bilgisayar hangi yılda icat edildi / Bir Devrin Başlangıcı: İlk Bilgisayar Hakkında Merak Edilenler - Trendyol Blog

Bilgisayar Hangi Yılda Icat Edildi

bilgisayar hangi yılda icat edildi

kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir

Günlük hayatımızda kullandığımız pek çok cihaz bulunmaktadır. Şüphesiz ki bilgisayarlar da bunlardan bir tanesidir. Günümüzde neredeyse pek çok kişinin kendisine ait bir bilgisayarı var. Belki de iki. Dünyayı değiştiren muhteşem icatlardan biri olan bilgisayarı kim icat etti biliyor musunuz? Bu yazımızda sizlere biraz bilgisayarlardan ve onun mucidinden bahsedeceğiz.

Bilgisayar dediğimiz aletin kökleri hesap makinesine kadar uzanıyor diyebiliriz. Hatta bazılarına göre bilgisayarların kökeni abaküslere kadar dayanıyor. Pek çok kişi tarafından modern bilgisayarların mucidi Charles Babbage olarak gösteriliyor. Charles Babbage, programlanabilir bilgisayar fikrini ortaya atan ilk kişidir. Hesap makinesi, fark makinesi, yazıcı gibi pek çok cihaz, Charles Babbage tarafından icat edilmiş ve geliştirilmiştir. ’lu yıllarda geliştirilmeye başlayan hesap makineleri, bugünkü modern bilgisayarların atası ve öncüsü konumundadır. 

bilgisayari-kim-icat-etti2

Charles Babbage ömrünün tamamını neredeyse hesap makinesi, fark makinesi ve yazıcı üretmek için harcamıştır. Öyle ki tüm bu cihazları eksiksiz bir şekilde icat etmeye ömrü yetmemiş ve vefatından yaklaşık yarım asır sonra tasarımları gerçeğe dönüşmüştür.

Dizüstü Bilgisayarı Kim İcat Etti?

yılına kadar masaüstü diye tabir ettiğimiz bilgisayarlar her yıl sürekli geliştirilerek üretiliyordu. İlk zamanlar devasa bir odayı kaplayan tonlarca ağırlığındaki bilgisayarlar önce bir masanın üzerine sığacak kadar küçüldü, daha sonra kucağa sığacak kadar ufalmayı başardı. Sony ve Compaq yılında ilk dizüstü bilgisayarı üreten şirketler olarak tarihe adlarını yazdırdı. Günümüzdeki modern laptoplardan çok farklı olan bu bilgisayarlar günümüze kadar pek çok parça eklenerek, geliştirilerek ve ergonomik hale getirilerek geliştirildi. 

Türkiye’de Bilgisayar Ne Zaman Yaygınlaştı?

Türkiye'ye ilk masaüstü bilgisayar ne zaman geldi merak ediyor musunuz? Türkiye'ye ilk bilgisayar yılında gelmiştir. Karayolları Genel Müdürlüğü'ne gelen ilk bilgisayar IBM Veri İşleme Makinesi ismindeki bir cihazdı. Bu bilgisayarın Karayolları Genel Müdürlüğü'ndeki amacı, yol yapımında gereken hesaplamaları hızlı bir şekilde yapabilmek içindi. 

Türkiye’ye gelen ikinci ve üçüncü bilgisayarlar akademik amaçlarla kullanılmışıtır. İkinci bilgisayar İstanbul Teknik Üniversitesi'ne, üçüncü bilgisayar ise  Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne gelmiştir. İTÜ’ye gelen IBM modeli uzun yıllar boyunca üniversitede akademik amaçlarla kullanılmıştır. 

turkiyedeki-ilk-bilgisayar

Bilgisayarların evlerimize gelmesi için ’leri beklememiz gerekiyordu. Pek çok kişi ’li yılların başlarında kişisel bilgisayarlarına sahip olabildi. İnternetin de globalde yaygınlaşması ile bizler de artık kendi evimizde, internet bağlantısı ile bilgisayar kullanabiliyorduk. Böylece bilgisayarların yaygınlaşmasıyla internet nedir nasıl çalışır öğrenmiş olduk.

Bilgisayar ve interneti çok geç olmadan ülkemize getirmemiz oldukça iyi bir karar olmuş. Günümüzün en önemli nimetlerinden olan ve hatta neredeyse vücudumuzun bir parçası haline gelen bilgisayarlar ile çok geç olmadan tanışmamız ülkemiz adına oldukça olumlu bir hamle olmuş diyebiliriz.

Bilgisayarı kim icat etti sorusuna cevap niteliğinde olan yazımızın sonuna geldik. Umuyoruz ki sizler için faydalı bir içerik olmuştur. Bunun gibi içeriklere, teknoloji ve oyun haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası