hamilelik belirtisi sık idrara çıkma / Hamilelik Belirtileri - Özel Sada Hastanesi

Hamilelik Belirtisi Sık Idrara Çıkma

hamilelik belirtisi sık idrara çıkma

Hamilelik Belirtileri


Şişkinlik ve Gaz

Hamileliğin ilk zamanlarında hormonal değişiklikler kalın bağırsakta kaosa neden olabilir. Bunun sonucu olarak şişkinlik, gaz ve kabızlık görülebilir.


Çok Sık İdrara Çıkmak

Hamilelikle artan kan böbrek tarafından süzülür, bunun sonucu olarak da idrar torbası daha sık dolar. Aynı zamanda rahim büyüdükçe idrar torbasının kapasitesi azalır.


Baş Dönmesi

Adet döneminiz yaklaşınca hormon projestronunda artış olur. Bu hormon damarlarda büyümeye neden olarak kan basıncını düşürür. Kırmızı kan hücrelerinde yeterince çoğalmaz. Bunun sonucunda da psikolojik anemi ve baş dönmesi görülebilir.


Aşırı Yorgunluk

Aşırı halsizlik ve yorgunluk hamileliğin ilk belirtilerinden bir tanesidir. Ancak günlük işlerden kaynaklı halsizlikle karıştırılmamalıdır.


Duygusallık

Duygu değişimleri, aşırı duyarlılık, endişe, depresyon, ağlamaklı hissetmek gibi semptomlar adetiniz yaklaştığında görüldüğü gibi hamileliğin de ilk semptomlarındandır. Bunun sebebi hormonal değişikliklerdir.


Kısa Süreli Kanama

Hamile kalmayı beklerken adet döneminizde bir-iki günlük kanama ve hafif kasık krampları da hamilelik belirtisi olabilir. Adet döneminizin başlangıcıyla embriyo implantasyonu aynı güne denk gelmektedir. Bu da kadınların %30'unda hafif kanamalara neden olur.


Adet Gecikmesi

En bilindik semptomlardan birisi de adet gecikmesidir. Ancak düzensiz adet ve adetin ilk günlerinde vajinal kanama kadınlar arasında oldukça yaygındır. Bu yüzden hamile olduğunuzu fark edemeyebilirsiniz.


Mide Bulantısı

Mide bulantısı kusmayla sonuçlanmayabilir ve günün herhangi bir saatinde olabilir. Eğer ishal ve ateş gibi semptomlar olmaksızın mide bulantısı yaşıyorsanız hamile olabilirsiniz.


Kokulara Duyarlılık

Sevdiğiniz şeylerin kokusuna ve tadına dayanamamaya başladıysanız bu da hamilelik belirtisi olabilir.


Göğüslerin Hassaslaşması

Hızlı hormonal değişimlerin sonucunda göğüsleriniz şişip ağırlaşabilir. Göğüs uçlarınızda kararmalar da olabilir. Adet dönemi yaklaşırken de benzer bir değişim görüldüğünden fark edilmeyebilir.


Vajinal Akıntı

Vajinal akıntıların artması da yaygın semptomlardan bir tanesi. Genelde beyaz renkte ve su gibidir.

7 günde hamilelik belirtileri

8. Tırnakların normalden hızlı uzaması

Salgılanan ekstra hormonlar tırnakların daha hızlı olmasını ve daha güçlü olmasını sağlar. Bazı anne adaylarında ise tam tersi şekilde tırnaklar daha kolay kırılabilir. Saçlar ve tırnaklarda görülen bu değişim kalıcı değil.

9. Cilt sorunları

Hamilelikte yaşanan hormonal değişimler nedeniyle bazı cilt problemleri görülebilir. Kadınlara ya da bebeğe herhangi bir zararı bulunmayan bu sorunlar arasında kaşıntı, pigmentasyon ve bağ dokusu değişimleri, damar genişlemesi bulunur. Buna göre çatlaklar, cilt renginde farklılaşma, lekelenme, kıllanma, erkek tipi saç dökülmesi, tırnaklarda kırılma gibi problemler görülebilir.

 Sürekli uyku hali ve halsizlik

Bir haftalık hamilelik belirtilerinin en yaygın görülen belirtilerinden biri de yüksek progesteron hormonu seviyesine bağlı olarak gelişken halsizlik ve uyku halidir. Gebeliğin ikinci trimesteri gibi ortadan kalkan bu semptom, üçüncü trimesterde tekrar görülebiliyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası