notuss fort şurup ne için kullanılır / Notuss Fort Şurup mg/5 ml ml öksürük ilacı fiyatı, yan etkileri, endikasyonları nedir

Notuss Fort Şurup Ne Için Kullanılır

notuss fort şurup ne için kullanılır

Öksürük şurupları arasında en popülerden birileri olan Notus, içeriğinde güçlü oranda etken madde olan “Butamirat sitrat” sayesinde öksürüğü azaltmaya yardımcı olur. Notuss öksürüp şurubu, beyin sapındaki reseptörler yoluyla merkezi olarak etki eden yeni bir öksürük baskılayıcı sınıfına aittir. 

Ayrıca vücutta enfeksiyon azaltıcı etki gösterdiği için oldukça faydalı bir etkiye sahiptir.

Notuss Fort Şurup Nedir?

Notuss Fort, 5 ml şurubunda öksürük baskılayıcı 7,5 mg bütamirat sitrat (1,5 mg/ml) içerir. Notus fort kullanımları genellikler bronkoskopi için ameliyattan önce ve sonra öksürüğün kesilmesi için de reçelendirilir.

Notus Fort kullanıldıktan 5 ile 10 dakika içerisinde kana karışır ve hızlı bir emilime sahiptir. Bu sebeple etkisini hizlıca gösterir ve 1 saat içerisinde kanda değeri en yüksek seviyelere ulaşır.

Notuss Öksürük Şurubu Kullanıcı Yorumları

Notuss kullananlarda “öksürük” belirtilerinde iyileşme görülmüş ve kullanıcılar genel olarak etkisini kısa sürece görmüş. Tat konusunda yakınmalar olsa da, genel olarak etkinliği olumlu. Bir Notus kullanan kişisi söyle belirtmiş:

Bence oldukta etkili olduğunu gördüm. Fakat ağızda ilk acı tat bırakıyor, sonradan portakal aromasını arttırıp çürük meyve yemişlik hissi uyandırdı. Öksürük bastıran şuruplar grubundan bir “ağabeyimiz”

Bunun yanında bir kullanıcı ağızda “şarabımsı bir tat” bıraktığını dile getirmiştir. Notuss Fort, içeriğindeki “bütamirat sitrat” sebebiyle acılık hissi verebilmektedir. Notuss kullananlar arasında en olumlu yorum ise söyledir:

Bence dünyanın en iyi öksürük şurubu. Öksürük dünyasının paşası. Öksürüğü kesmede gerçekten çok etkili.

Notus kullananların bir kısmında ise öksürük semptomlarında artış gözlemlemiştir. Bu durum genelde iyileşmeden önceki süreçtir ve geçici olmaktadır. Eğer notus kullandıktan sonra öksürük semptomlarında çok artış oluyorsa, doktorunuza danışın.

Notuss Fort Şurup Ne İşe Yarar?

Notuss Fort bir ağrı kesici değildir ve ortalama idrar yolu idrar yoluylaa yarı ömrü: 6 saat civarındadır. Ayrıca Notuss Fort içindeki bütamirat, akut alt solunum yolu enfeksiyonlarına (tracheitis, larenjit, bronşit) bağlı öksürüktü de etki edebilmektedir.

Notuss Şurup Bebeklerde Kullanımı

Notuss, 3 yaşın altında kullanımı kontrendikedir ve genellikle önerilmemektedir. Bebeklerde öksürüp şurubu olarak daha hafif etken maddelerle şuruplar doktorlar tarafından reçete edilmektedir.

Aynı şekilde Hamilelikte özellikle ilk 3 ayı süresince NOTUSS FORT kullanımından kaçınılmalıdır. Sonraki dönemde Doktor eğer kesin gereklilik görürde ilk 3 ayından sonra NOTUSS FORT kullanabilir. Aksi halde kesinlikle doktor kontrolü olmadan hamilelikte kullanılması önerilmez.

Notuss Fort Yan Etkileri

Genel olarak NOTUSS kullanımı güvenlidir ve çok yan etki beklenmez. Bazı durumlarda uyku haline neden olabilir. Bu nedenle araç ve makine kullanımı üzerine minör etkisi olabilir.

Yüksek dozda NOTUSS FORT tüketilmesi halinde şu belirtiler görülebilir: Sürekli uyku hali, Mide bulantısı, Kusma, Ishal, sersemlik ve hipotansiyon gibi semptomlar görülür. Bunun dışında.

NOTUSS ayrıca sorbitol içerir ve ender görünen kalıtımsal fruktoz intolerans problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Notuss Fort Şurup Fiyat

NOTUSS FORT ml şurup YILI FİYATLARI

Etken MaddeButamirat Sitrat TL
Geri Ödeme KoduA TL
Reçete DurumuReçeteli Satılır TL

Notuss Fort Şurup Yerine Alternatifler Nelerdir?

Notus öksürük şurubuna alternatif olarak, Butamcod fort plus, Butirol şurup, Tamiral şurup ve Sinecod şurup bulunmaktadır.

Sonuç

Notuss kullananların yorumları genel olarak öksürüğü hızlıca kestiği yönündedir. Araştırmalarda, içindeki bulunan etken madde azda olsa enfeksiyon azaltıcı etkiler gösterdiği biliniyor. Notuss Fort Şurup kullananlarda “tat” ile ilgili şikayetleri olmakta, ama bu durum içindeki etken maddenin kaynaklıdır.

NOTUSS 50 mg SR tablet, şuruba alternatif olarak doktor kontrolünde de reçete edilebilir.

Diğer Makalelerimiz:

NOTUSS FORT Şurup Ne İçin Kullanılır, Fiyatı?

İçindekiler

Notuss fort ani başlayan öksürük, cerrahi girişimler ve bronkoskopi için ameliyattan önce ve sonra öksürüğün kesilme için kullanılan etkili bir ilaçtır. Notuss fort nedir, ne işe yarar, etken maddesi nedir, nasıl kullanılır, yan etkileri nedir, kimler kullanamaz, muadili nedir, fiyatı ne kadardır, özellikleri nedir, kullanıcı yorumları nasıldır gibi soruların cevaplarını alt başlıklar halinde anlattık.

 

Notuss Fort Nedir?

 

Ani başlayan öksürük, cerrahi girişimler ve bronkoskopi için ameliyattan önce ve sonra öksürüğün ortadan kalkması için kullanılan bir ilaçtır. Bu ilacın notuss sr tablet ve notuss şurup çeşitleri de vardır. Halk arasında öksürük şurubu olarak da bilinmektedir. ml&#;lik renkli şişede ölçek ile beraber satışa sunulmaktadır. Öksürük ve soğuk algınlığı ilaçları olarak bilinen ilaç grubu içerisinde bulunmaktadır.

Ağızdan alınarak kullanılır ve başka kullanım yolu yoktur.  Bu şurubun renksiz, berrak görünümü vardır. Mor-beyaz kutusu vardır ve eczanelerde satılmaktadır. 6 yaş ve üzerindekilerin kullanımına uygun bir şuruptur. Etken maddesi güçlü olduğu için öksürüğü hızlı şekilde kesmektir. Kullanıcı memnuniyeti de bundan dolayı oldukça yüksektir. Öksürük sorunları için sıklıkla tercih edilir.

Normal reçete ile satılan bir ilaçtır. Reçeteli ya da reçetesiz olarak eczanelerde alınabilir. Reçete edilmesi durumunda devlet tarafından ödenen bir ilaçtır. Aile hekimleri de bu ilacı reçete edebilir. Bu ilacın içeriğinde kortizon yoktur. Bu şurubun ruhsat sahibi Tripharma İlaç Sanayi ve Ticaret A.ş&#;dir. Üretimi ise Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.ş tarafından yapılmaktadır. Üretim yeri ise Esenyurt-İstanbul&#;dur.

 

Notuss Fort Ne Şurubu?

 

Çeşitli nedenlerle ortaya çıkan öksürüğü geçirmek için kullanılan bir şuruptur. Cerrahi durumlardan önce ve sonra öksürüğün kesilmesi içinde kullanılabilir. Özetle öksürük şurubu olarak tanımlanabilir.

Bu Yazıyla Alakalı İçerikler

 

Notuss Fort Şurup İçeriği

 

Etken (etkin) maddesi: Butamirat Sitrat (Her 5 ml şurupta mg etken madde bulunur.)

Yardımcı maddeleri: Sitrik asit monohidrat, sodyum sitrat dihidrat, sorbitol % 70 nonkristalin, propilen glikol, gliserin, sukraloz, sodyum benzoat, masking flavour, portakal aroması, deiyonize su.

 

Notuss Fort Şurup Endikasyonları

 

Öksürük baskılayıcı bir ilaçtır. Öksürük sorunları durumunda bu ilacı kullanıp öksürüğün hızlıca ortadan kalkmasını sağlar. Cerrahi girişimler ve bronkoskopi için ameliyattan önce ve sonra öksürüğün tedavisinde kullanılır.

 

Notuss Fort Şurup Ne İşe Yarar?

 

Ani başlayan öksürük, cerrahi girişimler ve bronkoskopi için ameliyattan önce ve sonra öksürüğün ortadan kalkması için kullanılır. Çeşitli sebeplerle ortaya çıkan öksürüğün geçirilmesinde kullanılabilir. Bu ilacın öksürük baskılama etkisi vardır. Etken maddesinin öksürüğü geçirici etkisi olduğu kanıtlanmıştır.

 

Notuss Fort Şurup Faydaları

 

Solunum sisteminin sağlığını korumaya yardımcı olur. Öksürük kaynaklı ciddi problemlerin ortaya çıkmasını önler. Kişiyi hızlıca sosyal yaşamına döndürür. Ayrıca hayat kalitesinin düşmesinin önüne geçer. Etki görmek içinde mutlaka kullanım talimatlarına uyulması gerekmektedir.

 

Notuss Fort Nasıl Kullanılır?

 

  • Bu şurubu hekiminiz reçete etti ise onun kullanım önerilerine göre kullanın. Hekiminiz kullanım önerisi sunmadı ise aşağıdaki kullanım önerilerine göre kullanın.
  • Ağız yoluyla kendi ölçeği ile kullanılır.
  • Bu şurubun ölçeği her kullanımından sonra yıkanmalıdır.
  • Bu şurup aç karnına ya da yemeklerle beraber kullanılmalıdır.
  • yaş arası çocuklarda günde 2 defa 5 ml şeklinde kullanılmalıdır. 12 yaşından büyük çocuklarda günde 3 defa 5 ml şeklinde kullanılmalıdır.
  • Yetişkinlerde günde 4 defa 5 ml şeklinde kullanılmalıdır.

Çocuklarda ve bebeklerde kullanım durumu

6 yaşından küçüklerde bu şurup kullanılmamalıdır. Çok gerekli olursa 3 yaş 6 yaş arası çocuklarda doktor önerisi ile kullanılabilir.

Yaşlılarda kullanım durumu

Yaşlılarda ve 65 yaş üzerindeki kişilerde kullanılabilir.

Hamile(Gebe) ve emzirenlerde kullanım durumu

Hamile(gebe) olan kişilerde ve emziren annelerde çok ihtiyaç olursa doktor önerisi ile kullanılmalıdır.

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlarda kullanım durumu

Böbrek yetmezliği ve karaciğer yetmezliği olanlarda doktor önerisi ile kullanılmalıdır.

Diğer ilaçlarla birlikte kullanma durumu

Farklı ilaçlarla etkileşimi yoktur.

Araç ve makine kullanma durumu

Çok nadir olmakla beraber baş dönmesi yapabilir, baş dönmesi durumunda araç ve makine kullanmayın.

Kullanım miktarından fazla kullanırsanız

Fazla kullanımı yan etki riskini ortaya çıkarabilir.

Kullanım dozunu unutursanız 

Unutulan miktarı dengelemeye çalışmadan normal rutinde kullanılmaya devam edilmelidir.

Yiyecek ve içecekle beraber kullanma durumu

Yiyecek ve içeceklerle herhangi bir etkileşimi yoktur.

 

Notuss Fort Şurup Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar

 

  • Bu şurubun içeriğinde etken ya da yardımcı maddeye karşı alerjisi olanlarda kullanılmamalıdır.
  • Kullanımda yaş sınırı vardır bundan dolayı da 6 yaşından büyüklerde kullanılmalıdır.
  • Hamileliğin (gebeliğin) ilk üç ayında sadece doktor önerisi ile kullanılabilir.
  • Bu şurubun emziren annelerde anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.
  • Tedavi sonlandırıldığında herhangi olumsuz bir durum ortaya çıkmamaktadır.
  • Bu şurubun içeriğinde sodyum vardır bundan ötürü sodyum diyetinde olanlar bu durumu göz önünde bulundurmalıdır.
  • İçeriğindeki gliserinden ve propilen glikolden dolayı herhangi bir uyarıya gerek yoktur.
  • İçeriğinde bulunan sorbitolden dolayı eğer daha önce şekerlere karşı intoleransınızın olduğu söylenmişse bu durumu doktorunuza söyleyin.

 

Notuss Fort Şurup Kimlerde Kullanılmaz?

 

-Bu şuruba alerjisi olanlarda

-6 yaşından küçüklerde

-Hamilelerde (gebelerde)

-Emziren annelerde

 

Notuss Fort Şurup Yan Etkileri

 

İçeriğindeki maddelere duyarlı olan kişilerde yan etki gösterebilir. Yan etki gösterme sıklığı son derece azdır. İşte görülmesi muhtemel o etkiler;

Hafif yan etkiler

  • Midede bulanma
  • İshal
  • Başta dönme

Ciddi görülen yan etkiler

 

Notuss Fort Fiyat 

 

ml şurup TL‘den eczanelerde satılmaktadır.  Bu fiyatlara zaman zaman zamlar gelebilmektedir. Normal reçete ile satılmaktadır. Doktorunuz reçete ederse devlet tarafından ödenmektedir. Reçetesiz satışı da vardır. Aile hekimine de bu ilacı reçete ettirebilirsiniz. Satın alırken son kullanma tarihine ve ürünün ambalajının zarar görmemiş olmasına dikkat edin.

 

Notuss Fort Şurup Muadili

 

Bu şurubu bulamadığınızda aynı sonuçları alacağınız başka ilaçlarda vardır. Bu ilaca muadil yani eşdeğer olan ilaçların listesi şu şekildedir;

  • Butamcod şurup
  • Butamcod fort şurup
  • Butamcod fort plus şurup
  • Butirol şurup
  • Butirol fort şurup
  • Codactiv şurup
  • Codactiv fort plus şurup
  • Cutmirat şurup
  • Kaf şurup
  • Kreval şurup
  • Kreval forte şurup
  • Kreval max şurup
  • Kreval plus şurup
  • Notus SR tablet
  • Notuss şurup
  • Pulmistat şurup
  • Pulmistat fort şurup
  • Sinecod şurup
  • Sinecod depo tablet
  • Solmirat şurup
  • Tamiral şurup
  • Tusamol şurup
  • Tuscod şurup

 

Notuss Fort Şurup Saklama Koşulları

 

Kendi şişesinde ve 20 derecedeki ılık ortamlarda muhafaza edin. Rutubetli ve kokulu yerlerde bu şurubu tutmayın çünkü bozulabilir. Çocukların ellerine alacakları yerlere bu ilacı koymayın ve bozukluk hissederseniz de kullanmadan atın.

 

Notuss Fort Prospektüs

 

Özet şeklinde prospektüs bilgilerini verdim bu konuda da prospektüs bilgilerinin tüm detaylarını size ulaştırdık. Bu bilgilere göz atmadan bu ilacı kullanmaya başlamayın.

 

Notuss Fort Şurup Hakkında Tüm Sorular

 

Soru 1: Notuss Fort Kaç Yaş Kullanabilir?

Cevap 1: 6 yaşından büyükler kullanabilir.

Soru 2: Notuss Fort İle Alkol Alınır Mı?

Cevap 2: Alkol ile beraber alınmaması önerilir.

Soru 3: Notuss Fort Antibiyotik Mi?

Cevap 3: Antibiyotik değildir öksürük şurubudur.

Soru 4: Notuss Fort Aç Mı Tok Mu?

Cevap 4: Aç karnına ya da yemeklerle beraber kullanılır.

Soru 5: Notuss Fort Covid?

Cevap 5: Covid durumundaki öksürük için etki sağlamaktadır.

Soru 6: Notuss Fort Etken Maddesi?

Cevap 6: Bu şurubun etken maddesi Butamirat Sitrat&#;tır.

Soru 7: Notuss Fort Günde Kaç Kere Kullanılır?

Cevap 7: Günde 2 ya da 3 kere yetişkinler için ise günde 4 defa kullanılır.

Soru 8: Notuss Fort Gebelik Kategorisi?

Cevap 8: Bu ilacın gebelik kategorisi B&#;dir.

Soru 9: Notuss Fort Hamileler Kullanabilir Mi?

Cevap 9: Hamileler (gebeler) bu ilacı kullanamaz.

Soru Notuss Fort Reçetesiz Satılır Mı?

Cevap Reçetesiz olarak eczaneden alınabilir.

Soru Notuss Fort Kortizonlu Mu?

Cevap Bu şurup kortizon içermez.

Soru Notuss Fort Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Cevap Emziren annelerde bu şurup kullanılmaz.

Soru Notuss Fort Şurup Ne İçin?

Cevap Öksürük içindir.

Soru Notuss Fort Şurup Bebeklerde Kullanımı?

Cevap Bebeklerde bu ilaç kullanılmaz. 6 yaş ve üzerindekilerde kullanılır.

Soru Notuss Fort Şurubu Devlet Ödüyor Mu?

Cevap Reçete edilmesi durumunda devlet tarafından ödenmektedir.

Soru Notuss Fort Şurubu SGK Ödüyor Mu?

Cevap Reçete edilmesi durumunda SGK tarafından ödenen bir ilaçtır.

 

Notuss Fort Kullananlar

 

Bu şurubu kullanan kişilerin yorumları nasıl ve de neler yaşadılar sizlere bunları sunuyoruz. Kullanıcı yorumları son derece önemlidir ve dikkate alın.

Kullanıcı deneyimi: Öksürük sorunu için ilk kullanılması gereken ilaçtır çünkü harika etki sağlıyor ve öksürüğü geçiriyor. Kesinlikle öneriyorum.

Kullanıcı deneyimi: Tadı çok güzel değil ve değişik tat bırakıyor ama öksürük için eşsiz bir şey. Öksürük düşmanıdır bence diğer öksürük şuruplarına göre açık ara önde.

Kullanıcı deneyimi: Öksürük sorunu için en iyi şuruplardan biri bana göre. Öksürüğü söküp atıyor bende balgamı da oldukça söktü. Herhangi bir yan et görmedim.

Kullanıcı deneyimi: Fiyatı biraz pahalı olsa da devlet bu öksürük şurubunu ödüyor. Yan etkisi olmayan ve öksürük için iyi etki sağlayan bir ilaç.

Kullanıcı deneyimi: Tadı güzel olsa çok yerinde olacaktı. Çocuklar tadından dolayı biraz zor içiyor ama çok fayda sağlayan bir ilaç. Balgam söktürücü etkisi de var.

Kullanıcı deneyimi: Öksürükten ciğerim çıkacak derece de ökürüyordum birçok ilaç içitim geçmedi öksürük. Arkadaşımın tavsiyesi ile bu ilacı kullandım ilk günden itibaren öksürükten eser kalmadı. Bende iyi fayda etti araştırın derim.

 

Sağlık Ocağım – Güncel sağlık haberleri, ilaç kullanım bilgileri, hastalıklar ve tedavileri

Paylaş

Paylaş

E-posta

NOTUSS FORT mg/5 ML ŞURUP KULLANMA TALİMATI

Ağız yoluyla alınır.

Etkin madde: Her 5 ml şurup mg butamirat sitrat içerir.

Yardımcı maddeler: Sitrik asit monohidrat, sodyum sitrat dihidrat, sorbitol %70 non-kristalin, propilen glikol, gliserin, sukraloz. sodyum benzoat, masking flavour. portakal aroması, deiyonize su gibi yardımcı maddeler içerir.

Notuss Fort Ne İçin Kullanılır

NOTUSS FORT NEDİR ve NE İÇİN KULLANILIR?

Notuss Fort etkin madde olarak butamirat sitrat içeren, şurup formunda bir ilaçtır.

Notuss Fort, “öküsürük baskılayıcı ilaçlar&#; olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir.

Notuss Fort, çocuk emniyetli HDPE kapaklı, amber renkli ölçü çizgili 60 ml ve ml&#;lik cam şişelerde ölçekle birlikte kullanıma sunulmaktadır.

Notuss Fort, çeşitli nedenlerden kaynaklanan öksürüğün şikayetlere yönelik (semptomatik) tedavisinde kullanılır.

NOTUSS FORT KULLANILMAMASI GEREKEN DURUMLAR

Eğer;

  • Sizin/çocuğunuzun butamirat sitrat veya Notuss Fort&#;un bileşeminde bulunan yardımcı maddelerden herhangi birine karşı (yardımcı maddeler listesine bakınız) alerjiniz varsa,
  • Çocuğunuz 3 yaşın altında ise Notuss Fort&#;u kullanmayınız.

NOTUSS FORT&#;UN DİKKATLİ KULLANILMASI GEREKEN DURUMLAR

Eğer siz/çocuğunuz aynı zamanda başka balgam söktürücü ilaçlar alıyorsanız, dikkatti olmalısınız. Notuss Fort&#;un bu tür ilaçlarla aynı anda kullanılması önerilmez.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız

Öksürük 7 günden daha uzun süre devam ederse doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

NOTUSS FORT&#;UN YİYECEK ve İÇECEKLER İLE KULLANILMASI

Yiyecek ve içeceklerin etkileşimi bildirilmemiştir.

HAMİLELİK DÖNEMİNDE NOTUSS FORT KULLANIMI

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Hamile iseniz, ilk üç ay Notuss Fort kullanmamanız önerilmektedir. Daha sonraki dönemde, ancak doktorunuz kesin gereklilik olduğuna karar verirse Notuss Fort&#;u kullanabilirsiniz.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

EMZİRME DÖNEMİNDE NOTUSS FORT KULLANIMI

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Bebek emziriyorsanız, Notuss Fort almadan önce doktorunuza danışınız.

ARAÇ ve MAKİNE KULLANANLAR NOTUSS FORT KULLANABİLİR Mİ?

Notuss Fort uykulu hissetmenize neden olabilir, bu nedenle araç ve makine kullanırken veya dikkat gerektiren diğer işleri yaparken dikkatli olunuz.

NOTUSS FORT&#;UN İÇERİĞİNDE BULUNAN BAZI YARDIMCI MADDELER HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER

Notuss Fort sorbitol içermektedir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı dayanıksızlığınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz

Notuss Fort 5 ml’lik dozunda 10 g&#;dan daha az gliserin içerir. Gliserine karşı herhangi bir etki beklenmez.

Bu tıbbi ürün her 5 ml&#;sinde mg sodyum sitrat dihidrat ve mg sodyum benzoat ihtiva eder. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

İçeriğinde propilen glikol bulunmaktadır, ancak dozu nedeniyle herhangi bir uyarı gerekmemektedir.

DİĞER İLAÇLAR İLE BİRLİKTE NOTUSS FORT KULLANIMI

Eğer balgam söktürücü özelliği olan başka ilaçlar kullanıyorsanız doktorunuzu mutlaka bilgilendiriniz.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

NOTUSS FORT NASIL KULLANILIR?

Uygun Kullanım ve Doz/Uygulama Sıklığı İçin Talimatlar:

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği taktirde kendiniz/çocuğunuz için belirtilen dozlarda kullanınız.

6 yaşın altındaki çocuklarda kullanımı önerilmez. 

6 yaş üzeri çocuklarda Notuss Fort kullanım şekli: Günde 2 kez 5 ml.

12 yaşın üstündeki çocuklarda Notuss Fort kullanım şekli: Günde 3 kez 5 ml.

Yetişkinlerde Notuss Fort kullanım şekli:Günde 4 kez 5 ml.

Doktorunuz farklı bir tavsiyede bulunmadıkça, Notuss Fort&#;u 1 haftadan daha uzun süre kullanmayınız.

Uygulama Yolu ve Metodu:

Notuss Fort ağız yoluyla kullanılır.

İlacınızın dozunu ayarlamak için ölçeği kullanınız. Ölçeği her kullanımdan sonra yıkayıp kurulayınız.

Çocuklarda Notuss Fort Kullanımı:

6 yaşın altındaki çocuklarda kullanımı önerilmez.

Yaşlılarda Notuss Fort Kullanımı:

Notuss Fort&#;un yaşlılarda kullanımı araştırılmamıştır.

Böbrek ve Karaciğer Yetmezliklerinde Notuss Fort Kullanımı:

Notuss Fort böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalar üzerinde araştırma yapılmamıştır.

Kullanmanız Gerekenden Daha Fazla Notuss Fort Kullandıysanız:

Notuss Fort&#;tan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

Notuss Fort&#;u Kullanmayı Unutursanız:

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

Aşırı dozda Notuss Fort alınması halinde altta bahsi geçen belirtiler görülebilir.

  • Uyku hali,
  • Bulantı, kusma,
  • İshal,
  • Sersemlik,
  • Tansiyon düşmesi.

Bu etkiler doz azaltılınca veya kesilince ortadan kalkabilir. Eğer ilaç kesildiğinde bu etkiler devam ediyorsa, doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Notuss Fort İle Tedavi Sonlandırıldığında Oluşabilecek Etkiler:

Bulunmamaktadır.

NOTUSS FORT&#;UN OLASI YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Tüm ilaçlar gibi Notuss Fort&#;un içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, Notuss Fort&#;u kullanmayı durdurunuz ve HEMEN doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Ciltte döküntü.

Bu çok ciddi yan etkidir. Eğer bu yan etki sizde görülürse, sizin Notuss Fort&#;a karşı ciddi alerjiniz var demektir.

Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

  • Uyku hali,
  • Bulantı,
  • İshal.

Bunlar Notuss Fort&#;un hafif yan etkileridir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

Yan Etkilerin Raporlanması

Herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca yan etkileri funduszeue.info sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak doğrudan Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildirebileceğiniz gibi, O 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını da kullanabilirsiniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olursunuz.

NOTUSS FORT&#;UN SAKLANMASI

  • Notuss Fort&#;u çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.
  • Notuss Fort&#;u 25 °C’nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.
  • Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.
  • Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra Notuss Fort&#;u kullanmayınız.
  • Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz Notuss Fort&#;u kullanmayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Bu kullanma talimatı 20/01/ tarihinde onaylanmıştır.

Benzer Sağlık Yazılarımız

  1. Öksürük Neden Olur
  2. Çocuklarda Öksürük Nedenleri
  3. Hamilelikte Öksürük Tedavisi

Notuss Fort Şurup mg/5 ml ml

Solunum Sistemi - Soğuk Algınlığı ve Öksürük İlaçları - Öksürük İlaçları - Diğer Öksürük Kesici İlaçlar - Butamirat Sitrat

İlaç Adı:Notuss Fort Şurup mg/5 ml ml
Firma:Tripharma İlaç
Etkin Madde:Butamirat Sitrat
ATC Kodu:R05DB13
Kamu Kodu:A
Barkod:
Fiyatı:83,50 TL
Reçete Tipi:Normal Reçete
e-Reçete:Aktif
Temin:İlacınızı sadece eczaneden alınız!

Notuss Fort Şurup mg/5 ml ml Endikasyonları

Notuss Fort Şurup;
- Cerrahi girişim ya da bronkoskopi (ağızdan sokulan bir tüp aracılığıyla bronş boşluklarının incelenmesi) öncesi ve sonrasında gelişen öksürük durumları,
- Değişik nedenlere bağlı akut (kısa süre içinde gelişen) öksürük durumlarının tedavisinde etkilidir.

Notuss Fort Şurup mg/5 ml ml Yan Etkileri

Tüm ilaçlar gibi Notuss Fort Şurup kullanımı ile de ilacın içeriğindeki maddelere duyarlı kişilerde bazı yan etkileri görülebilir. Bunlardan en önemlisi deri döküntüleri dir. Bu yan etki ile karşılaşmanız durumunda bir acil servise başvurun ya da derhal doktorunuzu bilgilendirin. Deri döküntüsü yan etkisi oldukça seyrek görülmektedir. Bunun dışında;
• İshal
• Mide bulantısı
• Baş dönmesi
gibi hafif yan etkileri vardır.

Notuss Fort Şurup Fiyatı

Notuss Fort Şurup mg/5 ml ml, ilaç fiyatı: Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı İEGM (TİTCK) tarafından tarihi itibariyle açıklanan KDV dahil satış fiyatı 83,50 TL dir. Tripharma İlaç firması tarafından satışa sunulan barkod numaralı bu ilaç Orijinal/Jenerik/Yirmi Yıllık sınıflandırmasında Jenerik ilaç sınıfındadır.

Notuss Fort Şurup mg/5 ml ml Etkin Maddesi

Notuss Fort Şurup ilacının etkin maddesi olan Butamirat Sitrat, orjinal ismiyle Brospamin maddesinin Milli Tıp Kütüphanesi kayıt numarası (CAS No) olup, molekül ağırlığı g/mol, formülü ise C18H29NO3 dir. Butamirat Sitrat maddesinin hamilelik / gebelik kategorisi B'dir, bu etkin madde bulunan ilaçlar ağız yoluyla alınır.


Notuss Fort Şurup ilacının ana etkin maddesi Butamirat Sitrat için Kimyasal Yapı Resmi:
Notuss Fort Şurup mg/5 ml ml (Butamirat Sitrat) Kimyasal Yapısı (2 D)Notuss Fort Şurup mg/5 ml ml (Butamirat Sitrat) Kimyasal Yapısı (3 D)

Notuss Fort Şurup mg/5 ml ml ilacının Kategorisi

Solunum Sistemi - Soğuk Algınlığı ve Öksürük İlaçları - Öksürük İlaçları - Diğer Öksürük Kesici İlaçlar - Butamirat Sitrat

Notuss Fort Şurup mg/5 ml ml Uyarılar

ilaç tr uyarısı: Hiçbir ilacı doktorunuza ya da eczacınıza danışmadan kullanmayınız. Unutmayınız ki, internet sitelerinde ilaçlar hakkında verilen bilgiler, bir uzmanın sizi muayene ederek vereceği reçetenin yerini tutmaz. Bu sayfada Notuss Fort Şurup kullananlar veya diğer kişiler ilaç hakkında yorum yapamaz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası