1 petabyte harddisk fiyatları / Seagate, ’da 50 Terabyte’lık Sabt Disk Üretecek - Webtekno

1 Petabyte Harddisk Fiyatları

1 petabyte harddisk fiyatları

İlk Piyasaya Gelecek Petabyte Sabit Disk Sürücüsü Camlı Olarak Çıkacak

Dünya çapında depolama üreticileri arasında camın, insanlığın veri depolama susuzluğunu gidermek için hayati bir bileşen haline gelebileceği konusunda artan bir fikir birliği var. Talep yüksek çözünürlüklü videodaki artış ve artan IoT ağından güç alan IDC, yılına kadar dünyanın &#;den yaklaşık altı kat daha fazla zettabayt (ZB) -1 Petabyte x x = 1 Zettabayt eder. &#; veri üreteceğini tahmin ediyor.

Bir ZB&#;nin bir milyar TB&#;a eşit olduğu &#; Tablosu aşağıdadır. &#; düşünüldüğünde, on yılın sonunda akıllara durgunluk veren trilyon terabayt işaretine ulaşacağımızı varsaymak makul olacaktır.

MetrikDeğerBayt
Bayt11
Kilobayt (KB)1, 11,
Megabayt (MB) 2
Gigabyte (GB) 3
Terabyte (TB) 4
Petabyte (PB) 5
Exabyte (EB) 6
Zettabyte (ZB) 71,,,,,,,
Yottabyte (YB) 8
teknobuk-pettabyte-hard-disk-camlı-sf-icix

Microsoft’un Project Silica&#;sı ilk önce optik veri depolamasını dikkat çekmeye başladı. Dünyanın en büyük yazılım şirketindeki araştırmacılar &#; ve AWS&#;nin yanındaki ikinci en büyük hiperskaler &#; yaklaşık 2,5 inçlik sabit disk sürücüsünün büyüklüğünde kaynaşmış bir silis parçasına 75,6 TB veri toplamayı başardılar. Buna karşılık, dünyanın en büyük sabit disk sürücüleri şu anda 20 TB&#;da maksimum kapasiteye sahip ve ebatı çok aşırı daha büyük.

IEEE Explore&#;e yaptığı açıklamada, Seagate CTO&#;su John Morris Ar-Ge laboratuvarının camı optik veri depolama için bir araç olarak kullanmaya çalıştığını doğruladı. “Zorluk, makul miktarda verimle okuyabilen ve yazabilen sistemler geliştirmektir” dedi.

Söylemeye gerek yok, Western Digital, Toshiba ve hatta Samsung gibi rakiplerin de aynı yolu izlemeleri muhtemel.

Ancak, öncelikle çözülmesi gereken bazı önemli zorluklar vardır. Şu anda, ortam salt okunurdur ve Bir Kez Yazma, Çok Sayıda Okuma (WORM) kullanım durumları için mükemmeldir.

Ayrıca, en azından birkaç on yıl boyunca herhangi bir terabit internet bağlantısı olmayacağı düşünüldüğünde, bu canavarlardan birini bir bulut depolama sağlayıcısına yedeklemek, pazara girdikten sonra bir ömürden daha uzun sürebilir.

Kaynak

Seagate, ’da 50 Terabyte’lık Sabt Disk Üretmeyi Planlıyor

Son yıllarda SSD’lerin hem hızları hem de artan kapasiteleri, düşen fiyatlarla birlikte HDD ya da sabit disk olarak bildiğimiz mekanik disklerin pabucunu dama atmıştı. Hatta Jarred, sabit disklerin 'artık onlar için ölü' olduğunu söylemişti. 

Seagate ise aynı fikirde değil. Yakın gelecekte daha büyük depolama alanına sahip sabit diskler piyasaya sürmeyi planlayan firma, yılında 50 terabyte’lık sabit diskler piyasaya sürmeyi amaçlıyor. 

seagate barracuda

Seagate CEO’su Dr. Dave Mosley, yaptığı açıklamada “Bugün, Seagate 16 terabyte sürücüler üreten tek firma, bu da endüstri için kapasite karşılaştırmalarının hedefi. yılının ilk yarısında 18 terabyte’lık sürücüler piyasaya sürerek pazar kapasite liderliğimizi sürdüreceğiz” dedi. 

Seagate ayrıca yılın ilerleyen bölümlerinde de 20 terabyte depolama kapasitesine sahip diskleri piyasaya sürmeyi hedefliyor. Ancak firmanın gelecek hedefleri arasında en çok ilgiyi hedefleri çekiyor. 

seagate yol haritası

Firmanın eylül ayında yayınladığı yol haritası da gelecek olan 18 TB ve 20 TB’lık modellere işaret ediyordu. 18 TB’lık modelde konvansiyonel manyetik kayıt (CMR) teknolojisini kullanacak olan firma, daha sonraki modellerinde ise SMR adı verilen teknolojiyi kullanacak. 

Firma, yılına gelindiğinde ise 50 terabyte kapasiteli diskler üretecek. Bu disklerde ısı destekli manyetik kayıt (HAMR) adlı bir teknoloji kullanacak olan firma, böylece veri kaydı sırasında manyetik kutupları kullanacak. Zaten bütün Steam’i indirebileceğiniz bir diskin de yeni ve çok daha hızlı bir teknoloji kullanması normal. 

Yeni sabit disklerin fiyatları, Seagate’in başarısında belirleyici olacak. SSD’lerdeki ilerlemeler Seagate’i sabit disklerle vedalaşmak zorunda bırakır mı sorusu ise bir süre daha cevap bulamayacak.

Kaynak : funduszeue.info

Gigabyte, Terabyte ve Petabyte ne kadar büyük?

Gigabyte, terabyte veya petabyte terimleri depolama açısından tam olarak ne ifade ediyorlar?

Depolama boyutlarına daha yakından bakalım.

Bayt, megabyte, gigabyte ve petabyte gibi sözcüklerin tümü, dijital depolama miktarlarına işaret eder. Ve bazen megabit ve gigabit gibi terimlerle karışırlar.

Sabit diskler, tabletler ve flash depolama aygıtlarındaki depolama boyutlarını karşılaştırırken. Bu koşulların tam olarak ne anlama geldiğini (ve birbirleriyle nasıl ilişkili olduklarını) bilmek yararlı olur.

İnternet hizmeti veya ağ malzemeleri için alışveriş yapıyorsanız veri aktarım hızlarını karşılaştırırken de yararlıdır.

 

Bit, Byte ve Kilobayt

Öncelikle, dijital depolama temellerinin bazı alt düzey kapasitelerine bakalım.

En küçük depolama birimi (b) olarak adlandırılır. Sadece tek bir ikili basamağı (1 veya 0) depolayabilmektedir. Özellikle biraz daha büyük bir kelimenin bir parçası olarak biraz bahsedersek. Genellikle küçük bir &#;b&#; harfi kullanırız. Mesela, bir megabit bin bittir. 45 megabit gibi bir şeyi kısalttığımızda 45 Mb kullanıyoruz.

Bir adım bir bayttır (B). Bir bayt sekiz bittir ve tek bir metin karakterini saklamanız gereken şeyle ilgilidir. Kısaltılmış bir bayt biçiminde bir &#;B&#; kullanırız. Mesela, ortalama bir kelimeyi saklamak yaklaşık 10 B sürer.

Bir bayttan sonraki adım, 1, bytelik verilere (veya 8, bit) denk olan bir kilobyte dir (KB). Kilobyteleri KB olarak kısaltırız. Mesela, tek bir düz metin sayfasını saklamak yaklaşık KB alır.

Artık bu küçük ölçümlerle, alışveriş yaparken duyma olasılığınızı daha iyi anlayabiliriz.

 

Megabayt (MB)

Bir megabyte&#;de (MB) KB vardır. 90&#;ların sonunda, sabit sürücüler gibi düzenli tüketici ürünleri MB&#;lerde ölçüldü.

MB içinde ne kadar depolayabileceğinize dair birkaç örnek:

  • 1 MB = sayfa kitap
  • 5 MB = Ortalama 4 dakikalık bir mp3 şarkı
  • MB = 70 dakikalık ses ile 1 CD-ROM

Sonraki birkaç bölümde sayısını göreceksiniz. Tipik olarak, kilobayt aşamasından sonra, bir sonraki düşük ölçüm ne olursa olsun. Her bir ardışık depolama ölçümü, &#;dür. 1, bayt bir kilobyte dir. 1, kilobyte bir megabyte dır.

 

Gigabyte (GB)

Bir gigabyte&#;da (GB) MB vardır. Tüketici depolama seviyelerine bakıldığında GB&#;ler hala çok yaygındır. Bu günlerde terabyte&#;larda çoğu normal sabit disk ölçülse de. USB sürücüler ve birçok katı hal sürücüsü gibi şeyler hala gigabyte&#;lar ile ölçülüyor.

  • 1 GB = bir raftaki yaklaşık 10 metre kitap
  • GB = Bir DVD-ROM diskinin kapasitesi

 

Terabyte (TB)

Bir terabyte da (TB) GB vardır. Şu anda, TB düzenli sabit disk boyutları hakkında konuşurken en yaygın ölçüm birimidir.

 

Petabyte (PB)

Bir petabyte (PB) içinde TB (veya yaklaşık bir milyon GB) vardır. Trendler devam ederse, petabyte lar, gelecekte bir zamanlar tüketici düzeyinde depolama için. Standart ölçüm olarak terabytelar&#;ın yerini alabilir.

  • 1 PB = sayfalık standart yazılan metin (veya milyon disket).
  • PB = Facebook&#;ta yer alan 10 milyar fotoğrafın veri miktarı.
  • 20 PB = Google&#;da &#;de günlük olarak işlenen veri miktarı.

 

Exabyte (EB)

Bir exabyte&#;ta (EB) PB vardır. Amazon, Google ve Facebook gibi teknik devler (düşünülemez miktarlarda veriyi işleyen). Tipik olarak şu anda bu tür depolama alanıyla ilgili uğraşanlardır. Tüketici seviyesinde, bugün işletim sistemlerinde kullanılan bazı (fakat hepsi değil) dosya sistemlerinin. Teorik sınırlarının exabytelar da bir yeri vardır.

  • 1 EB = 11 milyon 4K video.
  • 5 EB = insanoğlunun konuştuğu tüm kelimeler.
  • 15 EB = Google tarafından tutulan tahmini toplam veri miktarı.

Bu liste elbette devam edebilir. Listedeki sonraki eklenmeyen üç kapasite: zettabyte, yottabyte ve brontobyte gibi tahmini belli olmayan dev veri ölçümleridir.

 

İlginizi çekebilir:

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası