basur lazer ameliyatı / Lazer ile Hemoroid Tedavisi | Avicenna Hastanesi

Basur Lazer Ameliyatı

basur lazer ameliyatı

Hemoroid; bir diğer adı basur olan son derece ciddi bir rahatsızlıktır. Anüs bölgesindeki toplardamarların şişip genişlemesi olarak tanımlanabilir. Hatta, bacaklarda görülen varisin makatta görülen versiyonu olarak da bilinir. 

Hemoroid; gençlerin ve yetişkinlerin muzdarip olduğu bir rahatsızlıktır. Bunun yanı sıra, ilerleyen yaşlarda görülme sıklığı daha fazladır. Hatta, 40 yaş üzeri kişilerde daha çok rastlanan bir hastalık olduğu yapılan araştırmalarla ortaya konmuştur. Aşırı ıkınma, yaşlılık, şişmanlık, uzun süreli kabızlık, uzun süreli ishal, ağırlık kaldırma, hamilelik ve doğum, düşük lif oranına sahip veya acılı yiyeceklerle beslenme; hemoroidin belirgin nedenleri arasında bulunur. 

Birçok kişinin şikayet ettiği hemoroid sorunundan kurtulmak isteyenler için en iyi seçeneklerden biri lazer hemoroid ameliyatıdır. 

Lazer Hemoroid Ameliyatı Nedir? 

Lazer hemoroid ameliyatı; her geçen gün daha çok tercih edilir. Hastalığın birinci veya ikinci evresinde genellikle ameliyata başvurulmaz. Ancak, hemoroidin şiddetli olduğu üçüncü ve dördüncü evrede cerrahi operasyon şart haline gelir. 

Lazer hemoroid ameliyatı; hastalığın birinci ve ikinci evresinde hemoroid pakelerini söndürmede işe yarar. Buna ek olarak, hastalığın üçüncü ve dördüncü evresini geçiren kişilerde ise genişleyen ve sarkan memeleri yok etmek için ultrasonik makas tercih edilen bir seçenektir. Söz konusu ameliyattan sonra hastalar bir günlük dinlenmenin ardından normal hayatlarına devam ederler. 

Lazer Hemoroid Ameliyatı Nasıl Yapılır? 

Lazer ile hemoroid tedavisi son derece avantajlıdır. Günübirlik bir işlem olmakla beraber hastaya lokal, genel veya spinal anestezi uygulanabilir. 

Anestezi kısmından önce hasta duruma uygun pozisyonuna alınır. Ameliyat bölgesinin antiseptik solüsyon ile boyanır. Ardından, bölgenin üzerine temiz örtüler örtülerek sürece başlanır. Lazer hemoroid ameliyatı sırasında anoskoptan yardım alınır. Bu alet sayesinde anüs bölgesinin iç kısmı görüntülenir. Bilhassa basur memeleri, fistül ya da anal fissür oluşumları dikkatli bir şekilde gözlemlenir. Bir sonraki aşamada lazer iğnesi devreye girer. Bu iğne; hemoroid memelerinin köküne doğru ilerletilir. Lazer atışları uygulanarak süreçten en iyi şekilde verim alınır. 

Anal fistülün söz konusu olduğu hallerde ilk olarak fistül kanalı renkli bir solüsyonla tespit edilir. Ardından, fistül kanalı ve fistülün iç ve dış orifisleri tespit edilerek sürece devam edilir. Lazer hemoroid ameliyatı bilhassa kullanılan araç gereçlerle fark yaratır. Bu noktada, fistül kanalı özel bir fırça yardımıyla en iyi şekilde temizlenir. Ayrıca, serum fizyolojik ile yıkanır. Bir sonraki aşamada, yine özel lazer uçları fistül kanalından çekilerek atışlar gerçekleştirilir. Bu sayede, fistül kanalının yok edilmesi sağlanır. Tüm bu işlemler sırasında bilhassa dokulara hiçbir zarar verilmediğini söylemek gerekir. Herhangi bir doku kesilmesi ya da dikilmesi söz konusu değildir. 

Lazer Hemoroid Ameliyatı Nasıl Yapılır ?

Lazer Hemoroid Ameliyatı Sonrası 

Hastanın lazer hemoroid ameliyatı sonrası birtakım hususlara dikkat etmesi şarttır. Hasta; işlemin ertesinde dinlenmek adına odasına alınır. Uygulamanın ardından yarım saat geçtikten sonra bir şeyler yiyip içmeye başlayabilir. Ayrıca, yeni doğum yapmış annelerin bebeklerini emzirmelerinin önünde herhangi bir engel yoktur. İşlem sırasında lokal anestezinin uygulandığı durumlarda hastanın ortalama saat sonra evine gitmesi söz konusudur. Ancak, spinal anestezi uygulanmış hasta, saat veya bir gece gözetim altında kalmalıdır. 

Lazer hemoroid ameliyatı sonrası hastalar bir günlük dinlenmenin ardından yürüyüş yapma, duş alabilme, işe gidebilme ve araba kullanabilme şansını elde ederler. 

Lazer ile hemoroid tedavisi son derece avantajlıdır. Geleneksel cerrahi hemoroid operasyonlarında kullanılan araç gereçler yerine özel ve duyarlı lazer uçları tercih edilir. Bu sayede, hastalıklı dokular olabilecek en dikkatli şekilde kesilir. Bunun yanı sıra, kanamaya sebep olan damarlar yine en az hasarla yakılır ve kapatılır. Sonuç olarak, geleneksel yöntemlere kıyasla çok daha hızlı ve verimli olduğunu söylemek gerekir. 

Lazer hemoroid ameliyatı ile hemoroid memeleri ortadan kaldırılır. Ayrıca, tekrarlama olasılığı da azaltılır. Ancak, bu ameliyattan faydalanmak isteyenlerin iyi bir kliniği, ameliyat merkezini veya hastane ameliyathanesini tercih etmesi şarttır. Ameliyatın ardından ortaya çıkması muhtemel durumlardan da bahsetmek gerekir. Tıpkı diğer ameliyat türlerinde olduğu gibi bu ameliyatın ertesinde de birtakım kanama, ağrı ve enfeksiyon vakalarına rastlanır. Fakat, lazer kullanılarak gerçekleştirilen bir operasyon olmasından mütevellit enfeksiyon riski son derece azdır. 

Lazer Hemoroid Ameliyatı Fiyatları 

Lazer hemoroid tedavisinin diğer hemoroid tedavilerine kıyasla farklı avantajları vardır. Her şeyden önce, ağrı diğer yöntemlere göre daha azdır ya da yoktur.   Enfeksiyon oluşma riski de bir hayli düşüktür. Kısa süreli bir operasyon oluşuyla öne çıkar. Operasyonun süresi kısa olduğu gibi iyileşme süreci de bir hayli kısadır. Buna ek olarak, hasta; operasyonun ertesinde belirgin bir farklılık yaşamaz. 

Hemoroid tedavi edilmediği takdirde anal kısmın tahriş olması da söz konusu olabilir. Sonuç olarak, insanların bu hastalıktan kurtulmaları adına doğru koşullarda etkili bir tedaviye gereksinim duyulur. 

Lazer hemoroid tedavisinde uzman doktorlar tercih edildiği takdirde herhangi bir sorun yaşanmaz. Birçok kişinin aklında lazer hemoroid ameliyatı fiyatları ne kadar sorusu bulunuyor. Hastanenin ve kullanılan ekipmanların kalitesi fiyatlar üzerinde belirleyicidir. Ancak, söz konusu operasyonun fiyatları insanların bütçesini zorlayacak nitelikte değildir. Bu yüzden, hemoroid sorunundan muzdarip olan kişiler gönül rahatlığıyla bu uygulamaya başvurabilirler.

PaylaşTweetPinReddit

Lazer ile Hemoroid Ameliyatları

Lazer ile Hemoroid Ameliyatları

Hemoroid hastalığına halk arasında basur veya mayasıl da denilmektedir. Rektum ve anüs kısımlarındaki damar genişleyip anal kısmı tahriş eder. Bununla birlikte oluşan şişme ile rektum makattan dışarı çıfunduszeue.infoıntı, şişlik, ağrı, kaşıntı ve kanama ile etkisini gösterir. Toplumda sıkça karşılaşın bir hastalıktır ve tedavi edilmemesi durumunda yaşam konforunu olumsuz etkilemektedir. Lazer ile kesi olmadan, dikiş atılmadan tedavisi mümkündür.

Lazerle Hemoroid Tedavisi Nedir, Nasıl Yapılır?

Hemoroid toplumda yaklaşık yüzde 30 sıklıkla görülmektedir. Hastalığın en çok görüldüğü yaş grubu ise yaş arasıdır. Lazerle hemoroid tedavisi, hemoroid memesinin lazer yardımı ile büzülüp yapısı bozulmuş damarların koagüle edilmesi işlemine denilmektedir. Bu işleme halk arasında ameliyatsız hemoroid tedavisi de denilmektedir.

Lazerli hemoroid tedavisi spinal anestezi ile yapılır. İşlem esnasında lazer sondası ile hemoroid memesine girilip meme büzüştürülür. Amaç, işlem sonrası memenin kaybolmasıdır. Yaklaşık 20 dakika süren bu operasyon sonrası hasta aynı gün taburcu edilmektedir. Kesi yapılmadığı ve dikiş atılmadığı için iyileşme hızlı bir şekildedir. gün içerisinde hasta tamamen iyileşir.

Lazerle Hemoroid Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

Geleneksel hemoroid tedavisine göre kesi ve dikiş izi olmadığı için birçok avantajı bulunmaktadır. En büyük avantajı ise ağrı, açık yara ve enfeksiyon olmamasıdır. Ayrıca operasyonda damarlar yakıldığı için yeniden nüksetmesinin önüne geçilir. İyileşme süreci de hızlı olduğu için geleneksel yönteme göre sıkça tercih edilmektedir.

Lazerle Hemoroid Tedavisi Fiyatları Ne Kadardır?

Lazerle hemoroid tedavisinin fiyatları operasyonun yapıldığı hastaneye, hastanede kullanılan ekipmanlara, operasyonu yapan ekibin tecrübesine bağlı olarak değişmektedir.

NOT: Hastalıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili içeriklerimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığınızla ilgili tüm konularda doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.

Genel Cerrahi Birim Doktorları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde görev yapan alanında uzman, deneyimli Genel Cerrahi birim doktorlarını aşağıdan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Diğer Genel Cerrahi Hastalıkları

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Genel Cerrahi Birimi’nde hizmet verilen diğer hastalıklara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası