barıs atay deprem / Barış Atay: Antakya terk edilmiş durumda

Barıs Atay Deprem

barıs atay deprem

Barış Atay'dan Soylu'ya: Yanlış depremde öldüğümüz için özür dileriz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin son bilgileri veren Soylu, " yıldır Türkiye, 99 depreminden itibaren deprem hazırlıklarını sürdürüyor. Devletin gücünün nasıl olabileceğini ortaya koymaya çalışıyor. Bizim hazırlığımız İstanbul depremiydi. Fakat Kahramanmaraş hattı da bizim için önemli alanlardan bir tanesiydi" dedi.

TİP Milletvekili Barış Atay, Bakan Soylu'yu da etiketleyerek, "Yanlış depremde öldüğümüz için özür dileriz" diye yazdı.

ekran-goruntusujpg

Bakan Soylu: Bizim hazırlığımız İstanbul depremiydiBakan Soylu: Bizim hazırlığımız İstanbul depremiydi

İmamoğlu: Sorumlu yöneticilerin TV’lerde ağlaması, sorumluluktan kaçmaktırİmamoğlu: Sorumlu yöneticilerin TV’lerde ağlaması, sorumluluktan kaçmaktır

Barış Atay: İskenderun yapayalnız

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde dün saat 'de büyüklüğündeki deprem olmuştu. Bu depremin ardından, saat 'te merkez üssü Elbistan olan büyüklüğünde ikinci deprem daha meydana gelmişti. Pazarcık ve Elbistan merkezli depremler; Malatya, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Elazığ, Osmaniye ve Kilis'te hissedilmişti.

TİP Genel Başkan Yardımcısı, Hatay Milletvekili Barış Atay, depremlerden etkilenen Hatay'a gitti. Atay, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki bir enkazın önünde, şunları söyledi:

“İNSANLAR KENDİ BAŞLARINA YAKINLARINI ARAMAYA ÇALIŞIYOR”

“Bu Paç Meydanı'na yakın yine İskenderun'da başka bir enkaz. Baktığınız zaman yan yana birçok apartmanın yıkıldığını görebileceksiniz. Burada üç tane iş makinesi var ama yurttaşların kendi çabalarıyla getirilmiş. Fakat öyle bir şey ki artık insanlar kendi başlarına umutlarını da kesmişler. Kepçeyle enkaza girmek durumunda kalmışlar kendilerince. Korkunç bir başıboşluk söz konusu. Ne AFAD ne kolluk kuvveti ne yetkili herhangi bir kimse ne durumu bilen, anlatabilecek herhangi bir insan var burada. İnsanlar kendi başlarına yakınlarını aramaya ya da ne yazık ki kaybetmişlerse cenazelerini çıkartmaya çalışıyorlar.

“YAPAYALNIZ BİR ŞEHİR”

Gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu daha şehre girdiğimizin dakikası karşılaştığımız manzara. Her yere ulaştık diyenlere sadece şunu göstermek istiyorum. Bakın burada herhangi bir kurtarma çalışması yok. Burada resmen hafriyat çalışması var. O AFAD Başkanı da Cumhurbaşkanı da her yer ulaştık diye açıklama yapıyorlar ya her yere ulaştık dedikleri bu. Kendi başlarına, kendi çabalarıyla iş yapmaya çalışan insanlar. Yapayalnız bir şehir. İş makineleri, yurttaşların kendileri tarafından getirildi buraya. Hiç kimse iş makinesi falan göndermiyor. Zaten kurtarma ekibi de yok. AFAD da yok. Kimse yok.”

“ŞEHİR RESMEN ÖLÜME TERK EDİLMİŞ GİBİ”

Atay, saat itibarıyla depremin vurduğu Hatay Antakya’daki son durumu anlattı. İçerisinde arkadaşının bulunduğunu söylediği enkazın başında açıklama yapan Atay, Antakya'daki birçok yıkılan binanın ölüme terk edildiğini belirtti. Atay şöyle konuştu:

“Depremin üzerinden 25 saat geçti. Arkamdaki bina Antakya'daki binaların halini çok net biçimde anlatıyor. Kişisel olarak içinde benim arkadaşım da var. Çıkarmaya uğraşıyoruz. Neyse ki halen hayatta. Ayağı kırık ama şuan müdahale edemiyoruz çünkü karanlık.

Burada gönüllü inşaat işçileri, farklı farklı enkazlara gidip insanları çıkarmaya uğraşıyor. Sürekli hayatta olan bir arkadaşımızı kurtarıyorlar.

Ama ne yazık ki hayatını kaybedenler de var. Bu ne demek biliyor musunuz? Gönüllü inşaat işçileri dışında kimse yok burada. Hiç kimse yok yani. Şehir resmen ölüme terk edilmiş gibi.”

“BU İŞİN VEBALİ ÇOK BÜYÜK OLUR”

Barış Atay, AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar'ın, ‘Her yere ulaştık' şeklindeki açıklamasına da tepki göstererek şöyle devam etti:

“Birçok yerdeki enkazda kişiyle uğraş veriyorlar birilerinin hayatlarına dokunabilmek için. Ama daha ne kadar böyle gidebilir bilmiyorum. Resmen insanlar göz göre göre ölüme gönderiliyor. Moral bozmak da istemiyorum ama çağrı yapıyorum.

Bu işin vebali çok büyük olur. Öfkemi, üzüntümü dizginlemeye çalışıyorum. Artık Hatay'a, bütün ilçelerine bir dönüp bakmanız lazım. Öyle ‘her yere ulaştık' demekle, her yere ulaşılmıyor.”

Deprem öldürmez hırsızlar öldürür!İlginizi ÇekebilirDeprem öldürmez hırsızlar öldürür!Hatay&#;da depremde yaralananlar TCG İskenderun gemisine alındıİlginizi ÇekebilirHatay&#;da depremde yaralananlar TCG İskenderun gemisine alındı

AdanaAdıyamanAFADCumhurbaşkanıdepremDiyarbakırElazığGaziantepHatayKahramanmaraşKilisMalatyaOsmaniyeŞanlıurfaTürkiye

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası