sakız plajları / Sakız Adasındaki Plajlar

Sakız Plajları

sakız plajları

Sakız Adasındaki Plajlar

Karfas: Karfas Sakız Adası merkezinden 7 Km güneyde olup Sakız Adasının güzel kumu ve plaj oyunları ve rahatlatıcı güneş banyoları için uygunluğu ile en iyi bilinen sevilen plajlar arasındadır. Bir turistik merkez olarak Karfas birçok otele, daireye,stüdyoya,taze deniz ürünleri sunan restoran ve tavernaya ve elbette kafe ve barlara sahiptir.

Mavra Volia :Mavra Volia (Pyrgi'den 5Km uzaklıkta) küçük siyah çakıl taşlı bir plajdır, Tarih Öncesi zamanlarda bir volkanik patlama sonucu oluşmuştur. Üç plaj bulunmakta olup biri diğerinin yanındadır ve aynı isim altındadırlar, derin koyu mavi suları vardır. Yakınında, Emperio'da daire ve stüdyolar, kafeler ve taze deniz ürünleri sunan tavernalar bulunmaktadır.

Komi: Komi Kalamoti köyünün 4 Km dışında yer almaktadır ve Sakız Adasının en sevilen plaj oyunları için elverişli, kumlu ve rahatlatıcı güneş banyosu için uygun plajları arasında yer almaktadır. Bölgede pek çok otel, daire, kiralık oda, taze deniz ürünleri sunan restoranlar, tavernalar ve gece dışarı çıkmak için barlar bulunmaktadır.

Aghia Fotia :Aghia Fotia Sakız Adası merkezinin 11 Km güneyinde Neohori köyü yakınında yer almaktadır ve Sakız adasının küçük çakıl taşlı, temiz, derin ve kristal suları ile en sevimli plajları arasındadır. Bölgede birçok otel, daire, stüdyo, taze deniz ürünleri sunan restoranlar, tavernalar ve kafeler bulunmaktadır.

Nagos: Nagos bölgesi Kardamyla'dan beş km uzaklıktadır. Akan kaynak suları, çınar ağaçları ve cam gibi rengârenk çakıl taşları ile mükemmel kumsal, tüm bunlar bölgenin büyüleyici manzarasını oluşturmaktadır. Bölgede restoranlar ve tavernalar taze deniz ürünleri sunmaktadır. Nagos ismi naos sözcüğünden (= tapınak) gelmektedir ve aslında burada 1921 kazıları sırasında antik bir tapınak ortaya çıkarılmıştır.

Lithi (Lithirnena), Vessa'dan (Sakız şehrinden 23.5 Km'lik bir mesafede) dört Km kuzeyde yer almaktadır. Yerin adı muhtemelen, "Alithis limin"(Gerçek sığınak) sıfatından türemiş, eski zaman yolcuları tarafından bölgeye verilmiştir. Lithi, Andreas Syngros'un doğum yeridir — hala aile evi görülebilir — Aghios Nektarios'un, Pentapolis'in piskoposu ve onun erkek yeğeni kendi kendini eğitmiş ressam Kefalas. Alanda üç mağara vardır, ama henüz tam olarak keşfedilmemiştir. Lithi, ünlü bir balıkçı köydür. Geleneksel olarak, sakinlerinin ana mesleği balıkçılıktır. Kumlu plajı ve güzel denizi ve taze balıktan keyif almak için ziyaret etmeye değer bir yerdir. Lithi'de günbatımı, unutulmazdır.

Elinda iyi korunmuş adanın batısında Anavatos yakınında bulunan bir koydur. Kalın kumsalı ve temiz suyu ile harika bir plajdır ve yüzmek ve güneşlenmek için idealdir. Burada kıyıda harabe bir roma gemisi bulunmaktadır. Elinda ismi ya da Alinda Antik yunan sözcüğü "denizcilik" anlamına gelen "alios"tan gelmektedir.

  • Lefkathia kuzey batı Sakız Adasının en çok bilinen ve kalabalık plajıdır. Volissos yakınında Limnos ve Limnia arasındadır.Düzenlenmiş bir kumsaldır ve güneşlenmek için idealdir. Derin, kristal ve temiz suyu vardır. Burada ayrıca "Pueblo" isminde genel olarak insanları hafta sonları çeken bir bar vardır. Bu bölgede kiralık birçok oda bulabilirsiniz.

    Megas Limnionas, Sakız şehrinden 9 Km güneyde yer almaktadır, Thimiana köyüne yakın ve en iyi bilinen Sakız plajları arasındadır, kum ve çok küçük çakıl taşlı plajı ile rahatlatıcı güneş banyosu için mükemmeldir. Bir turistik merkez olarak, Megas Limnionas'ın, kafe ve barlara ek olarak taze deniz ürünü sunan lokanta, tavernaları ve birçok otel, daire, stüdyo daireleri bulunmaktadır.

    Daskalopetra Vrondados'da Sakız Adası merkezinin 7 Km Kuzeyindedir. Sakız Adasının kumu ve küçük çakıl taşları ve kristal suları ile en sevimli plajlarından biridir. Bölgede birçok otel, daire, stüdyo, taze balık sunan restoran, taverna ve tabii ki kafeler vardır.

  • Turkuaz Suları ile Glaroi Plajı

    Galroi Plajı, Sakız Adası’nın 7 km kuzeydoğusunda, Kardamyla yolu üzerinde bulunan ünlü plajlardan biridir. Plajın bulunduğu koy martıların barınağı olarak bilinmekte ve adını Glaroi yani martı kelimesinden almıştır. Hem ada sakinleri hem de ziyaretçileri çeken vahşi ve sıra dışı bir güzelliğe sahip kumlu bir sahildir. Saydam yeşil suları çok soğuk çünkü dağdan denize akan bir kaynak suyu akışı vardır. Plajda bar hizmeti de bulunmaktadır. Genellikle müzik gösterileri ve partiler düzenlenmekte, aynı zamanda da birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Bu yönü ile de plaj adanın en popüler yerlerinden biri haline gelmiştir.

    Turkuaz Suları ile Glaroi Plajı

    Plajında şemsiye ve şezlonglara ayrılmış bir bölüm bulunmakla birlikte deneme kabini, duş ve benzeri hizmetler de sunulmaktadır. Özellikle yol üzerinde yer alan, gizli bir koya sahip olan Glaroi Plajı’nın denizi temiz olmakla birlikte ne çok sıcak ne de çok soğuk olarak tanımlanmaktadır. Her ne kadar popüler olsa da suları oldukça derindir. Bu sebeple de çocuklu aileler için çok uygun görülmemektedir. Plajı ziyaret etmek tamamen ücretsizdir. Buna ek olarak plaj yakınındaki işletmeler tarafından sunulan hizmetlerden ücret talep edilebilmektedir. Fakat hizmetler diğer ülkeler ile karşılaştırıldığında oldukça uygun fiyata sunulmaktadır. Glaroi Plajı 7 gün 24 saat açıktır. Plaj, özel gereksinimi olan ziyaretçiler için uygun değildir.

    Plajı ziyaret etmek için en iyi zamanın mayıs ayı olduğu söylenmektedir. Özellikle temmuz ve ağustos ayında başlayan tatil sezonu sonrasında plaj oldukça kalabalık olmaktadır. Sadece kalabalık olmasından değil aynı zamanda 40 dereceye yaklaşan sıcaklıklar sebebi ile de bu yaz ortası dönemde plajı ziyaret etmek iyi bir fikir olmayabilmektedir. Sonbaharda ziyaret etmek isteyenler için ise en uygun aylar eylül ve ekim aylarıdır.

    nest...

    oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır