lisans mezunları uzun dönem askerlik / Asteğmen Nasıl Olunur? Asteğmen Maaşı Ne Kadar? - Mülakat Merkezi

Lisans Mezunları Uzun Dönem Askerlik

lisans mezunları uzun dönem askerlik

Askerlik İşlemleri Sayılı Askerlik Kanunu esasına seafoodplus.info göre yürütülür.

Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilerden yoklama çağında olanlar ile daha önce kayıt yaptırmış ancak yoklama çağına yeni gelmiş olan öğrenciler için Önlisans-Lisans Askerlik İşlemleri Askerlik Şubesi Başkanlıkları tarafından YÖKSİS üzerinden yapılacaktır. Askerlik Şubesi Başkanlıklarına EK-C2 belgesi gönderilmeyip, gerekli durumlarda öğrenci talep ederse Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından EK-C2 belgesi düzenlenerek verilecektir.

29 yaşını doldurmuş olan erkek öğrenciler için askerlik erteleme işlemi yapılamaz.

Lisans öğrenimini tamamlayan yükümlülerin askere sevkleri Askerlik şubeleri tarafından mezuniyet tarihinden itibaren (İKİ) yıl süreyle ertelenmektedir. Bu haktan faydalanmak isteyen mezunlar, mezuniyet belgeleriyle birlikte askerlik şubelerine müracaat etmelidirler.

Özel öğrencilerin tecil işlemi yapılamaz.

Bitirdiği eğitim-öğretim kurumunun dengi veya daha aşağı seviyedeki bir okulda okuyanların öğrencilikleri nedeniyle askerlikleri ertelenmemektedir.

Öğrencilerin askerlikleri sayılı askerlik kanunun 35/C maddesi ile belirlenen esaslar çerçevesinde ertelenmektedir. ( seafoodplus.info )


MADDE 35 C- Lise veya dengi okullar ile fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görenlerin askerlikleri, 29 yaşını geçmemek üzere mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar ertelenir.

Askerlik tecil işlemlerinde öğrencinin önlisans / lisans programına kayıt yaptırmasından itibaren okulun azami süresi dikkate alınır.

Öğrenim Süreleri

Normal eğitim öğretim süresi iki yıl/dört dönem (Önlisans programları) olanlar için; azami öğrenim süresi dört yıl/sekiz dönemdir.

Normal eğitim öğretim süresi dört yıl/ sekiz dönem (Lisans programları) olanlar için; azami öğrenim süresi yedi yıl/ondört dönemdir.

Normal eğitim öğretim süresi beş yıl/on dönem (Lisans programları) olanlar için; azami öğrenim süresi sekiz yıl/onaltı dönemdir.

Normal eğitim öğretim süresi altı yıl/ oniki dönem (Lisans programları) olanlar için; azami öğrenim süresi dokuz yıl/onsekiz dönemdir.

Azami öğrenim süreleri sonunda öğrencilerin askerlikleri ertesi yıla tehir edilmez ve öğrenci bizzat Askerlik Şubesine giderek Askerlik kararı aldırmak zorundadır.

Azami öğrenim süresine katılmayan durumlar:

İngilizce Hazırlık sınıfında geçen dönemler, Hazırlık sınıfında bir yılda, başarılı olamayanlar daha sonraki yıllarda da hazırlık sınıfında eğitime devam edebilirler. Ancak, hazırlık sınıfında bir yıldan sonra geçirilen süreler azami öğretim süresinden kullanılmış sayılır.

İzin (kayıt dondurma) dönemleri




Asteğmen Nedir?

Asteğmen Ne Demek?

Yedek subay olarak da bilinen asteğmen, en düşük subay rütbesi olarak tanımlanabilir. Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığındaki askeri birliklerde takım ya da kısımların komutanı olarak görev yapar.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev alan asteğmen; takım komutanı, batarya ya da adestim subayı olarak çalışır. Akademik ya da teknik bilgileri doğrultusunda orduya fayda sağlamaları amacıyla görevlendirilen asteğmenler ülkemizin mevcut askeri sisteminde teğmen ile kıdemli başçavuş arasında yer alır.

Asteğmen Ne İş Yapar? G&#;rev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Tüm rütbeli askerlerde olduğu gibi asteğmen de ihtiyaç duyulan tüm askeri birimlerde çalışabilir. Kısım amirliğinin yanı sıra, komutanlık bünyesindeki birimlerde takım komutanı, batarya subayı, atış destek timi subayı ya da eğitim subayı olarak görev alabilen asteğmenin genel görevleri arasında şunlar bulunur:

  • Nöbet tutmak,
  • İdari anlamda verilen yazışmaları yapmak,
  • Eğitim birliklerine yeni gelen askerlere eğitim yaptırmak,
  • Eğitimleri ve yetenekleri doğrultusunda komutanın verdiği görevleri yerine getirmek,
  • Tim komutanı olarak emirlerine verilen takım ile birlikte operasyonlara çıkmak.

Asteğmen Olmak İ&#;in Gerekenler

Askerlik görevini yapmamışsanız ve 4 yıllık fakülte ya da yüksekokullardan mezunsanız asteğmen olabilirsiniz. Başvuru yaptığınız dönemde Türk Silahlı Kuvvetlerinin talepleri doğrultusunda sınava tabi tutulup başarı gösterdiğiniz takdirde asteğmen olarak görev yapabilirsiniz.

Asteğmen Olmak İ&#;in Hangi Eğitimi Almak Gerekir?

Askerlik için başvurduğunuz dönemde Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu bölümlerden mezun olmanız, asteğmen olarak göreve atanabilmenizi sağlar. Üniversitelerin bazı bölümlerinden mezun olanların istatiksel olarak asteğmen olması daha kolaydır. Örneğin Tıp Fakültesi mezunları doğrudan asteğmen olarak atanır. Aynı şekilde Hukuk Fakültesi ve Eğitim Fakültesi mezunlarının da asteğmen olma ihtimali daha yüksektir.

Asteğmen İş İlanları

Şu anda aktif iş ilanı yok

Bu pozisyon için şu anda aktif bir iş ilanı yok. Benzer pozisyonlarda şansınızı deneyebilirsiniz.

yedek subay maaşı ne kadarYedek Subay Maaşı

Asteğmen ne kadar maaş alır çok sorulan ve merak edilen konulardan biri. Askerliğini 12 ay uzun dönem yedek subay olarak ( asteğmen ) olarak yapan üniversite (lisans) mezunları subay maaşı alır. Yükümlülere maaş yedek subay eğitimi bittikten sonra verilmeye başlanır. Yani yedek subay eğitimi alınan ilk 3 ay maaş verilmez. Daha sonraki 9 ay boyunca ise TL'ye yakın bir maaş verilmektedir. Aradaki fark görev yaptığınız birliğe göre alınan ek tazminatlardan kaynaklanmaktadır. Yani havacıysanız uçuş tazminatı vs gibi. Ayrıca evli eşi çalışmayanlar bu maaşa ek olarak eş yardımı çocuğu olanlar ise çocuk yardımı almaktadırlar. ( TL'lik maaşa eş, çocuk yardımı dahil edilmemiştir)

Doğuda Görev Yapan Asteğmenlerin Maaşı 

Doğuda terör bölgelerinde görev yapan asteğmenler ilave olarak ile TL arası terör tazminatı almaktadır. Mesela birinci derece terör bölgesinde asteğmen olarak askerliğinizi yaparsanız yaklaşık TL maaş alırsınız. Terör bölgeleri risk durumlarına göre gruplara ayrılmıştır ona göre tazminatı da en çok riskli yerden en az riskli yere göre azalmaktadır. Maaş bilgisi tarihinde güncellendi.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir