mobil tarayıcı nedir / İnternet Ortamındaki Web Tarayıcıları Hakkında Bilgi Verir misiniz? | Soru & Cevap - Evrim Ağacı

Mobil Tarayıcı Nedir

mobil tarayıcı nedir

Güvenli Tarayıcı nedir?

Güvenli tarayıcı, siz web'de gezinirken yetkisiz üçüncü taraf etkinliklerini önlemeye yardımcı olan ekstra güvenlik önlemlerine sahip bir web tarayıcısıdır. Bu tarayıcıların bir beyaz listesi veya yetkili programların ve etkinliklerin bir listesi vardır ve bu onaylı listede bulunmayan işlevlerin başlatılmasını önlerler.

Güvende kalın

Neden Güvenli Tarayıcı

Neden güvenli bir tarayıcı kullanmalıyım?


Bir tehdit belirginleştikten sonra tepki veren casus yazılım önleme ve virüsten koruma yazılımlarına aşina olsanız da, güvenli tarayıcılar daha en başta belirli eylemlerin olmasını önler ve böylece internette gayet proaktif bir şekilde daha güvenli kalmanızı sağlar.

Güvenli tarayıcılar, çerezler gibi üçüncü taraf araçlarının durdurulmasına yardımcı olur. Tanımlama bilgileri, ziyaret ettiğiniz web siteleri, kullanıcı adları ve parolalar ve diğer izleme verileri gibi özel bilgilerinizi toplar. Güvenli tarayıcılar ayrıca daha az güvenli diğer tarayıcılar gibi kimliğinizi paylaşmaz. VPNkullansanız bile yalnızca IP adresinizi, konumunuzu ve aktarılan verileri gizlemiş olursunuz. Tarayıcınız yine de sızıntılar veya tarayıcı parmak izi ile kimliğinizi gösterebilir.

Bu biraz korkutucu gelebilir, ancak neyse ki çevrimiçi kimliğinizi daha iyi korumak için bir VPN ile birlikte güvenli tarayıcılar kullanabilirsiniz.

Hangi tarayıcıyı seçmeliyim?

Herkes için mükemmel olan güvenli bir tarayıcı yok. Bunun yerine, her tarayıcının faydaları vardır. Aşağıda favorilerimizden bazılarına göz atın:

Firefox

Firefox, hem gizlilik hem de güvenlik söz konusu olduğunda sağlam bir tarayıcıdır. Kolayca özelleştirilebilir ve birçok gizlilik özelliği sunar. Firefox ayrıca tehdit yönetimine yardımcı olacak şekilde düzenli olarak güncellenir. 

Google Chrome 

Google Chrome çok sezgisel bir internet tarayıcısıdır. Kullanımı ve güvenliğini sağlama nispeten kolaydır. Ayrıca, Google Chrome yerleşik şeffaflık koruması ile birlikte gelir. Güvenli tarama özellikleri, kullanıcıları kimlik avı veya kötü amaçlı yazılım sitelerine girdiklerinde uyarır. Bu tarayıcı birden çeşitli cihazlar için optimize edilmiştir. Ancak, Chrome'un bazen onu yavaşlatan yerleşik veri toplama araçları vardır. 

Chromium

Google Chromium tarayıcıları üzerinde daha fazla kontrol isteyen kişiler için Google Chrome'un açık kaynak versiyonudur. Chromium, Chrome ile aynı özel kodu içermediğinden, bazı yönlerden üçüncü taraf yazılımlarını entegre etmek daha kolaydır. Chromium tarayıcısı, sürdürmesi zor olabilecek manuel güncellemeler gerektirir.

Brave

Brave'nin daha küçük bir hayran kitlesi var, ancak güvenliği ciddiye alıyor. Brave'i her kapattığınızda, hangi verileri silmek istediğinizi sorar. HTTPS Everywhere ve bir komut dosyası engelleyici gibi çeşitli yararlı özelliklere sahiptir. Son derece özelleştirilebilir, böylece ne kadar güvenli ve özel olmak istediğinizi seçebilirsiniz.

Tor 

Tor, son derece güvenli bir tarayıcı seçeneği sunar. Kapandığında tüm tanımlama bilgilerini temizleme gibi özelliklere  sahip olmasının yanı sıra Tor sizi anonimleştirir. Gizliliği sağlamak için NoScript gibi entegre uygulamalar da içerir. Tor ise gezinmenizi anonimleştirmeyi daha da ileri taşıyarak gizliliğinizi artırmaya yardımcı olur. Her özelliğin deneyimi zenginleştiren özelleştirilebilir seçenekleri vardır.

Güvenli Tarayıcı Güvende Tutar

Güvenli tarayıcı beni güvende tutar mı?

 

Güvenli bir tarayıcı bile güvenliği garanti etmez. İyi bir web hijyen pratiği harika bir başlangıç olduğu gibi, Chrome veya Firefox gibi tercih edilen bir tarayıcı kullanmaya devam ederken, adreslerdeki kötü amaçlı bağlantı ve yazım hatası riskini azaltmaya yardımcı olabilecek McAfee ® WebAdvisor gibi daha fazla koruma katmanı eklemek de öyledir - Böylece çevrimiçi olarak güvenle göz atabilir, arama yapabilir, alışveriş yapabilir ve yaşamınıza devam edebilirsiniz.

* Önemli Koşul ve Teklif Ayrıntıları:

 Abonelik, Fiyat ve Otomatik Yenileme Koşulları: 

Abonelik, Fiyat ve Otomatik Yenileme Koşulları:

  • Satın alma sırasında tahsil edilen tutar, aboneliğinizin ilk döneminin fiyatıdır. İlk döneminizin uzunluğu satın alma seçiminize bağlıdır (ör. 1 ay veya 1 yıl). İlk dönem sona erdiğinde, siz iptal edinceye kadar aboneliğiniz her yıl (aylık aboneliklerde her ay) otomatik olarak yenilenir ve yenileme için yenileme zamanında geçerli olan abonelik ücreti alınır.
  • Aksi belirtilmedikçe bir tasarruf tutarı belirtiliyorsa ilk dönem ile yenileme dönemi abonelik tutarı arasındaki farkı belirtir (örn. ilk yıl fiyatı ile sonrasındaki her bir yılın fiyatı).
  • Fiyatlarda değişiklik yapılabilir. Yenileme fiyatı değişirse size öncesinde e-posta göndererek bu durumu bildiririz.
  • Satın almanın ardından istediğiniz zaman Hesabım sayfanızdan otomatik yenileme ayarlarınızı değiştirebilir veya aboneliğinizi iptal edebilirsiniz. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın
  • Müşteri Hizmetleri'ne başvurarak satın alma işleminden sonraki 30 gün içinde veya otomatik yenilemeden (1 yıllık veya daha uzun süreli abonelikler için) sonraki 60 gün içinde ödediğiniz ücretin iadesini isteyebilirsiniz.
  • Aboneliğiniz Lisans Sözleşmemiz ve Gizlilik Bildirimimizetabidir. “Tüm” cihazları kapsayan abonelikler, sahip olduğunuz desteklenen cihazlarla sınırlıdır. Abonelik dönemi sırasında ürün özellikleri eklenebilir, değiştirilebilir veya kaldırılabilir.  Tüm cihazlarda bütün özellikler bulunmayabilir.  Ek bilgi için Sistem Gereksinimlerine bakın.

 **Otomatik Yenileme'nin Getirdiği Ücretsiz Avantajlar:

 ****Otomatik Yenileme'nin Getirdiği Ücretsiz Avantajlar:

  • Koşulları sağlayan birçok ürün aboneliği için McAfee, otomatik yenilemeye kaydolduğunuzda ücretsiz olarak ek avantajlar sunar.  Bu avantajlara sahip olup olmadığınızı Hesabım sayfanızdan kontrol edebilirsiniz. Tüm bölgelerde veya tüm ürün aboneliklerinde avantajların tamamı sunulmaz.  Sistem Gereksinimleri geçerlidir.   Otomatik yenileme kapatıldığında, bu ek avantajlara sahip olamazsınız. 
  • Virüs Koruması Taahhüdü (VPP): Desteklenen cihazınızdan bir virüsü kaldıramazsak, mevcut dönem aboneliğiniz için ödediğiniz tutarı size geri öderiz.  Geri ödeme, bir virüsün neden olduğu hasar veya kayıplar için geçerli değildir.  Veri kaybını önlemek için verilerinizi yedeklemek sizin sorumluluğunuzdadır. Şartlara buradan göz atabilirsiniz: funduszeue.info.
Arşiv Bağlantısı
  • vargonenBLOG. Web Tarayıcı Nedir? Tarayıcılar Arasındaki Farklar Nelerdir?. (13 Aralık ). Alındığı Tarih: 13 Aralık Alındığı Yer: vargonenBLOG

    Web tarayıcısı

    Web tarayıcısı veya ağ tarayıcısı (İngilizce: web browser) kullanıcıların World Wide Web (WWW) üzerinde bulunan bilgi kaynaklarını edinmeye ve görüntülemeye yarayan yazılımların genel adıdır. WWW üzerindeki bilgi kaynakları web sayfası, resim, video veya başka içerik türü olabilir. Bu kaynaklarda yer alan hiperlinkler aracılığıyla kullanıcılar, web tarayıcılarını kullanarak ilgili kaynaklar arasında dolaşabilir.

    Web tarayıcılarının temel kullanım alanı World Wide Web'de gezinmek olsa da; özel ağlardaki web sunucuları tarafından sunulan bilgilere veya dosya sistemlerindeki dosyalara erişmek için de kullanılabilir.

    Günümüzün en gözde web tarayıcıları Firefox, Internet Explorer'ın yerini alan Edge, Safari, Opera ve Chrome'dur.

    Standart web tarayıcısı; metin veya çoklu ortam dosyalarını açabilir, kaydedebilir, HTML'den HTTP'ye tüm iletişim kurallarını ve standartları destekler, açılan sayfada aranan nesneyi bulabilir, sık kullanılanlar ve geçmiş listesi yapabilir, genel ağa dosya yükleme ve genel ağdan dosya indirme yapabilir, e-posta ve metin düzenleyicileriyle tümleşebilir. Linkleri (bağlantı) izleyebilir. Dosya sistemlerini okuyabilir, bağlayabilir, kaydedebilir. Çoklu ortam dosyalarını oynatabilir veya kaydedebilir, sayfanın çıktısını alabilir, çevrimdışı çalışabilir.

    Kullanıcı Arabirimi[değiştir kaynağı değiştir]

    Ayrıca bakınız[değiştir

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

    © 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.