşterinin, bir kısmı da bankanın yapması gereken işlerden oluşur. Tüm birimlerin gösterdiği azami hız oranında sistem devreye girer. Ortalama süre 2 haftadır.

Sözleşmenin müşteri tarafından imzalanmasını takiben ;
1.Firma ve gerekli kredi meblağı bilgisi, müşteri tarafından seçilen bankaya iletilir.
2.Banka, müşteri ile temasa geçerek kredilendirme işlemlerini gerçekleştirir.
( Bu işlemlerin yapılması sırasında bankanın talep edeceği evrakların zamanında ve tam olarak teslim edilmesi halinde bu işlem uzamaz, kısa bir sürede tamamlanabilir. Aksi halde uzayabilir.)
3.Araç kitlerinin programlanabilmesi için Araç bilgilerinin eksiksiz olarak PO merkeze iletilmesi gerekmektedir. Boş olarak müşteriye iletilen Filo Bilgi Formu'nun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulup PO'ne gönderilmesi gerekmektedir.
4.Kredilendirme süreci bittikten sonra araç kitleri PO tarafından programlanır, Filo Yöneticisine gönderilir ve ilgili Montaj servisine haber verilir. ( İlk programlama ve montaj ücretsizdir.)
5.Montajı yapacak olan kişiler Filo Yöneticisi ile temasa geçerek, montaj için uygun gün ve saatleri tespit ederler.
6.Montajın tamamlanmasını takiben alışverişe başlanabilir.

20. Alışverişlere ait raporlar ne şekilde temin edilir ?

AutoMatic'le yapılan alışverişlere dair raporlar çeşitli şekillerde temin edilebilmektedir. Müşterilerimiz hangisini tercih ederlerse o şekilde rapor alabilmektedir.
1. Sisteme dahil olan müşterilerimize her 15 günde bir alışveriş faturaları kargo ile gönderilmektedir.
2. e-mail adreslerini veren ve raporları bilgisayar ortamında isteyen müşterilerimize her 15 günde bir tüketim raporları iletilmektedir.
3. www.automatic.com.tr adresinden müşterilerimizin kendilerine ait kullanıcı adı ve şifresi ile tüketim raporlarına ulaşabilmeleri ve raporları kendi ihtiyaçlarına uygun şekilde değişik versiyonlarla alabilmeleri mümkündür.

21.Kulanıcı adı ve şifremi nasıl temin ederim?

Şirket bilgilerinizi ve kimin adına "kullanıcı adı" ve "şifre" almak istiyorsanız aşağıdaki adrese e-mail ile talepte bulunduğunuzda, talebiniz 1 (bir) iş günü içinde e-posta yoluyla karşılanacaktır.

iletişim:[email protected]

İptal, İade Koşulları ve Gizlilik

Online tahsilat sisteminden 3d veya sanal pos ile yapılan tahsilatlarda itiraz süreci 10 iş günüdür.Kart sahibinin tarafımıza iade talebinde bulunmasından 7 iş günü içerisinde firmamız tarafından değerlendirme yapıp müşteriye bilgi verilecektir. Firmamız peşin çalışmakta olup fatura tarihinden 10 iş günü sonraki talepler değerlendirilmeyecektir.

 

http://tahsilat.petrolofisi.com.tr/ müşterilerinden üyelik ve alışveriş sırasında alınan tüm kişisel bilgiler mevcut en yüksek elektronik ve fiziksel güvenlik sistemleriyle korunmakta, sadece yetki sahibi personel ve gerekli durumlarda kullanıcı onayı ile görüntülenebilecek bir ortamda saklanmaktadır. Bu bilgiler yalnızca Türkiye Cumhuriyeti kanunları ve uluslararası kanunlar çerçevesinde kullanılmaktadır..
Kişisel bilgilerin kullanıcı onayı olmaksızın hiçbir şekilde açıklanmaması,yayınlanmaması,üçüncü şahıslarla paylaşılmaması firmamız tarafından taahhüt ve garanti edilmiştir.
http://tahsilat.petrolofisi.com.tr/ kişisel bilgilerin dışındaki genel kullanıcı bilgilerini kullanıcı onayı verildiği takdirde ;bilgilendirme, tanıtım, duyuru ve teklif amacıyla kullanma haklarını saklı tutar.

 

http://tahsilat.petrolofisi.com.tr/ bünyesinde oluşturulmuş olan online güvenlik departmanı;ilk kez alışveriş yapacak olan müşterilerimizin kimlik ve adres bilgilerinin kontrolünü yaparak,gerekli durumlarda müşterilerle telefonla irtibata geçerek kredi kartı sahtekarlığı gibi yasal olmayan kullanımları önlemek için önlem almaktadır.
http://tahsilat.petrolofisi.com.tr/ 256bit güvenlik sertifikasına sahiptir. http://tahsilat.petrolofisi.com.tr/ dan yapılan alışverişlerde verilen kredi kartı bilgileri siteden bağımsız olarak Globalsign tarafından sağlanan 256bit SSL şifreleme protokolü kullanılarak anlaşmalalı bankaların sistemine aktarılır ve banka tarafından sorgulama işlemi yapılır.Sorgulma sonucu anında müşteriye iletilir ve ödeme işlemi tamamlanır.Girilmiş olan kart bilgileri direk olatak bankaya iletilmekte ; tüm işlemler müşteri ve banka arasında gerçekleşmektedir.Bu bilgiler hiçbir şekilde site tarafından görüntülenemediği ve kaydedilmediği için bilgilerin üçüncü şahısların eline geçmesi mümkün değildir..
Ödeme sayfasının sağ alt köşesinde bulunan kilit resmi sayfanın SSL ile şifrelenerek güvenlik altına alındığını göstermektedir.

 

Kredi kartı bilgilerinin çalınması gibi durumlar büyük çoğunlukla fiziki ortamlarda gerçekleşmektedir.Bu nedenle restoran vb. yerlerde kredi kartlarının kullanılması veya kart numarasının başkalarına verilmesi tavsiye edilmemektedir.
Kredi kartının çalınması,kaybolması veya izinsiz kullanıldığının fark edilmesi gibi durumlarda zaman kaybedilmeksizin kartın ait olduğu banka ile irtibata geçilmeli ve durum bildirilmelidir.
http://tahsilat.petrolofisi.com.tr/ tarafından tespit edilen kredi kartı sahtekarlığı durumlarında ilgili banka ve kart sahibi durum hakkında bilgilendirilmektedir.
İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde alışveriş yapılan sitenin adres ve telefon bilgilerinin doğruluğundan emin olunmalı, gerekirse sitedeki müşteri hizmetleri numarası aranarak doğrulama yapılmalıdır.

http://tahsilat.petrolofisi.com.tr/ 

İş bu sözleşmeden doğabilecek tüm uyuşmazlıkların giderilmesinde İl merkez mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır