ekersen onu biçersin / Ne Ekersen Onu Biçersin Milliyet Atasözünün Anlamı Ne Demek? Kısaca Atasözü Açıklaması

Ekersen Onu Biçersin

ekersen onu biçersin

Ne Ekersen Onu Bi&#;ersin atas&#;z&#;n&#;n anlamı ve &#;rnek c&#;mle i&#;inde kullanımı (TDK)

Haberin Devamı

Ne ekersen onu biçersin atasözünün kısaca ettiğini bulursun olarak açıklamak mümkün olmaktadır. Bu sebeple insanlar diğer insanlara davranışlarında her zaman iyi niyetli olmalıdırlar.

Ne Ekersen Onu Biçersin Atasözünün Tanımı Nedir?

 İnsanların birbirlerine olan davranışları ile ilgili olan ne ekersen onu biçersin atasözünün anlamını şu şekilde açıklamak mümkün olmaktadır. İnsanlar karşısındaki insanlara nasıl davranırlarsa, karşılığında da aynı davranış biçimi ile muhatap olurlar. Diğer bir değişle karşısındaki insanlara güler yüzlüm, sevecen ve iyi bir şekilde davranan insanlar diğer insanlardan da aynı şekilde davranışı görürler ancak asık suratlı, sinirli ve kötü muamele yapan insanlar aynı muameleye maruz kalırlar.

Ne ekersen onu biçersin Atasözünün Örnek Cümle İçerisindeki Kullanımı

Haberin Devamı

 Okulun en sevilmeyen öğretmeni öğrencilerini sürekli döven Raif öğretmendi. Ne ektiyse onu biçti ve bu sebeple okuldan uzaklaştırıldı.

Original languageOther
Place of PublicationHuckelhoven
PublisherSchulbuchverlag Anadolu
Publication statusPublished -
  • APA
  • Author
  • BIBTEX
  • Harvard
  • Standard
  • RIS
  • Vancouver

@book{ec00c64db51ab8aff65,

title = "Ne ekersen, onu bicersin 2. Turkce Dit O gretim Metodu. (Wat je zaait, zul je oogsten. Turkse taalmethode)",

author = "R. Aarts and N. As{\c c}i and S. Rona",

year = "",

language = "Other",

publisher = "Schulbuchverlag Anadolu",

}

TY - BOOK

T1 - Ne ekersen, onu bicersin 2. Turkce Dit O gretim Metodu. (Wat je zaait, zul je oogsten. Turkse taalmethode)

AU - Aarts, R.

AU - Asçi, N.

AU - Rona, S.

PY -

Y1 -

M3 - Book

BT - Ne ekersen, onu bicersin 2. Turkce Dit O gretim Metodu. (Wat je zaait, zul je oogsten. Turkse taalmethode)

PB - Schulbuchverlag Anadolu

CY - Huckelhoven

ER -

Ne Ekersen Onu Biçersin Atasözünün Anlamı Nedir? TDK Açıklaması Ve Cümle İçinde Örnekler

Atasözleri, halkın ortak tecrübeleri sonucu edindiği bilgeliklerle oluşturulmuştur. Dolayısıyla her toplumun kendine has atasözleri mevcuttur. Ülkemizde de hem ulusal hem de bölgesel pek çok atasözü günümüze kadar ulaşmıştır. Bu özlü sözlerle ilgili araştırma yapanlar, "ne ekersen onu biçersin atasözünün anlamı nedir?" sorusuna yanıt arıyor. Ne ekersen onu biçersin atasözünün TDK açıklaması ile anlamı, hikayesi ve cümle içinde kullanıldığı örnekler.

NE EKERSEN ONU BİÇERSİN TDK SÖZLÜK ANLAMI

Türk Dil Kurumu Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü'ne göre "ne ekersen onu biçersin" atasözü "nasıl davranırsan öyle karşılık alırsın" anlamına gelmektedir. Bu ifade hem mecaz hem de gerçek anlam taşır. Mecaz anlamı, "iyilik iyiliği, kötülük kötülüğü doğurur" anlamına gelir. Bir kişi nasıl davranırsa karşılığında onu bulur. Bugün yapılan bir iyilik yarın karşılaşılacak bir iyiliğe gebe olabilir. Aynı şekilde yapılan bir kötülük de mutlaka karşılık bulacaktır. Atasözünün gerçek anlamı ise, kişinin alacağı sonucun harcadığı çabaya bağlı olmasıyla ilgilidir.

NE EKERSEN ONU BİÇERSİN NE DEMEK?

Örneğin bir kişi geleceğine yatırım yapmak için çok çalışırsa ilerleyen yıllarda bu çabanın karşılığını alacaktır. Ancak bu çabayı göstermesi gereken yıllarda hiçbir şey yapmayıp sonra sonuç bekleyen kişi beyhude çabadadır. Ne ekersen onu biçersin atasözü tam olarak bu durumu ifade eder. Nasıl ki buğday eken bir çiftçi hasat zamanı mısır toplayamazsa, bir emek harcamayan kişi de iyi bir sonuç elde edemez.

NE EKERSEN ONU BİÇERSİN BENZERİ ATASÖZLERİ

İyilik eden iyilik bulur, kötülük eden kötülük bulur.

Ne doğrarsan aşına, o çıkar kaşığına.

Kazanına ne korsan çömçende (kepçende) o çıkar.

Herkes ektiğini biçer.

Toprağı işleyen ekmeği dişler.

NE EKERSEN ONU BİÇERSİN ÖRNEKLERİ

Öğrencilerine sürekli kötü davrandığı için okuldan uzaklaştırıldı, neticede ne ektiyse onu biçti.

Ahmet'in okul harçlığını evde unuttuğunu fark eden arkadaşı Ahmet'e kendi yemeğinden uzatıp sen de benimle her şeyini paylaşıyorsun, ne ekersen onu biçersin dedi.

Ağustos böceği ile karınca hikayesi bu atasözüne iyi bir örnektir. Yazın çalışan karınca topladıklarıyla kışı geçirirken aylak aylak gezinen ağustos böceği kış aylarında aç kalır. Zira kişi ne ekerse onu biçer.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası