istanbul sosyete pazarı hangi gün / Istanbul Sosyete Pazarı Hangi Günler?(Çözünme) - Türk şehirleri

Istanbul Sosyete Pazarı Hangi Gün

istanbul sosyete pazarı hangi gün

En Çok Gezilen 14 İstanbul Sosyete Pazarı

Gerek kalabalıkları gerekse renkli tezgahtarları ile pazarlar günümüzde önemli yere sahip. Bugünkü yazımızın konusu En çok gezilen 14 İstanbul Sosyete Pazarı.

Genç yaşlı İstanbul’un kültürel bir faaliyeti destek yeridir aslında. Bir ara pazarların kaldırılması gündeme gelmişti ama halkımızın büyük desteği ile hala yerini korumakta.

Bizde neredeyse her gezi noktamızda bulunan bu pazarları es geçmek istemedik ve İstanbul’daki pazarları tek tek kaleme aldık. Lafı daha fazla uzatmadan hadi gelin pazar gezimize başlayalım.

İstanbul Sosyete Pazarı Listemiz

İstanbul’daki pazarlar ve çarşıları tek bir yerde toplamak istedik. Kalabalıkları ile gönüllerde taht kurmuş sosyete pazarları İstanbullunun zamanla vazgeçilmezi haline gelmiş. Biz de bu yoğun ilgiye cevapsız kalamazdık ve sizler için bu tarihi pazarları tek tek kaleme aldık.

1- Sultanahmet Arasta Pazarı

Ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatan Arasta Pazarı (Arasta Çarşısı, Arasta Bazaar). Sultanahmet Camii’nin hemen arkasında kalır. Bir diğer adı da Sipahiler Çarşısı’dır. Bu ismin verilmesinin nedeni, burada dönemin sipahileri için ürünler satılırmış ve bundan dolayı da Sipahiler Çarşısı adını da almış. Bundan yaklaşık 103 yıl evvel (1912) çıkan yangın neticesinde pek çok dükkân yanıp kül olmuş, ciddi anlamda hasar görmüştür.

Hangi günler kurulur: Her gün kurulan bir pazardır.

2- Kadıköy Salı Pazarı

İstanbul’un en eski pazarlarından Kadıköy Salı Pazarı, alışveriş merakıyla nostaljiyi bir arada yaşamak isteyenlerin uğrak mekânlarından birisi. Çok eskilere dayanan tarihinde, sadece Pazar yeri olarak değil, aynı zamanda ip cambazlarının gösteri yapıp, insanların mesire alanı olarak kullanıldığını da öğreniyoruz. Kadıköy Salı Pazarı, Salı ve Cuma günleri kuruluyor. Salı günü gidenler daha çok sebze ve meyve ağırlıklı tezgahların açıldığını görebilirler. Ama asıl alışverişin döndüğü gün Cuma… Birbirinden renkli kumaşların satıldığı, çanta ve tekstil malzemelerinin sudan ucuza alıcı bulduğu zamanda, tarihi esintilere daha çok rastlıyorsunuz.

Hangi günler kurulur: Salı ve Cuma günleri kurulur.

3- Feriköy Antika Pazarı & Bit Pazarı

Feriköy Antika Pazarı, Şişli ilçesinde yer alıyor. Araştırmamıza rağmen tarihi hakkında bir bilgi bulamazsak da, en az Feriköy kadar eski bir Pazar yeri olduğunu biliyoruz. Pazarın yeri tam olarak Feriköy Bomonti’de bulunuyor.

Hangi günler kurulur: Pazar günleri Antika Pazarı kurulur. Cuma günleri ise Bir Pazarı kurulmakta. Aynı yerde Cumartesi günleri de Organik Pazar kurulmaktadır.

4- Erenköy Sosyete Pazarı

İstanbul’un en meşhur sosyete pazarlarından birisi olan Erenköy Sosyete Pazarı, Beylikdüzü Beygah pazarı kadar olmasa da, bu pazarında alanının geniş olduğunu söylemek mümkün. Sosyete pazarları İstanbul’un birçok ilçesinde kuruluyor ancak, Erenköy sosyete pazarı kadar meşhur olanı yok. İstanbul’un her ilçesinden akın akın gelen misafirleri karşılıyor Pazar. Meşhurluğunu elbette pazarda satılan birbirinden renkli ve değişik süs eşyaları, tekstil ve dekorasyon ürünlerinden alıyor.

Hangi günler kurulur: Perşembe günleri kurulur.

5- Beylikdüzü Beylik Pazarı

Yaklaşık olarak 389 tane semt pazarı içerisinde Beylikdüzü Beylik Pazarı, ilk beşte yer alıyor. 2006 senesinden beri hizmet veren Pazar, birçok semtten ziyaretçiyi ağılıyor. Yüzden fazla tezgâh var. Pazar günleri açılıyor. Cumartesi günleri de organik ürün satışları yapılıyor. Ucuz dekoratif eşyalardan, kozmetik ve kırtasiye, tekstil ürünlerine kadar birçok malzeme bulabilirsiniz.

Hangi günler kurulur: Pazar günleri kurulur.

6- Beylikdüzü Beygah Pazarı

Beylikdüzü Beylik pazarından sonra, İstanbul ve Beylikdüzü için en meşhur pazarlardan birisidir Beylikdüzü Beygah Pazarı. İstanbul ilinin pek çok ilçesinden pazara ziyaretçiler geliyor. Sosyete pazarı olarak da biliniyor. Birçok tekstil ürünü, dekoratif eşya ve kozmetik ürünler satılıyor. Ürünlerin alıcılara çok uygun fiyatlardan satılması, pazarın giderek popülerleşmesini sağlamış.

Hangi günler kurulur: Perşembe günleri kurulur.

7- Başakşehir BaşakPazar Fuar Sergi Alanı

Daha önce görmüş olduğunuz pazarları unutun! Çünkü Başakşehir belediyesi tarafından dördüncü etap yerinde yaptırılanBaşakşehir BaşakPazar yeri, klasik Pazar anlayışını modern AVM anlayışıyla birleştiren bir projeye imza atmış. Dört bir yanı kapalı olan Başak Pazar, İstanbul’un en önemli pazarlarından birisi. Belki de en modern pazarlarından birisi demeliydik!

Hangi günler kurulur: Fuar ve etkinlik zamanları hariç her gün kurulur.

8- Bakırköy Sosyete Pazarı

Bakırköy Sosyete Pazarı İstanbul’un en meşhur sosyete pazarlarından birisidir. Hatta ününün başka illere de yayıldığını söylemek mümkün. İstanbul’u ziyaret eden birçok kişi, bu pazarı görmek ve alışveriş yaparak memleketine hediyelerle dönmek istiyorlar diyebiliriz.

Hangi günler kurulur: Cumartesi günleri kurulur.

9- Bahçeşehir Pazartürk Pazarı

İstanbul’un en büyük pazarlarından birisi olan Bahçeşehir Pazartürk Pazarı. Mazisi çok olmasa da, yeni ve modern bir Pazar olarak kısa sürede İstanbul’un meşhur semt pazarları arasına girmeyi başarmıştır. Meşhur bir Pazar yeri olmasının sebebi, Bahçeşehir’de yaşayan kişilerin pazara çok büyük ilgi göstermesi ve kısa sürede bu ilginin diğer ilçelere de sıçraması. Ucuz ürünler ve birbirinden farklı malzemeler, başka yerlerde bulamayacağınız fiyatlardan satılıyor.

Hangi günler kurulur: Salı ve Cumartesi günleri kurulur.

10- Mısır Çarşısı

Mısır Çarşısı, İstanbul’da yer alan en köklü alışveriş bölgelerinden biridir. Bina yapısı nedeniyle turistlik özellikteki çarşı, ticaret merkezlerinden biri haline gelmiştir. İstanbul’un Eminönü semtinde bulunan her yıl yüzbinlerce turistin uğradığı bu çarşı, İstanbul gezilerinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.

Hangi günler kurulur: Her gün kurulur.

11- Tarihi İnebolu Köy Pazarı

Tarihi İnebolu Köy Pazarı

İlk olarak belirtmeliyim ki Tarihi İnebolu Köy Pazarı, öyle halden alıp kurulan bir Pazar değil. Her şey tamamen organik. Ürünler her Cumartesi günü Kastamonu’nun İnebolu İlçesinden taptazeyken arabalara yükleniyor ve Pazar günü tezgahtaki yerlerini alıyor. Hatta buradaki ürünlerin tazelikleri ve doğallıkları o kadar nam salmış ki sabah 6:00’da kurulan Pazar’da 6:30 taze ürünleri almak için yarışan otel çalışanlarını, restoran sahiplerini görmek mümkün.

Hangi günler kurulur: Pazar günleri kurulur.

12- Beşiktaş Cumartesi Pazarı

2 katlı olan Beşiktaş Cumartesi Pazarı, Beşiktaş Evlendirme dairesinin arkasında daha önce otopark olarak kullanılmaktaydı. Daha sonra Belediye tarafından gerekli düzenlemeler yapıldı ve halk pazarı olarak kullanılmaya başlandı. Giriş katı haftalık taze sebze ve meyve satışının yapıldığı yer. Üst kat sosyete pazarı olarak geçiyor.

Hangi günler kurulur: Cumartesi günleri kurulur.

13- Yeşilköy Pazarı

Yeşilköy Pazarı, Çarşamba günleri Florya – Yeşilköy arasında, Çiroz mevkisinde kuruluyor. Pazar daimi bir Pazar yeri olduğundan gezip alışveriş yapması oldukça pratik. Pazarda daha çok tekstil ürünü satışı yapılmakta. Ancak aksesuar, makyaj malzemeleri, dekorasyon ürünleri de oldukça ilgi görüyor.

Hangi günler kurulur: Çarşamba günleri kurulur.

14- Ortaköy Sosyete Pazarı ( Ulus Pazarı )

Eski Ulus Pazarı, yıllarca ihraç fazlası ürünlerin satıldığı  her Perşembe günü Akmerkez’in karşısında kurulan bir pazardı. 2005 yılında bu Pazar kapatıldı.Aradan 6 yıl geçtikten sonra Pazar yeni yerinde Ortaköy’de Ortaköy Sosyete Pazarı tekrar açıldı. 9 dönümlük arazi ve 950 tezga kapasiteli Pazar oldukça modern. Pazar yerinde kayıp eşyalar için “Beyaz Masa” bölümü, Ani rahatsızlıklar için Ambulans, kıyafetleri denemek için deneme kabinleri gibi çoğu pazarda olmayan hizmetler mevcut. Ayrıca Pazar içerisinde sivil polisler ve zabıta görevlileri güvenli alışveriş yapabilmeniz için gün boyu mesaideler.

Hangi günler kurulur: Pazar ve Perşembe günleri kurulur.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır