n11 komisyon oranları 2018 / N11’de Mağaza Açmak İçin Ne Yapmalıyım? - Projesoft

N11 Komisyon Oranları 2018

n11 komisyon oranları 2018

Eğer bir şirketiniz varsa N11’de kendi mağazanızı açabilir, ürünlerinizi platform üzerinde listeleyebilir ve satışa sunabilirsiniz. Yalnızca N11’de dükkan açmanın birtakım gereklilikleri bulunmakta. Bu gerekliliklerin neler olduğuna bu yazımızda tamamen detaylı bir şekilde değineceğiz. İşte N11 hakkındaki bilgiler ve N11’de mağaza açmak için yapılması gerekenler:

N11 Nedir?

N11, Doğuş Grubu ve Güney Koreli SK Group tarafından kurulmuş e-ticaret pazaryeridir ve amacı da online ortamda bulunan mağazalar ile tüketicileri bir araya getirmektir. ’nin Haziran ayında kurulan N11, çok hızlı bir şekilde büyüyerek milyonlarca kullanıcıya ulaşmıştır. 

N11 Nasıl Çalışır?

N11, tıpkı diğer pazaryerleri ile aynı şekilde çalışmaktadır. Satıcılar N11 platformu üzerinden mağalarını açarak sattıkları ürünleri bu platform üzerinde kullanıcıların beğenisine sunarlar. Alıcılar da bu pazaryeri üzerinde bulunan farklı kategorilerdeki ürün gruplarına bu platform üzerinden ulaşabilir ve ilgilendikleri ürünleri kolaylıkla satın alabilirler. 

N11 platformu üzerinden yapılan alışverişler “Ödeme Koruma Sistemi” aracılığıyla güvenli bir şekilde gerçekleştirilir. Alıcı alacağı ürünün siparişini verdikten sonra satıcı mağaza ürünü kargolar. Ürünle ilgili herhangi bir sorun yaşanmazsa, alıcı N11’e 3 gün içinde onay verir ve N11 havuzu içerisinde bulunan para satıcının hesabına geçirilir. Bu da hem mağazalar hem de müşteriler için ekstra bir ödeme güvenlik sistemi oluşturur. 

N11 Benzeri Olan Diğer Pazaryerleri

Online alışveriş tüketicilerin en çok tercih ettiği şeylerden biridir. İşte bu nedenle de bu platformu kuran birden fazla pazaryeri oluşturulmuştur. İş modeli olarak N11’e benzeyen pazaryerleri şu şekildedir;

  • Hepsiburada
  • GittiGidiyor
  • Trendyol
  • Alibaba
  • Amazon
  • eBay
  • n11Pro

Neden N11 Mağazası Açmalısınız?

N11 pazaryeri içerisinde mağazanızın bulunması satışlarınızı yükseltme konusunda size ekstra olarak bir kazanım sağlayacağı için faydalanmanız gereken bir sistemdir. Tabii platform içerisinde bulunmanın hem avantajı hem de dezavantajı olacaktır. Bu avantaj ve dezavantajları ise şu şekilde listeleyebiliriz;

N11 Pazaryerinin Avantajları

N11 pazaryeri içerisinde kendinize ait bir mağazanız olduğu takdirde internet üzerinden satış yapmanın bazı avantajlarından faydalanabilirsiniz. Bu avantajlar şunlardır;

  1. Marka Bilinirliği: Bir mağazanızın olması kendi markanızı oluşturma konusunda atacağınız birinci adım olduğu için oldukça önemlidir. İnternet içerisinde ürünlerinizi arayan kişiler firmanıza denk gelecek ve N11 üzerinden mağazanız için marka bilinirliği oluşturulmasını sağlayacaktır.
  2. Ürünlerinizi Listeleyebilirsiniz: N11 içerisinde mağaza açtığınızda kendi envanterinizin içinde yer alan bütün ürünleri bu platform içerisinde listeleyebilir ve pazaryerinin kendi reklam alanlarından faydalanabilirsiniz.
  3. Farklı Hedef Kitleye Ulaşma: N11 gibi büyük pazaryerlerinin kendi kullanıcıları bulunmaktadır. O nedenle bu pazaryerleri oldukça büyüktür. Fiziki mağazanız olsa asla yakalayamayacağınız kitleyi buradan yakalayabilir ve satışlarınızı yükseltebilirsiniz.
  4. Rakip İncelemesi: Müşteri hizmetleri ve fiyat konusunda rakiplerinizi inceleyebilir ve rekabet durumunu öğrenebilirsiniz.

N11 Pazaryerinin Dezavantajları

N11 pazaryerinde mağaza açmanın avantajları bulunduğu kadar tabii ki dezavantajları da bulunmaktadır. Bu dezavantajlar şunlardır;

  1. Komisyon Kesintisi: N11 içerisinde yaptığınız satışlarda her kategoriye farklı komisyon vermeniz gerekmektedir. Aylık olarak yaptığınız toplam satıştan ona göre komisyon alınır.
  2. Aylık Listeleme Ücreti: N11 pazaryeri içerisinde ürünlerinizi listelemek için her ay belli oranda ücret ödemeniz gerekmektedir. Listeleme ücretini ödemediğiniz durumda mağazaya koyduğunuz ürünler yapılan aramalarda çıkmayacak ve kullanıcılara gösterilmeyecektir. 
  3. Reklam Ücreti: Mağazanızda listelediğiniz ücretleri yapılan aramalarda üst sıralarda göstermek için platform içinde reklam vermeniz gerekmektedir. Bu reklamlar için de farklı ücretlendirmeler bulunur. 
  4. Rekabetten Kurtulmaya Çalışmak: N11 pazaryeri içerisinde yüzlerce firma bulunduğundan bu firmalar arasında öne çıkmak da oldukça zordur. Rekabetten sıyrılmak için reklam çalışmalarına ciddi manada bütçe ayırmanız gerektiğinden masraflarınız da artmaya başlayacaktır.
  5. Kurallar: N11 pazaryerinin kendine özel kuralları bulunmaktadır. Uymadığınız takdirde faaliyetiniz durdurulabilir. Bu kurallar sizin yapacağınız çalışmaları bazı durumlarda sınırlandıracağından olumsuz şekilde karşılayabilirsiniz.

N11’de Mağaza Nasıl Açılır?

N11 pazaryeri platformunda sadece şirketi olan firmalar mağaza açabilmektedir. Şahıslar bireysel olarak mağaza açıp satış yapamamaktadır. Bu yüzden N11 pazaryerinde ürünlerinizi listeleyebilmek için öncelikle bir şirketiniz olması gerekli. N11 platformuna girdikten sonra sayfadan üst kısmında yer alan “Mağaza Girişi’ne” tıklayıp üyelik bilgilerini doldurabilir ve ardından da mağazayı açabilirsiniz. Bu sürecin içinde daimi olarak kullandığınız bir e-mail adresi girmeniz gerekmektedir. Abonelik işlemini tamamlamanızın ardından size onay maili gelecektir. 

Hesabınızı oluşturduktan sonra “Hesabım” yazan bölümün altında bulunan “Evrak Yönetimi” seçeneğine tıklamalısınız. Sonrasında ise buraya gerekli evrakları ve satış sözleşmenizi yükler, mağazanızın N11’de onaylanmasını beklersiniz.

N11’de Mağaza Açmak İçin Gerekli Olan Belgeler 

N11’de platformunda onaylı mağaza açabilmek için bazı belgeleri hazırlayıp teslim etmeniz gerekmektedir. Bu belgeler şu şekildedir;

Sermaye Şirketleri ve Adi Ortaklıklar İçin Gerekli Olan Belgeler

  • Vergi levhası
  • İmza sirküleri
  • Güncel faaliyet belgesi (Son 6 aylık)
  • Şirket kuruluş ticaret sicil gazetesi
  • Ortaklık sözleşmesi
  • Satıcı ilan ve işlem sözleşmesi (n11 sözleşmesi)
  • Çalışma mali şart ve prensibi (Komisyon)

Şahıs Şirketleri İçin Gerekli Olan Belgeler

  • Vergi levhası
  • İmza sirküleri 
  • Güncel faaliyet belgesi (Son 6 aylık)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Satıcı ilan ve işlem sözleşmesi (n11 sözleşmesi)
  • Çalışma mali şart ve prensibi (Komisyon)

N11 Mağazası Ne Kadar Süre İçerisinde Açılır?

N11 pazaryerinde bulunacak sanal mağazanızın açılması için mağaza açılış süreci içerisinde hazırlayıp gönderdiğiniz evrakların Doğuş Planet tarafından onaylanmış olması gerekir. Evraklarınız eksiksiz bir şekilde gönderilmişse ve gereklilikleri tam olarak yerine getiriyorsanız, N11 size telefon veya e-mail yoluyla dönüş yapıp mağazanızın aktif olup olmadığını söyleyecektir. Bu süreç vermiş olduğunuz evrakların yeterliliğine ve doğruluğuna göre değişiklik göstermektedir.

N11’de Mağaza Açmadan Satış Yapılabiliyor mu?

N11’de satış yapmaya başlayabilmeniz için mutlaka mağazanız olması gerekmektedir. Bu pazaryeri içerisinde sadece resmi olarak şirketi olan kişiler satış gerçekleştirebileceği için satıcılar mağazalarını açmadan satışa başlayamamaktadır.

N11’de Mağaza Açmak Ücretli midir?

N11 pazaryerinde mağaza açmanın ücreti bulunmamaktadır. Satıcılar bu platform içerisinde ücretsiz olarak mağaza açabilmektedir. N11 platformu işletmelerden hizmet bedeli almaktadır. Ayrıca işletmelerin listeleme ücretleri satış sonrasında da komisyon alınır.

N11 Mağaza Ürün Listeleme Türleri ve Özellikleri

N11 pazaryerinde mağaza açma ücreti bulunmasa da listeleyeceğiniz ürün adetine göre farklı ücretlendirmeler bulunmaktadır. Firmanız adına bu listeleme paketlerinden faydalanarak ürünlerinizi N11’de listeleyebilirsiniz. Listeleme paketleri şu şekildedir;

  1. Mini Paket: adet ürün listeleme 5 TL
  2. Standart Paket: adet ürün listeleme 25 TL
  3. Pro Paket: adet ürün listeleme 50 TL
  4. Mega Paket: adet ürün listeleme TL
  5. Ultra Paket: adet ürün listeleme TL

Bu ücretler listeleme paketlerinin aylık fiyatlarıdır. Ayrıca bu fiyatlar yılı için belirlenmiş fiyatlardır ve değişiklik gösterebilir.

N11 Komisyon Oranları

N11 pazaryerindeki komisyon oranları ürün satışının gerçekleştiği kategoriye göre değişiklik göstermektedir. Genel manada kategoriler üzerine incelendiğinde N11’in komisyon oranları şu şekildedir;

  1. Anne ve Bebek Ürünleri: %14 ila %20 arasında değişiklik göstermektedir.
  2. Kozmetik ve Kişisel Bakım Ürünleri: %14 ila %15 arasında değişiklik göstermektedir.
  3. Elektronik Ürün ve Aksesuarlar: %5 ila %10 arasında değişiklik göstermektedir.
  4. Mücevher ve Saat Ürünleri: %5 ila %20 arasında değişiklik göstermektedir.
  5. Kitap, Müzik, Film ve Oyun Önerileri: %4 ila %15 arasında değişiklik göstermektedir.
  6. Otomotiv ve Motosiklet Ürünleri: %5 ila %11 arasında değişiklik göstermektedir.
  7. Spor ve Outdoor Ürünleri: %6 ila %15 arasında değişiklik göstermektedir.

N11 Mağaza Vergi Süreci

N11 pazaryerinde satış yapmaya başladığınız zaman Türkiye Cumhuriyeti vergi sistemine ve vergi uygulamalarına göre vergi mükellefi olmaya başlarsınız. Resmi bir şirket olarak bu platform üzerinde satış yaptığınız için sattığınız şeylerin faturasını keserek vergileri ödemeniz gerekmektedir. 

N11 Mağaza Faturalandırma

N11 pazaryeri, hizmet bedelini ve komisyon faturasını her ay içerisinde bulunan mağazalara mail ile gerçekleştirmektedir. N11’de mağazanızın yönetim panelinde yer alan “Ödeme Yöntemi” sekmesinin altındaki  “Fatura Sorgulama” seçeneğinden komisyon faturasına ulaşabilirsiniz. İlgili faturanın üzerine tıklayabilir, bilgisayarınıza indirebilir ve faturayı görüntüleyebilirsiniz.

Projesoft N11 Entegrasyonu

Projesoft kendi altyapısını kullanan e-ticaret site sahiplerine satışlarını artırabilmeleri için N11 entegrasyon desteği sunmaktadır. N11 pazaryeri üzerinden açtığınız online mağaza ile Projesoft altyapılı e-ticaret siteniz için API hesabı aktif etmeniz gerekir.

Projesoft’un yapacağı entegrasyon çalışmasının ardından ürünleriniz N11’de bulunan online mağazanıza direkt olarak aktarılır. Ürün aktarım işleminin yapılmasından sonra N11 tarafından gerçekleştirilen küçük bir onay süreci bulunmaktadır. Onay sürecinin bitmesiyle birlikte Projesoft N11 entegrasyonu sayesinde günlük olarak stok ve fiyat bilgileriniz güncellenmektedir.

Bununla birlikte N11 üzerinden gerçekleştireceğiniz satışların takibini Projesoft yönetim paneli üzerinden gerçekleştirebilir ve operasyonunuzu sağlıklı bir şekilde yürütebilirsiniz.

Yazar Profili

Yüksel Eminoğlu
Yüksel Eminoğlu
ProjeSoft Kurucu Ortağı - Bilgisayar Mühendisi

Amazon Türkiye Komisyon Oranları Ne Kadar?

’den beri Türkiye pazarında hizmet veren ve seneler içinde eski pazaryerlerine rakip olacak kıvama gelmeye başlayan Amazon Türkiye, şimdilik en çok Kitap, Elektronik ve Sağlık & Bakım kategorilerinde öne çıkıyor. Amazon’u diğer online platformlardan ayıran en büyük özeliği hem pazaryeri gibi hizmet verirken bir yandan da Amazon FBA özelliği ile kendi deposundan da ürün gönderimi yapıyor olmasıdır. Ürünlerin Amazon güvencesiyle taşınması ve teslim edilmesi sebebiyle müşteriler açısından da tercih edilmektedir ve mağaza sayısı da her geçen gün artmaktadır. Satıcı sayısının her geçen gün arttığı Amazon Türkiye’de nasıl mağaza açılır,  Amazon Türkiye komisyon oranları nedir ve vade süreleri nedir, sizler için yazdık.

Amazon Türkiye Komisyon Oranları

Her pazaryerinde olduğu gibi Amazon Türkiye’de satış yapabilmek için de kategorilere göre belirlenen amazon komisyon kesintilerini ödeme zorunluluğu vardır. Amazon Türkiye’de de senesinde belirlenen amazon komisyon oranları ise aşağıdaki gibidir.

KategorilerSatış Komisyonu
Fotoğraf Makinesi6%
Cep Telefonu6%
Giyim10%
Bilgisayar6%
Elektronik6%
Elektronik Aksesuarlar10%
Kişisel Bakım Cihazları10%
Yapı Market, Mutfak Eşyaları ve Dekorasyon10%
Mutfak (Küçük Ev Aletleri)6%
Oyuncaklar ve Oyunlar10%
Kitaplar10%
Bebek Ürünleri (Giyim hariç)10%
Ofis Ürünleri10%
Spor10%
Ayakkabılar, Kol Çantaları ve Ayakkabı Aksesuarları10%

Amazon Türkiye’de Nasıl Mağaza Açılır?

Amazon Türkiye’de satış yapmak için şirket olmanız gerekmektedir. Şahıs şirketi veya kurumsal şirket olarak satış yapabilirsiniz. Mağaza açmak için nelere ihtiyacınız olduğunu ilgili linkteki adımları takip ederek öğrenebilirsiniz. Satıcı olarak ürün depolanması ve kargolanması hizmetlerinin de Amazon FBA sistemi tarafından sağlanmasını isterseniz Amazon FBA kullanıcısı olabilirsiniz. Bu sistemde Amazon ürünlerinizi sizin için deposunda muhafaza eder, desiye göre ücretlendirme yapar ve sipariş aldığınızda Amazon güvencesiyle sizin adınıza gönderim yapar. FBA ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz yazımıza göz atabilirsiniz.

Okuyun: Amazon ne kadar komisyon alıyor?

Okuyun: Amazon komisyon hesaplama

Amazon Türkiye’de Vade Kesintileri Nasıl Tahsil Edilir?

Ödemeler, tamamlanan her satış sonrası 14 günlük süre içinde komisyon kesintisi yapılmış olarak ilgili satıcının banka hesabına aktarılır. Diğer pazaryerlerine kıyasla 14 günlük vade süresi kısa bir süre sayılabilir. Yapılan kesinti ise e-arşiv olarak ilgili satıcıya gönderilir.

n11 Nedir?

Şirketiniz varsa ürünlerinizi n11 bünyesinde listeleyerek satışa sunabilirsiniz. Türkiye’de en bilindik online pazaryerlerinden olan n11’de mağaza açmak için bazı gereksinimler yer almaktadır. Bu yazımızda n11 gibi bir online pazaryerinde mağaza nasıl açılır, nelere ihtiyaç vardır gibi sorularınızın yanıtını bulabilirsiniz.

n11, Doğuş Grubu, Güney Koreli SK Grup ortaklığı ile kurulan satıcı ve alıcıyı bir araya getiren online pazaryerlerinden biridir. Haziran ayında kurulmuş olup hızlı büyümesiyle birlikte Türkiye’de adını sıkça duyduğumuz online pazaryerleri arasında yer alarak milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapmaktadır.

n11 Nasıl Çalışır?

n11 online pazaryerlerinin tamamı gibi alıcı ve satıcıyı bir araya getirerek satış yapmayı sağlayan bir online pazaryeridir. Şirketler n11 bünyesinde açtıkları mağazalar ile ürünlerini listeleyerek alıcıya sunmaktadırlar. Alıcılar çeşitli kategorilere sahip çoklu ürün seçenekleri arasında diledikleri ürünü satın alarak alışveriş yapabilmektedirler.

“Ödeme Koruma Sistemi” ile yapılan alışverişleriniz güvence altına alınmaktadır. Alıcının siparişi vermesi ardından mağazalar ürünü kargolayarak satış işlemini gerçekleştirirler. Doğru ve sorunsuz teslimat ardından n11 havuzuna alınmış ödeme 3 gün sonrasında satıcının banka hesabına transfer edilmektedir.

Bu yöntem sayesinde alıcı ve satıcı güvenli alışveriş yapmaktadırlar.

Neden n11 Mağazası Açmam Gerekli?

n11 bünyesinde e-ticaret sitenize ihtiyaç duymadan ticaret yapabilirsiniz. n11 ile çalışmak marka bilinirliğiniz ve markalaşmak için dezavantajlıdır. n11 ile satışları arttırabileceğiniz ek bir kanal olacaktır. 

n11 Mağazası Avantajları Nelerdir? 

Marka olma konusunda ilk adımdır.

n11’de bir mağazaya sahip olmak marka oluşumunuz açısından atabileceğiniz ilk adımdır. İnternette ürün aramakta olan kişiler şirketinizin ismiyle karşılaşacağından marka bilinirliğiniz artış gösterecektir.

Ürünlerinizi dilediğinizce listeleyebilir ve çeşitli reklam seçeneklerinden fayda sağlayabilirsiniz.

n11 bünyesinde açmış olduğunuz mağazanızda tüm ürünlerinizi listeleyerek platformun sahip olduğu reklam kanallarından sergileyebilirsiniz.

Farklı hedef kitleler ile etkileşime girebilirsiniz.

n11 gibi online pazaryerlerinin belirli bir hedef kitlesi bulunması nedeniyle direk o kitle ile etkileşime girebilirsiniz. Fiziksel mağazanızda erişiminizin zor olduğu hedef kitleye burada rahatlıkla erişebilirsiniz.

Rakip firmaların fiyatlarını görebilirsiniz.

Fiyatlandırmalarınızla rakip firmaların neler yaptığını direk görebilirsiniz. Sektör içi rekabeti yakından takip edebilirsiniz.

n11 Mağazası Dezavantajları Nelerdir?

Ayık listeleme ücretleri;n11’de mağaza açma ücreti bulunmaz. ürüne kadar ücretsiz olup üzeri ürün listelemek istendiğinde belirli bir paket seçimi yapmanız gerekecektir.

Komisyon kesintileri; yapmış olduğunuz satışlar ardından değişen komisyon bedelleri bulunmaktadır. Bu nedenle her ay ek bir satış komisyonu ödemeniz gereklidir.

Reklam ücretleri; listelemiş olduğunuz ürünlerin üst sıralarda yer almasını istediğinizde kendi reklamlarını vermeniz gerekmektedir. Bu tip sıralamaları etkileyecek reklamların değişen ücretlendirmesi mevcuttur. Reklam vermeden öne çıkmak oldukça güçtür.

Uymanız gereken kurallar; online pazaryerlerinde mağaza açmanız durumunda bu mecraların kendilerine özel kuralları bulunmalıdır ve bu kurallara uymanız gerekecektir. Kurallara uyulmaması durumunda faaliyetiniz sonlandırılabilir. Bu kurallar yapacağınız çalışmaları sınırlayacağı için geri dönüş kötü olabilir.

n11’de Mağaza Nasıl Açılır?

n11 şirket sahiplerinin mağaza açmasına izin veren bir online pazaryeridir. Bireysel kullanıcılar satış yapamamaktadır. n11’de ürün listeleyerek satış yapabilmeniz için şirket olma mecburiyeti yer alır.

n11’e giriş yapılması ardından sayfanın üst kısmındaki “Mağaza Girişi” butonuna tıklayarak üyelik bilgilerinizin doldurulması ardından mağazanızı açmanız mümkündür. Tüm bu süreç içinde aktif kullanmış olduğunuz bir mail adresi girmeniz abonelik için beklediğiniz onay mail yoluyla size ulaşacaktır.

n11’de Ne Kadar Süre İçinde Mağaza Açılır?

n11 bünyesinde mağaza açmak için gönderdiğiniz belgelerin Doğuş Planet tarafından onaylanması gereklidir.

Evrakların tamamlanması ve tüm gerekliliklerin yerine getirilmesi ardından n11 mail yoluyla mağazanızın aktif olup olmama bilgisi gönderilmektedir. 

Bu süreç evrakların doğruluk ve yeterliliğine göre değişim gösterir.

n11’de Mağaza Açmadan Satış Yapmak Mümkün Mü?

n11’de mağaza açmadan satış yapılması ne yazık ki mümkün değildir. Mağaza açmak için şirket kurulumu mecbur kılındığı için şirket sahipleri mağaza açarak satış yapabilirler.

n11’de Mağaza Açmak Ücretli Mi?

n11’de mağaza açma hususunda bir ücret talebi bulunmamaktadır. Şirketler ücretsiz olarak n11 bünyesinde mağaza açabilirler. n11 firmalardan açılışta bir ücret talep etmez ancak satışlardan komisyon almaktadırlar.

n11 Komisyon Oranları Nelerdir?

n11 üzerinde yer alan ürünlerin komisyon oranları kullanıcı sözleşmesinde detaylarıyla yer almaktadır.

•Anne ve Bebek Ürünleri: %%20 

•Elektronik Ürün ve Aksesuarlar: %5 - %10 

•Kozmetik ve Kişisel Bakım Ürünleri: %14 - %15 

•Kitap, Müzik, Film ve Oyun Ürünleri: %4 - %15 

•Mücevher ve Saat Ürünleri: %5 - %20 

•Otomotiv ve Motosiklet Ürünleri: %5 - %11 

•Spor ve Outdoor Ürünleri: %6 - % 15 

n11 Mağaza Vergi Süreci Nasıldır?

n11 bünyesinde satış yapmanız durumunda Türkiye Cumhuriyeti vergi sistemine göre vergi mükellefi olmanız gereklidir. Bir şirket sahibi olma şarkı bulunan n11’de şirketler fatura keseceği için vergi ödenecektir.

n11’de Mağaza Faturalandırılması

n11 komisyon faturalarını, hizmet bedellerini mail aracılığıyla mağaza sahiplerine iletmektedirler. n11 mağazanızın yönetim panelinde “Ödeme Yönetimi” kısmının hemen altında “Fatura Sorgulama” kısmından komisyon faturanıza erişim sağlayabilirsiniz.

İlgili faturaya erişim sağlanması ardından üzerine tıklanarak bilgisayarınıza indirerek görüntüleyebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası