markiz tatlısı tarifi / Çikolatalı markiz pasta - bir miktar viski içeren tarif | TermoTarifler

Markiz Tatlısı Tarifi

markiz tatlısı tarifi

Revani, Osmanlı döneminden beri Türk mutfağında bulunan klasik bir tatlıdır. Osmanlılar bugün Ermenistan olan Erivan kentini fethettiğinde revani isminin verildiği söyleniyor. Bu tatlı birçok Akdeniz ve Orta Doğu kültüründen esintiler içermektedir. Revani tatlısına Arapçada basbousa, Ermenice de shamali denir. Peki, revani tatlısı nasıl yapılır? İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir revani tarifi…

Türk mutfağında revani, en yaygın tatlılardan biridir ve hem evde yapılabilir hem de restoranlarda servis edilir. Bir miktar hafif şerbetle kaplanmış tek kat yumuşak, sarı irmikli pandispanya (pasta keki) ile yapılan basit bir tatlıdır. Yunanistan, Mısır, İsrail, Ürdün ve Arap mutfağı da dahil olmak üzere, doğu Akdeniz ve Orta Doğu&#;da çeşitli isimleri vardır. Evde kolayca yapabileceğiniz bir revani tarifini sizler için hazırladık. Bu kolay tarifi siz de deneyin ve evde Türk usulü revani yemenin keyfini çıkarın!

MALZEMELER

Şerbet İçin:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/2 limon
  • Kek için:
  • 3 yumurta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 3/4 su bardağı bitkisel yağ
  • 1 limon (kabuklu)
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı sade yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı pişmemiş irmik
  • 1/4 su bardağı ince öğütülmüş fındık
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • Garnitür: Hindistan cevizi ve öğütülmüş fındık

HAZIRLANIŞI
Fırını önceden F ( C) kadar ısıtın. 9 inç x 13 inç tavayı yağlayın.

Kek yapmaya başlamadan önce, şetbetin hazırlaması için soğumasını bekleyin. Şekeri ve suyu orta boy bir tencerede karıştırarak başlayın. Isıyı yüksek ateşte açın ve karışımı sürekli karıştırırken kaynatın.

Kaynadıktan sonra, ısıyı düşürün ve şerbetin kapak kapalıyken yaklaşık 10 dakika boyunca yavaşça kaynamasına izin verin. Limon suyunu sonuna kadar ekleyin. Isıyı kapatın ve tarifin geri kalanını yaparken şerbetin soğumasını bekleyin.

Büyük bir karıştırma kabında, yumurtaları ve şekeri çırpın. Karışım, şeker eriyene kadar birkaç dakika hızlı bir şekilde çırpılır. Çırpma ne kadar fazla olursa, revani&#;niz o kadar iyi sonuçlanır.

Yağ, limon kabuğu rendesi, vanilya ve yoğurt ekleyip birkaç dakika daha çırpın.

Kuru malzemeleri ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar iyice karıştırın.

Meyilli yağlanmış tepsiye doldurun. Üstü güzelce kızarıncaya kadar pişirin ve ortasına yerleştirilmiş bir kürdan temiz, yaklaşık 30 ila 40 dakika sonra. Tavayı fırından çıkardıktan sonra, yaklaşık 5 dakika dinlendirin.

Pasta altını hala tavadayken porsiyon boyutunda kareler veya dikdörtgenler halinde kesin.

Büyük bir kaşık kullanarak, yavaşça soğutulmuş şerbetin tamamını pastanın üzerine drizle sokup içine batırın. Keki folyo ile örtün ve birkaç saat buzdolabında soğutun.

Servis yapmadan önce, her kek karesini bir tutam hindistan cevizi ve yer fıstığı ile süsleyin.

Un yok, fırın derdi yok! Dünyanın en iyi çikolatalı tatlısı: Çikolatalı markiz pasta tarifi

Bir aya kadar derin dondurucuda saklayabilece&#;iniz yap&#;m&#; kolay m&#; kolay olan, görünümü oldukça zengin duran çikolatal&#; markiz pasta mutfa&#;&#;n&#;zda çikolata &#;ölenine dönecek. &#;&#;te çikolatal&#; markiz pasta tarifi.

Ç&#;KOLATALI MARK&#;Z PASTA TAR&#;F&#;

Malzemeler

  • 7 yumurta sar&#;s&#;
  • gram pudra &#;ekeri
  • gram kaliteli bitter çikolata, kabaca do&#;ranm&#;&#;
  • gram tuzsuz tereya&#;&#;, do&#;ranm&#;&#;, yumu&#;at&#;lm&#;&#;
  • 65 gram elenmi&#; kakao
  • ml ç&#;rp&#;lm&#;&#; krema
  • 1 tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; vanilya özü

Ç&#;KOLATALI MARK&#;Z PASTA YAPILI&#;I

  • Kelepçeli bir kek kal&#;b&#;n&#; hafifçe ya&#;lay&#;n.
  • Yumurta sar&#;lar&#;n&#; ve &#;ekeri &#;s&#;ya dayan&#;kl&#; bir kapta 5 dakika veya koyula&#;&#;p solukla&#;ana kadar ç&#;rpmak için elektrikli bir kar&#;&#;t&#;r&#;c&#; kullan&#;n. Kaseyi kaynayan suyla dolu bir tencerenin üzerine koyun (kasenin suya de&#;medi&#;inden emin olun).
  • Çikolata ekleyin ve eriyene kadar dakika ç&#;rp&#;n. Her ekleme aras&#;nda eriyene kadar ç&#;rparak her seferinde bir parça tereya&#;&#; ekleyin. Ate&#;ten al&#;n ve kakaoyu katlayarak kar&#;&#;t&#;r&#;n. 30 dakika so&#;umaya b&#;rak&#;n. Yumu&#;ak tepeler olu&#;ana kadar krema ve vanilyay&#; ç&#;rp&#;n.
  • Çikolata kar&#;&#;&#;m&#;na biraz krema kat&#;n. Kalan&#; birle&#;tirene kadar katlayarak kar&#;&#;t&#;r&#;n. Streç film serilmi&#; kelepçeli kal&#;ba kar&#;&#;&#;m&#; dökün. Streç film pastan&#;n üzerini kaplayacak kadar olmal&#;. Ve gece boyunca buzdolab&#;nda saklay&#;n.
  • Kek kal&#;b&#;n&#; ters çevirin, dilimler halinde kesin. Dilerseniz orman meyveleriyle süsleyin.

Çi&#; yumurta kullan&#;lan her tarifte oldu&#;u gibi, hamileler, ya&#;l&#;lar, hastalar ve ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sistemi bozuklu&#;u olanlar bu pastay&#; yemekten kaç&#;nmal&#;.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

En kolay çikolatalı markiz nasıl yapılır? Çikolatalı markiz yapmanın püf noktaları

En kolay çikolatalı markiz nasıl yapılır? Çikolatalı markiz yapmanın püf noktaları

Kadifemsi, pürüzsüz dokusuyla ağzınızdan kayıp giden çikolatalı markiz pasta dünyanın en iyi çikolatalı pastası olabilir. Unsuz yapılan ve fırında pişirme derdi olmayan bu pasta çay saatlerinin de vazgeçilmezi olacak. Peki en kolay çikolatalı markiz nasıl yapılır? Çikolatalı markiz yapmanın püf noktaları neler? İşte tarifi:

Markiz, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan markiz kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Fransızcadan gelen bir  kelime olan marki, Fransa'da bir soyluluk unvanıdır. Aynı zamanda iki kişilik, alçak, oldukça geniş koltuk anlamına da geliyor. Şimdilerde markiz isimli bir pasta yapılıyor.  Bir aya kadar derin dondurucuda saklayabileceğiniz yapımı kolay mı kolay olan, görünümü oldukça zengin duran çikolatalı markiz pasta mutfağınızda çikolata şölenine dönecek. Tadı damaklarda iz bırakan çikolatalı markiz, kahve saatlerinde de tüketebilirsiniz. Gelin birlikte çikolatalı markiz tatlısını yapalım:

ÇİKOLATALI MARKİZ TARİFİ:

MALZEMELER

7 yumurta sarısı
gram pudra şekeri
gram kaliteli bitter çikolata, kabaca doğranmış
gram tuzsuz tereyağı, doğranmış, yumuşatılmış
65 gram elenmiş kakao
ml çırpılmış krema
1 tatlı kaşığı vanilya özü

YAPILIŞI

Kelepçeli bir kek kalıbını hafifçe yağlayın. Yumurta sarılarını ve şekeri ısıya dayanıklı bir kapta 5 dakika veya koyulaşıp soluklaşana kadar çırpmak için elektrikli bir karıştırıcı kullanın.

Kaseyi kaynayan suyla dolu bir tencerenin üzerine koyun (kasenin suya değmediğinden emin olun).

Çikolata ekleyin ve eriyene kadar dakika çırpın. Her ekleme arasında eriyene kadar çırparak her seferinde bir parça tereyağı ekleyin. Ateşten alın ve kakaoyu katlayarak karıştırın.

30 dakika soğumaya bırakın. Yumuşak tepeler oluşana kadar krema ve vanilyayı çırpın.

Çikolata karışımına biraz krema katın. Kalanı birleştirene kadar katlayarak karıştırın.

Streç film serilmiş kelepçeli kalıba karışımı dökün. Streç film pastanın üzerini kaplayacak kadar olmalı. Ve gece boyunca buzdolabında saklayın.

Kek kalıbını ters çevirin, dilimler halinde kesin. Dilerseniz orman meyveleriyle süsleyin.

Afiyet olsun

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır