uzaktan eğitim açıköğretim farkı / Acikogretim ve uzaktan ogretim arasindaki fark nedir? – funduszeue.info

Uzaktan Eğitim Açıköğretim Farkı

uzaktan eğitim açıköğretim farkı

Uzaktan Eğitim Nedir

Uzaktan Eğitim Nedir

Uzaktan EğitimsssssUzaktan Eğitim ; zamandan ve mekandan tamamen bağımsız bir şekilde öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğu olmaksızın mevcut var olan bilgisayar teknolojileri vasıtası ile tamamen sanal ortamda canlı, görüntülü, sesli olarak derslerin işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar izleyebileceği ve görüntüleyebileceği, günümüz şartlarında eğitim ve öğretimin hızla bilgisayar ortamında geçtiği akılcı, çağdaş, yenilikçi bir eğitim sistemidir.

Uzaktan Eğitim ; bir açık öğretim sistemi ya da örgün öğretimin yanında başvurulan ikinci sınıf bir öğretim sistemi değildir. Aksine yıllardır ileri düzey gelişmiş ülkelerde uygulanan ve en yeni ölçme ve değerlendirme metotları kullanılan, en modern donanıma sahip eğitim sistemidir.

 

Neden Uzaktan Eğitim ? Uzaktan Eğitimin Avantajları Nelerdir?

  • Uzaktan Eğitim; Öğrenci merkezlidir.
  • Uzaktan Eğitim; Fırsat eşitliği sunar.
  • Uzaktan Eğitim; Fiziksel engelli öğrencilere eğitim olanağı sağlar.
  • Uzaktan Eğitim; Geniş öğrenci kitlesine eğitim hizmeti sunabilen bir eğitim sistemidir.
  • Uzaktan Eğitim; Zaman ve mekandan bağımsızdır. Coğrafi ve bölgesel engelleri ortadan kaldırır.
  • Uzaktan Eğitim; Gelişmiş araçlarla ders işleme imkanı sağlar.
  • Uzaktan Eğitim; Geleneksel eğitimden yararlanamayan kişiler için vazgeçilmezdir.
  • Uzaktan Eğitim; Eğitim ve Öğretim ortamına 7/24 erişim olanağı sağlar.
  • Uzaktan Eğitim; İşte çalışmak zorunda olan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlar.
  • Uzaktan Eğitim; Evlilik, askerlik, çocuk sahibi olma gibi nedenler sebebi ile eğitimine ara veren kişilere kaldığı yerden devam etme şansı verir.
  • Uzaktan Eğitim; Her bir öğrencinin kendi öğrenme hızında öğrenim görmesine imkan sağlar.
  • Uzaktan Eğitim; Bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde erişme imkanı sağlar.
  • Uzaktan Eğitim; Yüzyüze eğitimde gereken ulaşım, barınma, konaklama, beslenme gibi ek harcamaları ortadan kaldırır.
  • Uzaktan Eğitim; Öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatır.
  • Uzaktan Eğitim; Uzaktan Eğitim mekandan bağımsız olması yönüyle öğrencilerin internet erişimi olan her hangi bir yerden istedikleri kalitede eğitim almalarına olanak sağlar.

 

 

Uzaktan Eğitim Özellikle Kimler İçin Uygundur?

Uzaktan Eğitim herkes için uygundur ve örgün eğitim sisteminin dezavantajlarının pek çoğunu ortadan kaldırır. Yaşam düzeninizi değiştirmeksizin eğitim görme hakkı verir.

Örgün öğretimde bulunan ;

  • Maliyet (İl dışından gelen öğrenciler için yurt, öğrenci evi vb. harcamalar)
  • Ulaşım güçlüğü
  • Farklı bir ülkede yada şehirde öğretim görme engeli
  • Bedensel engeller
  • İş hayatı ya da kurulu bir yaşam düzeninin bozulması


gibi dezavantajlar Uzaktan Eğitim sisteminde herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Bir yandan iş hayatınıza devam ederken öteki yandan eğitiminizi devam ettirebilirsiniz ya da Manisa dışında herhangi bir ilden kampüse gelme gibi ulaşım sıkıntısı yaşamaksızın kendi evinizden eğitim hayatınızı devam ettirebilirsiniz.

 

Uzaktan Eğitim Öğrencilerinin Hakları Nelerdir?

Uzaktan Eğitim programlarında okuyan öğrencilerimiz ; öğrenci kimliği edinme, üniversitenin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerinden ve olanaklarından yararlanma ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerine sağlanan diğer bütün olanaklardan yararlanabilmektedir. 

 

Uzaktan Eğitim Programlarının Üniversitenin Diğer Programları Arasında Eğitim Kalitesi Farkı Var Mı?

Manisa Celal Bayar Üniversitesi&#;nin diğer (Örgün ve İkinci Öğretim) programlarında eğitim veren ve kendi alanında uzman akademisyenler Uzaktan Eğitim öğrencilerine eğitim vermektedir. Öğretim elemanlarının derse devamı, derslerin işlenişi ve kalitesi Manisa Celal Bayar Üniversitesi Uzaktan Eğitim ve Araştırma Merkezi (CBU UZEM) tarafından kontrol edilmekte ve çeşitli uygulamalar ile ölçülmektedir.

Örgün öğretimde olduğu gibiöğretim elemanları ve öğrenciler arasında canlı dersler yapılmaktadır. Uzaktan Eğitim öğrencilerimiz canlı dersler esnasında öğretim elemanları ile iletişime geçebilir ve sorularını yöneltebilirler. Buna ilaveten öğrencilerimiz çeşitli uygulamalar ile günün herhangi bir saatinde öğretim elemanları ile (özel mesaj vb.) iletişime geçebilirler.

Alacak olduğum diplomamda "Uzaktan Eğitim" ibaresi yer alacak mıdır?

YÖK Genel Kurulu&#;nun tarihli Genel Kurul Kararı uyarınca " uzaktan eğitim programlarında düzenlenecek olan diplomalarda uzaktan eğitim ibaresinin yer alması" zorunlu hale getirilmiştir.

Uzaktan Eğitimde Sınavlar Nasıl Yapılmaktadır?

Üniversitemizin Uzaktan Eğitim programlarında vize sınavlarınız tamamen internet üzerinden yapılmaktadır. Yüksek Öğretim Kurulu&#;nun (YÖK) uzaktan eğitim derslerinin sınavlarının internet ortamında yapılması ile ilgili düzenlemesi sebebi ile not ortalaması ağırlığı %20&#;dir. Uzaktan Eğitim dönem sonu final sınavınızın not ortalaması ağırlığı %80dir ve programınızın var olduğu Meslek Yüksekokulu/Fakülte/Enstitü tarafından belirtilen yerlerde gözetmenler eşliğinde gerçekleşir.

 

Uzaktan Eğitimin Açıköğretimden Farkı

Uzaktan Eğitimin Açıköğretimden Farkı

Daha önce "Uzaktan Eğitim Nedir" ve "Uzaktan Eğitimin İçeriği" konularına değinmiş, kısaca hangi kesime hitap ettiği, neler yapılabileceğinden bahsetmiştik.

Şimdiki yazımızda da uzaktan eğitimin ne olmadığından bahsedelim.
İlk bakışta bilgisayar başından, okula gitmeden diploma alma fikri çok cazip gelebilir. Fakat bu imkan size sunuluyor diye illaki kullanmanız gerekmemektedir.

Şöyle ki;
Uzaktan Eğitimin hitap ettiği kitle genelde örgün eğitime zamanı olamayan, ulaşım sorunu olan, formasyon derslerini almaya ihtiyacı olan, çalışır durumda olup yüksek lisans yapmaya çalışan, 2 yıllık önlisans programını bitirip bunu 4 yıllık lisans programına tamamlamaya çalışan, engelli olan bireylerdir.

Yani işin özü sıfırdan bir üniversite okunacak ise bu uzaktan eğitim veren bir program olmamalı, tamamlayıcı okul gözüyle bakılmalıdır.
Ayrıca önemli bir husus da ülkemizde uzaktan eğitimin açık öğretim ile karıştırılması ve karşılaştırılmasıdır. Uzaktan Eğitim ülkemizde yeni bir kavram olduğu için bu iki sistemin karşılaştırılması da normaldir. Yapılan araştırmalar, uzaktan eğitim alan öğrencilerin aynen açık öğretimdeki gibi kitap istedikleri, sınavların her ilde yüzyüze yapılmasını talep ettikleri, ve açık öğretime has olan uygulamaların, uzaktan eğitime de uyarlanmasını talep ettikleri görülmüştür. Birbirlerine çok benzese de aslında bu iki sistem apayrıdır. Uzaktan eğitim ile açık öğretimi karıştırmamak gerekmektedir.

Bunun haricinde kişisel gelişim için açılan uzaktan eğitim ile ders verilen ve sonucunda sertifika veren programlarına katılmak akıllıca olacaktır.
Unutmayın ki bu alacağınız sertifikalar iş başvurularınızda sizi rakiplerinizden bir adım öne çıkaracaktır.

Kaynak:uzaktanegitimrehberi

  • Facebook
  • Google

Açık üniversite ve uzaktan eğitim arasındaki fark (benzerlikler ve karşılaştırma tablosu ile)

Bu hızlı tempolu dünyada, pazar çok rekabetçi olduğu için eğitim çok önemli bir rol oynamaktadır. Hayatın her kesiminden insanlar çeşitli disiplinlerden derece ve diploma alabilirler. Açık üniversiteden mezun olmak, öğrencilere kariyerlerini yapmalarını ve büyük bir organizasyonda çalışmalarını sağlar. Öğrencilerin iş başındayken çalışmalarına yardımcı olur, çünkü öğrencilerin belirli bir zamanda çalışmalarını gerektirmez.

Öte yandan, Uzaktan Öğrenme, bilgi kaynağının ve öğrencilerin fiziksel olarak bulunmadığı, zamana veya mesafeye veya hatta her ikisine göre ayrılmış oldukları bir eğitim verme şeklidir. Size sunulan makale, açık üniversite ve uzaktan eğitim arasındaki temel fark noktalarını açıklar.

İçerik: Açık Üniversite ve Uzaktan Eğitim

  1. Karşılaştırma Tablosu
  2. Tanım
  3. Anahtar Farklılıklar
  4. benzerlikler
  5. Sonuç

Karşılaştırma Tablosu

Karşılaştırma için temelAçık üniversiteUzaktan Eğitim
anlamAçık Üniversite, açık kabul politikası, uzaktan ve çevrimiçi öğrenme programları sunan bir üniversitedir.Uzaktan Eğitim, sitede bulunmayan öğrencilere çeşitli üniversiteler tarafından sağlanan bir öğrenme türüdür.
tipBu bir üniversite türüdür.Bu bir tür eğitim şeklidir.
KolejlerAçık bir üniversitede bağlı bir kolej yoktur ve yalnızca çalışma merkezlerinden ve enstitülerden oluşur.Uzaktan eğitimde, üniversite açık bir üniversite veya geleneksel bir üniversite olabilir. Bu nedenle, çeşitli üniversiteler geleneksel üniversiteye bağlanmıştır.
amaçOpen University, geleneksel üniversiteye kabul edilemeyenlere yüksek eğitim vermek için kuruldu.Uzaktan Eğitim, normal kolejlere katılamayanlara eğitime erişim sağlamak amacıyla kuruldu.

Açık Üniversite tanımı

Açık Üniversite, açık kabul politikası, uzaktan ve çevrimiçi öğrenme programları sunan bir üniversitedir. Öğrencilere, çalışma merkezleri aracılığıyla ve çevrimiçi olarak çeşitli kurslar için çalışma materyalleri sağlanmıştır.

Ayrıca, öğrenciler çevrimiçi olarak tamamlanmış ödevler ve projeler hakkında geri bildirim veren bir öğretmenin çevrimiçi hizmetlerinden faydalanabilirler. Yüksek öğretime devam etmenin ucuz bir yoludur ve işçi sınıfı ve kırsal kesimde yaşayanlar için çok faydalıdır.

Uzaktan Eğitimin Tanımı

Uzaktan Eğitim, öğrencilerin sitede şahsen bulunmadığı bir öğrenme şeklidir. Bu konuda, öğrencinin öğretmenle yüz yüze doğrudan bir ilişkisi yoktur, ancak e-öğrenme, video konferans, e-posta vb. Eğitime erişmek için çeşitli modları kullanabilir.

Bu eğitim türünde, öğrencinin derslere düzenli olarak girmesi gerekli değildir ve araştırma çalışmalarının değerlendirilmesi düzenli aralıklarla yapılan testlerle yapılır.

Açık Üniversite ve Uzaktan Eğitim Arasındaki Temel Farklılıklar

  1. Açık Üniversite, uzaktan ve çevrimiçi öğrenme programlarıyla kabul için açık giriş sunan bir üniversitedir. Öte yandan, Uzaktan Eğitim, sitede bulunmayan öğrencilere çeşitli üniversiteler tarafından sağlanan bir tür öğrenme programıdır.
  2. Açık Üniversite ve Uzaktan Eğitim arasındaki önemli fark, açık üniversitenin bir tür Üniversite iken uzaktan eğitim bir tür eğitim modudur.
  3. Açık bir üniversiteye bağlı hiçbir kolej yoktur; oysa uzaktan eğitim ya açık bir üniversite ya da geleneksel bir üniversite tarafından verilmektedir; bu nedenle, çeşitli üniversiteler geleneksel üniversiteye bağlanmıştır.
  4. Açık bir üniversitenin temel amacı, geleneksel üniversiteye kayıt alamayanlara, yani işçi sınıfı insanlarına veya uzak bölgelerde yaşayanlara eğitim sağlamaktır. Öte yandan, uzaktan eğitimin temel amacı, normal kolejlere katılamayanlara eğitime erişimin sağlanmasıdır, yani öğrenciler kendi yerlerinde ve istedikleri zaman ders çalışabilirler.
  5. Açık bir üniversitede, eğitim sadece uzaktan öğrenme modunda verilirken, uzaktan eğitim açık bir üniversite veya özel bir üniversite veya normal bir üniversite tarafından verilebilir.

benzerlikler

  • Her ikisi de öğrencilerin öğretmenlerle yüz yüze etkileşiminden yoksundur.
  • Her ikisi de aynı modda eğitim veriyor.
  • Zorunlu katılım gerekmez.
  • Online çalışma materyali ve müfredat öğrencilere verilmektedir.

Sonuç

Birçok kişi açık bir üniversite ile uzaktan eğitim arasında bir fark olmadığını düşünüyor, ancak onları ayıran birçok alan var. Her iki varlık biçimi de, kişisel sorunlarından dolayı normal üniversiteye gidemeyen öğrencilere eğitim vermek için iyi çalışmalar yapmaktadır. İşi kaybetmeden yüksek öğrenim almanın harika bir yoludur ve aynı zamanda öğrencinin eğitim alma esnekliği (zaman ve yer) ile birlikte zaman ve para tasarrufu sağlar.

Yüzlerce derece ve diploma dersi, bu açık üniversitelerin lisans, yüksek lisans ve yüksek lisans gibi ilgili alanlarda, milyonlarca öğrencinin uzaktan öğrenme modunda eğitim aldığı öğrenilmiş fakültelerle iyi donanımlı bir alanda verilmektedir. Bununla birlikte, bu sistemlerin her ikisi de artılardan ve eksilerden muzdariptir, ancak bunların hepsi nasıl bir nimet veya yanıltıcı olarak aldığınızla ilgilidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası