turkuaz nasıl elde edilir / Renkleri Karıştırarak Turkuaz Nasıl Yapılır - wikiHow

Turkuaz Nasıl Elde Edilir

turkuaz nasıl elde edilir

Renkleri Karıştırarak Turkuaz Nasıl Yapılır?

Yeşile çalan bir mavi boya kullan.Camgöbeği, kobalt, gök mavisi, ultramarin ya da mordan çok yeşile çalan herhangi bir mavi renk nüansını deneyebilirsin.[3]Her pigmentin içinde küçük miktarda başka renkler gizlidir ve bu da her boya tonunun bir başka tonla iyi biçimde karışmaya meyilli olduğu anlamına gelir. Turkuaz temelde mavi ve yeşilin bir karışımıdır, bu yüzden zaten yeşil pigmentler içeren bir mavi kullandığından emin ol. Bir renge sadece bakarak pigment yatkınlığını tahmin edebilirsin: Yeşilimsi mavi yeşile yatkınlığı, morumsu-mavi ise kırmızıya yatkınlığı gösterir.[4]
  • Ftalo mavisi ve ftalo yeşili pigmentler turkuaz boyalarda en sık kullanılanlardan bazılarıdır.[5] Ftalo mavi (ftalosiyanin pigmentinin kısaltması) büyük oranda yeşile yatkındır, o yüzden karıştırarak turkuaz elde etmek için biçilmiş kaftandır. Birçok ticari boya markasının "ftalo mavisi" ürünü vardır.[6]
  • Mavi boya ya kırmızı ya da yeşil pigmentler içerir. Belirli bir mavi pigmentin yeşile yatkınlığı varsa kırmızı pigmentten daha fazla yeşil pigment içeriyordur. Diğer (genelde olarak morumsu) mavi pigmentler kırmızıya yatkındır ve bunlar turkuaz yapmaya daha az uygundur.
  • "Saf" mavi boya pigmenti, yani hem iyi bir yeşil (sarı ile karıştırıldığında) hem de iyi bir mor (kırmızı ile karıştırıldığında) yapacak mavi nüansı bulamazsın. Bunun nedeni, her pigmentin içindeki kimyasal safsızlıklar nedeniyle mavinin daima ya kırmızıya ya da yeşile yatkın olmasıdır.

Reklam

Turkuaz ve mavinin birleşimi. Turkuaz ile hangi renkler birleştirilir, doğru kıyafet tonlarını seçiyoruz.

  • Yatak odaları - turkuaz bir "kraliçe" rolünü üstlenirse ve yeşil ve mavi sadakatle onun büyüklüğünü vurgulayarak sayfaları olarak hizmet ederse, geniş ve aydınlık bir oda avantajlı görünüyor. Ana şey, yatak odasındaki rengin yumuşak, agresif olmamasıdır. Oturma odası için özel bir doygunluk bırakacağız.
  • Oturma odası - burada turkuaz, hem doğasını çok parlak formlarda gösteren hem de diğerleri için ılımlı bir arka plan görevi gören ve dizginleri mavi ve yeşile veren cesurca "programın en önemli noktası" olabilir. Bu bir zevk ve iç tasarım fikirleri meselesidir, bazen turkuaz rengi en iyi vurgu olarak kullanılır, odanın büyük bir nişi varsa, ayrıca mobilya parçaları veya perdeler, kilimler ve aynı türden diğer küçük eşyalarla yenebilirsiniz. Aralık. Büyük bir turkuaz kanepe, özellikle ilgi odağı olarak güzel görünüyor.
  • Çocuk - çocuklarımız için bu bir nimettir olabilir. İşin garibi, ancak turkuaz oda, hayata karşı tutumu olumlu yönde düzelterek bir enerji akışı sağlar, ancak aynı zamanda iyi bir uykuya da katkıda bulunur. Seçenekler farklı olabilir - suyun mülkiyetinden muhteşem ormana veya turkuaz krallığa. Ebeveynlerin duvarları bir bütün olarak boyamak konusunda şüpheleri varsa, küçük ayrıntılar veya iç öğeler üzerinde durabilirsiniz - turkuaz çizgili duvar kağıdı ile yapıştırın, turkuaz bir şifonyer, bir masa lambası vb.
  • Banyo tam bir fantezi uçuşudur, ancak rahatlamaya vurgu yapan, sonuçta banyo sadece hijyen prosedürlerini uyguladığımız değil, iş günlerinden sonra da dinlendiğimiz bir yerdir.
  • Turkuaz ve serin deniz veya nazik nane taşmalar gerçek Ondine krallığının atmosferini yaratacaktır. Doğal saflıkları ve tazelikleri, hostesin paha biçilmez konfor yaratmasını kolaylaştıracaktır.

    siyah ve kahverengi ile

    Turkuaz ve sarı. Kulaktan kulağa, bu kombinasyon her zaman şüpheci ünlemlere neden olur, ancak tasarıma doğru yaklaşırsanız orijinal çözümler alabilirsiniz. Buradaki ana şey bir şeydir - her iki ton da çok doygun olmamalı, neredeyse pastel ve turkuaz hakim olmalıdır. Sarı sadece bir içerme işlevi görebilir.

    Turkuaz ve altın. Bu motifler uzun zamandır saray içlerini oluşturmak için aktif olarak kullanılmaktadır, turkuaz ve altın genellikle ön ve balo salonlarında parlıyordu. Bugün bunların yerini oturma odaları ve koridorlar alıyor, genellikle bu kombinasyon yatak odası için kullanılıyor. Turkuaz bir tuval üzerindeki altın desenler, alanı ağırlaştırmaz ve odaların boyutlarını görsel olarak azaltmazken, pahalı bir malzeme hissi yaratır. Bu neşeli bir klasik.

    Turkuaz ve kırmızı. Bu gençlik ve büyümenin sınırı veya aynı su teması - sonuçta denizde güzel mercanlar büyür. Ana şey, biraz kırmızı olması ve aksanlarda bile sağduyulu olması gerektiğidir - tamamen kırmızı bir yastık değil, bordo çiçekli turkuaz bir yastık kılıfı, kırmızı bir abajur değil, kırmızı desenli farklı bir turkuaz veya yeşil tonu , vb.

    Turkuaz ve doğanın birliği en iyi oryantal ve rustik tarzda temsil edilir. Birincisi, nakış, yastıklar, uçan kanopiler ve pahalı oymalı ahşap mobilya parçaları ile seyreltilmiş büyük miktarlarda turkuazın baskınlığı ile ayırt edilecektir. İkinci stil bize büyükannelerle geçirilen yılları hatırlatacak, burada her şey sevimli ve basit olacak ve turkuaz bir temel olarak değil, aksan olarak hizmet edecek: eski bir metal yatakta bir yatak örtüsü, ağır bir meşe masadan sarkan bir masa örtüsü , ahşap süslemeli katı bir pencerede çırpınan bir perde, bükülmüş sandalyelerde çıkarılabilir tekstil koltuk, vb.

    Turkuaz rengi doygun mavi, mavi ve yeşil tonlarda sunulmaktadır. Onların yardımıyla odaya hafiflik ve tazelik verebilirsiniz. Ana şey, iç mekandaki diğer renklerle turkuaz renginin doğru kombinasyonunu seçmektir. Bu ve çok daha fazlası bu makalede tartışılacaktır.

    Orijinalinde turkuaz rengi çok doygun olduğu için baskın olmamalıdır. Küçük yüzeylerde kullanılması tavsiye edilir. Bu renkte bir odayı dekore etmek için pembe, mor, ahududu ve krem ​​tonlarıyla birleştirerek yumuşak bir palet kullanılması tavsiye edilir.


    Turkuaz rengi nasıl elde edilir?

    Renk paletinde turkuaz, yeşil ile mavi arasındadır. Pastelden sakin tonlara, zengin, meydan okuyan tonlara kadar birçok çeşidi vardır.

    Gerekli turkuaz renk tonuna sahip bir kavanoz satın almak her zaman mümkün değildir. Bu durumda diğer iki tonu karıştırarak istediğiniz rengi kendiniz oluşturabilirsiniz. Boyaları gerekli oranlarda karıştırmak basittir.

    • Yeşile ve bir damla maviye ihtiyacımız var.
    • Yavaş yavaş bir veya başka bir gölge ekleyerek renkleri dikkatlice karıştırmanız gerekir.
    • Ortaya çıkan tonu beğendiyseniz, istediğiniz rengin elde edilip edilmediğini anlamak için yüzeye, kağıda uygulayın.


    Yeşil ve mavi boyayı birleştirerek duvarları, tavanları veya diğer yüzeyleri boyamak için kullanılabilecek turkuaz bir renk elde edersiniz.


    turkuaz tonları

    Turkuazın renk paleti çeşitlidir. Bu nedenle odayı turkuazın daha açık veya daha koyu tonlarında dekore etmek mümkündür. Odaların dekore edildiği turkuazın en popüler tonlarını sunuyoruz.

    TCX TCX TCX TCX
    açık mavi renkmavi renk tonuturkuaz pastel renkArapça mavi renk
    TCX TCX TCX TCX
    plaj cam rengibuz yeşili renklahana rengibekar düğme rengi
    TCX TCX TCX TCX
    parlayan mavi renkbermuda rengikakadu rengiyeşil pleksiglas rengi
    TCX TCX TCX TCX
    opal renkelektrik yeşilicuracao rengimavi-turkuaz rengi
    TCX TCX TCX TCX
    Florin Tuşlarının Rengisu yeşili renkAtlantis'in rengişelale gölge
    TCX TCX TCX TCX
    turkuaztozlu turkuaz gölgeördek rengi Teal (Teal)turkuaz mavi renk
    soluk turkuazturkuaz yeşiliparlak turkuazkoyu turkuaz
    nane turkuazrenk farsça yeşilrenkli akuamarinrenk turkuaz mavisi Crayola

    Turkuaz tonlarının renk şeması çok yönlüdür. O harika, harika ve eşsiz.

    İç mekanda hangi renkler birleştirilir?

    Gökkuşağının neredeyse tüm renkleri ile turkuaz paleti, iç mekanda sıra dışı çözümler yaratmanıza olanak tanır. Bu renk ile sulu tonlar, sessiz ve pastel tonlar harika görünecek. Her kombinasyon, odaya sofistike ve eşsiz bir lüks kazandırmayı mümkün kılar.


    Turkuaz tonunu avantajlı bir şekilde ön plana çıkaracak birkaç temel renk sunuyoruz.

    Beyaz renk. Bu, iç mekan için en havadar gölgedir. Beyazı turkuazla birleştirerek oturma odası veya yatak odasını ilginç bir şekilde dekore edebilirsiniz. Oda çok soğuksa, başka bir renk paleti ile seyreltin. Kırmızı veya sarı, nane veya bej olabilir. Beyaz renk kremalı, sütlü ile değiştirilebilir.


    Bej rengi. Turkuaz ile birleştirilen bu gizli gölge, odaya lüks katacak. Altın veya gümüş renkleri tercih edin. Altın figürinler, vazolar veya lambalar ve diğer dekoratif öğeler turkuaz bir arka planda harika görünüyor. Bu kombinasyon en karlı ve başarılıdır.


    kırmızı renk. Bunlar birbirini mükemmel şekilde tamamlayan iki parlak ve zıt renktir. Ancak odanın çok çekici görünmemesi için tonlardan biri daha açık, diğeri daha yumuşak olmalıdır. Ana şey kombinasyonu dikkatli kullanmaktır, sonra şık ve zarif bir oda elde edebilirsiniz.


    Mor. Turkuaz ve mor renkler nefis bir şekilde birleştirilmiştir. Uygun leylak ve narin lavanta tonu. Doğru ton, odaya gerekli havayı verebilir. Sakin veya meydan okuyan olabilir.


    Pembe renk. Pembe ile birleştirilmiş yumuşak bir gölge, bir kız, bir kız için bir çocuk odasını dekore etmek için mükemmeldir. Ayrıca mutfak, banyo ve oturma odaları için benzer bir kombinasyon kullanılır. Palet daha doygun veya daha yumuşak olabilir.


    Mavi. Bunlar benzer tonlardır, bu nedenle birbirlerine düzgün bir şekilde akmaları gerekir. Gölgelerden biri önde, diğeri daha soluk ve daha açık olmalıdır. Kombinasyon rahatlamaya ve gevşemeye yardımcı olur.


    Yeşil renk. Turkuaz rengi ve nane, narin yeşil tonlarının birleşimi tarifsiz bir konfor ve hassasiyet atmosferi yaratacaktır. Doğal tazelik büyüler ve keyif verir.



    kahverengi renk. Bu renk şemasında, esas olarak zemini dekore ederler veya mobilya seçerler. Kahverengi bir gölge, daha açık bir renk şemasının turkuaz duvarlarıyla birlikte uyumlu görünecek. Ayrıca odayı cesur bir tasarımla dekore edebilir, duvarları ve zemini kahverengi bir tonda ve mobilyaları turkuazda boyayabilirsiniz.


    Gri renk. Herhangi bir odayı dekore etmek için kullanılan bir başka güzel kombinasyon. Gri bir renk tonu, turkuazın doygunluğunu vurgulayarak bir vurgu noktası yaratacaktır.


    Siyah renk. Bu gölge turkuaz ile birlikte çok fazla olmamalıdır. Siyah renk aksesuar olabilir. Vazo, halı, resim, şamdan veya başka bir dekor orijinal görünecek. Koyu tonlarda kıskanç olmayın, aksi takdirde oda çok kasvetli ve rahatsız olacaktır.


    Turkuaz tonlarında iç mekan

    Turkuaz gölge farklı odalarda kullanılır. Doğru kullanımı sıra dışı bir stili ve sofistike bir görünümü garanti eder.

    Mutfak

    Turkuaz bir palette dekore edilmiş bu oda asil görünecek ve alanı görsel olarak genişletmenize izin verecektir. Rengin dezavantajı, oda iyi aydınlatılmazsa kasvetli görünmesidir. Bu nedenle, tüm çevre boyunca sıcak aydınlatma kullandığınızdan emin olun, ayrıca yemek alanı ve pişirme alanı üzerine lambalar da kurabilirsiniz.








    Oturma odası

    Burası ailenin toplandığı, misafirlerin toplandığı yerdir. Bu nedenle, oturma odası rahat olmalı, rahatlamaya ve sükunete elverişli olmalıdır.


    Soğuk turkuazın sıcak görünmesini sağlayacak pencerelerin güneşli tarafa bakması gerektiğini belirtmekte fayda var. Aksesuarlara sıcak renkler ekleyin, lambaları, lambaları, zemin lambalarını takın.








    Yatak odası

    Bu odada turkuaz renk şeması özellikle iyi görünüyor. Sakin bir atmosfer yaratmak ve rahatlamanıza yardımcı olmak için ince tonları kullanın.




    Duvar kağıdını turkuaz renginde yapıştırabilir veya bu gölgeyi yalnızca öğelerde ve aksesuarlarda kullanabilirsiniz. Bej ölçülü renklerde dekore edilmiş uygun mobilyalar, krem, pastel. Bu renkteki perdeler ve dekor sıradışı görünecek.



    Banyo

    İç mekanlarda turkuazın en doygun renklerini kullanmak mümkün. Odada daha sıcak bir tasarım için sadece renk şemasının parlak detayları kullanılır. Banyoda farklı bir ton turkuaz paleti avantajlı görünüyor. Belirli bir rengin farklı tonlarından oluşan bir mozaik olabilir. Aksesuarlar ve dekor da orijinal görünüyor.




    çocuk

    Tasarım kızlar ve erkekler için uygundur. Renk, yeşil veya pembe tonla mükemmel bir şekilde birleştirilecektir. Çok kalın bir paleti tercih etmeyin, yumuşak tonlara odaklanın.


    Duvarları narin bir turkuaz tonunda yapıştırın veya boyayın ve mobilya ve perdeleri farklı bir renk düzeninde bırakın. Sıcak tonları kullanın: krem, beyaz, bej, krem, inci, şampanya ve karamel.





    Turkuaz duvar kağıdı

    Duvarlar turkuaz duvar kağıdı ile kaplanabilir ve bu renkteki fayanslar banyo için de kullanılır. Renk orijinal, sıradışı ve şık görünüyor. Döşemenin açık veya koyu renkler olabileceğini belirtmekte fayda var. Gölge, odanın büyüklüğüne veya odanın dekore edileceği stile bağlı olacaktır. Turkuaz kahverengi ve kırmızı renkler avantajlı bir şekilde gölgelenecek ve aksesuarlarda ve dekor elemanlarında nötr bir palet hassas bir tasarım için uygundur. Turkuaz duvarlar rahatlık ve sıcaklık verir.









    Gölgeyi yeşil, mavi, açık renklerle uyumlu hale getirir. Turkuaz bir kanepe, kurulduğu yere bağlı olarak aydınlatmayı değiştirebilir. Odaya turkuaz renkli yastıklar, perdeler, yatak örtüsü ve yer döşemesi yerleştirebilirsiniz.



    Banyo için sadece turkuaz kullanmamalısınız, odayı çok soğuk yapar. Turkuvazı bej, turuncu, sarı ve diğer sıcak renklerle gölgelendirin. Doğal bir palet kullanın, bu odaya sofistike ve asalet vermeyi mümkün kılacaktır.



    Turkuaz, eski insanların mistik özellikler atfettiği bir mineraldir. Bunun bir mutluluk taşı olduğuna inanılıyordu, bu yüzden genellikle muska ve tılsım yapmak için kullanılıyordu. Turkuaz rengi çok güzel, insanı sakinleşseafoodplus.info renkli kıyafetlerin çok popüler olması şaşırtıcı değil.

    Turkuaz, içsel uyumun, ruhsal saflığın ve ruhun yüceliğinin sembolüdür. Giysilerdeki bu gölgenin sevenler genellikle kendine güvenen, girişken ve toplumda popülerdir.

    Turkuaz renginin akılda kalıcı olarak adlandırılamamasına rağmen, son derece etkileyici görünüyor. Renk evrenseldir, hem ev kıyafetlerinde hem de akşam görünümünde güzel görünebilir.

    Yaz turkuaz kıyafetleri özellikle popülerdir, bu nedenle birçokları için renk yaz tatilleri ve denizle ilişkilendirilir.

    Moda tarihinde renk

    Turkuaz rengi eskiden mistik olarak kabul edilirdi. Eskiler, bu gölgenin bir kişiyi kazalardan ve şiddetli ölümden koruduğuna inanıyordu.


    Bu renge olan ilgi, geçen yüzyılın ortasından beri sabit kalmıştır. 50'lerde, parlak bir turkuaz tonu son derece popülerdi. O zamandan beri bu renk moda podyumlarından hiç ayrılmadı. Az ya da çok kullanıldı, ancak asla "moda dışı" kategorisine girmedi.

    Kim yakışacak?

    Turkuaz rengi, istisnasız tüm kızlara uyan nadir bir istisnadır. İster sarışın, ister esmer, ister kızıl saçlı olun, "sizin" renginizden emin olmak için mutlaka turkuazı denemelisiniz. Ana şey, en başarılı gölgeyi seçmektir.

    kara gözlü kızlar koyu sarı veya kahverengi saç turkuazın inanılmaz açık tonları. koyu saçlı kızlar kendileri için turkuaz şeyleri güvenle satın alabilirler, bu rengin tüm çeşitleri onlara uygundur.

    Fakat sarışınlar turkuazın en parlak tonları daha uygundur, görünümlerini karşı konulmaz hale getireceklerdir. sarışın açık gözlü bayanlar koyu ve zengin renk tonlarına gider. Ve topaz-mavi rengi kızıllar için idealdir, bu gölgede mavi yeşile hakimdir.

    birleştiriyoruz

    Turkuaz tonları çeşitli renklerle iyi gider. En başarılı kombinasyonlar:

    • mavi ile. Turkuazın indigo, ultramarin, safir ile birleştirilmesiyle göze hoş gelen bir düet elde edilir.

    • kahverengi ile. Bir çift turkuazda, herhangi bir kahverengi tonunu alabilirsiniz, ancak en açık tonlar en iyi şekilde görünür - kahverengi-bej, gri-kahverengi, kestane.

    • siyah ile. Bu zıt kombinasyon, özellikle akşam yaylarında etkileyici görünüyor.

    • sarı ile. Bu oldukça karmaşık bir kombinasyondur, çünkü doğru sarı tonunu seçmek her zaman mümkün değildir. Parlak bir görünüme sahip kızlar zengin renk tonlarını kullanabilir, ancak açık tenli ve açık renkli saçlara sahip olanlar, soluk limon gibi açık tonları kullanmaktan daha iyidir. Ayrıca, kontrastlarla aşırıya kaçmamak önemlidir. Bir renk temel olmalı ve ikincisi sadece vurgular için kullanılmalıdır.

    • yeşil ile. İlgili renklerin kontrast ilkesine göre birleştirilmesi önerilir. Açık turkuaz tonları için, zengin yeşil tonlarını (örneğin zümrüt) seçmek daha iyidir ve bunun tersi de geçerlidir.

    • Beyazın tonları ile. Beyazın çeşitli tonları turkuaz ile mükemmel bir şekilde birleştirilmiştir.

    • Pastel renklerle. Turkuaz kıyafetleri pastel renkli aksesuarlarla birleştirmek romantik görünümler yaratmayı kolaylaştırıyor. Retro bir fiyonk elde etmek için turkuazı yumuşak pembe veya açık bej ile birleştirmeniz gerekir.

    • kırmızı ile. Zor kombinasyon. Parlak kırmızı tonlarını turkuazla birleştirmemek daha iyidir, ancak mercan veya domates gölgesi kullanmak oldukça mümkündür.

    • mor ile. Bu, başkalarının artan dikkatini kendi kişisine çekmekten korkmayan insanların karşılayabileceği cesur bir düet.

    • Altın ve gümüş. Turkuaz ile birlikte bu tonlar, akşam yaylarında kullanılır. Takı veya aksesuar olabilir. Örneğin, altın ayakkabılar veya gümüş bir çanta.

    moda görüntüleri

    Turkuaz kıyafetleri kullanarak, günümüze uygun monokrom görünümler oluşturabilir veya farklı renkteki kıyafetlerin unsurlarını birleştirebilirsiniz.

    sadece turkuaz

    Tasarımcılar tek renkte topluluklar yapmayı sever, turkuaz tonları istisna değildir. Böyle bir set, farklı renk tonlarını birleştirerek bağımsız olarak monte edilebilir. Düzgün oluşturulmuş bir yay, renk tonlarının düzgün bir şekilde birbirine aktığı gibi görünmelidir. Aynı toplulukta soğuk ve sıcak renk tonlarının kullanılması şiddetle tavsiye edilmez.


    Parlak turkuaz bir elbise temelinde basit bir tek renkli topluluk yapılabilir. Bunun için soluk turkuaz bir çanta seçiyoruz ve ayakkabılar topluluğun en karanlık unsuru olacak.

    Turkuaz renkli bir pantolon takım elbise bazında ilginç bir görüntü yapılabilir. Bunun için ayakkabı, çanta ve mücevher almanız gerekecek ve aksesuarların rengi taban gölgesinden daha açık veya daha koyu olmalıdır.

    Her gün için kıyafetler

    Turkuaz bir elbise, gündelik bir görünümün temeli olabilir. Elbisenin stili, figürün türüne bağlı olarak seçilir. Ancak en etkileyici modeller mümkün olduğunca basit görünüyor.

    Elbise için kahverengi ayakkabılar alabilirsiniz - babetler veya sandaletler, bej bir çuval çanta ve ahşap takılar. "Etno" tarzında bir görüntü elde edin. Bale ayakkabıları yerine yüksek topuklu ayakkabılar giyerseniz ve ahşap takıları bir dizi inci ile değiştirirseniz, görüntü romantik ve hassas olacaktır. Serin bir akşamda turkuaz bir elbise bir kot ceket ile tamamlanabilir.


    Bir diğer vazgeçilmez temel şey ise parlak turkuaz renginde kot pantolon veya pantolon olabilir. Bir kazak, baskılı bir kazak ile birleştirilebilirler. Ya da pastel bir gömlek.

    Sonbaharda parlak turkuaz bir palto harika görünecek. Siyah çizmeler ve parlak, örneğin turuncu, eşarp satın almak en iyisidir.

    iş resimleri

    Şirket, kıyafetlerin rengine katı gereksinimler getirmiyorsa, ofis fiyonkları için turkuaz ürünler kullanılabilir.

    Bir iş gardırobuna en uygun şey soluk turkuaz bir bluz veya gömlektir. Koyu renklerde etek veya pantolon ile giyilebilir.

    Temel şey için başka bir seçenek de turkuaz bir hırka. Siyah veya kömür rengi etek ve beyaz bluz takımıyla eşleştirilen bu stil, resmi tutarken sıkıcı bir ofis görünümünü canlandıracak.

    Akşam görünümü

    Turkuaz bir elbise, eğlenceli bir arkadaş canlısı parti ve özel bir fırsat için harika bir seçimdir. Zengin bir gölgede bir elbise seçerek, bayan kesinlikle spot ışığında olacak.


    Turkuaz elbiselerin güzelliği kendi kendine yeterliliklerinde yatar, dikkat çekici mücevherler veya karmaşık makyajlar seçmeye gerek yoktur. Doğal pudra ve gölge tonlarını kullanarak doğal güzelliği vurgulamak yeterli olacaktır.

    Aksesuarlar turkuaz renklerde seçilerek şık bir monokrom görünüm oluşturulabilir. Ancak elbisenin altın veya gümüş rengindeki ilaveleri daha az etkileyici görünmeyecek. Fazla ciddiyet içermeyen samimi bir parti için, turkuaz bir elbise için siyah ayakkabılar ve debriyaj seçmek daha iyidir.

    Turkuaz tonlu bir gece elbisesi için takılar zarif seçilmelidir. Ve altın ipliklerle yapay elmas veya nakış kullanıyorsanız, mücevhersiz yapmak daha iyidir.

    düğün resmi

    Bugün, yeni evlilerin, nedimelerin, salon dekorunun, pastanın ve diğer küçük şeylerin kıyafetlerinin aynı renk şemasında tasarlandığı “renkli” düğünler moda. Turkuaz tonlarında bir düğün çok güzel olabilir.


    Gelin kendisi için yumuşak turkuaz tonlarında bir elbise seçebilir veya turkuaz süslemeli beyaz bir kıyafet dikebilir. Böyle bir elbise için en iyi mücevher seçeneği gümüş turkuazdır. Bu durumda nedimeler en iyi koyu turkuaz kıyafetler giyerler.

    yıldız seçimi

    Turkuaz rengi genellikle sadece sıradan kıyafetler için değil, aynı zamanda en ciddi durumlar için tasarlanmış özel elbiselerin dikilmesi için de kullanılır. Böyle eşsiz elbiseler moda tarihine geçebilir.

    Bu nedenle, mükemmel tadın bir örneği, 'te Jennifer Lopez'in Oscar'larda göründüğü Valentino'dan soluk turkuaz bir elbiseydi. Elbise bir Hint sarisi şeklindedir ve etek ucu ve dekoratif detayın kenarı boyunca muhteşem işlemelerle süslenmiştir. Kıyafet o kadar güzeldi ki tören tarihinin en başarılı kıyafetleri listesine dahil edildi.

    Turkuaz rengi bugün giysilerde en çekici olanlardan biridir. Bu rengin sembolizmi, ayrıcalıklı bir konuma sahip olduğu dünyanın birçok kültüründe kullanılmaktadır. Şifanın, gerçeğin, şefkatin, ilhamın rengidir. Tek renkli giyim takımları, kazanan renk kombinasyonları kadar ilgi çekici değildir. Ancak turkuazın ne giyileceği her zaman açık değildir. Turkuaz rengi ile kıyafetlerde en başarılı kombinlere göz atalım.

    "Turkuaz" adı, en güzel iki doğal renk olan mavi ve yeşili mucizevi bir şekilde birleştiren yarı değerli bir taştan gelir. Daha açık bir ton, onlara sarı eklenmesini sağlar. Bu nedenle bazen deniz dalgasının rengi olarak adlandırılır, çünkü gölgesinde deniz yüzeyine en yakın olanıdır. Bu sabah gökyüzünün rengi, baharatlı otlar. Doğallığı, muhtemelen, moda tutkunları ve giyim tasarımcıları tarafından bu kadar sevginin nedeniydi.

    Giysilerde turkuaz rengi

    Tek renkte ton kombinasyonlarının özelliği, soğuk renklerin (mavi) ve sıcak renklerin (sarı) başarılı bir kombinasyonu olmasıdır. Yeşil rengin sıcaklığı, içinde mavi veya sarının ne kadar çözündüğüne bağlıdır.

    En çarpıcı olanı turkuazın mavi ile birleşimidir. Bu enerji verir, bu nedenle bu renk sadece giysilerdeki belirli aksanlarda en avantajlı olacaktır.

    Genel olarak turkuaz asaletin, saflığın, huzurun rengidir, göze hoş gelir ve her zaman fark edilir. Bu renkteki giysiler tabaklanmış bir vücutta çok hoş görünür. Birbirini tamamlayan iki rengin böyle bir kontrastı insanı çok çekici kılıyor.

    Bu rengin çok yönlülüğü, bağımsız bir renk arka planı ve zıt renklerle birlikte ayrı bir vurgu olarak iyi olması gerçeğinde yatmaktadır. Kesinlikle herkese uyar. Bu nedenle, bu rengin istediğiniz tonunu seçmek için saçınızın ve cildinizin rengini dikkate almanız gerekir. Gölgenizi bulun ve diğerleriyle bu renge uyan kıyafetler giyin.


    Giysilerdeki turkuaz renk kombinasyonları

    Turkuaz ve beyaz

    Bu tandem yaz kıyafetlerinde çok asil görünüyor. Yaz aylarında herkes bronzlaşmış vücudunu göstermek istediğinden, özellikle aksine, bu klasik kombinasyon bronzlaşma derecesini daha da vurgulayacak ve insanlığın güçlü yarısının görüşlerini çekecektir.


    Turkuaz ve kırmızı

    İlk bakışta turkuaz ve beyazın giysilerde uyumsuz renkler olduğu görülüyor. Ama bu sadece ilk bakışta. 1: 1 oranlarında alınmaları gerekmez, o zaman asil görünecektir. Turkuazı ana renk, kırmızıyı tamamlayıcı renk yapın. Turkuaz bir elbise ile kırmızı ayakkabılar ve kırmızı bir çanta giyin. Geçen yüzyılın 50'li yıllarında modada ortaya çıktığı ve zamanın testini geçtiği için, her zaman moda olan retro tarzında kendiniz için güvenle kıyafetler dikebilirsiniz.

    turuncu ile turkuaz

    Turkuaz ve turuncunun birleşimiyle özel bir kontrast yaratılır. Portakalın sıcaklığı, turkuazın serinliğini hafifçe bastırır. Bu renklerde tasarlanan giysi takımlarının seçimi için öneriler turuncu ve kırmızı ile aynıdır. Örneğin, üstüne turkuaz bir bluz ve turuncu bir kürk yelek giymeyi deneyin. Kışın turkuaz bir fularla tamamlanabilecek turuncu bir süveterin sıcaklığıyla içinizi ısıtacaksınız. Sarı veya turuncu takılar bu kıyafet tonuyla harika görünüyor.

    Sarı ile turkuaz

    Giysilerde yaz kazanan kombinasyon - turkuaz ve sarı. Denizi ve kumlu plajı andırıyorlar. Çok güzel, parlak ve şık.

    Açık turkuaz bir bluz veya tişört giyerseniz, sarı şortlar ve boncuklar güneşli bir ruh hali yaratacaktır. Hafif malzemelerden yapılmış uzun sarı bir etek ve spor kesimli turkuaz bir gömlek yeterince şık görünecek. Yaz aylarında bu boyalar manikürde bile kullanılabilir.

    mavi ile turkuaz

    Ton olarak yakın, turkuaz ve mavi birbirini iyi tamamlar. Tazelik etkisi, deniz serinliği yaratılır. Turkuaz bir takım elbiseyi mavi bir hırka ile birleştirmek, sonbahar kaçamağı için yerinde bir seçenektir. Bir kontrast oluşturmak için, turkuazlı bir düet içinde asil bir tandem yaratacak bir ultramarin gölgesi almanız gerekir.

    kahverengi ile turkuaz

    Oldukça klasik bir kombinasyon - kahverengi ile turkuaz. Kendi başına, kahverengi renk çok muhafazakar ve sağduyuludur. Turkuaz ona hayat verir. Özellikle çikolata rengi bir kahverengi alırsanız. Altına turkuaz bir elbise, etek veya gömlek giyilen kahverengi deri ceket çok hoş görünüyor.

    Turkuaz ve siyah renk

    Turkuaz ile farklı kombinasyonlarda her zaman harika görünen geleneksel klasik siyah, asalet ve titizliğin eşsiz bir etkisini verir. Turkuaz renkli ceketler artık moda, özellikle altına siyah giysiler giyildiğinde daha parlak görünüyorlar. Siyah balıkçı yaka ile tamamlanmış turkuaz bir etek daha az çekici olmayacak. Böyle bir balıkçı yaka, siyah kumaştan yapılmış sıkı bir kadın takımını süsleyecek.

    Her kadının temel gardırobunda bir sürü eşarp olmalı. Dikkat çekebilecek ve giysilerde parlak bir vurgu haline gelebilecek görüntüye bu dokunuş. Bu nedenle, siyah bir takım elbise ile birlikte turkuaz bir fular, şüphesiz görüntünüzün bir "hilesi" olacaktır.

    altın ile turkuaz

    Altın ve gümüş gibi değerli metallerin renklerine sahip giysilerde turkuaz giyerseniz, pahalı bir ortamda doğal bir taşı anımsatan oldukça ilginç bir kombinasyon elde edersiniz. Bu renkler uyum yaratır.

    Üçüncü renk, tüm bu kombinasyonlar için mükemmeldir - beyaz, kıyafetleri özel bir şekilde dekore eder ve görüntüye zarafet verir.

    Tatil için sadece turkuaz kullanabilirsiniz - bir elbise ve ayakkabı. Bu set için aksesuarlar altın renkli bir çanta ve altın takılar olabilir.

    Turkuaz rengi tonlarında zengindir. Daha açık bir ton (açık turkuaz), temizlik ve sterillik hissi verir, bu nedenle tıbbi önlüklerin bu tonu vardır. Bu, çeşitli alanlarda büyük bir kapsam sağlar.

    Beyaz ayakkabılarla turkuaz bir elbise giymeye karar verirseniz, ona turkuaz takılar ve beyaz bir çanta ekleyin. Ayakkabı ve el çantasını siyah olarak değiştirerek elbiseye siyah bir kemer ekleyebilirsiniz (elbisenin kesimi buna izin veriyorsa elbette).

    Bu tür kıyafetler kozmetik kullanımında ölçülü olmayı gerektirir. Kahverengi rimel, bej gölgeler ve soluk pembe rujla yapmak daha iyidir.

    Renklerin hayatımızın farklı yönleri üzerindeki etkisi uzun zamandır bilinmektedir. Psikologlara göre, yeşil-mavi renk, iyi beyin fonksiyonu, konsantre olma ve bilinçli kararlar verme yeteneği için koşullar yaratır. Bu nedenle gardırobunuza farklı kombinasyonlarda turkuaz renkli giysiler veya aksesuarlar ekleyin - imajınız benzersiz olacaktır.

    Turkuaz renk nasıl olur?

    İçindekiler:

    1. Turkuaz renk nasıl olur?
    2. Turkuaz rengi en çok nerelerde kullanılır?
    3. Camgöbeği rengi nasil elde edilir?
    4. Turkuaz hangi ülkenin malı?
    5. Koyu turkuaz rengi nasıl yapılır?
    6. Turkuaz hangi duyguyu temsil eder?
    7. Konix hangi ülkenin markası?

    Turkuaz renk nasıl olur?

    Turkuazrengini meydana getirebilmek için mavi ve yeşil rengini kullanmak gerekir. Bu iki rengikarıştırarak, ortaya turkuaz rengiçıkartılır. Turkuaz rengiyeşile daha yakın olan bir renktir. Her ne kadar yeşil tonuna benzerliği olsa da, yeşil ve mavi rengin karışımıyla oluşuyor.

    Turkuaz rengi en çok nerelerde kullanılır?

    Rengin en önemli özelliklerinden biri olarak; hastaları sakinleştirici ve yatıştırıcı etkiye sahip olması söylenebilir. Bu sebeple birçok psikiyatri hastanesinde duvarlarda ve hastane kıyafetlerinde turkuaz rengi kullanılır.

    Camgöbeği rengi nasil elde edilir?

    Camgöbeği, RGB renksisteminde yeşil ve mavi renklerinin karışımıyla elde edilen renk.

    Turkuaz hangi ülkenin malı?

    Turkuazartık Türk markası - Yeni Şafak.

    Koyu turkuaz rengi nasıl yapılır?

    Turkuazyeşilden çok mavi pigment içerir, bu yüzden yeşil boyadan iki kat fazla mavi boya kullan. Farklı oranlarla deneme yapmaktan çekinme fakat temel referans olarak oranını kullan. Biraz daha fazla yeşil boya (mesela mavinin yeşile ,5 oranı) sana koyubir deniz yeşili turkuazverecektir.

    Turkuaz hangi duyguyu temsil eder?

    Turkuazrengi, açık iletişim ve düşüncenin açıklığı anlamına gelir. Turkuazrengi ve anlamı açısından baktığımızda, bu renk kalp ile konuşulan sözcük arasındaki iletişim hatlarını açmaya yardımcı olur. Hayattan zevk alma, samimiyet ve mutluluk sunar.

    Konix hangi ülkenin markası?

    Turkuaz Sağlık A.Ş.'nin tescilli markasıolan ve yılında pazara giriş yapan KONİX, 20 yıllık serüveninde medikal kimyasallar alanına Türkiye'nin lider markalarından biri olmayı başarmıştır.

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir