ege universitesi egitim bilimleri enstitusu / Ege Üniversitesi YL-Doktora Başvuruları - Remzi Hoca

Ege Universitesi Egitim Bilimleri Enstitusu

ege universitesi egitim bilimleri enstitusu

kaynağı değiştir]

Akademik durum[değiştir

Ege Eğitim Dergisi

Ege Eğitim Dergisi, eğitim alanına katkıda bulunan özgün araştırma, derleme ve çeviri makaleleri yayımlayan açık erişimli, çift kör hakemli ve bilimsel bir dergidir. Dergi, yayın hayatına yılında ISSN’si ile başlamış olup yılından beri ISSN’si ile yayımlanmaktadır. yılları arasında yılda iki sayı hâlinde hem basılı dergi formatında hem de çevrimiçi yayımlanan dergi, yılından itibaren sadece çevrimiçi yayımlanmaktadır. Dergi, yılının ocak ayından beri mart, temmuz ve kasım aylarında olmak üzere yılda üç defa yayımlanmaktadır.

Ege Eğitim Dergisi’nin yayın alanı, ulusal ve uluslararası bilimsel sınıflamada yer alan eğitim bilimleri ve alan eğitimine yönelik akademik ve özgün çalışmalardır. Dergi, eğitimle ilgili akademik, evrensel bilim ölçütlerine uygun kuramsal ve uygulamalı çalışmaları yayımlayarak alan uzmanlarının birbirleriyle ve toplumla etkileşim kurmalarını ve paylaşım yapmalarını hedeflemektedir.

Ege Eğitim Dergisi’nde Türkçe ve İngilizce makaleler yayımlanmaktadır. Türkçe makaleler için İngilizce; İngilizce makaleler için Türkçe geniş özet istenmektedir.

kaynağı değiştir]

ideEGE Teknoloji Geliştirme Bölgesi 8 Ağustos tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'nin vizyonu, İzmir'deki diğer oluşumlarla sinerji içinde, birbirini tamamlayarak rekabet öncesi iş birliği gerçekleştirecek firmaların dâhil olduğu, üniversitenin araştırma deneyiminin, sanayi ile birleştirildiği sürdürülebilir Ar-Ge ve İnovasyon Ekosistemi içerisinde, "Yaşam Bilimleri ve Sağlık" ağırlıklı olmak üzere akademik ve endüstriyel girişimciliği destekleyerek, bölgesel ve ulusal düzlemde en yüksek katma değeri yaratmak olarak belirlenmiştir.

nüvEGE Ön-Kuluçkalık ve Kuluçkalık Merkezi 15 Ekim tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ise, yaşam bilimleri genel temasında, Ege Üniversitesi öğrencilerinin yenilikçi iş fikirlerinin geliştirilmesinden bu fikirlerin prototip aşamasına getirilmesine kadar destek sağlayacak bir birim olarak kurulmuştur.

EGE Teknopark, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yılında Erken Aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Arasında En Hızlı Büyüme Kaydeden 2. Teknopark seçilmiştir.[13]

Ege Üniversitesi Gözlemevi İzmir yakınlarında Kemalpaşa Dağlarının Kurudağ Tepesinde astronomik gözlemler yapmak amacıyla yılında kurulmuş olan bir gözlemevidir. Değişik boyutlarda teleskopları ve teleskoplara bağlı algılayıcıları vardır.

Ege Üniversitesi'nin kampüs içerisinde yer alan etkinlik alanlarından biri olan Kültür Sanat Evi'nde; film gösterimleri, kişisel gelişim seminerleri, konser ve dinletiler, tiyatro gösterileri, söyleşiler ve öğrenci topluluklarının hazırladığı etkinlikler ücretsiz olarak öğrencilere ve diğer katılımcılara sunulmaktadır. Her yıl gerçekleşen ve geniş kapsamlı bir tiyatro festivali olan EÜTT Tiyatro Günleri etkinliği de Mayıs ayı içerisinde bu salonda gerçekleştirilmektedir.

Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü 20 Temmuz tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. öğretim yılında iki bloğun açılmasıyla faaliyete geçmiş, öğretim yılına kadar açılan 11 blok ile blok sayısı 13'e ulaşarak, üniversitemizin değişik fakülte ve yüksekokullarında öğrenimlerini sürdüren öğrenciye barınma imkânı sağlanmıştır. Ayrıca eğitsel, kültürel ve sportif faaliyetler kapsamında düzenlenen etkinliklere katılan gruplar için sporcu katı 66 kişiye barınma hizmeti sunabilmektedir.

Kampüs içerisinde yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurt ise, dönümlük alanda kurulmuş olup kız öğrencinin barındığı 13 bloktan oluşmaktadır. Ayrıca 2 etaptan oluşan yeni yurt inşaatlarının 2 bin öğrenci kapasiteli ilk etabının yılı içerisinde bitirilmesi hedeflenmektedir.[14]

Kaynakça[değiştir

EÜ Senatosu, yeni tip koronavirüs (Covid) tedbirleri kapsamında Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü Tohumluk Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Erasmus Mendus Plant Breeding (Bitki Islahı) Ortak Diploma Programı hariç olmak üzere tüm akademik birimlerin ön lisans ve lisans programlarındaki ders, uygulama ve sınav faaliyetlerinin dijital imkânlarla ve uzaktan eğitim yöntemleriyle yapılmasını kararlaştırdı.

Covid salgının, küresel ölçekte devam ettiğini ve hayatın tüm alanlarını olduğu gibi eğitim- öğretim alanını da olumsuz etkilediğini ve bu durumun güz döneminde de devam edeceğinin vurgulandığı açıklamada; Ege Üniversitesi Senatosunun salgın sırasında eğitim-öğretim süreçlerine ilişkin belirsizlikleri ortadan kaldırmak, öğrencilerin ve çalışanların sağlığını korumak, salgınla ulusal mücadeleye katkı sunmak ve aynı zamanda eğitim-öğretimin olabilecek en iyi şekilde devam edebilmesi amacıyla sürekli bir çalışma içerisinde olduğu belirtildi.

EÜ Senatosu; salgının Türkiye’deki seyri, ilgili kamu kurum, kuruluş ve kurullarının karar ve tavsiyeleri kapsamında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 13 Ağustos tarihli “Yükseköğretim Kurumlarımızdaki Eğitim-Öğretim Dönemine Yönelik Açıklama Metni” ile “Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci Rehberi”nde yer alan ilkeler de göz önünde bulundurularak çok yönlü bir şekilde değerlendirdi.

EÜ SENATOSUNUN ALDIĞI KARAR ŞU ŞEKİLDE;

"Eğitim- Öğretimin; Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü Tohumluk Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Erasmus Mendus Plant Breeding (Bitki Islahı) Ortak Diploma Programı hariç olmak üzere 26 Ekim tarihi itibarıyla başlamasına

güz yarıyılında ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyde tüm teorik derslerin uzaktan öğretim yoluyla, akademik birimlerin ilan edeceği program ve ders saatleri çerçevesinde Ege Üniversitesinin “Egeders” başta olmak üzere çevrimiçi eğitim-öğretim altyapısı kullanılarak senkron yapılanmasına, buna ilaveten Yükseköğretim Kurulunun “Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci Rehberi”nde tanımladığı şekilde uzaktan öğretim uygulamalarında (asenkron) etkinlik ve paylaşımlardan da yararlanılmasına,

Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Hemşirelik Fakültesi hariç olmak üzere güz döneminde ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyde tüm staj, laboratuvar ve uygulama derslerinin uzaktan öğretim yoluyla yapılması, ancak bu yöntemle yapılması mümkün olmayan staj, laboratuvar ve uygulama derslerinin bahar döneminde yapılacak şekilde planlanmasına

Gerekli sağlık tedbirleri ve “Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci Rehberi”nde belirtilen önlemler doğrultusunda Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Hemşirelik Fakültesinin uygulamalı eğitimlerinin nasıl yapılacağının ilgili fakülte kurullarınca belirlenmesine

Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesinde yüz yüze uygulanan staj, laboratuvar ve uygulama dersleri hariç tüm ders, staj ve uygulamalara yönelik sınav faaliyetlerinin gerekli güvenlik önlemleri alınarak, şeffaf, denetlenebilir olmak kaydıyla

Ege Üniversitesinin “Egeders” başta olmak üzere çevrimiçi eğitim- öğretim altyapısı kullanılarak uzaktan yapılmasına karar verildi."

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası