forklift lastik hava basınçları tablosu / Lastik Basıncı Kaç Olmalı? - Lastik Hava Basıncı Tablosu

Forklift Lastik Hava Basınçları Tablosu

forklift lastik hava basınçları tablosu

&#;ukurova CF25FX HİDROSTATİK Forklift

BAKIM İŞLEMİ 3. LASTİK HAVA BASINCI VE TEKERLEKLERİN KONTROL&#;: 10 &#;ALIŞMA SAATİ VEYA G&#;NL&#;K BAKIM 1. MOTOR YAĞ SEVİYE KONTROL&#;: 1 Lastik ve tekerlekler herg&#;n g&#;zle kontrol edilmelidir. Lastik y&#;zeylerinin ne oranda aşındığı, lastiklere yabancı bir cismin saplanıp Her g&#;n motor yağ seviyesi kontrol edilmelidir. Bu saplanmadığı, herhangi bir yerinden par&#;a işlem yağ seviye &#;ubuğu (1) ile yapılır. &#;ubuğun kopması olup olmadığı iyice kontrol edilmelidir. g&#;sterdiği yağ seviyesi "maksimum" (&#;st &#;entik) Kullanılması sakıncalı olan lastikler d&#;zeyine yakın veya iki &#;izgi (maksimum- değiştirilmelidir. Teker bijonlarının uygun torkta minimum) arasında olmalıdır. Eğer minimum (tabloda belirtilmiş) sıkılmış olmasına dikkat &#;izgisinin de (alt &#;entik) altında ise yağ ilave edilmelidir. Lastiklerin hava basıncı aşağıdaki gibi edilmelidir. Yağ seviyesini tamamlamak ya da yeni olmalıdır: yağ doldurmak i&#;in yağ doldurma tapası a&#;ılmalıdır. Yeni yağ doldurduktan sonra motor &#;alıştırılıp yağ seviyesi tekrar kontrol edilmelidir. LASTİK BASIN&#; TORK Eğer hala eksikse tekrar ilave edilmelidir. &#;L&#;&#;S&#; (bar) (kgm) CF25FX &#;N x 18 2. RADYAT&#;R SU SEVİYE KONTROL&#;: ARKA x 25 CF30FX &#;N 28x 30 ARKA x 25 4. HİDROMOTORLARIN KONTROL&#;: Hidromotorların hortumları, başlık ve rakorları g&#;zle kontrol edilir, herhangi bir yağ ka&#;ağı varsa hortum veya rakor yenilenir. Hidromotor cıvatalarının &#;F25F i&#;in 18 kgm, &#;F30F i&#;in 25 kgm torkla sıkılmış olması gereklidir. Radyat&#;r kapağı a&#;ılarak su seviyesi g&#;zle kontrol edilir. Su seviyesi radyat&#;r boğazının mm altına kadar doldurulmalıdır. NOT: Motor &#;ok sıcak iken radyat&#;r kapağının a&#;ılması tehlikeli yanmalara sebep olacağından motorun soğuması beklenmelidir. 54

Lastik Hava Basıncı Ne Olmalı?

Lastik hava basıncı, her aracın her aracın modeline ve lastik ebadına göre değişiklik göstermektedir. Lastik hava basıncı, sıfır otomobillerin kullanma kitapçıklarında her lastik ebadına göre hava Psi verileri kullanıcıya bildirilmiştir. Araçların şoför kapısının iç kısmında, yakıt depo kapağının iç kısmında ya da bagaj içi gibi yerlerde lastik hava basınçlarının lastik ebatlarına göre kaç Psi olması gerektiği yazılıdır.

Lastik Hava Basıncı Değerleri Hangi Birimlerle Belirtilebilir?

Lastik hava basıncı değerlerinde Psi ve Bar hava basınç birimi olarak kabul gören iki farklı birimdir. Bar, birimin kısaltılmışı olan b harfi ile simgelenir. Bar birimi daha yaygın kabul görmüştür, örneğin Avrupa Birliği tarafından kullanılan da kullanılmaktadır. Fakat dünyanın bazı bölgelerinde Bar yerine Psi birimi kullanılır örneğin ülkemizde olduğu gibi. 

Peki, aracınızda basınç birimi Bar olarak verilmiş, lastik şişirme noktalarındaki makineler ise Psi birimi ise ne yapmalıyız? Bu sorunun cevabı çok basit. 1 Bar = Psi değere eşittir. Bir örnek verecek olursak: Aracımızdaki veriler bize 65 R14 lastik ölçülerine Bar basınç uygulamamız gerektiğini söylüyor. Buradan yola çıkarak, * işlemi ile 34,8 sonucuna ulaşırız. 34,8 Psi basınç değeri 35 Psi değerine yuvarlanır yani aracımızın lastiğine 35 Psi lastik hava basıncı uygulamamız gerektiğini hesaplayabiliriz.

Dört Lastiğin Hava Basıncı Aynı mı Olmalıdır?

Lastik hava basıncı değerleri, araçtaki yük durumuna ve dağılımına göre birbirinden farklı olmalıdır. Yük durumu ve dağılımı dışında farklı faktörler de vardır ancak en önemlisi budur. Önden çekişli otomobillerin genel olarak yük dağılımı öndedir ve bu da ön lastik hava basıncı olması arkalara göre daha yüksek olması gerektiğini gösterir. Özellikle BMW, Mercedes gibi arkadan itişli araçlarda, yüzde elli-elli yük dağılımları aracın içerisinde bulunan yolcu sayısına önem vermemize sebebiyet verir. Arkadan itişli araçlarda genel olarak arka ve ön lastik hava basıncı Psi değerleri birbirine yakındır. Önden çekişli araçlarda yük dağılımı; motor, ön takım, alt takım gibi ağırlıkların birçoğu ön tarafta olduğu için ön iki lastik hava basıncı arka lastiklere göre fazla olmalıdır.

Lastik Hava Basıncı Olması Gerekenden Yüksek ya da Düşük Olursa

Hava basıncının herhangi bir lastikte düşmesi sonucu aracın tüm lastikleri dengeli olmayacaktır. Dengeli lastik basınçları araçta da denge problemine yol açacaktır. Yolda seyrederken sekmeler, sağa sola çekmeler, deniz üzerinde bir dalganın altınızdan geçiyor olması gibi hisler oluşacaktır. Lastik hava basıncı düşük olan lastik yol üzerinde karşılaşabileceği katı cisimlere daha dirençsiz olacaktır. Lastiğin patlaması sonucu aracınızın kontrolünü kaybedebilir, yüksek hızlarda seyrediyorsanız kaza yapma riskiniz çok yüksek olacaktır.

Lastiklerinizi olması gerektiğinden fazla şişirmeniz durumunda, aracınızdaki en büyük değişiklik yol tutuşu olur. Lastiğin haddinden fazla şişik durumda olması, viraja girerken fazla kavrayamama hissiyatı, savrulma gibi sorunlara neden olur. Ayrıca lastik basıncının çok fazla olması tıpkı düşük olduğundaki gibi katı cisimlere karşı dirençsiz olmasına neden olacaktır. Lastik hava basıncının yüksek olması amortisörlerin fazlasıyla sertleşmesine neden olacaktır. Yolda giderken beşikte sallanır gibi seyredersiniz. Araç bir topun üzerinde gidiyormuş gibi hissedersiniz.

Bu nedenlerle aracınız kaç jant olursa olsun, basınç ayarını aracınızın kılavuzunda yazdığı gibi, yük dağılımını da dikkate alarak ayarlamalı, hatta mümkünse benzin istasyonlarındaki her zaman doğru değerleri vermeyen aletlerden hava basmak yerine, tecrübeli bir lastikçiye götürerek yaptırmalısınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası