adisebaba masalları orman çocuğu / Adisebaba Orman Cocugu mp3 mp4 flv webm m4a hd video indir

Adisebaba Masalları Orman Çocuğu

adisebaba masalları orman çocuğu

Orman Çocuğu Masalı

Ormanın Kitabı hikâyelerinin uyarlaması olan Orman Çocuğu Masalı, kurtlar tarafından büyütülen bir çocuğun başından geçenleri konu edinmiştir. İyi Okumalar.

Orman Çocuğu

Orman Çocuğu Masalı

Evvel zaman içinde Afrika ormanında hayvanlar ormanın bilge kurallarına bağlı yaşarlarmış. Ormana yakın bir yerde yaşayan birde kabile varmış. Bir gece ormanın topal kaplanı Sher Khan, köylüleri avlamaya karar vermiş. Köye kükreyerek saldırmış.

Kaplanın yardımcısı olan çakal Tabaqui onu takip ediyordu. Bir adamı yakalayacağı esnada Sher Khan kırmızı çiçeğin üstünden atladı ve yüksek sesle kükredi. Raksha ise yavrularıyla birlikte mağaranın önünde oturmuş olanları izliyordu.

Anne Kurt &#;Şu korkak kaplan, en zayıfları avlıyor, yani insanları.&#;

Raksha &#;Sonuçta kaplan topal, ondan geyik avlamasını nasıl bekleyebiliriz?&#;

Anne Kurt &#;Sadece bacağı yanmış gibi görünüyor.&#; demiş.

Kükremeler durdu ve ormana yine bir sessizlik çöktü. Kurtlar sohbet ederken çalılıklarda bir hışırtı olduğunu fark ettiler. Baba kurt saldırmak üzere hemen hazırlandı. O anda gelenin köyden kaçmış ve emekleyerek kurtların mağarasına gelen bir küçük çocuk olduğunu görünce;

Anne Kurt &#;Bu bir orman çocuğu, ona ben bakacağım, kendi çocuğum gibi büyüteceğim. Adını Mowgli koyuyorum.&#;

Raksha, &#;bence sürü bir insan yavrusunu kabul etmeyecektir.&#;

&#;Ben hallederim.&#;

Tabaqui mağaranın arkasında gizleniyordu ve Sher Khan’a insan yavrusundan söz etti. Sher Khan, hemen mağaraya ulaştı: &#;O insan yavrusu benim avım. Onu hemen bana verin.&#;

&#;Git buradan topal ödlek. O benim çocuğum, sakın ona elini sürme.&#; Yangında sakatlanmış olan Sher Khan annenin öfkesini görünce oradan uzaklaşırken &#;Günün birinde o çocuk pençelerime ve ağzıma düşecek.&#; demiş.

Ertesi gün, Mowgli’yi kurt sürüsüyle tanıştırdılar. Uzun bir tartışma ve Bagheera’nın onayından sonra Mowgli’yi kabul etti.

Kaplan Bagheera ve Ayı Baloo ona ormanın kurallarını öğretecek, ancak büyüdüğünde kendi kabilesine dönmesi gerekecekti. Mowgli ormanda, orman yaşamının kurallarını öğrenerek büyüdü. Ayı Baloo ise ona ormanla ilgili tüm bildiklerini, hayvanların dilini konuşmayı, bal bulmak ve balık yakalamak gibi en sevdiği şeyleri de öğretti. Kaplan Bagheera ise ona kendini korumayı öğretti.

Mowgli ormana iyice bağlanmıştı. Kardeşleri yani yavru kurtlar onu çok seviyordu. Kısa sürede ormandaki tüm hayvanlarla arkadaş olmuştu. Bazıları ona orman çocuğu diye hitap ediyor, bazıları ise ismiyle hitap ediyordu.

Yıllar geçtikçe kurt sürüsünün lideri olan Akela, eskisi gibi avlanamaz hale geldi. Sher Khan onun bu zayıflığından faydalanmak istedi: &#;Siz genç kurtlar, artık sürünün lideri olmanızın zamanı geldi. Akela’yı liderlikten alın, bana insan yavrusunu verin. Yoksa sizin bölgenizde avlanır, size tek bir kemik parçası bile bırakmam.&#; demiş.

Genç kurtlar Akela’ya liderlikten ayrılmasını söyleyince o, &#;Mowgli’yi Sher Khan’a veriyorsanız korkaksınız demektir. Eğer Mowgli’nin gitmesine izin verirseniz liderlikten ayrılmayı kabul edeceğim.&#; demiş.

Bagheera’nın bu toplantıdan haberi olunca: &#;Mowgli, artık Sher Khan’a haddini bildirmeliyiz. Karşı koymanın zamanı geldi.&#;

Mowgli: &#;Ama ona bir başıma nasıl karşı koyarım? Bütün sürü şu an Sher Khan’la.&#;

&#;İnsanların köyüne git ve kırmızı çiçeği getir. Kırmızı çiçek onları korkutup kaçıracaktır.&#;

&#;Artık ormandan ayrılıp kendi türümle yaşasam iyi olacak.&#; demiş.

Mowgli, Bagheera ve Baloo’ya sarıldı. Hayatında ilk kez gözlerinden yaş akıyordu. Mowgli, kısa bir süre sonra Baloo’nun karnının üzerine uzanmış bir şekilde ağacın üstünde uyuyakaldı.

Mowgli’yi gören maymun sürüsü onu alıp kaçırdılar. Maymunlar ormanın en deli hayvanlarıydı, hayatlarında kanun kural yoktu. Baloo ve Bagheera uyanınca Mowgli’nin köye doğru yola çıktığını düşündüler. Halbuki Maymunlar Mowgli’yi ormanda ağaçtan ağaca taşıyorlardı.

Bir süre sonra Chil’i onları fark etti. Mowgli, ona kuşdilinde Baloo ve Bagheera’ya maymunların onu nereye götürdüğünü iletmesini söyledi.

Maymunlardan biri &#;Kapa çeneni, bu da başka bir numara senden tüm bu numaraları öğrenmek istiyoruz. Eğer hayvanları kontrol etmeyi öğrenirsek tüm ormana hükmedebiliriz.&#; dedi.

Chil Baloo, Bagheera’ya Mowgli’nin kaçırıldığını ve onları soğuk inde saklı tutuklarını söyledi.

Kaplan Bagheera, &#;Orası ormanda terk edilmiş bir şehir. O maymunlar hem kurnaz hem tehlikeli. Onlarla tek başımıza savaşamayız. Kaa’dan yardım istemeliyiz.&#; Yılan Kaa’nın yanına gidip kendilerine yardım etmeye ikna ettikten sonra hep birlikte harabelere gittiler.

Maymunlar Mowgli’yi devasa bir kubbede saklıyordu. Önce harap olan yere Bagheera girdi. Maymunları ısırıp oraya buraya fırlatmaya başladı. Ama maymunların sayısı çok fazlaydı.

Ayı Baloo &#;Sen Mowgliyi bul, ben o kaçık hayvanların icabına bakacağım.&#; demiş. Sonra da maymunları oraya buraya fırlatmaya başlamış ama maymunların sayısı yine çok fazlaydı. Maymunlar onun karnına oturup onu dövmeye başladığı zaman, Kaa gelerek tıslamaya başlayınca Maymunlar korkarak bir ağaca tırmandılar.

Kaa Mowgli’yi sakladıkları kubbeyi kırdı ve onu serbest bıraktı:&#;Ahh harika, bu ne leziz bir et böyle.&#;

Kaplan Bagheera &#;Hayır Kaa, çocuktan hemen elini çek.&#;

Kaa Mowgli’yi çözdü. Sonra dans etmeye başladı ve maymunlar bu dansla hipnotize oldu ve maymunları beraberinde götürdü.

Mowgli &#;Artık bu orman bana göre değil galiba, biran önce buradan ayrılmalıyım.&#; diye düşündü.

Mowgli, Bagheera ve Baloo’ya veda ederek köye doğru yola çıktı. Köylüler önce Mowgli’den korktu: Kimisi &#;Bu çocuk ormandan gelmiş, düzenbaz olabilir.&#; Kimisi &#;Bize büyü yapabilir.&#; Kimisi &#;Masum bir çocuğa benziyor. Niye böyle varsayımlarda bulunuyorsunuz? Gel çocuğum, benim yanımda dur.&#; demiş. Ama en sonunda onu aralarına kabul etmişler.

Mowgli kısa zamanda köy yaşamını ve dillerini öğrendi. Ona yapacak bir iş verdiler. Hayvanları güdüyordu. Arkadaşları Bagheera ve Baloo onunla ara ara dağda buluşuyorlardı.

Bir gün gri kurt kardeşi onunla görüşmeye geldi: &#;Sürünün başı dertte, Sher Khan kurtları teker teker öldürmeye karar vermiş.&#;

Mowgli &#;Beni Sher Khan’a vermeye karar vermiştiniz. Şimdi sizi neden düşüneyim?&#;

&#;Aynı türden değiliz ama annemiz bizi öz kardeş gibi yetiştirdi. Onun intikamını almalıyız.&#;

&#;funduszeue.info. Annemize ne oldu.&#;

&#; Sher Khan’la dövüşürken öldü.&#;

&#;Nasıl yani, niçin&#;

&#;Mağaraya seni sormaya gelmişti ama annem tek kelime bile etmedi.&#;

&#;Yeterli, artık Sher Khan’ın canını bağışlamam. &#;

Mowgli, hayvanlarını Sher Khan’ın saklandığı vadiye götürdü. Kendisi bufalolardan birinin üstündeydi. Vadiye ulaşınca sürünün gerçek lideri Akela’da onlara katıldı.

Mowgli &#;Sen hayvanların bir kısmını ters yöne götür. Bende buradan hızlı bir şekilde getireceğim. Sher Khan tuzağa düşecek.&#; demiş.

Planladıkları gibi hayvanları Sher Khan’a doğru koşarken bıraktılar. Tüm vadi hayvanların ayak sesleriyle titremeye başladı. Sher Khan hayvanların ayak seslerini duydu ve kaçacak bir yer aradı ancak vadiye dağlar dik duruyordu. O yüzden kaçabileceği hiçbir yer yoktu. Büyükbaş hayvanlar büyük hışımla koşarak geldiler ve Sher Khan’ı ezip geçtiler.

Boğa Sher Khan’ı çamurun içinde ezdi. Bufalolar üstüne bastı, artık koşmalarına gerek kalmamıştı. Mücadele bitmişti. Köyün ve ormanın düşmanı olan Sher Khan böylece öldü.

Akela gösterdiği liderlik için onurlandırıldı ve Mowgli ormandan ayrıldı. Bir zaman sonra Mowgli Messua’nın gerçek annesi olduğunu öğrendi. Ormandakilerde köylerde sonsuza kadar mutlu yaşadı.

9 Yaş Masalları &#; Uyku Öncesi Masallar &#; Uyku Masalları

Orman Çocuğu - Çizgi Film Türkçe Masal

Açıklama

Yükleyen:KaraBukle

Yüklenme Tarihi: 25 Kasım -

Baba kurt, yemek için olduğu yerden uzaklaştı ve o sırada kuyruklu bir hayvanı gördü. Kuyruklu hayvan, hemencecik baba kurdu öven kelimeler kullanmaya, iltifatlar yağdırmaya başladı.

“Ey kurtların başı, sana avlarında keskin dişler dilerim. Senden tek istediğim aç olanları da unutmamandır.”

Baba kurt bunun üzerine: “Öyle ise içeri gel.” dedi.

Baba kurt kaplanın sesini duydu. Direkt oraya yöneldi. O Sherekkan’dı. Orada bebek vardı. Bebeği yiyecekti. Hemen bebeğin yanına gitti ve bebeği kaçırdı. Sherekhan onu görememişti bile.

Bebeğin bir ailesi yoktu. Anne kurt: “O bizimle kalsın, onu büyütürüz. Yoksa Sherekhan onu hemencecik yer. Okula göndeririz. Bebeğin adı Mogli idi. Okula yazdırdılar.

Yıllar geçti ve Mogli büyüdü. Beogherg ile tanıştı. Anneler yolculuktaydı. Çaylakla mesaj gönderdiler.

“Yolcular, yola çıktıkları gece bir at buldular. Mogli rahat bir nefes alarak çok iyi haber olarak düşündü bu durumu.

Ve Booghere, Beleo ile yollarına devam ettiler.

Orman Çocuğu kitabının yazarı Rudyar Kipling hakkında Bilgi Wikipedia : funduszeue.info

Joseph Rudyard Kipling (d. 30 Aralık , Bombay, Hindistan – ö Ocak , Londra), İngiliz şair, roman ve hikâye yazarı.

Altı yaşına geldiği zaman, Hindistan’ın ikliminin İngiliz çocuklarının sağlığına iyi gelmeyeceğini düşünen anne ve babası onu İngiltere’de yaşayan bir ailenin yanına gönderdi.

Küçük Kipling'in bu ailenin yanında geçirdiği altı yıl, bedensel ve zihinsel baskılarla doluydu. Sonunda gerçek anne ve babası onu bu eziyetli yaşamdan kurtarıp, Devon'daki bir yatılı okula gönderdi.

İlk tahsilini İngiltere'de yaptıktan sonra Hindistan'a döndü. Lahor'da gazeteciliğe başlayıp, genç yaşta yazıları ile kendini kabul ettirdi. 'da İngiltere'ye dönüp Londra'ya yerleşti. İngiliz dilini ustalıkla kullanması, Hindistan'daki hayatı yazılarında konu alması, romantizmle, realizmi birleştirmeyi başarması ona yılındaki Nobel Edebiyat Ödülünü kazandırdı. İki kez şövalyelik ödülüne layık görüldüğü halde kabul etmedi.

Kipling çocuklar için birçok kitap yazdı. Tüm yazılarında hayata ve insanlara duyduğu bağlılık ve hayranlığı hissettirmeyi bildi. Yarattığı tiplemeler ve öyküler sayesinde, insan yaşamının en derin öğelerini bir portre gibi betimlemeyi başardı.

'Cengel Kitabı' ilk kez yılında yayımlandı. Bir yıl sonra da öykünün devamı geldi. Bu kitaplar Maugli'nin tiplemesini ve maceralarını günümüze değin en güzel şekilde taşıyan örnekler olarak kabul edilir.

Fil Tomai, Ayı Balo, Kara Panter Bagera, Kaplan Sirhan ve Hint Faresi Riki-Tiki-Tavi unutulmaz tiplemelerinden birkaçıdır.

Etiketler:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası