airfel kombi tamir işareti / AİRFEL Kombi Arıza Kodları – Ankara Kombi Tamir Bakım Servisi

Airfel Kombi Tamir Işareti

airfel kombi tamir işareti

Airfel Kombi Anahtar İşareti

Airfel Kombi Arıza Kodları

Airfel kombi arıza kodları ve çözümleri. Arifel kombi arızalandığı zaman servis çağırmadan önce yapılması gerekenler. Airfel kombi arıza kodları nasıl giderilir? Airfel kombi arıza kodlarının anlamları neler? Airfel kombide arıza oluştuğunda hata koduyla beraber ekranda anahtar işareti görülür.

LP: Düşük Basınç

Kalorifer tesisatındaki su basıncı 1 bar seviyesinin altına indiği zaman LP arıza kodu kombi ekranında görülür.

Kalorifer su basınç değerini 1,5 bar seviyesine çıkartmalısınınz. Sağ altındaki mavi doldurma musluğunu sola çevirerek bar göstergesi 1,5 olana kadar kombiye su doldurun.

Su basıncı istenilen seviyeye gelince dolum musluğunu kapatmayı unutmayın. Resetleme sonrası arıza devam ederse servisi arayın.

HL: Aşırı Isınma

Kalorifer devresi sıcaklığının °C üzerinde olduğunu belirtir. Aşırı ısınma sonucunda HL arıza kodu Airfel kombi ekranında görülür.

Sırasıyla petek vanalarının açık konumuna getirin kombi alt vanalar açık olsun.

Resetleme sonrası arıza devam ederse pompa sıkışmış, bozulmuş, kalorifer filtresi tıkanmış yada üç yollu vanada konum değiştirme sorunu olabilir. Servis yardımı almalısınız.

AF: Hava Akış Sorunu

Kombi atık gaz tahliye sisteminde sorun olduğu zaman Arifel kombi ekranıonda Af arıza kodu görülür. Bu durumda kombi çalışmaz. Resetleme işleminden sonra arıza devam ederse servisi arayın.

Bu arızanın sebebi baca ek yerleri çıkmış, elekronik anakart arızalı, prosestat bozuk yada fan motoru arızası olabilir. Soruna müdahale etmesi için servisi aramalısınız.

Hb: Kalorifer Sensör Arızası

Kalorifer devresi gidiş hattında bulunan ntc sensörde sorun olduğu zaman Hb arıza kodu kombi ekranında görülür.

Sensör arızalanmış yada kablolarda kopma meydana gelmiş olabilir. Arızanın tespiti ve çözümü için servisi aramalısınız.

db: Kullanım suyu sensör arızası.

db arıza kodu görüldüğü zaman kombi sıcak su vermez. Kullanım suyu hattında bulunan sıcak su ntc de sorun olabilir yada kablolarda oksitlenme, kopma meydana gelmiş olabilir. Resetleme sonrası arıza tekrarlarsa servisi aramalısınız.

bC: Alev Oluşmuyor

Kombi içerisinde alev oluşmadığı zaman bC hata kodu Airfel kombi ekranında görülür. Yapmanız gereken öncelikle kombi gaz yollarının açık konumda olduğunu kontrol etmek olmalı. Gaz yoksa bu sebeple sorun yaşanıyordur.

Digifel Duo kombi gaz yolları açık konumunda olduğuna eminseniz resetleme yapın. Maksimum 3 kez resetleme yapın.

Arıza devam ederse servisi aramalısınız. Gaz valfi, elektronik anakart, iyonizasyon, yada ateşleme elektrodunda arıza olabilir. Sorunun giderilmesi için mutlaka servisi aramalısınız.

C1, Gaz Vafi Modülasyon Arızası

Gaz valfi yeterli elektrik voltaj akımı gelmediğinde ekranda bu arıza kodu görülür.

Bu arıza kodunda kombi ateşleme yapamaz. Modülasyon kablorında kopma yada gaz valfinde arıza olabilir. Arızanın giderilmesi için servisi aramalısınız.

A5: Prosestat  Kapalı Konumda

Kombi ateşleme yağtığı zaman fan, hava akış şaltesi, gaz valfi açılması, ateşleme elektrodunun devreye girmesi ve iyonizasyonun alevi algılamasında sorun olduğu anlamına gelir.

Elektronik anakart ekranında bu hata görülür. arızanın giderilmesi için servisi aramanız gerekmektedir.

Fr: Donma Sorunu

Kalorifer devresi sensörünün 1°C sıcaklığı algıladığı zaman ana eşanjörde donma olabileceği anlamına gelir.

Bu durumda elektronik anakart ekranında Fr hata kodu görülür.

Özellikle soğuk kış aylarında kalorifer devresi kapalı iken bu arıza kodu görülürse kombi içerisindeki su acilen tahliye edilmeli.

Resetleme sonrası arıza tekrarlarsa servisi aramalısınız.

Airfel Kombi arıza kodları: Airfel Kombi hata kodları ve &#;&#;z&#;mleri

 Bu kodun anlamı hava akışında problem demektir. Bu kod kombi atık gaz tahliye sisteminde sorun olduğunda gözükmektedir. Çözüm için servis aranmalıdır. Çünkü elektronik ana kart arızası giderilmeli, baca ek yeri düzeltilmeli, fan arızası varsa giderilmelidir. 

 Hb Arıza Kodu Çözümü; 

 Bu kodun anlamı kalorifer sensörü sorunlu demektir. Kablolarda kopma olduysa ya da kalorifer devresi gidiş hattında yer alan ntc arıza çıkartmışsa bu kod gelmektedir. Sorunun çözümü için direk servis aranmalıdır. 

 db Arıza Kodu Çözümü; 

 Bu kodun anlamı kullanım suyu sensör arızası demektir. Kablolarda kopma, oksitlenme, kullanım suyu hattında yer alan sıcak su ntc alanında sorun varsa bu kod gelmektedir. Çözüm için kombi sıfırlanmalıdır. Eğer kod hatası gitmezse servis aranmalıdır. 

 bC Arıza Kodu Çözümü; 

 Bu kodun anlamı ateşleme problemi demektir. Bu hata koduna kombi içinde alev oluşmadığında rastlanmaktadır. Çözüm için gaz yolları kontrol edilmelidir. Gaz yollarının açık olduğundan emin olunduktan sonra kombi sıfırlanır. Hata kodu gitmezse servis aranmalıdır. 

 C1 Ve 01 Arıza Kodu Çözümü; 

 Bu kodun anlamı gaz valfi modülasyon problemi demektir. Bu kod gaz valfi yeterli seviyede elektrik voltaj akımına sahip olmadığında görülmektedir. Kombi de bu durumda ateşleme yapamaz. Dolayısıyla çözüm için servis aranmalıdır. 

 A5 Arıza Kodu Çözümü; 

 Bu kodun anlamı prosestat kontak kapalı demektir. Bu kodda kombi ateşleme yaptığı zaman bazı alanlarda sorun olduğu anlamına gelir. Sorun olan alanlar arasında hava akış şaltesi, fan, gaz valfi, teşleme elektrodu yer almaktadır. Bu hata elektronik ana kart ekranında görüldüğü için çözüm amacıyla direk servis aranmalıdır. 

 Fr Arıza Kodu Çözümü; 

 Bu kodun anlamı donma problemi demektir. Kalorifer devresi ısısı 1 derece ısıyı algıladığında ana eşanjör bölümünde donma oldu anlamına gelir. Dolayısıyla bu hata kodu elektronik ana kart ekranında görülür. Çözüm için soğuk mevsimde kalorifer devresi kapalıyken bu hata koduna rastlanırsa kombinin içindeki su boşaltılmalıdır. Kombi sıfırlanmalıdır. Eğer hata kodu gitmezse servis aranmalıdır. 

False

Airfel Arıza Kodları

Airfel Duo Dijifel Kombi arızaları, ekranda ( LP ) arıza ikaz işaretleri neden sürekli verir. AİRFEL Kombiniz de arıza olduğunda, ekranında ikaz lambası sürekli yanıp sönerek uyarır. Airfel kombi bir çok farklı arızasının (anahtar işareti) anlamı ve detaylı arızalı parça tespiti, pratik kombi tamiri çözüm açıklamaları.
Airfel LP Arıza hata kodu çözümü. LP Kalorifer devresi düşük su basınç uyarısı. Kalorifer basınç değerini suyu 1,5 bar seviyesine getirin. Reset sonrası arıza devam ederse servisi arayın.
Airfel HL Arıza Kodu; Airfel kombi arıza işareti ne anlamı ifade ediyor. Arıza Kodu HL Aşırı ısınma uyarısı. Kalorifer devresi sıcaklığının °C üzerinde olduğunu belirtir. Sırasıyla petek vanalarının açık konumuna getirin ve kombi alt vanalar açık olsun. Reset sonrası arıza devam ederse pompa bozulmuş, kalorifer pislik tutucu filtresi tıkanmış yada üç yollu, step motoru, kart sorunu.
Airfel AF Arıza Kodu; Airfel AF arıza hatası. Airfel kombide arıza oluştuğunda arızanın hata koduyla beraber ekranda anahtar işareti görülür. Kombi atık gaz tahliye sisteminde sorun olduğunda bu arıza kodu görülür. Bu arızanın sebebi baca ek yerleri çıkmış, elektronik kartı, proses tat, fan arızası.
Airfel Hb Arıza Hata kodu; Airfel kombi kalorifer ntc arızalı. Kalorifer devresi gidiş hattında bulunan ntc arızalanmış yada kablolarda kopma meydana gelmiş olabilir.
Airfel Db Arıza Hat kodu; Airfel kombi kullanım suyu ntc arızası. Kullanım suyu hattında bulunan sıcak su ntc de sorun olabilir yada kablolarda oksitlenme, temassızlık kopma olmuş olabilir. Reset sonrası arıza tekrarlarsa servisi aramalısınız. Sizlere reset hakkında yardımcı olacak bilgi (Kombi Resetle İlgili Detayları) sayfayı inceleyin.

Airfel Kombi Arıza Anahtar İşareti.

Airfel BC Arıza Hata kodu; Airfel kombi ateşleme sorunu. Kombi içerisinde alev oluşmadığı zaman bu hata kodu görülür. Yapmanız gereken öncelikle gaz yollarını kontrol etmek olmalı. Gaz yoksa bu sebeple sorun yaşanıyordur. Kombi gaz vanası açık olduğuna eminseniz reset uygulayın. Arıza devam ederse gaz valfi, kombi elektronik kart, iyon, ateşleme elektro arıza olabilir.
Airfel C1 / 01 Arıza Kodu; Airfel kombi gaz valfi modülasyon hatası. Gaz valfi yeterli elektrik voltaj akımı gelmediğinde bu arızada kombi ateşleme yapamaz.
Airfel A5 Arıza Kodu; Baca hava akışı arızası. Kombi ateşleme yaptığı zaman proses tat, kombi fanı, hava akış şalteri, gaz valfi, ateşleme elektrod devreye girmesi ve inyon alevi algılamama ve kombi kart sorun olduğu anlamına gelir.
Airfel Fr Arıza Kodu; Airfel kombi donma sorunudur. Kalorifer devresi ntc sen sörünün 1°C sıcaklığı algıladığı zaman ana eşenjör de donma olabileceği anlamına gelir. Özellikle soğuk kış aylarında kalorifer devresi kapalı iken bu arıza kodu görülürse kombi içerisindeki su acilen tahliye edilmeli.
Airfel RF Arıza Kodu; Airfel kombi RF arızası. Öncelikle en sık karşılaşılan bu sorunun temel kaynağı baca olarak bilinir. Kombi yanan gazı tahliye etmemesini sebebi ise kombi fanı yada elektronik kart arızası.

Airfel Digifel Duo Arıza Tespit İşareti.

Airfel C20 / C40 Arıza Kodu; Airfel kombi kalorifer gidiş suyu ntc arızası. Tesisat gidiş suyu borusunun üzerinde bulunan ntc sen sör arıza yapmış yada kısa devre mevcut.
Airfel C28 Arıza Kodu; Airfel baca gazı sorunu. Airfel kombi baca gazı sen sörün de arıza olduğunu belirten hata kodudur. Baca gazı sıcaklığını kontrol eden bu sen sör arızalanırsa, kombi bu hata kodunu verir.
Airfel C78 Arıza Kodu; Airfel su basınç hatası. Airfel kombi kombi kalorifer devresi su basıncını kontrol etmekle görevli su basınç sondası arıza olduğunu belirten hata kodudur.
Airfel C50 Arıza Kodu; Airfel sıca su hatası. Airfel kombi plaka eşenjör üst kısmında bulunan ntc arızası. Bu durumda sıcak su almanız zorlaşabilir.
Airfel C1 05 arıza Kodu; Airfel kombi baca hava akışı sorunu. Airfel kombi hava atma programının devrede olduğunu bildiren koddur. Bu arıza kodu ekranda belirdikten sonra ekranda anahtar işareti belirlenir. Belli bir süre sonra kombi normal çalışmasına devam eder.
Airfel C1 11 Arıza Kodu; Airfel kombi aşırı sıcaklık arızaları. Airfel kombi maksimum sıcaklık seviyesinin aşıldığını gösterir. Ntc sen sör okunan ısı değeri maksimumu aşmışsa ekranda bu arıza kodu belirir. Resetleme işlemi yapın ve bir süre bekleyin.
Airfel C1/10 Arıza Kodu; Airfel kombi tesisat suyu aşırı sıcaklık sorunu. Airfel kombi kalorifer gidiş suyu sıcaklığının maksimum seviyeye ulaştığını hisseden limit devreye girerek kombiyi emniyet amaçlı devre dışı bırakır. Daha sonrasında cihaz bu hatayı verir. Reset işlemi yapınız.
Airfel C1/33 Arıza Kodu; Airfel kombi ateşleme arızası. Airfel kombide ateşleme arızasının olduğunu belirten koddur. Cihaz gaz vanalarını kontrol ediniz ve açık konumda ise kombinize reset işlemi yapınız. Düzelmez ise cihazın gaz valfi, iyon, proses tat, elektronik kartı sorun olabilir.
Airfel Kombi C1/17 Arıza Kodu; Airfel kalorifer tesisat suyu yüksek sorunu. Airfel kombinin içindeki su basıncının 2,5 bar seviyesini aştığını belirten koddur. Kombi bu şekilde çalışırsa içindeki parçalar zarar görebilir. Peteklerinizin hava alma kısmından su tahliye ederek su basıncını 1,5 bar seviyesine kadar ayarlayınız.
Airfel C1/18 Arıza Kodu; Airfel kombi tesisat suyu düşük basınç hatası. Airfel kombinizin kalorifer devresi su basıncının düşük olduğunu belirten koddur. Bu durumda kombi çalışmaz.
Airfel C1/29Arıza Kodu; Kombi çalışmaya başladığı zaman bu arıza hatası veriyorsa ; Kombi kart, fanı, proses tat arızasıdır.
Airfel C1/30Arıza Kodu; Baca gazı sıcaklığı 80 / 90 yüksek derece olduğu hata işareti. Yoğuşma su gideri ya da baca da tıkanma varsa bu arızayı verir.
Airfel C1/56 Arıza Kodu; Voltaj hata kodudur. Tüketici regülatör taktırmanız gerekir.

Airfel Family Cond Yoğuşmalı Kombi Arıza Tamir Kodları.

Airfel 10Arıza hata kodu; Alev oluşmuyor. Cihaza reset atınız. Arızaları iyon, gaz valfi, elektronik kartı.
Airfel 11Arıza hata kodu; Kombinin parazit alev yaptığını gösteren koddur. Reset yapınız.
Airfel 12 Arıza hata kodu; Kombi kendiliğinden kapanmış ve tekrar çalışmaya başlamış. Sürekli olursa, destek alın.
Airfel 13Arıza hata kodu; Gaz giriş basıncı en düşük seviyede. Reset yapınız eğer düzelmez destek alın.
Airfel 14 Arıza hata kodu; Gaz giriş basıncı algılamıyor. Gaz valfı, elektronik kombi kart.
Airfel 15Arıza hata kodu; Kombiyi korumaya alan stand &#; by modülü devreye girmiş.
Airfel 20Arıza hata kodu; Aşırı ısınma veya brülör termostat sorunu.
Airfel 21 / 22Arıza hata kodu; Duman sondasında kısa devre veya en yüksek sıcaklık meydana gelmiş.
Airfel 24 / 25Arıza hata kodu; Kombinin giriş sondasında en yüksek sıcaklık olduğunu belirten hata kodudur.
Airfel 26 / 27Arıza hata kodu; Cihazın dönüş sondasında en yüksek sıcaklığın oluştuğunu belirten hata kodudur.
Airfel 28Arıza hata kodu; Giriş ve çıkış sondası açık durumda.
Airfel 29 Arıza hata kodu; Baca sondası açık kalmış durumda.
Airfel 30 / 31 / 36 / 38Arıza hata kodu anlamı. Hava basınç prosestat ve duman çıkışı arızalı.
Airfel 33 / 34 / 35 / 37Arıza hata kodu; Kombi fanı devamlı ya da yüksek hızda çalışması. Fan arızası.
Airfel 40 / 41Arıza hata kodu; Kombi suyu yüksek yada su düşük ise bu arızayı verir.
Airfel 42Arıza hata kodu; Kombi su basınç anahtarı algılamıyor.
Airfel 50 / 59Arıza hata kodu; Elektronik panoda sorun olduğunu belirten koddur. Arızası kombi ekran, ana kart.
Airfel 60 Arıza hata kodu; Kullanım sıcak su ntc arızası. Kullanıcının sıcak su ihtiyacını karşılamaz.
Airfel 70 / 72Arıza hata kodu; Ana sonda açık veya kısa devre yapmış durumda.
Airfel 71Arıza hata kodu; Giriş sonda sıcaklığı en yüksek seviyede.
Airfel 77Arıza hata kodu; Limit termostat ta düşük sıcaklık mevcut. Reset işlemi yapınız.
Airfel 78 / 79Arıza hata kodu; Giriş ve çıkış diferansiyel arızası mevcut.
Airfel 80 / 81 / 82 / 83Arıza hata kodu; Kombi normal çalışmıyorsa. Sorunun çözümü için servis ile iletişime geçiniz
Airfel 92 / 93 / 94 / 95Arıza hata kodu; Yoğuşma suyu sen sör hatası.
Airfel JOArıza hata kodu; Elektronik kart bağlantılarının yanlış yapıldığını belirten koddur.
Airfel J1 Arıza hata kodu; Kablolu uzaktan kumanda birleşmesi mevcut. Samsun Airfel servisi AİRFEL kombi bakım, tamir, arıza işlerinde iletişim telefonu 12 55 numarası açık destek olmaktayız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası