yerçekimi tdk / Yer çekimi Nasıl Yazılır? – TDK Sözlük Nasıl Yazılık Sözlük Arşivi

Yerçekimi Tdk

yerçekimi tdk

Günlük hayatımızda ilk defa işittiğimiz ve daha önce pek işitmediğimiz birçok kelime duyuyoruz. Daha önce hiç işitmediğimiz veya çok az işittiğimiz bu kelimelerden dolayı çok sık tereddüde düşebiliyoruz. Yazının konusunu oluşturan yerçekimi kelimesi gibi. Daha önce sık duyduğumuz ama kimi zaman anlamı ve yazılışı konusunda tereddüde düşmemize neden olan kelimeler grubu içerisinde yer alıyor.

Yaygın yanlış kullanılışı &#;yer çekimi&#; şeklinde olan kelimenin bitişik yazılması gerekiyor. Doğru yazılışı yerçekimi şeklinde. Kelime sık duyulan kelime grubu içinde bulunsa da nasıl yazılı ve anlamı nedir gibi sorularla tereddüde neden olabiliyor. Yerçekimi TDK Büyük Türkçe Sözlük&#;te çeşitli anlamları verilmiş bir kelime. Gökbilim Terimleri Sözlüğü anlamını &#;(İngilizce gravity) Yer&#;in çekme kuvveti.&#; şeklinde vermiş.

Kelime için Kimya Terimleri Sözlüğü &#;(İng. gravity) Yer kabuğunun kütleye uyguladığı çekim kuvveti.&#; anlamını vermiş. Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu ise &#;(fizik) Osmanlıca, câzibe-i arz.&#; tanımlamasını yapmış.

Yerçekimi kelimesi için Türk Dil Kurumu Büyük Türkçe Sözlük&#;te verilen birçok tanımlamadan sonuncusu Uygulayım Terimleri Sözlüğü&#;nde verilmiş.

Uygulayım Terimleri Sözlüğü yerçekimi kelimesi için &#;(İngilizce gravity, terrestrial gravitation) genel uygulayım: Yer kütlenin çekim etkisiyle bir cismin çeşitli bölümlerine uygulanan kuvvetler bileşkesi. 2. fizik: Herhangi iki kuvvetin iki ayrı, özdeksel noktaya kazandırdığı ivme.&#; tanımlamasını yapmış.

Kilogramkuvvet Nasıl Yazılır? TDK ile Kilogramkuvvet Doğru Yazılışı Nedir?

Kilogramkuvvet nasıl yazılır sorusu, bu kelimenin doğru yazımı hakkında bilgi edinmek isteyenler tarafından araştırılmaktadır. Zira Türkçe, kelime açısından zengin bir dildir. Kelime sayısının fazlalığı düşünüldüğünde, bazı kelimelerin doğru yazılışı ise zaman zaman karıştırılmakta veyahut yanlış yapılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından Kilogramkuvvet doğru yazılışı ile ilgili bilgi paylaşılmıştır. Peki, Kilogramkuvvet nasıl yazılır, doğru yazımı nedir? İşte, Kilogramkuvvet doğru yazımı ile ilgili detaylar

-

Yer-çekimi Nasıl Yazılır? (TDK) Anlamı

Hangi Sözcük Nasıl Yazılır? Bitişik mi yazılır ayrı mı? Ne Nasıl Yazılır? TDK yazım bilgisi dahilinde hangi sözcük nasıl yazılır? Anlamı nedir?

Yer çekimi nasıl yazılır tdk, Yer çekimi anlamı tdk, Yer çekimi nedir,

Sizlere bu yazımızda &#;Yer çekimi&#; kelimesinin nasıl yazıldığı ve örnek cümle içindeki kullanımı hakkında bilgi vereceğiz.

&#;Yer çekimi mi?&#; yoksa &#;Yerçekimi mi?&#; Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır.

Bu kelime genellikle Yerçekimi şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yer çekimi şeklinde olmalıdır.

Yerçekimi (Yanlış kullanım)

Yer çekimi ✓ (Doğru kullanım)

Türk Dil Kurumu’na göre Yer çekimi kelimesinin anlamı:

isim, fizik

Yer kütlesinin çekimi etkisiyle bir cismin, türlü bölümlerine uygulanan güçlerin bileşkesi, arz cazibesi:
      Cisimlerin ağırlığı yer çekiminin bir sonucudur.

Cümle içinde örnek doğru kullanımı:

Yer çekimi kuvveti değerlerinde anlık olarak artış olması halinde, Dünya Güneşe yapışır.

Yer çekimi olmasaydı, uzay filmlerindeki gibi boşlukta süzülürdük.

Diğer Nasıl Yazılır Kelimeleri İçin Tıklayınız

Zıt Anlamlı Kelimeler İçin Tıklayınız

Terimler Sözlüğü İçin Tıklayınız

Atasözleri ve Anlamları İçin Tıklayınız

Deyimlerin Anlamı ve Cümle İçinde Kullanımları İçin Tıklayınız

Yer çekimi nasıl yazılır, Yer çekimi nedir

Çekim Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Çekim Kelimesi TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kelimelere ilgisi olanlar, TDK sözlüğünden veya internetten Çekim kelimesinin anlamını merak ediyor. Günlük hayatta kullanılan çoğu kelimenin anlamı ve kökeni bilinmiyor. Kitaplarda hiç görmediği veya anlamını bilmediği sözcüklerle karşılaşanlar, bu kelimeleri araştırıyor. Edebiyata ilgi duyanlar, Çekim kelimesinin anlamını da sorguluyor. Peki, Çekim ne demek, hangi anlama gelir? İşte, TDK’ya göre Çekim kelimesinin anlamı ve diğer detaylar

-

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.