eski ssk hizmet dökümü / Cilt no ile ssk hizmet dökümü sorgulama

Eski Ssk Hizmet Dökümü

eski ssk hizmet dökümü

SGK Hizmet Dökümünde Görünmeyen Günler

yılında başlayan uygulama ile e-bildirge olarak verilen bildirgelerde sigortalıların isim, soy isim, TC numarası ve diğer bilgilerinin sisteme tam ve doğru olarak girilmesi sağlanmıştır. Ancak sigortalı bildirimlerinin sosyal güvenlik kurumlarına kağıt ortamında verildiği öncesi dönemlerde kişilerin kimlik bilgilerindeki eksik ve/veya yanlış yazımları sonucunda o dönemlerdeki sigortalı çalışılan günlerin bir kısmı kişinin kendi hizmet dökümüne işlenememiş veya başkası adına işlenmiş olabilmektedir. Bu eski tarihlerdeki sigortalı günlerin kişilerin emeklilik yaş ve aylıklarına olumlu etkisi çok daha fazladır. Özellikle hizmet dökümündeki ilk işe başlama tarihinden önceki günlerinizin bulunup hizmet dökümüne işlenmesiyle emeklilik yaşınız daha öne çekilebildiği için çok daha fazla önemlidir. Böylece daha erken yaşta emekli olup erken emekli olunan yıl süresince fazla aylık alacağınız gibi daha az prim günüyle emekli olunmaktadır.

Sigortalı çalıştığınız halde bu günlerin hizmet dökümünde görünmemesinin nedenini öğrenmek ve düzelttirmek için SGK’ya başvurduğunuzda genelde iş yoğunluğundan dolayı sadece belirli açılardan inceleme yapılmakta ve her türlü ihtimal göz önüne alınarak inceleme yapılamadığı için bazı günleriniz sisteme işlenememektedir. İşverenin ismi ve adresi, çalışma arkadaşlarının kimlik bilgileri ve sigorta sicil kartı, işe giriş bildirgesi, bonservis, iş kimliği v.b. belgeleriniz ile birlikte başvurduğunuzda tarafımızca gerekli her türlü inceleme yaptırılmakta ve bulunan hizmetleriniz sisteme işlettirilmektedir

 

 

 

Eski Sigorta Kayıtları Nasıl Bulunur?

Çalışanların ücretsiz sağlık hizmeti ya da emeklilik gibi ayrıcalıklardan faydalanabilmesi için, SGK ya da BAĞKUR kollarından birine kayıtlı olmaları gerekmektedir. Günümüzde sigorta işlemleri de dahil olmak üzere birçok işlem online olarak gerçekleştirilse de, geçmiş yıllarda T.C. kimlik numarası olmadığı için, tüm işlemler sigorta sicil numarası ile gerçekleştirilmekteydi. Bu nedenle özellikle çalışma hayatına çok önce başlamış olan kişiler, eski sigorta kayıtlarına nereden ulaşabileceklerini merak etmektedir. Yazımızda eski sigorta kayıtları nasıl bulunur sorusuna yanıt vereceğiz.

Sigorta Geçmişine Nasıl Bakılır?

Çalışanlar SGK Tescil ve Hizmet dökümü ile güncel sigorta kayıtlarına kolaylıkla ulaşabilmektedir. Bu belge aynı zamanda sigortanın aktif ya da pasif olup olmadığını da göstermektedir. Sigorta geçmişine bakmak ve eski sigorta dökümlerine ulaşmak isteyen her T.C. vatandaşı, e-Devlet sistemi üzerinden detaylı bilgiye ulaşabilmektedir. E-Devlet sisteminde kişinin ilk işe giriş tarihine dahil olmak üzere tüm bilgileri yer almaktadır. yılı itibariyle dosyalanmış olan Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait tüm belgeler dijital ortama aktarıldığından, sigorta geçmişine rahatlıkla ulaşabilirsiniz. 

Blog Post Banner

Sigorta geçmişine bakmak isteyenlerin öncelikle e-Devlet sistemine üye olmaları gerekmektedir. Üye olan ya da önceden üyeliği bulunanlar, arama kısmına “SGK Tescil ve Hizmet Dökümü” yazarak sigorta geçmişine ulaşabilir. İlgili sayfada tüm sigorta kollarının bilgilerine ulaşmak mümkün olduğu gibi, SGK uzun vade hizmet dökümü ile tüm sigorta girişlerini tek sayfada görebilirsiniz. 

Sigorta Dökümü Nasıl Çıkarılır?

Sigorta dökümünün resmi evrak olarak talep edildiği durumlarda ya da kişinin sigorta hizmet dökümünü saklamak istediği durumlarda, mutlaka çıktı alması gerekmektedir. Sigorta dökümünü çıkarmak isteyen kişiler, yukarıda bahsettiğimiz “SGK Tescil ve Hizmet Dökümü” sayfasına geldikten sonra, sol üstte yer alan “Barkodlu Belge Oluştur” butonuna basıldığında detaylı sigorta dökümüne ilişkin belge hazırlanacak ve daha sonra rahat bir şekilde sorgulanabilmesi için sayfalara barkod eklenecektir.

Belge oluşturulduktan sonra sigorta dökümünü çıkarmak için sağ üstte yer alan “dosya indir” seçeneğine tıklamanız yeterlidir. Böylelikle sigorta dökümünü dijital olarak kaydedebilir ve isterseniz sonrasında çıktı alabilirsiniz. SGK hizmet dökümünde yer alan bilgilerin hangileri olduğunu merak edenler için bu belgede yer alan bilgilerden bazıları şu şekildedir:

  • Sigortalı kişinin çalıştığı toplam gün sayısı
  • Prim ödemelerinin yapıldığı tarihler
  • Hangi aylarda sigorta ödemesinin yapıldığı bilgisi
  • Çalışılan şirketin detaylı bilgileri
  • Çalışanın meslek kodu
  • İşe giriş ve çıkış tarihleri
  • Sicil numarası
  • Sigorta statüsü

İlk Sigorta Numaramı Nasıl Bulabilirim?

İlk işe giriş tarihi 20 yıldan eski olan kişiler, mevcut zamanda tüm sigorta işlemlerini sicil numarası ile gerçekleştirmekteydi. Sonrasında tüm belgelerin dijital ortama aktarılmasıyla beraber, çoğu vatandaş ilk sigorta numarasını nasıl bulabileceğini merak etmeye başladı. Neyse ki ilk sigorta numarasına ulaşmak isteyen kişiler, bu işlemi e-Devlet üzerinden kolayca gerçekleştirmektedir. Diğer yandan bilinmelidir ki, çalışanların ilk sigorta numarası çalışma hayatı boyunca aynı kalmaktadır. Bu numaraya ulaşmak için ise, e-Devlet arama kısmına “4A Tescil Bilgileri” yazılması yeterlidir. Karşınıza çıkan ekranda ad, soyad, cinsiyet, anne ve baba adı gibi kişisel bilgilerin yanı sıra, 4A sicil numarası da görünecektir. Aynı sayfa üzerinden ilk sigorta girişinizin yapıldığı tarihe bakabilir ve sicil no sütununda yazan numaraya ulaşabilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümü Nedir?

Çalışan ve işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu veri tabanında yer alan bilgilerini içeren SGK Hizmet Dökümü, pek çok işlem için gerekli bir evraktır. Hizmet dökümü, prim ve sigorta bilgilerinin incelenmesi gerektiği durumlarda kullanılır. 

Mahkeme ve resmî kurumlar da SGK Hizmet Dökümü belgesini talep edebilir. SGK hizmet dökümü belgesi, sorgulaması yapılan birey hakkında işletme bilgilerinden hizmetlere ve primlere kadar farklı bilgileri tek bir dokümanda sunar. 

SGK Hizmet Dökümünde 4A, 4B ve 4C Nedir?

Sigortalılar, SGK bünyesinde farklı kodlarla ayrılır. 4A, 4B ve 4C tanımlamaları, sigortalının bağlı bulunduğu kurumu veya çalışma sistemini ifade eder. Bu tanımlamalar ve anlamları kısaca şu şekildedir: 

4A Hizmet Dökümü

4A bünyesinde çalışanlar, SSK prim ödemesi yapan ve bir işletmede sözleşmeli olarak çalışan kişileri kapsar. 4A sistemi sayılı yasa çerçevesinde SGK çatısı altında yer alır.

4B Hizmet Dökümü

Eski sistemde BAĞ-KUR olarak adlandırılan 4B sigortalılar, kariyer ve meslek grupları dışında kalan çalışanlardır. Hemşire, mühendis ve güvenlik kadroları 4B hizmet statüsünde yer alır. 

4C Hizmet Dökümü

Emekli sandığına bağlı çalışanlar, yeni sistemle birlikte 4C grubunda yer alır. 1 yıldan az olan sürelerde veya mevsimlik statülerde çalışanların yanı sıra adet ve ücret sınırlarıyla belirlenen işlerde çalışanlar da 4C statüsünde yer alır. 

SGK Hizmet Dökümünde Hangi Bilgiler Bulunur?

Pek çok inceleme, başvuru ve kayıt işlemi için ihtiyaç duyulan SGK hizmet dökümünde; çalışanların iş yaşamlarına yönelik nicel değerler ve bilgilendirmeler yer alır. SGK hizmet dökümleri detaylı çalışma bilgilerini içeren tek bir belge olarak düzenlenir ve çalışanlara verilir. 

SGK hizmet döküm belgelerinde bulunan bilgiler şu şekilde sıralanabilir: 

  • Sigortalı işe giriş ve çıkış tarihleri 
  • Temel sigorta bilgileri 
  • Sigortalı işte toplam çalışma süresi 
  • Sigortalı olunan dönemdeki hizmetler 
  • Prim yatırılan ay sayısı ve ay bilgileri 
  • Sigorta ödemelerine ilişkin detaylı döküm 
  • Çalışılan şirket/kuruma ait bilgiler 

SGK hizmet dökümleri sayısız işlem için talep edilebilen resmi evraklardır. Bu evraklar aracılığıyla çalışanlar çalışma yaşamlarına ait sigorta bilgilerini makamlara sunabilir, mahkeme delili olarak kullanabilir.  

SGK Hizmet Dökümü Ne Amaçla Kullanılır?

SGK hizmet dökümü çalışma yaşamına ilişkin detaylı bilgileri içeren, sigorta ödemeleri ve prim ödemelerine dair takip imkânı sunan evraklardır. Çeşitli amaçlarla kullanılabilen SGK hizmet dökümleri vize alma süreçlerinden mahkeme süreçlerine kadar pek çok alanda resmi evrak niteliği taşır. Ayrıca bu belgeler; emekli maaşı veya emeklilik hakkı hesaplama, SGK prim borcu sorgulama, ikramiye hesaplamaları ve kıdem tazminatı hesaplama işlemlerinde de kullanılmaktadır.  

SGK Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

SGK hizmet dökümü, Sosyal Güvenlik Kurumu ve e-Devlet platformu aracılığıyla sorgulanabilir. Önceki yıllarda yalnızca Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi sitesinden erişilebilen hizmet dökümleri, günümüzde e-devlet portalı üzerinden de görüntülenebilir. Ayrıca e-devlet sisteminde alınan hizmet dökümlerine barkod ekleme seçeneği de bulunmaktadır. Böylece ilgili evrakın sunulduğu mercii tarafından taraması yapılır ve doğrulama sağlanabilir. 

Barkodlu SGK Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

SGK hizmet dökümünü barkodlu olarak almak isteyen çalışanların, e-Devlet aracılığıyla bu belgeleri edinmesi mümkündür. e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama bölümüne “SGK hizmet ve tescil dökümü” yazarak kendilerine ait dökümlere erişebilirler. Alınan döküme barkod eklenerek evrağın doğrulanması sağlanabilir. Verilen merciide barkod okuması yapılır ve dökümün geçerliliği onaylanır. 

Şirket Yönetimi ve Takibinde Norma’yı Seçin!

Şirketiniz için Norma’yı tercih ederek SGK bünyesindeki hizmetlerinize de kolayca ulaşabilirsiniz. 

Norma desteğinden faydalanarak şirketiniz için gereken SGK takip ve belge yönetimi hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Tek platform aracılığıyla tüm ön muhasebe, e-SMM ve mali takip işlemlerinizi yapabileceğiniz Norma; aynı zamanda SGK süreçleri, çalışan ve işveren hakları, mali takip ve yükümlülük alanları gibi ihtiyaç duyduğunuz her konuda finansal danışmanlık hizmeti de sunar!

4 A Hizmet Nedir? 4a Hizmet Dökümü

yılında yapılan reform ile SSK bağkur ve emekli sandığı kurumlarının birleşmesiyle sayılı kanun kapsamında SSK bağkur ve emekli sandığı statüleri kaldırılmıştır.

 SSK'lı Çalışanlar Hangi Kapsama Girdi?

  sayılı kanun kapsamında bir sözleşme kapsamında SGK'lı olarak bir işverene bağlı olarak çalışanların statüsü kanunun ilgili maddesi doğrultusunda 4A’lı olarak değerlendirildi kendi nam ve hesabına bağımsız olarak çalışan vergi mükellefleri 4b kapsamında devlet kurumlarında çalışan memurlar ise 4c olarak adlandırıldı.

  4 A Çalışma Dökümü Nasıl Alınır?

 E devlet uygulaması ya da e devlet internet sitesi üzerinden e devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna hizmet dökümü ya da 4a hizmet dökümü yazılarak açılan menüden hizmet dökümü seçilerek toplam günleri gösteren ya da son 6 aylık çalışmayı gösteren hizmet dökümü alınabilir. funduszeue.info

 4 A Dökümü Nasıl Okunmalıdır?

 Peki, alınan hizmet dökümü nasıl okunmalıdır. Hizmet dökümünde 4 a olarak görülen hizmetler SSK lı çalışmaları 4b olarak görülenler ise bağımsız çalışılan hizmetleri gösterir. Ayrıca hizmet dökümünde işe başlama tarihi toplam gün sayısı çalışılan işyerlerinin numaraları ve isimleri görülebilmektedir. Böylece işveren tarafından hizmetlerin tam bildirilir bildirilmesini hangi prime esas kazan üzerinden bildirildiği kontrol edilebilir.

 Çalışmalar Eksik İseNe Yapılmalı?

 4 a 4 b ya da 4 c hizmetlerden bir ya da bir kaçına ait hizmetler hizmet dökümünde görünmüyor ise ne yapılmalı? Hizmetler hizmet dökümünde görünmüyorsa özellikle çok eski yıllara ait çalışmalarda noksanlıklar tespit edilmiş ise bu eski dönemlerde tüm çalışmalar kağıt ortamında beyan edildiği için eski yıllara hizmetler için çalışılan ildeki sosyal güvenlik kurumu il müdürlüğüne bir dilekçe ile varsa ilgili dönemlere ait kayıtlar eklenerek başvuru yapılarak noksan olan hizmetler hizmet dökümüne işletilebilir. Emeklilik yaşı geldiğinde eksik günler emeklilik hesabında bu çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır. funduszeue.info

funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası