kuran okunduktan sonra okunacak dua arapça / Kuran okunduktan sonra hangi dua okunur? | Sorularla İslamiyet

Kuran Okunduktan Sonra Okunacak Dua Arapça

kuran okunduktan sonra okunacak dua arapça

Hatim Duası - Ölüye Hatim Bağışlama Duası Nasıl Yapılır, Arapça Yazılışı, Türkçe Okunuşu, Anlamı ve Meali Nedir

Hatim Bağışlama Duası Okunuşu

"El-hamdü lillâhi Rabbil-'âlemîn.

Vel-'âkibetü lil-müttekîn. Velâ 'udvâne illâ 'alezzalimîn.

Ves-salâtü ves-selâmü 'alâ Rasûlinâ Muhammedin ve 'âlihî ve sahbihî ecme'în.

Rabbenâ takabbel minnâ inneke ente's-semî'ul-'alîm.

Ve tüb 'aleynâ yâ Mevlânâ inneke ente't-tevvâbür-Rahîm.

Vehdinâ ve veffiknâ ilel-hakkı ve ilâ tarîkın müstekîm. Bi beraketil-Kur'ânil-'azîm.

Ve bi hürmeti men erseltehû rameten lil-'âlemîn.

Va'fü 'annâ yâ Kerîm. Va'fü 'annâ yâ Rahîm.

Vağfir lenâ zünûbenâ bi fadlike ve keramike yâ ekramel-ekramîn.

Allâhümme zeyyinnâ bi zînetil-Kur'ân.

Ve ekrimnâ bi kerâmetil-Kur'ân.

Ve şerrifnâ bi şerâfetil-Kur'ân.

Ve elbisnâ bi hil'atil-Kur'ân.

Ve edhilnel-cennete bi şefâatil-Kur'ân.

Ve 'âfinâ min külli belâid-dünyâ ve 'azâbil-âhirati bi hurmetil-Kur'ân.

Verham cemî'a ümmet-i Muhammedin yâ Rahîmü yâ Rahmân.

Allâhümec'alil-Kur'âne lenâ fid-dünyâ karînâ.

Ve fil-kabri mûnisâ.

Ve fil-kıyâmeti şefî'ân ve 'ales-sırâti nûrâ.

Ve ilel-cenneti rafîkâ.

Ve minennâri sitran ve hicâbâ.

Ve ilel-hayrâti küllihâ delîlen ve imâmâ. Bi fadlike ve cûdike ve keramike yâ Kerîm.

Allâhümmeh-dinâ bi hidâyetil-Kur'ân.

Ve neccinâ minen-nîrâni bi kerâmetil-Kur'ân.

Verfa' deracâtina bi fadîletil-Kur'ân.

Ve keffir 'annâ seyyiâtinâ bi tilâvetil-Kur'ân. Yâ zel-fadli vel-ihsân.

Allâhümme tahhir kulûbenâ.

Vestur 'uyûbenâ.

Veşfi merdânâ.

Vekdi duyûnenâ.

Ve beyyid vücûhenâ.

Verfa' deracâtina.

Verham âbâenâ.

Veğfir ümmehâtinâ.

Ve eslih dînenâ ve dünyânâ.

Ve şeddid şemle a'dâina.

Vehfaz ehlenâ ve emvâlenâ ve bilâdenâ min cemî'l-âfâti ve'l-emrâdi ve'l-belâyâ.

Ve sebbit akdâmenâ, ven-surnâ 'alel-kavmil-kâfirîn. Bi hurmetil-Kur'ânil-'azîm.

Allâhümme belliğ sevâbe mâ kara'nâhü.

Ve nevvir mâ televnâhü ilâ rûhi seyyidinâ Muhammedin sallâllahü te'âlâ 'aleyhi ve selem.

Ve ilâ ervâhi cemî'ı ihvânihî minel-enbiyâi vel-murselîn. Salevâtullâhi ve selâmühû 'aleyhim ecma'în.

Ve ilâ ervâhi âlihî ve evlâdihî ve ezvâcihî ve ashâbihî ve etbâ'ıhî ve cemîı' zürriyyâtihî rıdvânullâhi te'âlâ 'aleyhim ecma'în.

Ve ilâ ervâhi âbâinâ ve ümmehâtinâ ve ihvâninâ ve ehavâtinâ ve evlâdina ve akribâinâ ve ehibbâinâ ve asdikâinâ ve esâtîzinâ ve limen kâne lehû hakkun 'aleynâ ve li cemî'ıl-mü'minîne vel-mü'minâti vel-müslimîne vel-müslimâti, el-ahyâi minhüm vel-emvâti.

Yâ kâdiyel-hâcâti! Yâ mücîbed-d'avâti! İstecib du'âenâ bi rahmetike yâ erhamer-râhimîn.

Sübhâne Rabbike Rabbil-'ızzeti 'ammâ yasıfûn. Ve selâmün 'alel-mürselîn. Vel-hamdü lillâhi Rabbil-'âlemîn. el-Fatiha

KADÄ°R GECESÄ° HATÄ°M DUASI

Yasin Bağışlama Duası T&#;rk&#;e, Arap&#;a Okunuşu Ve Anlamı: Yasin Suresi Bitince Okunacak Dua Hangisidir?

Yasin suresi tamamlandıktan sonra okunan surenin duasının yapılarak ölmüşlere ve aynı zamanda geçmişlere bağışlanabilmektedir. Yasin suresinin okunmasının ardından okunmakta olan surenin sevabından manevi bir şekilde faydalanılması için sevabı bağışlanabilmektedir. Bu sayede birey sevdiklerine Yasin suresini okuyup bağışlayabilmektedir ve sevabına sevdiklerini de ortak edebilmektedir.

Yasin Suresinin Bitmesinden Sonra Okunan Dua Nedir?

Yasin suresinin okunup bitirilmesinden sonra şu dua okunmaktadır: "Allahümme Rabbena ya Rabbena tegabbel minna duaena vekti hacetena bi hurmeti sureti yasin ve ecirna minennari ve min azabil kabri ve min şerri sualin bi fadli sureti yasin. Ya Rabbel alemiyne vessalm alel mürseliyne Velhamdülillahi rabbil alemiyn. (el fatiha)" Bu duanın okunması ile birlikte sevabı bağışlanabilmektedir. Bu duaya aynı zamanda öbür okumalarda da yaparak mevcut sevapları bağışlamak mümkün olmaktadır.

Yasin Bağışlama Duasının Türkçe Anlamı Nedir?

Yasin bağışlama duası esasen Arapça okunuşu ile birlikte okunduktan sonra Türkçe olan duaya devam edilerek bağışlanmış kişilerin adlarını da duanın sonunda belirtmek tamamen mümkün olmaktadır. Yasin suresinin bağışlanma duasının manası şu şekilde olmaktadır: "Ey Allah'ım okumuş olduğumuz Yasin suresi hürmetine dualarımızı kabul et. İhtiyaçlarımızı bizlere ver. Ey alemlerin Rabbi! Yasin suresi hürmetine bizi cehennem ateşinden kabir azabının ve sualinin şerrinden koru. Ve peygamberlere selam olsun. Hamd alemlerin Rabbi olan Allaha mahsustur." Daha sonra ise arzu edildiği gibi eklentinin de yapılması ile dualar uzatılabilmektedir.

Yasin Bağışlama Duası Türkçe, Arapça Okunuşu Ve Anlamı: Yasin Suresi Bitince Okunacak Dua HangisidirYasin Suresi Bitince Okunacak Dua Hangisidir?

Yasin suresinin bağışlanma duasının çok daha uzun biçimde okunanları da bulunmaktadır. Hadis kaynaklarında uzun bir şekilde Yasin suresinden sonra çeşitli dualar yer alması ile beraber duaların kısası uygundur anlayışı mevcut olduğu için çoğu zaman Yasin suresinden sonra kısa olan dualar okunmaktadır. Okunması faziletli kabul edilen öbür sureler şu şekilde ifade edilmektedir:

Fatiha suresi

Asr suresi

İnşirah suresi

Ayetel Kürsi

Kadir suresi

Şeklinde olmaktadır.

Yasin Suresinin Önemi Nedir?

Okunmuş olan Yasin'in kabul dilebilmesi için ve bu duanın makbul olması için Amenerrasulü okunarak salavat çekilmesi de oldukça sık bir şekilde okunan ve hayırlı sayılan bir ibadet olmaktadır. Hangi niyet ile dua edilirse edilsin dilin söylemiş olduğu değil kalbin hissettiği dua olmaktadır. Bu sebepten dolayı birey niyetini kalpten ve bütün samimiyeti ile beraber yalnızca Allahu Teâlâ'dan istemelidir ve isteğini sabırlı bir şekilde beklemelidir. Yasin suresi, kuranın kalbi olarak kabul edilen bir sure olmaktadır ve içten nasıl geliyor ise o biçimde bağışlanması ve yine o şekilde dua edilmesi makbul olmaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.