amazon deposuna ürün göndermek / Amazon FBA Depolarına Türkiye'den Ürün Göndermek | KargoMix

Amazon Deposuna Ürün Göndermek

amazon deposuna ürün göndermek

Amazon'a Ürün Göndermek ile İlgili Her Şey

Amazon'a Ürün Göndermek ile İlgili Her Şey

Altı Adımda Amazon’da Satış

Bu döküman Amazon FBA hakkında genel bilgilerin verilmesi amacıyla, Amazon’un kendi dökümanı olan “Getting started with Fulfillment by Amazon in the U.S. marketplace” baz alınarak ücretsiz olarak kullanım amacıyla hazırlanmıştır, rehberin içerisindeki bilgileri kullanmadan önce Amazon’un kendi sitesinden araştırma yapmanız tavsiye edilir. Okumakta olduğunuz rehberi PDF olarak indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Ürün Barkodlama Gereksinimleri.

Amazon depolarındaki ürün tanıma sistemleri barkodlara bağlı olarak çalışır. Amazon’a gönderilen her ürünün sizin satıcı dükkanınızda tanımlanmış ürünle eşleştirilebilmesi için barkodlanmış olması gerekir. Bu barkodları Seller Central’den elde edebilirsiniz.

Ürünlerinizi barkodlamak için üç yol vardır:

1. Her ürünün üstüne barkodların tek tek yapıştırılması.
2. Eğer ürünleriniz uygunsa, Stickerless(stickersız), Commingled(karışık) Envanter kullanabilirsiniz, bu durumda ürünlerinize tek tek barkod yapıştırılması gerekmeyecektir. Konu ile ilgili daha detaylı bilgi aşağıda verilmiştir.
3. İsterseniz Amazon ürünlerinizi sizin için barkodlayabilir (FBA Label Service), bu hizmet karışılığında Amazon ürün başı 20 Cent alacaktır.

Stickerless, Commingled Seçeneğini Kullanarak Barkodlamadan Gönderim Yapmak

1) Eğer ürünleriniz gerekli koşulları sağlıyorsa Stickersız, Commingled seçeneğini kullanarak ürünlerinizi Amazon depolarına FNSKU barkodlaması yapmadan gönderebilirsiniz. Bu durumda ürünleriniz aynı ürünü satan diğer satıcıların ürünleriyle değişimli olarak satılacak ve müşterilere daha hızlı olarak gönderilecektir. Bu durum Private Label (kendi markasına sahip) satıcılardan ziyada belirli bir markanın ürününü satan satıcılar için geçerlidir. Commingled gönderilen ürünlerde FNSKU barkodlaması ürünler Amazon depolarına girdikten sonra Amazon çalışanları tarafından ücretsiz olarak yapılacaktır.

  • Ürünlerinizin üzerinde barkod olduğundan emin olun (UPC, EAN, ISBN, JAN, GTIN, etc.).
  • Eğer ürününüzün üzerinde fiziksel olarak bir barkod bulunuyorsa, listelemenizi kontrol ederek bu barkodun (UPC/EAN/ISBN/JAN) göndermek istediğiniz ürünün ASIN’i ile eşleştiğinden emin olun. Eşleşmemesi halinde Amazon Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçmelisiniz.

2. Eğer ürününüzün üzerinde barkod yoksa, ürününüzü barkodlamalısınız. Gerekli barkodu Label, barkodlarınızı shipment creation (kargo oluşturma) bölümünde Label Products adımından oluşturabilirsiniz.
Rehberimizin Stickerless, Commingled Inventory bölümünden detaylı bilgiye ulaşabilir ve ürünlerinizin gereksinimleri karşılayıp karşılamadığını görebilirsiniz.

Bazı ürün tipleri için özel hazırlama ve paketleme gereksinimi bulunabilir, konu hakkında detaylı bilgiyi Packaging and Prep Requirements sayfasında bulabilirsiniz.

Kargonuzun Hazırlanması

Barkodlama, paketleme ve hazırlık gereksinimleri tamamlandıktan sonra, FBA depolarına gönderilecek ürünleri seçebilir ve kargolama sürecine başlayabilirsiniz.
Kargolamadan önce aşağıda belirtilen malzemelerin hazır bulundurulmasını tavsiye ederiz:

  • Termal ya da lazer printer
  • Kutularınızın ağırlığını ölçebileceğiniz terazi
  • Kutularınızın boylarını ölçebileğiniz metre
  • Basıltmış ve yapıştırılmaya hazırlanmış FNSKU barkodları
  • Koli bandı
  • Kutularınız
  • En az milim kalınlığında plastik poşetler
  • Yetişkin oyuncakları satıyorsanız opak plastik poşetler
  • Ürünleriniz koruma gerektiriyorsa kabarcıklı poşet
  • Eğer gerekiyorsa Sold as Set (set olarak satılır) ibaresi

Miktar barkodlarının print edilmesi

Ürünlerinizi barkodlarken etiketlerin yeterli kalitede olduğundan, üzerlerinde leke ya solma bulunmadığından emin olunması gerekir. Aşağıda barkodlar print edilirken dikkat edilmesi gereken hususlar belirtilmiştir.

  • Termal ya da lazer printer kullanın, inkjet(mürekkepli) printerlardan mümkün olduğunca uzak durun, mürekkepli printler ile basılan barkodlar lekelenmeye ve solmaya daha elverişlidir.
  • Printerınızın yeterli kalitede basım yapabildiğinden ve basılan barkodların okunaklı olduğundan emin olun.
  • Barkodlar için kullanılan kağıdın kaliteli ve buruşuk olmadığını kontrol edin.
  • Basıma başlamadan önce printer kartuşunu kontrol edin
  • Basılan barkodların scan edilebildiğinden emin olun (çeşitli cep telefonu uygulamaları kullanabilirsiniz)

Ürünlerinizi Nasıl FBA'e Çevirirsiniz

  1. Kargonuzu hazır hale getirdikten sonra ürünlerinizi Amazon hesabınıza Inventory > Manage Inventory bölümünden FBA'e çevirebilirsiniz.
  2. Hangi ürünlerin FBA'e çevirileceğinizi seçtikten sonra, manage inventory sayfasının en sağındali "Edit" kutucuğuna tıklayın.
  3. Karşınıza çıkan menüden Change to Fulfilled by Amazon seçeneğini işaretleyin.
  4. Bir sonraki sayfada Convert & Send Inventory butonuna tıklayın.

Ürünlerinizi FBA’e çevirdikten sonra Kargo Oluşturma Adımlarını takip ederek ilk kargonuzu gönderebilirsiniz.


Not: Eğer henüz kargonuzu göndermeye hazır değilseniz Convert & Shipt Inventory yerine sadece Convert butonuna basarak kargo planı hazırlamadan da ürününüzü FBA’e çevirebilirsiniz.


Liste İncelemesi: Amazon listelemeniz ile ilgili herhangi bir sorun tespit ettiğinde size bunu bildirebilir, bu durumda Amazon tarafından ek bilgiler (paket boyutu, ek ürün bilgisi vb..) istenebilir.


Yasaklı Ürünler: Yasaklı ve zararlı maddeler içeren ürünleri Hazardous Materials, Dangerous Goods, and FBA Prohibited Products prohibited for sale on seafoodplus.info adreslerinden bulabilirsiniz. Ayrıca bazı ürünler Amazon’da satışları serbest olmasına rağmen Amazon depolarına kabul edilmemektedir.

FBA’e Çevrilmiş Ürünlerden Kargo Oluşturmak

Bir önceki sayfada bahsettiğimiz gibi, ürünlerinizi FBA’e çevirip (Convert Only) henüz kargolama yapamamışsanız, aşağıdaki adımları takip ederek ürünlerinizi FBA depolarına gönderebilirsiniz.

  1. Inventory > Manage Inventory bölümüne gidin. FBA'e çevrilmiş ürünlerin "fulfilled by" bölümünde "Amazon" yazacaktır.
  2. Amazon'a göndermek istediğiniz ürünleri listeden seçin
  3. Edit'e bastığınızda açılan menüden Send/Replenish Inventory seçeneğini seçtikten sonra kargo yaratma sayfasına yönlendirileceksiniz.

Kargo Oluşturmak

Kargo oluşturma ekrenında Amazon FBA depoları için kargo gönderimi yapabilirsiniz. Başlamak için “ship-from”(nereden gönderim yapılacağı) bilgisini doldurun, eğer ürünleriniz Çin’den gönderiliyorsa Çin’deki üreticinizin adresini verebilirsiniz, sonrasında ürünlerinizin uygunluk durumuna göre Individual ya da Case packed* seçimini yapın. Sonrasında her ürün için kaç adet gönderim yapılacağının adetini girin ve ürünlerin sizin tarafınızdan mı Amazon tarafından mı barkodlanacağının seçinimi yapın (Amazon tarafından yapılması halinde ürün başı ücret kesilecektir).

FNSKU Barkodlarının Oluşturulması

FNSKU Barkodları ürünlerin kargo oluşturulması sırasında oluşturulacaktır. FNSKu barkodları X00 ile başlar ve her satıcı ve ürün için (ASIN) birbirinden benzersizdir.

  • Göndereceğiniz ürün adetini girdikten sonra Print Item Labels butonuna basın, FNSKU’ların bulunduğu dosya PDF olarak oluşturulup bilgisayarınıza indirilecektir, dosyayı Adebo Reader ile açıp kaydedebilirsiniz.
  • Müşterinin barkodları çıkarabilmesi için barkodlar beyaz yapışkanlı kağıt üzerine yapıştırılmalıdır.

Eğer commingle(karışık) seçimiyle ürün gönderiyorsanız ya da Amazon Bakodlama Servisi’ni kullanıyorsanız ürünlerinizin üzerine FNSKU barkodlarını yapıştırmanıza gerek yoktur.

Barkodların Yapıştırılması

FNSKU Barkodlarını ürünün üzerinde bulunan diğer barkodları kapatacak şekilde, en dış katmana yapıştırın.
(Plastik kaplama, kabarcıklı poşet vb).

  1. Eğer ürünün üzerindeki orjinal barkod ürünün kenarındaysa, FNSKu barkodunu ürünün orjinal barkodun üzerine dik olarak yapıştırın.
  2. Ürünün üstünde birden çok barkod bulunursa sadece sizin yapıştırdığınız FNSKU barkodunun görünür olduğunu ve diğerlerinin kapatılmış olduğundan emin olun.
  3. Yapıştırdığınız barkodun RF scannerlar tarafından scanlenebildiğine emin olun.
  4. ÜrünIeriniz üretici tarafından koli içerisinde gönderilmişse, kolinin içerisindeki tüm ürünlerde FNSKU barkodunun olduğundan emin olun, diğer tüm barkodları kapatın.
  5. Yukarıda hatalı barkodlama örneğini görebilirsiniz.

Kargonuzu Hazırlamak

Ürünlerinizi tek depoya göndermek

Kargonuzu oluştururken kollilerinizin farklı FBA depolarına gitmemesi için sağ üstteki Settings’e tıkladıktan sonra Fullfilment by Amazon seçeneğine basın. Aşağıdaki resimde görüşdüğü gibi Inventory Placement Option’dan Inventory Placement Service’i işaretleyin, bunu işaretlememeniz durumunda Amazon ürünlerinizin farklı FBA depolarına gönderilmesini talep edebilir. Bu şıkkı işaretlemiş olsanız dahi, Amazon, kimi spesifik kategorilerdeki ürünlerin gene de farklı FBA depolarına gönderilmesiniz isteyebilir.

Kutu ve Palet gereksinimleri

Prepare Shipment adımında, ürünlerinizi individual packages (Small Parcerl Delivery) ya da pallets(Less than Truckload ya da Full Truckload) olarak göndereceğinize karar vermeniz istenir.
Small Parcel Delivery to Amazon ve LTL ve Truckload Delivery to Amazon başlıklarını ziyaret ederek gönderim tipleri hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Box Label’ın (Kutu Barkodunun) Yapıştırılması

Amazon’a göndereceğiniz her kutu ve palete FBA Box Label yapıştırılmış olması gerekir.

1. Amazon Box Labelları kargo yaratma ekranından bastırın.
2. Kutu barkodlarınızı yapıştırırken aşağıdaki adımları takip edin:

  • Kutu barkodunuzu kolinin köşesine ya da kapakların birleşim noktasına yerleştirmeyin.
  • Birden fazla koli gönderiyorsanız, her koliye kendine ait kutu barkodunu yapıştırın.
  • Palet gönderiyor olmanız durumunda, her paletin dört bir kenarında birer adet barkod ekleyin.

Kargonuzun Yola Çıkması

1. Ürünleriniz seçtiğiniz gönderim yöntemi ile yola çıktıktan sonra kargonuzu Amazon Seller Central’den “shipped” olarak güncelleyebilirsiniz.
2. Kargo tracking(takip) numarasını girerek ürününüzün nerede olduğunu Amazon üzerinden takip edebilirsiniz, durumu Shipped ve In Transit olan kargolar için:

  • Small Parcel: Tracking numarasını girdiğiniz yerden kargo durumunu takip edebilirsiniz.
  • Less than Truckload (LTL) or Full Truckload (FTL): Bu tip kargolar için kurye firmanızla iletişime geçip kargonun durumunu öğrenmeniz gerekir

3. Durumu kendi kargocunuzun sayfasında Delivered(iletildi) olarak güncellenen ancak henüz Amazon’da Delivered durumuna geçmeyen kargolarınızda, durumun Amazon web sitesinde güncellenmesi 24 saat alabilir.
4. Kargonuzun durumu Checked-in olarak değişmesi, kargonun en az bir bölümünün FBA depolarına ulaştığı anlamına gelir ancak bu ürünlerinden depoya alındığı anlamına gelmez. FBA depoları barkodları scanleyerek ürünleri almaya başladığında durum Receiving olarak değişecektir.
5. Kargonuz Checked-in durumuna geldikten sonra Receiving durumuna geçmesi gün arası alabilir. Özel durumlarda (Black Friday, Yılsonu, Cadılar Bayramı vb..) bu süre artacaktır.

Envanter ve Ürünün Müşteriye Teslimatı

Amazon ürününüzü satılmaya hazır durumda bulundurur.

  • Ürününüz Amazon tarafından alınır ve scanlenir
  • Bu esnada ürünlerin boyutları depolama amaçlı olarak kaydedilir.

Müşteri FBA ürününüzü sipariş verdikten sonra ürününüz envanterden alınır ver teslimat için Amazon paketlerine koyulur.

Sipariş Yönetimi:

Seller Central'in içerisinde manage Orders sayfasına girerek siparişlerinizin durumunu görebilirsiniz. Pending (beklemede) ve Payment Compete(ödemesi tamamlanmış) şeklinde iki tip sipariş durumu vardır:

  • Order'ların (siparişlerin) Pending durumunda olmasının çeşitli sebepleri vardır FBA Order Status sayfasını ziyaret ederek konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.
  • Siparişin durumunun Payment Complete (Ödeme Tamamlandı) olarak değişmesi, ödeme işleminin tamamlandığı anlamına gelir.

Ödemelerinizi Business Reports'un altında Reports > Payments bölümünden takip edebilirsiniz.

Ürünlerin Hazırlanması

Ürün Cam ya da Kırılgan mı?

Örnekler: bardak, şişe, çerçeve, saat, ayna, vb..
Hazırlama Gereksinimleri: Balonlu naylon, kutu, barkod
Ürününüzü balonlu naylonla sarın ya da koruyucu kutunun içine koyun. Hazırlanmış ürün 90cm’den düştüğünde kırılmamalıdır. Barkodunuz ürününüz açılmadan okunacak şekilde yapıştırılmalıdır.

Ürününüz Sıvı mı?

Örnekler: gramdan ve daha ağır plastik şişelerdeki çift korumalı(double seal) ağızı olmayan sıvı ürünler
Hazırlama Gereksinimleri: transparan poşet*, barkod
Kapağın sıkıca kapalı olduğundan emin olun, sonrasında ikinci bir kapak ekleyin ya da ürünü transparan bir poşetin içine koyun* ürünün üzerinde suffocation warning(boğulma uyarısı) olduğundan emin olun ve sızmayı engellemek için ürünü ikinci bir poşete koyun.* Barkodunuz ürününüz açılmadan okunacak şekilde yapıştırılmalıdır.

Ürününüz Giysi, Kumaş ya da Tekstil mi?

Örnekler: cüzdan, havlu, t-shirt, tüylü oyuncak
Hazırlama Gereksinimleri: transparan poşet*, barkod
Ürünü transparan bir poşetin içine koyun* ürünün üzerinde suffocation warning(boğulma uyarısı) olduğundan emin olun. Barkodunuz ürününüz açılmadan okunacak şekilde yapıştırılmalıdır.

Ürününüz Oyuncak ya da Bebek Ürünü mü?

Örnekler: Items for children 3 years and under (emzik, diş kaşıma halkası önlük)
Hazırlama Gereksinimleri: transparan poşet*, barkod
Ürünü transparan bir poşetin içine koyun* ürünün üzerinde suffocation warning(boğulma uyarısı) olduğundan emin olun. Barkodunuz ürününüz açılmadan okunacak şekilde yapıştırılmalıdır.

Ürününüz toz, granül veya granül malzemeden mi yapılmış veya içeriyor mu? Örnekler: şeker, toz deterjan

Ürününüz Set Halinde Hazırlanıp Tekli Ürün Olarak Mı Satılıyor?

Örnekler: Ansiklopedi seti, birden fazla paket halinde satılan yiyecekler.
Hazırlama Gereksinimleri: Plastik poşet, kutu, şrink film, “Sold as Set” or “Ready to Ship” etiketi,.

Ürününüz sivri, keskin ya da farklı bir tehlike unsuru içeriyor mu?

Örnekler: Makas, bıçak, keski, kerpeten
Hazırlama Gereksinimleri: Balonlu koruma poşeti, kutu, scanlenebilir barkod
Ürünlerinizi balonlu koruma poşeti ya da kutu içerisine tüm sivri/keskin uçları kapanacak şekilde koyun. Barkodunuz ürününüz açılmadan okunacak şekilde yapıştırılmalıdır.

Ürününüzün en uzun tarafı cm’den kısa mı?

Örnekler: Mücevherat, anahtarlık, flash bellek
Hazırlama Gereksinimleri: Plastik poşet, taranabilir etiket Boğulma uyarısı ile şeffaf bir torbaya koyun ve torbayı kapatın. Barkod, paketlenmiş öğeyi açmadan veya ambalajından çıkarmadan taranabilir olmalıdır.

Ürününüz yetişkin(adult) ürünü mü?

Örnekler: Çıplak resimler, cinsel simgeler, küfür veya müstehcen mesaj içeriklerine sahip öğeler.
Hazırlama Gereksinimleri: Siyah veya opak şrink ambalaj, taranabilir etiket boğulma uyarısı ile siyah veya opak bir torbaya koyun ve torbayı kapatın. Barkod, paketlenmiş öğeyi açmadan veya ambalajından çıkarmadan taranabilir olmalıdır.
*Plastik poşet (torba) gereksinimleri
Torbalar en az milimetre olmalıdır. 13 cm'den büyük torbalar için
boğulma uyarısı konulmalıdır. Tüm barkodlar paketli ürünü açmadan veya ambalajından çıkarmadan taranabilir olmalıdır.

*Plastik poşet (torba) gereksinimleri

Torbalar en az milimetre olmalıdır. 13 cm'den büyük torbalar için
boğulma uyarısı konulmalıdır. Tüm barkodlar paketli ürünü açmadan veya ambalajından çıkarmadan taranabilir olmalıdır.

Barkod Boyutları

Ürünlerinizin üzerine yapıştırılan barkodların müşteriler tarafından istenildiğinde çıkarılabilmesi
için yapışkanlı etiketler üzerine basılan barkodların ürünlerine yapıştırılması önerilmektedir. Seller
Central aşağıdakı belirtilmiş olan 11 barkod boyutunu desteklemektedir.

  • Sayfa başı 21 barkod ( mm x mm A4 üstüne)
  • Safa başı 24 barkod ( mm x mm A4 üstüne, mm x mm A4 üstüne, mm
  • x mm A4 üstüne, mm x mm A4 üstüne, mm x mm A4 üstüne üstüne,
  • mm x mm A4 üstüne)
  • Sayfa başı 27 barkod ( mm x mm A4 üstüne)
  • Sayfa başı 40 barkod ( mm x mm A4 üstüne)
  • Sayfa başı 44 barkod ( mm x mm A4 üstüne)

Barkod İçerikleri

FNSKU: Amazon tarafından FBA depolarındaki ürünlerin ayırt
edilebilmesi için kullanılan, her ASIN için birbirinden farklı barkod
ve kodlandırmadır.


Name: Ürünün adı ya da başlığı
Condition: Ürünün durumu (New, Used, Like New gibi).

Barkodunun Yerleştirilmesi

Ürün üzerinde hali hazırda var olan tüm barkodları(UPC, EAN, ISBN) kendi barkodunuzu üstünüze
yapıştırarark kapatın. Ürün üzerinde farklı barkodlar kısmı olarak açıkta kalması sorun yaratacaktır.

Hazırlığa Başlamak

Paketlemeye başlamadan önce aşağıdaki malzemelerin elinizde hazır bulunduğundan emin olun:

  • Termal ya da lazer printer
  • Kutularınızın ağırlığını ölçebileceğiniz terazi
  • Kutularınızın boylarını ölçebileğiniz metre
  • Basıltmış ve yapıştırılmaya hazırlanmış FNSKU barkodları
  • Koli bandı
  • Kutularınız
  • En az milim kalınlığında plastik poşetler
  • Yetişkin oyuncakları satıyorsanız opak plastik poşetler
  • Ürünleriniz koruma gerektiriyorsa kabarcıklı poşet
  • Eğer gerekiyorsa Sold as Set (set olarak satılır) ibaresi

Önemli Not: Ürünlerinizin FBA depolarına geldiğinde herhangi bir nedenle tam olarak hazırlanmamış ya da eksik hazırlanmış olması ek ücretler ile karşılaşmanıza sebep olabilir.


Kargolama Check Listimiz

Online kargo talimatımızı yarattıktan sonra aşağıdaki checklistin üzerinden geçerek her adımı doğru olarak yaptığınızdan emin olun.

Ürünleriniz doğru şekilde paketlendi mi?

  • “How to Prep Products” rehberinin üzerinden geçerek ekstra bir işleme ihtiyacınız olmadığından emin olun..

 

Ürünleriniz doğru şekilde barkodlandı mı?

 

  • Eğer FBA barkodlama servisini kullanmıyorsanız ya da inventoriniz commingled (karışık) envanter kapsamında değilse ürünlerinizin üzerinde bakod bulunması gereklidir (UPC, EAN, ISBN, JAN, or GTIN)

 

Kolileriniz doğru şekilde barkodlandı mı?

 

  • Standart boyutlu ürünlerinizin bulunduğu kolinin hiç bir boyutu 63 cm’yi geçmemelidir.
  • İçinde birden fazla ürün bulunan kolilerin ağırlığı 22 kg ya da daha az olmalıdır. İçinde tek ürün bulunan koliler 22 kg’yi geçebilir.
  • İçinde tek bir ürün bulunan ve ağırlığı 22 kg’den fazla olan koliler için kolinin üst ve yan kapaklarında “Team Lift” barkodu bulunmalıdır.
  • İçinde tek bir ürün bulunan ve ağırlığı 45kg’den fazla olan koliler için kolinin üst ve yan kapaklarında “Mechanical Lift” barkodu bulunmalıdır.

 

Ürünleriniz onaylı koruma malzemeleri ile mi kargolanıyor?

 

  • Onaylı koruma malzemeleri; köpük, hava yastığı, balonlu naylon ve koruma kağıdıdır.

 

Kolilerinizin gerekli içeriği


Gönderimi yapılan tüm kolilerde bulunması gerekenler:

  • Kargo kimliği (Shipment ID)
  • Scanlenebilir barkod
  • Hangi adresten gönderim yapıldığı (Ship-from address)
  • Hangi adrese gönderim yapıldığı (Ship-to address)

Küçük parceller için her kolinin üzerinde, FBA ve kargolama olmak üzere iki barkod bulunur.

  • Kutunun kenarından cm bırakacak şekilde parcel etiketlerini yapıştırın.
  • Kenarlara ve kolinin açılacağı yere etiket yapıştırmayın.

Kamyon konteynırı gönderimi yaparsanız (truckloads), 4 adet FBA kargolama barkodu kullanılacaktır
Paletleri paletin dört bir yanının üst-orta noktalarına yapıştırın.

Amazon FBA, dünyanın en büyük e- ticaret sitesi olma unvanını elinde bulunduran Amazon’da ürün satmanın yeni bir yolu.

Son yılların en trend satış yollarından biri olan Amazon FBA ürün gönderme, satışı yapacak kişinin ürünlerini direkt Amazon’un depolarına göndermesi anlamına geliyor.

Sistem satıcıların ürünlerini, satılıncaya kadar saklandığı bir Amazon deposuna göndermesine olanak tanır

Bu sayede satışı yapacak kişi veya kurumlar depolama maliyetinden kurtuluyor. Zaten Amazon FBA yapanlar için en büyük avantaj da aslıda stok maliyetinin sıfırlanmasıdır.

Bu yazımızda;

  • FBA nedir?
  • Avantajları nelerdir?
  • Nasıl yapılmaktadır?
  • Ücretleri ne kadardır?
  • Amazon FBA yapmak için hangi adımları takip etmek gerekir?  gibi sorulara yanıt vereceğiz.

AMAZON FBA NEDİR ?

Amazon FBA nedir cevaplayacağımız ilk ve en önemli soru…

Fulfilled by Amazon&#;un kısaltması olan bu isim, pratik bir e-ticaret yolunu daha da pratik hale getiren bir sistem.

Sistem, ithal ettiğiniz ya da kendi fabrikanızda ürettiğiniz ürünlerin Amazon’un depolarına gönderilip, satışının buradan gerçekleştirilmesi üzerine kuruludur.

Zira bu sorunun cevabında daha kolay Amazon satış yapmak yatmaktadır. Çünkü dünyanın en büyük ve en değerli alışveriş sitesi olan Amazon’da satış yapmak bu sistem ile daha hızlı ve basit hale getirilmiştir.

Gelelim sorunun cevabına…

Kısaca Amazon’un satıcılara depolama, paketleme ve nakliye yardımı sağlayan hizmetidir.

Bu sistemin en büyük avantajı, satışı gerçekleştirecek olanları, depolama maliyetlerinden kurtarmasıdır. Öte yandan satış yapıldıktan sonra da kargolama Amazon tarafından yapılmaktadır. Bu da FBA’nın diğer bir avantajıdır.

AMAZON FBA NASIL YAPILIR ?

Amazon FBA nasıl yapılır sorusunun ilk cevabı satıcının bir &#;Amazon üyeliği oluşturmasıdır.

Bu noktada ister bireysel ister profesyonel olsun bir hesap açmak zorunludur.

Bireysel hesap ile profesyonel hesap arasındaki fark ise birinde hesap açmanın ücretsiz olması diğerinin de ücrete tabi olmasıdır.

Ancak ücretsiz olan bireysel hesap açıldığında 40 ürün yüklenebilmektedir. Bu hesap üzerinden satış yapıldığında Amazon komisyon almaktadır. Bu komisyon oranı ücretli profesyonel hesaba göre daha yüksek olmaktadır.

Sistemde kayıtlı olduktan sonra ise Amazon FBA nasıl yapılır sorusunun ayrıntılı cevabına geldi.

Sorunun yanıtını şöyle maddelemek mümkün:

  • Satıcılar ürünleri Amazon’un ‘’Fullfilment Centers‘’ adı verilen depolarına gönderir.
  • Amazon depodaki bu ürünleri listeler.
  • Amazon siparişleri satıcının yerine karşılar ve satış işlemlerini yürütür.
  • Ürünün paketlenmesi ve kargolanmasını Amazon gerçekleştirir.

Aslında tüm olay Amazon depolarına ürün göndermek. Bu adımdan sonra tüm işlemler Amazon’un uhdesinde olduğu için satıcılar göz ardı edilmesi mümkün olmayan prosedürlerden kurtulmuş oluyor.

TÜRKİYE’DEN AMAZON’A ÜRÜN GÖNDERMEK

Türkiye’den Amazon’a ürün göndermek, FBA’nın can alıcı noktası durumundaki konudur.

Ki zaten Türkiye’den Amazon’a ürün göndermek ancak FBA yapmakla mümkün bir işlemdir.

Oysa Amazon satış yapmak söz konusu sistem geliştirilene kadar daha geleneksel bir yol ile gerçekleştirilmekteydi. Bu sistem Amazon FBM’dir ve tamamen farklı bir işlemdir.

Mağaza açarak Amazon’a ürün koymak bu sistemin ana işlemidir. Satıcı ürünleri mağazaya yükledikten sonra, satış aşamasında gönderimi de kendisi yapar.

Yani Amazon FBM kargo, depolama, paketleme gibi ayrıntıların tamamının satıcı tarafından gerçekleştirildiği bir süreçtir.

Oysa satıcılar Amazon FBA için Türkiye’den Amazon’a ürün göndermek  zorundadır.

Bu işlemin adımları ise şöyledir:

  • Amazon satıcı hesabınızı oluşturun,
  • Ürün listelerinizi oluşturun,
  • Gönderilecek ürünlerinizi hazırlayın,
  • Ürünlerinizi FBA’ya çevirin,
  • Amazon depolarına ürünlerinizi gönderin,
  • Ürünleri gönderin ve kargo takibin yapın.

Ürünler Amazon’a ulaştığında firmanın devasa depolarına koyulur ve satılacağı günü beklemeye başlar.

AMAZON’A GÖNDERİLECEK ÜRÜNLERİN FBA’YA ÇEVRİLMESİ

Amazon deposuna ürün göndermek isteyen bir satıcı ürünleri FBA’ya çevirmek zorundadır.   Bu işlemin adımlarını şöyle sıralamak mümkün:

  • Kargonuzu hazır hale getirdikten sonra ürünlerinizi Amazon hesabınıza Inventory > Manage Inventory bölümünden FBA&#;ya çevirebilirsiniz.
  • Hangi ürünlerin FBA&#;e çevirileceğinizi seçtikten sonra, manage inventory sayfasının en sağındali &#;Edit&#; kutucuğuna tıklayın.
  • Karşınıza çıkan menüden Change to Fulfilled by Amazon seçeneğini işaretleyin.
  • Bir sonraki sayfada Convert &#; Send Inventory butonuna tıklayın.

Ürünlerinizi FBA’ya çevirdikten sonra “Kargo Oluşturma Adımlarını” takip ederek ilk kargonuzu gönderebilirsiniz.

AMAZON FBA KARGO

Türkiye’den Amazon deposuna ürün göndermek kargo sürecini de barındıran bir işlemdir.

Satıcılar Amazon FBA kargo için barkodlama paketleme ve hazırlıklarını tamamlamış olmak zorundadır. Ancak bu aşamadan sonra Amazon deposuna ürün göndermek için kargolama süreci başlar.

Amazon FBA yapanlar, şirketin deposuna ister 1 isterse de adet ürün gönderebilir.

Dünyanın en büyük e-ticaret sitesi FBA yapacaklara başlangıçta 5 bin adetlik bir limit veriyor. Bu limit satış potansiyeline göre artırılabilmektedir.

Satıcılar FBA için ürünler gönderilmeden önce “FBA Shipment Order”     doldurmak zorundadır. Bu belgede koli adetleri, koli içeriği ve boyutları yazılı olmalıdır.

Daha sonra Amazon, ürünleri göndereceğiniz deponun adresini bildirecek. Bu adres Amazon’un Amerika’da bulunan depolarından biri de olabilir, farklı bir ülkedeki depo da&#;

Eğer depo Amerika’da ise Amazon Amerika’ya ürün göndermek söz konusu olacaktır.

AMAZON FBA KARGO GÖNDERİMİ

Amazon FBA kargo süreci, Amazon’a nasıl ürün gönderilir sorusunu net yanıtıdır. Bu yanıtın aşamaları sırasıyla şöyledir:

  • Inventory > Manage Inventory bölümüne gidin. FBA&#;ya çevrilmiş ürünlerin &#;fulfilled by&#; bölümünde &#;Amazon&#; yazmalıdır.
  • Amazon&#;a göndermek istediğiniz ürünleri listeden seçin.
  • Edit&#;e bastığınızda açılan menüden Send/Replenish Inventory seçeneğini seçtikten sonra kargo yaratma sayfasına yönlendirileceksiniz.

Kargo oluşturma ekranında yapacağınız işlem sonucunda Amazon FBA depoları için kargo gönderimi işlemini başlatmış olursunuz.

Başlamak için “ship-from” (nereden gönderim yapılacağı) bilgisini doldurun,

Sonrasında ürünlerinizin uygunluk durumuna göre Individual ya da Case packed seçimini yapın.

Kargonuzu oluştururken kollilerinizin farklı depolara gitmemesi için sağ üstteki Settings’e tıkladıktan sonra Fullfilment by Amazon seçeneğine basın.

Sonrasında her ürün için kaç adet gönderim yapılacağının adetini girin ve ürünlerin sizin tarafınızdan mı Amazon tarafından mı barkodlanacağının seçimini yapın.

AMAZON SELLER

Gönderilen ürünlerin barkodlanması için de Amazon Seller Central’dan barkod temin edilmesi gerekmektedir. Amazon Seller Central’dan alınan barkodların her birinin tek tek ürünlerin üzerine yapıştırılması gerekmektedir. Ürünleri satıcılar adına barkodalama işini Amazon&#;un üstlendiği durumlar da vardır. Ancak şirket bu hizmet karşılığında ürün başı 20 Cent alacaktır.

AMAZON FBA KARGO ÜCRETİ

Amazon FBA kargo ücreti dendiği zaman 2 konu anlaşılmalıdır.

Öncelikle Amazon depolarına ürün göndermek için ödenecek kargo ücretine değinmeliyiz.

Ürünler Amazon deposuna kadar ulaşana kadar bütün sorumluluklar satıcıya ait olduğu için kargo ücreti de gönderene aittir. Bu noktada daha uygun kargo ücreti almak için şirketin anlaşmalı olduğu kargo şirketleri ile çalışmak daha ekonomik gönderim ücretleri sağlayacaktır.

FBA kargo ücreti aynı zamanda satışı yapılan ürünlerin gönderilmesi sırasında ödenmesi gereken kargo ücretidir.

Satış gerçekleştikten sonra Amazon ürünleri paketleyecek ve alıcı adresine gönderecek. Bu süreçte bütün müşteri süreçlerini şirket üstlenirken,  satıcılar şirkete standart komisyon, depolama masrafı ile Amazon FBA kargo ücretini ödüyor.

Amazon FBA kargo hesaplama için KargomKolay’ın hesaplama araçlarını kullanabilirsiniz.

Bu hesaplama sonucunda satıcı konumundakiler, Amazon depolarına ürün göndermek için ne kadar ücret ödeyeceklerini öğrenebilir.

Sonuç olarak Amazon FBA yapanlar, sistemin sağladığı avantajlar neticesinde daha kolay e- ticaret yapıp dünyaya açılmaktadırlar.

Çünkü Amazon satış yapmak bu sistem ile ciddi anlamda daha kolay hale gelmektedir.

Bu kolaylık ve sistemin ’dan bu yana Türkiye’de de geçerli olması sonucunda Amazon FBA Türkiye rakamları her geçen artmaktadır.

Fast Express Yurtdışı Kargo

'de Oluşturuldu Son Güncelleme :

Türkiye'den Amazona Ürün Nasıl Gönderilir

Türkiye'den Amazona Ürün Nasıl Gönderilir?

Amazon dünyanın en büyük e-ticaret sitelerimden olduğu gibi en büyük ve değerli firmalarından biridir. Amazon Amerika, Avrupa, Asya, Afrika ülkelerine dünyanın her yerine ürün gönderimi yapmaktadır. Amazon kendisi dünyanın her yerine kargo gönderimi yaptığımı gibi kendi sistemi üzerinden hesap açan bireysel ve profesyonel kişiler için ürün gönderimi yapmaktadır. Amazon hesabından ürünlerini yükleyip satış yapan herkes ürünlerini müşterilerine en hızlı şekilde ürünlerini göndermek için ürünlerini amazon depolarına göndermektedir. Amazon buradan sipariş veren müşterilerinize ürünleri en hızlı şekilde ulaştırmaktadır.

Amazon deposuna ürün gönderimi yapmak günümüzde artık çok kolay hale geldi. Ülkemizde bulunan yurtdışı kargo firmaları yurtdışında tüm adreslere kargo gönderimi yapmaktadır. Ancak her firma amazon deposuna kargo gönderimi yapmayabilir. Amazon deposuna kargo gönderimi yapan firmalardan biride fast-express’dir. Fast Express yurtdışına amazon fba depolarına kargo gönderimi yapmaktadır. Müşterilerine hızlı, güvenilir ve ekonomik fiyatlarla kargo gönderimi yapan firmamız ile uzun yıllar çalışacaksınız.

Türkiye'den Amazona Ürün Nasıl Gönderilir

Türkiye’den Amazon Depolarına Yurtdışı Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır?

  • Türkiye’den amazon depolarına kargo göndermek için ilk önce bir yurtdışı kargo firması ile anlaşmalısınız.
  • Amazon deposuna kargo gönderimi yapan firmalardan olan Fast Express kargolarınızı kapınızdan alarak merkezimize getirmektedir.
  • Hangi amazon deposuna gideceği gibi gerekli bilgileri firmamız ile paylaşın.
  • Fast Express merkezinde çıkış işlemleri yapılarak gönderilir.
  • Yurtdışı kargo takip numarası ile kargolarınızı takip ettiğiniz gibi firmamız gümrük vb. gibi işlemleri olabildiğince hızlı şekilde yaparak gümrükten sorunsuz şekilde geçmesini sağlamaktadır.
  • Havayolu uçak kargo ile gönderilen ürünlerin amazon depolarına kuryelerimiz ile teslimatı yapılır.

Türkiye'den Amazona Ürün Nasıl Gönderilir

Amazon Deposuna Kargo Gönderim Ücretleri

Fast Express sadece amazon depolarına ulaştırdığı kargolar için desi hacim hesabı yaparak gönderir. Yapılan desi hacim hesaplamasına göre ve gideceği amazon deposuna göre fiyatlarımız değişmektedir. Fast Express olarak piyasanın en uygun maliyetleri ile yurtdışına kargo gönderimi yapmaktadır.

Fast express olarak amazon deposuna gönderilecek yurtdışı kargo paketlerinizi fiyat verirken desi hacim hesaplamasına göre belirliyoruz. Hacim desi hesaplama için paketin eni – boyu – yüksekliği çarpılır. Çıkan sonuç ile beş bin bölerek hacim yani desi değerini bulmuş olursunuz. Bizlerde bu desi değerine göre yurtdışı kargo gönderisi oluşturarak amazon depolarına kargolarınızı gönderiyoruz.

Fast Express olarak toplu gönderileriniz için sizlere ekonomik fiyatlarda sunuyoruz. Piyasadan aldığınız fiyatları bizimle karşılaştırdığınızda farkı göreceksiniz. En uygun fiyatın yanında en kaliteli hizmetleri sunuyoruz.

Türkiye'den Amazona Ürün Nasıl Gönderilir

Amazon Bireysel ve Profesyonel Hesaplar için Kargo Gönderimi

Fast Express amazon depolarına kargo gönderiminde bireysel yada profesyonel hesap olsun hiçbir zaman müşteri ayrımı yapmadan gönderim yapıyoruz. Tek tek yada toplu tüm paketleriniz Türkiye’nin 81 ilinden kapınıza kadar gelerek anlaşmalı olduğumuz kargo firması almaktadır. Alınan kargolarınız merkezimize getirildikten sonra çıkış işlemleri başlatılarak gönderilmektedir.

Fast Express Amazon deposuna göndereceğiniz kargolarınız için de kargo takibi hizmetleri sunmaktadır. Yurtdışı kargo takip hizmeti ile kargolarınızın tüm hareketlerini istediğiniz yerden takip edebilirsiniz.

Türkiye'den Amazona Ürün Nasıl Gönderilir

Fast Express; Yurtdışı Kargo hizmeti ile uluslararası alanda amazon depolarına paket taşımacılığı ve dağıtımında mükemmel hizmet ilkesi ve kaliteli hizmet anlayışı ile siz saygıdeğer müşterilerimize en iyi hizmetleri sunuyoruz.

Aradığınız soruya cevap bulabildiniz mi?

Dünya ülkelerine yapmak istediğiniz gönderinizin ödemesini alıcınızdan alabilmekteyiz. Sistemimiz üzerinde kurulu olan sistem ile alıcınıza link iletiyoruz. Alıcınız link üzerinden giriş yaparak hem kendisine gelecek gönderiyi görebilmekte hemde o link üzerinden ödemesini gerçekleştirebilmektedir. Kampanya fiyatlarımızdan faydalanabilmeniz için seafoodplus.info
Tüm yurtdışı kargolarınız, gönderim merkezimize ulaştığı andan itibaren gerekli tüm aşamalar tarafımızca yapılmaktadır. Tüm dosya gönderim işlemleri bu şekilde tamamlanır. Genellikle aynı gün yurtdışına gönderim aşamasına geçilir ve gönderinin ulaştırılacağı ülke ve bölgenin durumuna bağlı olarak birkaç gün içerisinde ulaştırılır. Kampanya fiyatlarımızdan faydalanabilmeniz için seafoodplus.info

Amazon FBA Depolarına Türkiye'den Ürün Gönderimi Nasıl Yapılır ?

Amazon‘da satış yapmayı düşünüyorsunuz ve ürünleri Türkiye’den göndermek istiyorsunuz, peki bu mümkün mü? EVET bu mümkün Türkiye’den Amazon deponuza ürün gönderebilirsiniz ve de hiç bir sorun yaşamadan göndererek, satışa açabilirsiniz.

Sizde yurdışına açılmak, ürünlerini tüm dünyaya satmak için Amazon FBA yapmak istiyorsanız bu bilgiler tam size göre.

Öncelikle Amazon depolarına ürün gönderme  "Fulfillment by Amazon" kısaca ürünlerinizi Amazon’un deposuna göndermeyi ve satış yaptıkca bu depolardan son kullanıcıya ulasmasına kadar geçen tüm aşamaları kapsar.

Amazon FBA yapmak için herhangi bir şirket veya kişi hesabı olmasının bir önemi yoktur.Tüm herkes bu hizmetlerden yararlanabilir.

Bir Adet Siparişiniz Var!

E-ticarete adımınızı attınız. Amazon'da dükkanınızı açtınız. İlk siparişinizi aldınız.

Tebrikler!

Bundan sonra bir dizi eylem gerçekleştirmeniz gerekiyor. Ama hiç sorun değil.

Ürünü zamanında hazırlayıp kargoya teslim etmelisiniz.  Tabi bunun için en uygun ve güvenilir kargo firmasını araştırmalısınız.

Bu arada müşteriden gelecek taleplere anında dönüş yapmalısınız.

Tabi kargo bilgilerinin de doğru ve eksiksiz olarak sisteme işlenmesi de gerekecektir ki kargo takibi yapılabilsin.

Gümrük evrakları tam mı, vergiler ödendi mi, kargo hasarsız olarak müşteriye ulaştı mı…gibi başka bir takım sorunlar da halledildikten sonra artık rahat bir nefes alabilirsiniz.

İlk görevinizi alnınızın akıyla tamamladınız. Artık hiç bir şey sizi yolunuzdan çeviremez.

Bir sonraki gün adet sipariş aldınız.

Muhteşem!

Ürünlerin zamanında hazırlanması, her bir ürün ve ülke için doğru kargo firmasının tesbiti, kargoların gönderimi, takip numaralarının doğru ve eksiksiz olarak her bir sisteme teker teker girilerek işlenmesi, gümrük evrakları, vergiler…  Bütün bu işlemlerin x kere yapılması ve her seferinde aynı titizlik, özen ve gayretin gösterilmesi gerekiyor.

Peki bu mümkün mü?

Galiba bir şeyleri değiştirmenin zamanı geldi.

Kargomix ve dijital partneri ShipEntegra ile yüzlerce Amazon siparişinizi yönetmek tek bir tanesiyle ilgilenmek kadar kolay.

Siparişlerinizi ve ürünlerinizi takip etmek için ayrı ayrı her bir dükkanınıza giriş yapmanıza, kargo, gümrük, vergi süreçlerine ayrı ayrı kafanızı yormanıza gerek yok. Kargomix ve dijital partneri ShipEntegra ile tüm bu süreçleri tek bir sistemden takip edebilir, pek çok işlemin sizin yerinize otomatik olarak gerçekleştirilmesinin tadını çıkarabilirsiniz.

Türkiye İçi Ücretsiz Transfer

Türkiye'nin her yerinden kargomix transfer merkezimize göndereceğiniz kargolarınızı biz ödüyoruz

Yurtdışı, Amazon FBA , Etsy, EbayLojistik ve Kargolama Firması Kargomix sizin için tüm lojistik, paketleme, barkodlama, gümrük işlemleri vb. gibi tüm işlemleri profesyonel ekipleri ile birlikte kargonuz teslim edilinceye kadar birebir takip ederek, tüm süreci eksiksiz yönetiyor. 

Yurtdışı Kargo Gönderim Fiyatı Hesaplama 

Yurtdışı gönderilerde kargo fiyatı hesaplama için Kargomix Yurtdışı Gönderi Fiyat Hesaplama Aracını kullanabilirsiniz. Fiyat hesaplama aracına Kargomix anasayfasından veya bu adresten ulaşabilirsiniz.

Türkiye’den Amazona ürün gönderirken dikkat etmeniz gereken hususlar özetle;

  • Ürün analizi iyi yapılmalı ve iyi ürün tercih edilmeli
  • Hafif ürün ve hacimsel olarak yer tutmayan olmalı
  • Amazon’da göndereceğiniz ürün kategorisi belge istiyor mu? istiyor ise üretici sağlıyor mu?
  • Amazon listenizi önceden hazırlayıp en az 1 hafta bekleyin
  • Amazon seller canlı destek ile görüşüp ürün onayını alın

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir