sezeryan göbeği nasıl sıkılaşır / Sezeryan göbeği nasıl sıkılaşır? - Askipo

Sezeryan Göbeği Nasıl Sıkılaşır

sezeryan göbeği nasıl sıkılaşır

sezeryan sonrası sarkmış göbek :(

cocostar .!.:

çok teşekkürler arkadaşım tavsiyelerine uyacağım. yalnız bbugün denedim mekik çekemedim. sezeryan sonrası ne zaman çekebilirim ne dersin?

Genişletmek için tıkla...


Canım çekemiyosan zorlama şimdilik bekle biraz daha zaman geçsin 1 ay filan bekle tekrar dene istersen. Dediğim gibi daha çok erken canım yeni doğum yapmışsın sayılır zamanla zaten kendini toplamaya başlıycak.Ve 2 yılı buluyomuş toplaması.
Bi arkadaş yazmış yukarda sadece mekik çekme diye bence de katılıyorum eğer belinde de kalınlaşma varsa sadece mekik çekme bel inceltici hareketlerde yap belini daire şeklinde çevir ordan oraya :=)) Allah'tan benim belim karnım burnumdayken de inceydi kaydirigubbakcemile2
Benim de yavaş yavaş toplamaya başladı kendini yok denecek kadar azaldı göbeğim hatta yok bana kalırsa :jeyyar: Sadece dar giyince çıkıyo hafif o da normal bu durumda onunda gideceğine inanıyorum hihoyyyt

Ve çatlaklar için o verdiğim linki mutlaka gözden geçir ben deniycem en kısa zamanda :nazar:

Öpüyorum mis kokan bebişini Şeniz

Sezaryen Sonrası Göbek Nasıl Gider?

Hamilelik süreci duygusal olduğu kadar fiziksel değişiklikleri de beraberinde getirmektedir. Bu fiziksel değişikliklerin başında ise alınan ekstra kilolar ve sezaryen göbeği olarak da bilinen göbek bölgesindeki deformasyon gelmektedir.

Göbek bölgesindeki deformasyon normal doğumda da görülmesine rağmen, sezaryen sonrası toparlanma daha uzun sürdüğü için birçok anne, sezaryen göbeğinden kurtulmanın yollarını aramaktadır. Peki sezaryen göbeği neden olur, kurtulmak için neler yapmak gerekir ya da göbekten kurtulma aşaması ne kadar sürer?

Sezaryen Göbeği Nedir ve Neden Olur?

Sezaryen doğum sonrasında karın bölgesinde oluşan deformasyonlara ve şişkinliğe, sezaryen göbeği adı verilmektedir. Bu deformasyonun ana nedeni, karnın ortasında bir araya gelen iki büyük kas lifinin hamilelik sürecinde birbirinden ayrılmasıdır ve bu kaslar arasında 2.7 santimetreden daha fazla boşluk oluşmasına diastasis recti adı verilmektedir.

Aynı deformasyonlar ve şişkinlik, normal doğum sonrasında da gerçekleşmesine rağmen; sezaryen sonrası iyileşme süreci daha uzun olduğu için, bu göbeğin sezaryenden kaynaklandığı yanılgısı oluşmaktadır. Sezaryen sonrası iyileşme sürecinin daha uzun olmasının nedeni ise sezaryen sırasında verilen anestezinin emzirmeye ve harekete başlama süresini uzatmasıdır.

Sezaryen Göbeği Doğumdan Ne Kadar Sonra Gidebilir?

Doğumu izleyen ilk 3 ay, anneler için hem ruhsal hem de fiziksel anlamda toparlanma süreci olarak görülmektedir. Bu süreç hem vücudun kendini toparlaması hem de hormon değişimlerinin dengeye girmesi için önemlidir. Bu nedenle, hamilelik göbeğini eritmek için, ilk 3 ayın geçmesini beklemek gerektiği düşünülmektedir.

Özellikle, ilk 6 haftalık süreçte dinlenmek ve sonrasında kısa süreli yürüyüşler ve kegel egzersizleri ile vücudu yormadan göbek eritme sürecine başlamak, en doğru yöntemdir. Böylece hem bedeninize toparlanacak vakti sağlamış olursunuz hem de hamilelik sonrası kilolarının yerleşmesinin önüne geçebilirsiniz.* Sonrasında yapacağınız egzersizler ve sağlıklı beslenme programı ile yaklaşık 6 ay içinde, eski karnınıza sahip olmanız mümkündür.

*Kaynak: Sağlık Bakanlığı lohusa bakımı rehberi

Sezaryen Göbeğini Eritmek İçin Ne Yapılabilir?

  • Öncelikle, bu sürecin olmazsa olmazı sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmaktır.
  • Sağlıklı beslenme düzeninden kasıt kesinlikle diyet ve yetersiz kalori alımı olmamalı; aksine, öğün atlamadan ve doğal gıdalarla desteklenen bir beslenme alışkanlığı olmalıdır. Beslenme alışkanlıklarınızı sağlıklı seçeneklerle değiştirmek, sezaryen göbeğini eritmenin yanı sıra anne sütünü de arttırır.
  • Doğum sonrası tüketilebilecek sağlıklı gıda önerileri için, anne sütünü arttırma yolları yazımıza göz atabilirsiniz.
  • Doğum sonrası göbeğini toparlamak için egzersizler yapmak da önemlidir; ancak, bu egzersizler mekik, plank gibi karın kaslarına daha çok yük bindirecek egzersizler arasından seçilmemelidir. Karın kaslarınızı zorlayan bu egzersizler, doğum sonrası ayrılan kas liflerinizi daha çok yorabilir ve diastasis recti ye sebep olabilir. Diastasis recti durumunda ise, egzersize rağmen göbekten kurtulamama sorununun yanı sıra idrar kaçırma gibi olumsuzluklar da oluşabilmektedir.
  • 6 hafta ilâ 3 ay arasında, hafif tempolu ve kısa soluklu yürüyüşlerin yanında basit esneme hareketleri yapabilirsiniz.
  • Doğumu izleyen 3. aydan itibaren, pilates ve yoga gibi sporları tercih ederek, kaslarınızın toparlanma sürecini hızlandırabilir ve göbeğinizden kurtulabilirsiniz.
  • Hepimizin bildiği gibi kilo verme sürecindeki en önemli unsurlardan biri de yeterli uykunun alınmasıdır ve yeterli uyku alımını önemseyen birçok birey, spor ve diyete rağmen kilo veremeyebilir.
  • Aynı durum, sezaryen sonrası karın toparlama sürecinde de geçerli olduğu için yeterli uykunuzu almaya özen göstermelisiniz.
  • Elbette ki yenidoğan annesi olmak, emzirme sıklığı ya da kolik bebek sendromu nedeniyle uykusuz geceler de demek olabilir. Bu süreçte, bebeğinizin uyku düzenini oluşturmaya çalışmak, kendi uyku sağlığınız için de önemlidir.
  • Bebeklerde uyku eğitimi yazımızı okuyarak, önerilen yöntemleri denemeniz ya da bebeğinize her zaman yanında olacak bir uyku arkadaşı hediye etmeniz, bu süreçte size yardımcı olabilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Sezaryen doğum kiloları nasıl verilir?

Sezaryen doğum kilolarını vermek için, doğumu izleyen 3. haftadan itibaren hafif tempolu bir yürüyüş ve sağlıklı beslenme programı yeterlidir.

Doğumdan ne kadar sonra spora başlanabilir?

Doğumdan sonraki 3. haftada hafif tempolu yürüyüşlere ve 3. aydan sonra da yoga ve pilates gibi sporlara başlayabilirsiniz.

Doğum sonrası zayıflamak için neler yapılabilir?

Hafif tempolu yürüyüşler ve doktor kontrolünde hazırlanmış bir beslenme programı ile hamilelik sonrası kilolar hızlıca gidecektir.

Emziren anneler diyet yapabilir mi?

Doktor kontrolünde olmak koşulu ile sağlıklı bir beslenme programı izlemek, hamilelikte diyetin yerini tutacak ve fazla kilolardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Doğum sonrasında sarkan göbek nasıl toparlanır?

Doğumdan sonraki 3. ayda başlayabileceğiniz pilates ve yoga gibi sporlar, göbeğinizin yeniden toparlanmasını ve karın kaslarınızın güçlenmesini sağlar.

Sarkmış Göbek Ameliyatsız Nasıl Toparlanır?

Deniz soruyor

Doğumdan sonra karnım çok sarktı. Bir dönem spor da yaptım ama pek bir faydasını göremedim. Sarkmış göbek ameliyatsız nasıl toplanır?

Dr. Mustafa Karataş

EmSculpt tedavisinden fayda sağlayabilirsiniz. Bu teknoloji yüksek yoğunluklu elektromanyetik enerji ile uygulama yapılan bölgedeki kasların yoğun bir şekilde kasılmasını sağlar. Sadece 20 dakika süren tedavi ile karın kaslarınız egzersizle elde etmenin mümkün olmadığı bir derecede çalışır. Tek bir seans 20.000 mekik çekmekle eşdeğerdir. EmSculpt teknolojisinin bir diğer faydası da bazı kadınlarda hamilelik esnasında oluşan karın kaslarının ayrılması sorunun bir miktar hafifletmesidir. Ancak eğer bu soruna ciltteki aşırı elastikiyet kaybı da eşlik ediyorsa hayalinizdeki dümdüz karına ancak estetik ameliyatla kavuşabilirsiniz.

Sedalet soruyor

İyi geceler. Göbek sarkması için yapılacak işlem ne kadar acaba?

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar. Önce göbek sarkmasına katkıda bulunan sorunlar tespit edilmeli, sonra da buna uygun bir tedavi planı çıkarılmalı. Eğer sarkıklığa neden olan problem karın kaslarındaki gevşeme ise en etkili tedavi Emsculpt teknolojisidir. Karın kaslarının egzersizle dahi mümkün olacak şekilde kasılmasını sağlayan bu sistem karın bölgesinin toparlanmasında, forma girmesinde ciddi fayda sağlar. Eğer soruna ciltteki elastikiyet kaybı da eşlik ediyorsa en etkili sonuçlar için tedavinin Thermage Body gibi cilt sıkılaştıran, cilt kalitesini artıran bir teknoloji ile desteklenmesi gerekir. Burada fiyat bilgisi veremiyoruz, kliniğimizi ararsanız size yardımcı olacaklardır.

Büşra soruyor

Hocam merhabalar. Karın buruşukluğu nasıl düzeltebilirim?

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar Büşra Hanım. Tek seanslık Thermage Body tedavisinden faydalanabilirsiniz. Thermage Body cildi kolajen ve elastin üretimini tetikleyerek hem cildi sıkılaştırır hem de cilt kalitesini artırır.

Pervin soruyor

Merhabalar. Şimdi hocam bir yıl önce sezaryen oldum Ama göbeğim hala kaldı, sarkık halinde. Sizce nasıl gider? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar Pervin Hanım. Bu sorun genelde hamilelikte meydana gelen karın kasındaki ayrılmadan ve karın kaslarının gerilmeye bağlı olarak formunu kaybetmesinden kaynaklanır. Daha düz bir karın bölgesi için EmSculpt Neo tedavisinden faydalanabilirsiniz. Bu yeni nesil teknoloji karın kaslarını egzersizle bile mümkün olmayacak derecede çalıştırırken, karın kası ayrıklarını %20 oranında azalttığı bilimsel olarak gösterilmiştir. EmSculpt Neo yağ yakımını da artırarak daha ince, sıkı ve düz bir kadın bölgesi yaratmakta etkili bir tedavidir.

Esra soruyor

Merhaba hocam. 52 kiloyum vücut yağ oranım 10. Göbek deliğinin etrafında deri buruşukluğu var. Düzenli olarak 1 yıldır crosfit yapıyorum. Ama o deri fazlalığı toparlanmıyor. Güzellik merkezinde elektro dipotens ve g5 seansına başladım, ama çok ümitli değilim. 2 seansına girdin ama hiç fark yok. Estetik cerrahi için o kadar küçük karın içi karın germeye gerek yok dedi. Ama sarkıklığı nasıl giderebilirim? Bir çözümü var mıdır?

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar Esra Hanım. Öncelikle yüzde 10 yağ oranının bir kadın için son derece düşük olduğunu belirtmek istiyorum. Kadınlardaki bu tehlikeli boyutlardaki düşük yağ oranı hormonal dengeyi altüst eder. Karın bölgenizdeki ciltteki sarkıklık, buruşukluk da tamamen çok zayıf olmanızla ilgili. Ne kadar spor yaparsanız yapın cilde bir etkisi olmayacaktır. Cildin tok ve düzgün durması için kasla cilt arasında belli bir miktarda yağ dokusu olması gerekiyor, sizde bunun olmaması sizi rahatsız eden bu duruma neden oluyor. Birkaç kilo almayı deneyin. Sonrasında hala karın bölgenizden şikâyetçiyseniz Thermage Body veya EmSculıt Neo tedavilerinden faydalanabilirsiniz.

Merve soruyor

Merhaba hocam. Ben ikiz bebekleri olan bir anneyim. Ve buna dayalı karnımda sarkma meydana geldi ve bir türlü düzeltemiyorum. Ameliyat da olmak istemiyorum. Bana yardımcı olur musunuz? Nasıl bir yol izlemeyelim? Ne yapmayalım?

Dr. Mustafa Karataş

Karın forma girmesi en zor bölgedir, özellikle de hamilelik sonrasında. EmSculpt Neo yağ dokusunun altındaki kasları güçlendirir, kas yoğunluğunun artmasını sağlar ve yağ hücrelerini parçalayarak daha düz bir karın yaratır. Bu sistem hamileliğin yarattığı baskı nedeniyle ayrılan karın kaslarını birleştirmede de etkilidir. Karın kaslarındaki bu ayrılma karnın çıkık, sarkık görünmesine neden olur. EmSculpt Neo’nun hamilelik esnasında karın kaslarında oluşan ayrılmayı %19 oranında azalttığına dair klinik çalışmalar var. Bu tedaviyi BBl Hero, Morpheus8, Thermage Body gibi vücut derisindeki sarkmalara etki eden sistemlerde desteklemek alınan sonucun başarısına katkıda bulunur. Ancak şunu da belirtmekte fayda var; karın bölgenizdeki ciltteki elastikiyet kaybı, sarkma aşırı derecedeyse en etkili çözüm karın germe ameliyatıdır.

Selver soruyor

Hocam benim karnımdaki sarkıkları nasıl ameliyatsız gideririm? Bana yardımcı olur musunuz.

Dr. Mustafa Karataş

Merhabalar. Cildinizdeki sarkma aşırı derecede değilse Thermage Body ya da BBL Hero teknolojilerinden fayda sağlayabilirsiniz. Ancak karın bölgesindeki ciltte aşırı sarkma varsa bunu çözmenin tek yolu estetik ameliyattır. Diğer yandan karın bölgenizdeki sarkıklığa karın kaslarının gevşemesi de katkıda bulunuyorsa EmSculpt Neo sisteminden fayda sağlayabilirsiniz. EmSculpt Neo karın kaslarını yoğun bir şekilde çalıştırırken radyo frekans enerjisi ile yağ dokusuna da etki eder. Karın biçimlendirmede etkili sonuçlar sağlayan bu teknolojiyle ilgili detaylı bilgi internet sitemizde yer almaktadır, www.drmustafakaratas.com

Dr. Mustafa KARATAŞ tarafından yanıtlanan Vücut Sıkılaştırma soruları (9)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası