senegal mısır / Mısır'dan FIFA'ya Senegal hakkında 'ırkçılık' şikayeti

Senegal Mısır

senegal mısır

(&#;ZET) Senegal-Mısır ma&#; sonucu:

Dünya Kupası Afrika Elemeleri 3. Tur maçı nefesleri kesti Afrika Uluslar Kupası finalinde kozlarını paylaşan Senegal ile Mısır bu kez de Katar'da düzenlenecek olan Dünya Kupası bileti için kapıştı. İlk maçı Saliou Ciss'in 4. dakikada kendi kalesine attığı golle Mısır kazanırken, rövanşta da heyecan fırtınası yaşandı.

Adeta kaderin bir cilvesi gibi bu kez de Mısır'da Hamdi Fathi 4'te kendi ağlarını sarstı ve Senegal öne geçti. İlk maçtaki gibi mücadelenin normal süresinden başka gol sesi çıkmadı. Uzatmalara giden dev maçta da eşitlik bozulmayınca aynı Afrika Uluslar Kupası finalindeki gibi karşılaşmada seri penaltı atışlarına geçildi.

Finalde penaltılarla Mısır'ı deviren Senegal bir kez daha rakibi yine penaltılarla geçmeyi başardı. Penaltı atışlarını kazanan Senegal, Dünya Kupası biletini alırken, Mısır yaklaşık olarak 2 ayda ikinci hayal kırıklığını yaşadı!

Öte yandan Mısır'ın Liverpool'lu yıldızı Mohamed Salah ve Galatasaray forması giyen Mostafa Mohamed ülkesinin penaltı atışlarını kaçırdı.

Senegal vs Mısır,

Maç detayı sayfasında Afrika Uluslar Kupası kapsamında oynanan Yeni Senegal – Mısır karşılaşmasına ait tarih, saat, stat, stat kapasitesi, maç haftası, takımların son beş maçlarında aldıkları sonuçlar, canlı skor, TV yayıncısı, ilk yarı ve maç skoru, gol, golleri kimlerin hangi dakika-dakikalarda attıkları, penaltının gole çevrilip çevrilmediği, asist yapan oyuncu, sarı kart, kırmızı kart ve ikinci sarı karttan kırmızı kart gören oyuncular, takımların ilk onbirleri ve dizilişleri, yedek oyuncular, oyuncuların oyuna girme ve oyundan çıkma dakikaları, teknik direktörün kim olduğu, hakem, yardımcı hakem ve dördüncü hakem bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca maç ile ilgili Opta istatistiklerini bulabilir, maçın skoru için düzenlenen ankete katılabilir, Mackolik foruma yazılan yorumları görebilir ya da yorumunuzu yazabilirsiniz. Üst menüde yer alan İddaa simgesinin tıklanabilir olması, Yeni Senegal – Mısır karşılaşmasının İddaa programında yer aldığını ve oranlarının mevcut olduğunu gösterir. Bu simgeye tıkladığınızda karşılaşma için açılan farklı İddaa seçeneklerini ve oranlarını görebilirsiniz. Takım karşılaştırma simgesine tıklayarak takımların form durumlarını öğrenebilir ve iki takım arasında oynanan maçların skorlarına ulaşabilirsiniz. Bu sekmeden ayrıca iki takımın oyuncuların gol, asist ve kart bilgilerini görebilir; takımların gol dakikaları, yaş ortalaması, yabancı oyuncu sayısı, en yaşlı ve en genç oyuncuları ve puan durumu bilgilerini inceleyebilirsiniz. Grafik simgesine tıkladığınızda maç öncesinde iki takımın sezon istatistiklerini, maç sırasında ise karşılaşmanın istatistik bilgilerini görebilirsiniz. Mikrofon simgesi tıklanabilen maçlarda ise karşılaşmanın canlı anlatımını yazılı olarak görüntüleyebilirsiniz.

Mısır&#;dan FIFA&#;ya Senegal hakkında &#;ırkçılık&#; şikayeti

DUVAR - Dün gece Senegal ve M&#;s&#;r aras&#;nda Dakar’da oynanan Dünya Kupas&#; Afrika Elemeleri maç&#;nda M&#;s&#;rl&#; oyunculara tribünden lazer &#;&#;&#;klar tutuldu. Penalt&#;lar sonucu Senegal Dünya Kupas&#;’na gitmeye hak kazan&#;rken, M&#;s&#;r, tak&#;mlar&#;n&#;n &#;rkç&#;l&#;&#;a maruz kald&#;&#;&#;n&#; ve 'terörize edildi&#;ini' söyleyerek Senegal hakk&#;nda resmi &#;ikayette bulundu.

M&#;s&#;r kaptan&#; Muhammed Salah da penalt&#; atarken ye&#;il lazer &#;&#;&#;klar&#;n&#;n hedefindeydi. Maç biti&#;inde Salah yukar&#;dan f&#;rlat&#;lan nesneler sebebiyle güvenlik e&#;li&#;inde sahadan ayr&#;ld&#;.

M&#;s&#;r Futbol Federasyonu'nun aç&#;klamas&#;nda, “M&#;s&#;r Milli Tak&#;m&#; oyuncular&#;, özellikle Muhammed Salah, &#;rkç&#;l&#;&#;a maruz kald&#;” ifadeleri kullan&#;ld&#;. Aç&#;klamada “Senegalli taraftarlar &#;s&#;nma s&#;ras&#;nda M&#;s&#;rl&#; futbolculara &#;i&#;e ve ta&#; atarak, ayr&#;ca tak&#;m otobüsüne sald&#;r&#;p cam&#;n k&#;r&#;lmas&#;na ve baz&#; yaralanmalara neden olarak M&#;s&#;rl&#; futbolcular&#; korkuttu” denildi. Federasyon, sald&#;r&#;ya u&#;rayan tak&#;m otobüsünün foto&#;raf&#;n&#; payla&#;t&#; ve FIFA’ya, Afrika Futbol Konfederasyonu’na (CAF) ve maç gözlemcisine Senegal’e kar&#;&#; &#;ikayette bulunduklar&#;n&#; duyurdu.

Öte yandan, Senegal Futbol Federasyonu Ba&#;kan&#; ve CAF Ba&#;kan yard&#;mc&#;s&#; Augustin Senghor “E&#;er lazerler tutulduysa bu Senegal'de bir ilk. Ancak Kahire'de bunlardan çok fazla oldu&#;unu ve belirli ülkelerde s&#;kl&#;kla kullan&#;ld&#;&#;&#;n&#; biliyoruz. Senegal buna al&#;&#;&#;k de&#;il” dedi. Penalt&#;lar&#; Senegal kazan&#;rken, Galatasaray oyuncusu Mostafa Mohamed de penalt&#; at&#;&#;&#;ndan yararlanamad&#;. (DI&#; HABERLER)

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır