kürklü ceket nasıl yıkanır / One moment, please...

Kürklü Ceket Nasıl Yıkanır

kürklü ceket nasıl yıkanır

Evde süet bir ceket nasıl yıkanır

Süet giysiler her zaman güzel ve zarif görünür. Fakat herkes bilir ki süet, bakımı gereken en tuhaf malzemelerden biridir. Kirlerin bakımı, temizlenmesi ve temizlenmesi oldukça zordur. Yoğun aşınmaya sahip süet ceket kadife, renk ve şeklini çabucak kaybeder. Ancak, uygun özen ve dikkatle giymekle, her zaman çekici görünecektir. Anahtar noktalardan biri evde yıkama imkanı.

Süet ceket nasıl yıkanır

Süet ceketi de çeşitli şekillerde temizlenebilir. En önemli şey, karamsar malzemeyi bozmamak için her şeyi mümkün olduğunca dikkatli ve dikkatli yapmaktır.

Birkaç yıkama yöntemi var.

  • Profesyonel kuru temizleme : etkili ve kaliteli, ancak çok pahalı bir yol.
  • Evde kuru temizleme . Küçük kirlilik için, özel fırçalar ve süet ürünleri kullanarak kendiniz temizleyebilirsiniz.
  • El yıkama. Kirleticilerin giderilmesinde iyi sonuçlar verir, sudaki şeylerin harcadığı zamanı en aza indirir.
  • Makinede yıkanabilir. Bir çamaşır makinesi kullanabilirsiniz, ancak bunu bozmamak için bunu çok dikkatli yapmanız gerekir.

Sunulan yıkama yöntemlerinden herhangi birini uygulamadan önce, malzemenin kırılganlığını açıkça anlamak gerekir.

ÖNEMLİ! Mağazalarda satılan süet malzemelerini yıkamak için özel deterjanlar stoklamalısınız.

Ceketin kontaminasyondan temizlenmesi

En basit kirliliği uygulayarak evde kolayca kendiliğinden çıkarılabilir

eldeki anlamına gelir.

Aynı zamanda, uzmanlar çeşitli noktaları çeşitli yollardan kaldırmayı önermektedir.

  • Parlak noktalar Bu durumda, beyaz ekmek kırıntısı veya sıradan bir okul silgisi yardımcı olacaktır . Ortadan kayboluncaya kadar lekeyi ovalamaları gerekir.
  • Gölgeli yerler. İşlem için, kirlenmenin işlendiği bir amonyak ve su karışımı kullanılır . Bundan sonra, ürünü suyla iyice durulamanız ve ceketi kurutmanız gerekir.
  • Yağ lekesi.Benzinle kolayca çıkarılabilir . Kirlenme yeri birkaç kez benzinle yağlanır, su ile yıkanır. Kir temizlendikten sonra, hoş olmayan kokunun kaybolması için ceket temiz havada kurutulmalıdır.
  • YıpratmaNişasta veya talk ile kaplanır ve sonra tüyü düzelten özel bir yumuşak fırça ile temizlenir.
  • Sıkıştırılmış kazık Harika buhar . Kılları özel bir fırçayla tarayarak kaynar su ısıtıcısı kullanarak buğulayabilirsiniz.

ÖNEMLİ! Önemli olan, tüm prosedürleri mümkün olduğunca doğru bir şekilde yerine getirmektir. Ürünün, ceketin küçük ve görünmez bir bölümündeki etkisini, denemeyi bozmamak için önceden denemek en iyisidir.

Süet Ceketler İçin Yıkama Yöntemleri

Kuru temizlemeye ek olarak ceketler yıkanabilir. Ancak, önce kıyafetlerin üzerindeki etiketleri incelemelisiniz. Makinede yıkama olup olmadığı veya bir şeyin yalnızca elle yıkanıp yıkanamayacağı, giysi hakkında bilgi içeren üretim etiketlerinde belirtilmelidir.

El yıkama

Nesneyi , sıcaklığı 35 ° C'yi geçmeyen bir leğen içerisinde suyla yıkayın . İçinde uyuyakalmak

özel bir bileşim veya süet eşyalarını yıkamak için şampuanı dikkatlice çözün. Daha sonra bir ceket suya batırılır ve astardan başlayarak yıkamaya başlar.

Ondan sonra cepheye giderler ve en kirli yerleri yıkarlar.

Dönen şeyler bükülmez! Sonunda, fazla suyu almak için ceketi yumuşak bir havlu havluyla patlatabilirsiniz.

Makinede yıkanabilir

Ürünü makinede yıkamak için yumuşak deterjanlar veya özel sıvı deterjanlar kullanmanız gerekir.

Süet ceketi diğer eşyalardan ayrı olarak, tercihen bir çamaşır torbasında yıkayın. Sıcaklık 30 ° C'yi geçmemelidir “Manuel” veya “yumuşak” yıkama modunu seçin ve sıkma işlemini kaldırın. Makine yıkama mümkün olduğu kadar kısa olmalıdır.

ÖNEMLİ! Makinede yıkamadan önce, ürün ters çevrilir ve bağlanır. Bu, ürünün güvenli ve sağlam kalmasına yardımcı olacaktır.

Süet Ceketlerin Bakımı İçin Faydalı İpuçları

  • Uzmanlar, cilde özgün bir görünüm kazandırmak için profesyonel bir kuru temizleme servisi ile iletişime geçmelerini tavsiye eder. Eğer hostes yeteneklerinden emin olmazsa, kuru temizleme yıkamanın en kolay ve en güvenli yolu olacaktır.
  • Ayrıca mağazalarda satılan süet ve nubuk giysiler için özel temizleme köpükleri ve fırçaları kullanmanız önerilir. Şeylerin orijinal görünümünü korumak için uzun süre izin vereceklerdir.
  • Taze lekelerin hemen çıkarılması daha kolaydır, böylece malzemenin içine yememeleri sağlanır. Bunun için özel kauçuk fırçalar kullanılır.

Stradivarius Içi Suni Kürklü Suni Deri Biker Ceket 05763726

Kış mevsiminde sıklıkla tercih edilen giyim ürünlerinden biri suni kürklü deri ceketler olmaktadır. Soğuk havalarda içindeki kürk sayesinde deri ceketler sizi en iyi şekilde korumaktadır. Stradivarius içi suni kürklü suni deri biker ceket tercih edebileceğiniz şık ve kullanışlı bir model olarak karşınıza çıkar. Soğuk ve rüzgarlı havalarda sahip olduğunuz tarzdan ödün vermeden sıcacık bir gün geçirmenizi sağlar.

 

  • Metal fermuarlı
  • Suni kürk detaylı
  • Biker model ceket

Stradivarius Kürklü Deri Biker Ceket Özellikleri

Stradivarius Kürklü Deri Biker Ceket Özellikleri

Özel gün veya gündelik yaşam fark etmeksizin ceketler hayatın bir parçası olmaktadır. Farklı kumaş tiplerinden üretilen ve farklılık gösteren ceket modelleri arasında deri biker ceketler oldukça ilgi görmektedir. Stradivarius suni kürklü biker ceket bu modellere verilebilecek en iyi örneklerden biri olmaktadır. İçi kürklü olan biker ceket sizi kış mevsiminde soğuk havalardan en etkili şekilde korumaktadır. Kaliteli ve dayanıklı yapısı ile uzun yıllar giyebilirsiniz. Bu giyim ürünü metal fermuarlıdır ve yan cepleri bulunmaktadır. İçi suni kürk detaylı ceket siyah renge sahiptir. Katlı yaka görüntüsü ile kombinlere şıklık katmayı amaçlar. Biker ceketlerden hoşlananlar için oldukça ideal olan bu giyim ürünü suni deriden üretilmektedir. Dilerseniz günlük hayatta işe veya okula giderken dilerseniz de özel gün ve davetlerde şık kombinlerinizde tercih edebilirsiniz. Her duruma uyum sağlayan bir ceket olduğu için kullanıcıları memnun etmektedir.

 

Stradivarius Kürklü Deri Biker Ceket Kullanımı

Stradivarius Kürklü Deri Biker Ceket Kullanımı

Siyah rengi ile her kombine uyum sağlayan biker ceket deriden üretilmektedir. İçerisinde suni kürk yer aldığı için gereken sıcaklığı sağlar. Uzun kollu olan ceket metal fermuar detayına sahiptir. Yan cepleri sayesinde telefon, anahtar, cüzdan gibi çeşitli eşyalarınızı yanınızda kolayca taşımanıza yardımcı olur. Her yaştan kişinin tercih edebileceği bu ceket geniş bir kullanım alanı sunar. Günlük yaşam veya çeşitli etkinlikler fark etmeksizin dilediğiniz gibi kombinleyerek giyebilirsiniz. Soğuk kış günlerinde sizi korumak için yüksek bir performans gösterecektir. Ayrıca dayanıklı yapısı ve sunduğu kalite sayesinde uzun süreli kullanım sağlar. Böylelikle birçok kış mevsimini Stradivarius suni kürk detaylı biker ceket ile geçirebilirsiniz. Siyah renk olan ceket farklı renk giyim ürünleri ile kolayca kombinlenebilir. Dilerseniz spor giyim ürünleri ile birleştirerek farklı bir tarz yakalayabilirsiniz. Bunun yanı sıra elbise ve etekler ile kombinleyerek şık görünümler sağlayabilirsiniz. Çok amaçlı bu deri biker ceket size hem istediğiniz şıklığı katar hem de soğuk havalardan sizi korur.

 

Stradivarius Kürklü Deri Biker Ceket Fiyatı ve Yorumları

Stradivarius Kürklü Deri Biker Ceket Fiyatı

Biker model ceketler spor görünümleri ile dikkat çeker. Stradivarius markasının üretmekte olduğu içi suni kürklü suni deri biker ceket istediğiniz spor görünümün yanı sıra kombinlerinize şıklık da katar. Derinin ağırlığını üstünde taşıyan ceket içindeki kürkü ile spor bir görünüm de oluşturur. Farklı tarzlara hitap eden deri biker ceket katlı yakaya sahiptir. Yan cepleri sayesinde ellerinizi sıcak tutmanıza da yardımcı olmaktadır. Siyah renkli olması sayesinde birbirinden farklı renge sahip olan giyim ürünleri ile kolaylıkla uyum sağlayabilir. Dilerseniz Stradivarius kürklü deri biker ceket yorumları ve değerlendirmelerine göz atabilirsiniz. Bu kısımda diğer kullanıcıların deneyimlerinden faydalanabilirsiniz. Kullanıcıların ürün hakkında paylaştığı fotoğraflara ve yorumlara göz atarak fikir sahibi olabilirsiniz. Stradivarius kürklü deri biker ceket fiyatı ve değerlendirmeleri ile birlikte sayfada yer almaktadır. Soğuk havaları sıcacık geçirmek isterseniz içi kürklü deri biker ceketi Trendyol’dan kolaylıkla sipariş verebilirsiniz.

 

Kürk nasıl yıkanır. Tilki kürkü evde nasıl yıkanır

Kürk ürünleri sadece sıcak değil, aynı zamanda çok güzel. Gardıroptaki bu tür ürünler genellikle birden fazla sezonda talep görüyor ve asla modası geçmiyor. Ancak zamanla kürk kirlenir, üzerinde lekeler oluşur, toz çöker ve rengi bile değişebilir. O zaman soru, eşyaları iade etmek için kürk ve kürk ürünlerinin doğru ve güvenli bir şekilde nasıl yıkanacağı olur. orijinal görünüm. Bu durumda bazı kurallara göre hareket etmeli ve süreç boyunca mümkün olduğunca doğru olmaya çalışmalısınız.

Kürk sudan korkar mı

Öncelikle ne tür bir malzemeyle uğraşmanız gerektiğini bulmanız gerekir. Ürünler taklit kürk yıkama dahil çeşitli deformasyonları, testleri iyi tolere eder. Bu nedenle, herhangi biriyle yıkanabilirler. uygun yol. En önemli şey, su sıcaklığı ile aşırıya kaçmamaktır. Aksi takdirde liflerin deforme olma, düzgünlüğünü ve parlaklığını kaybetme riski vardır.

Doğal kürkü evde düzgün bir şekilde yıkamak için iyice hazırlamanız gerekir. Bu tür kıyafetlerin geri dönüşü olmayan bir şekilde mahvolması kolaydır. Bu, üretimin bazı özelliklerinden kaynaklanmaktadır:

  1. Kumaşın kürkten dikilmesi için hazırlanması sırasında, hayvanın doğal yağlayıcısı kısmen yıkanır ve bu da ıslanmalarına izin vermez. Bu kayganlaştırıcı sayesinde hayvan uzun süre yağmurda ıslanmaz. Ana görevüreticinin bu doğal segmenti mümkün olduğunca korumasını sağlamak. Üretim ne kadar dikkatli olursa, ekipman o kadar karmaşık olacak ve giysi maliyeti o kadar pahalı olacaktır.
  2. Yığın tabanının gerilimi. Kürkün altındaki deri özel kuvvetle gerilir. Bu, daha fazla ürün üretmek için daha az malzeme kullanmak için maliyet tasarrufu sağlayan bir önlem olarak yapılır. Nemin etkisi altında zayıflamış cilt kuruduktan sonra kolayca deforme olur, görünümünü kaybeder.

Bu nedenle, kürk ürününü doğal ketenden temizlemek ve bozmamak için prosedüre azami sorumlulukla yaklaşmalısınız.

Sahte kürk nasıl yıkanır

Bir yöntem seçmeden önce yığının uzunluğuna dikkat edin. Uzun hav bozulduğunda 4 cm'den fazla ve kabul edilemez eski form. Bu tür ürünler sadece elle yıkanır:

  1. Bir kaseye ılık su dökün. Sıcaklık 40 dereceden yüksek değil.
  2. Seçilen ajanı çözün. Yıkama jeli kullanmak daha iyidir veya sıvı sabun. Sıradan toz iyi durulama yapmaz.
  3. Ürünü sabunlu suya daldırın.
  4. 20 dakika bekletin.
  5. Öğeyi dikkatlice temizleyin. Özel dikkat en kirli bölgelere uygulanır. Ceketlerde ve kürk mantolarda bunlar kollar, manşetler, cepler, Alt kısım. Şapka ve eldivenlerde ürünün kenarları. Ardından öğenin geri kalanını fırçalayın. Yumuşak bir fırça kullanabilirsiniz.
  6. Sabunlu su akışı durana kadar ürünü birkaç kez durulayın.

Aşağıdaki işlemleri tekrarlamak için:

  1. Giysilerin üzerindeki etiketi inceleyin. Sadece yasak yoksa katılabilirsiniz makinede yıkama.
  2. Tambura diğer şeylerden ayrı olarak yükleyin.
  3. Çok kirli gardırop eşyalarının önce ıslatılması tavsiye edilir. Bunu yapmak için, leğeni ılık suyla doldurun ve üzerine sıvı deterjan ekleyin. 20 dakika bekleyin, belirtilen süreyi aşmayın.
  4. Giysileri sudan çıkarın, suyun camlaşması için biraz bekleyin.
  5. Makineye yükleyin.
  6. Deterjan ekleyin. Ayrıca hassas kumaşlar için de ürünler seçebilirsiniz.
  7. Uygun mod yün, ipek, elde yıkamadır. Sıcaklık 40 dereceyi geçmemelidir. Döndürmeye 300-400 devirden fazla izin verilmez, böyle bir mod yoksa, santrifüjü tamamen kapatmak daha iyidir.
  8. Programı çalıştır.

Önemli! Bir kürk manto veya başka bir gardırop öğesinde lekeler varsa, yıkamadan önce ön işlemden geçirmek daha iyidir. Pek çok kirletici sıradan yöntemlerle kolayca temizlenebilir. çamaşır sabunu. Lekeyi köpürtmeniz ve 10-15 dakika beklemeniz yeterlidir.

Taklit kürk ürünlerini sonra kurutmak daha iyidir. en yüksek miktar su gider. Daha sonra giysiler bir askıya yerleştirilir ve iyi havalandırılan bir alana yerleştirilir.

Doğal kürkler nasıl yıkanır

Bu ürünün çamaşır makinesinde yıkanıp yıkanamayacağına dair bilgiler her zaman üretici tarafından etikette belirtilmiştir. Değilse, bu bilgileri satıcıyla kontrol ettiğinizden emin olun.

Yığının uzunluğuna ve üretim kalitesine bağlı olarak doğal kürkleri çamaşır makinesinde de temizleyebilirsiniz. Şüpheli kalitede ürünler en iyi şekilde elde yıkanır veya kuru temizleme yöntemiyle tamamen dağıtılır.

Ayrıca kürk parçalarını çözme yeteneğine de dikkat edin. Çoğu zaman, üreticiler yakayı ve manşetleri tüm dış giyimden ayrı olarak temizlemeyi mümkün kılar.

Önemli! Doğal kürkleri çamaşır makinesinde yıkamak çok risklidir. Ürünün deforme olma ve giysilerin kalıcı olarak hasar görme riski yüksektir. Bu temizleme yöntemine yalnızca en aşırı durumlarda başvurmak daha iyidir.

Makinenin tamburuna bütün bir kürk manto veya kürk manto koyamazsınız ve buna gerek yoktur. Böyle bir ürünü teknolojinin yardımıyla yıkamamak daha iyidir. küçük eşyalar kısa tüylü ve güvenilir kalitede aşağıdaki gibi yıkanır:

  1. Ceketi tambura yükleyin.
  2. Özel bölmeye deterjan ekleyin. Burada tasarruf etmemek ve satın almak için özel bir mağazayı ziyaret etmemek daha iyidir. uygun çare yıkamak için. Yalnızca sıvı versiyonları kullanın. Malzemenin liflerini bozmamak için saç kremi ve durulama kullanmayın.
  3. Modu ayarlayın. Uygun Yün, İpek, Elde yıkama. saat kendi kendine seçim parametre, 40 dereceden yüksek olmayan bir sıcaklık seçin, dönüşü tamamen kapatın.
  4. Programı Başlat.
  5. Bundan sonra, fazla suyun mümkün olduğunca tahliye olmasına izin verin.
  6. Ürünü kurutun.

Kurutmak doğal malzeme havlu havlu ile sarılabilir. Nem havluya emilir, ardından kuru bir havlu alıp manipülasyonu tekrarlayabilirsiniz. Daha sonra kurutmaya başvurun temiz hava.

Önemli! Elektrik dolaplarında kurutmak, saç kurutma makinesi ve ütü kullanmak yasaktır.

Kürk tamamen kuru olmalıdır. Düz altında bırakmaya gerek yok güneş ışınları, hassas malzemeyi mahveder. Ancak tamamen kurumamış giysilerle soğuğa çıkmak buna değmez.

Kuru temizleme yöntemleri

Bir kürk mantoyu ıslatmadan önce doğal yığın, aşağıdaki yöntemleri kullanarak yenilemeyi denemelisiniz:

  1. Nişasta. Kirlenmiş bir yere dökün ve 20 dakika bekletin. Prosedür birkaç kez tekrarlanabilir. Bundan sonra, kalan tozu dikkatlice çalkalayın. Bu, tilki kürkünün saflığını geri kazanmanın ve onu orijinal görünümüne döndürmenin güvenli bir yoludur.
  2. Amonyak ile birlikte tuz, yağlı izleri giderecek ve beyazlığı geri kazandıracaktır. Bunu yapmak için 1 yemek kaşığı karıştırın. bir kaşık tuz, 3 yemek kaşığı. kaşık amonyak ve bir bardak su. Swabı hazırlanan solüsyonda nemlendirin ve istenen yüzeylere nazikçe uygulayın. Kuruduktan sonra ürün daha temiz hale gelecektir.
  3. Hidrojen peroksit. İçine bir pamuklu çubuğu nemlendirir ve ürünün kirli kısımlarını işlerseniz, beyazlığını geri kazandırabilir ve küçük lekelerden kurtulabilirsiniz.
  4. Manka. Bu sıradan tozun yardımıyla kürk ürününü biraz tazeleyebilirsiniz. Tozu yığının üzerine dökün ve 30 dakika bekletin. Bundan sonra, irmikleri yığından dikkatlice sallayın.
  5. hardal tozu. Daha koyu ürünler için kullanmak daha iyidir. Kürk giysilerin üzerine serpin ve 25 dakika bekletin. Giysileri iyice sallayın.
  6. Hububat. Samur kürkten kıyafetlerin yenilenmesine yardımcı olacaklar. Pulların bir tavada ısıtılması gerekir, biraz soğumaya bırakın. Kürkü sıcak pullarla serpin ve taramaya başlayın.

Kuru temizlemeden sonra kıyafetleri iyice salladığınızdan emin olun, kurumaya bırakın ve temiz havada havalandırın. Son olarak, giysilerinizi yumuşak bir fırça ile fırçalayın.

Bu nedenle evde doğal ve yapay kürk yıkamak riskli bir iştir. Şey gerçekten pahalıysa, onu profesyonellere emanet etmek ve kuru temizlemeye başvurmak daha iyidir. Gardırop eşyalarınızı kendiniz temizlemeye cesaret ediyorsanız, tavsiyelere kesinlikle uyun ve en nazik yöntemleri seçin.

Doğal tilki kürkü çok güzel ve zarif görünüyor, giysilere zarif bir görünüm kazandırıyor. Kutup tilkisi yakaları ve saçakları asla modası geçmez ve herhangi bir giysiyi daha zarif hale getirir.

Kürk açık tonlar oldukça çabuk kirlenir ve toz ve kir durumu daha da kötüleştirir. Yığını her zaman temiz tutmak için zaman zaman kir ve lekeleri çıkarmak gerekir. Aksi takdirde, zamanla şey zarafetini kaybeder, kürk donuk ve çirkin olur.

Ürünü orijinal haline getirmek için kuru temizlemeye gitmeye hiç gerek yok. Sabun köpüğü, lekelere karşı mücadelede ana yardımcılardan biridir. 500 ml ılık suya biraz şampuan ekleyip sabunlu köpük oluşana kadar çırpmak yeterlidir. Çözeltiyi bir pamuklu ped veya pamuklu çubukla yığına uygulayabilirsiniz.

Ürün çok kirliyse kuru patates nişastası yardımcı olacaktır. Bu tozdan bir miktar kürkün üzerine sürüp yarım saat beklettikten sonra ılık su ve köpükle durulamak yeterlidir.

Kurtulmak yağlı noktalar ve sarılık amonyak ve tuza yardımcı olacaktır. 200ml su, 5ml karıştırmanız gerekiyor amonyak ve 10 gr tuz, karıştırın, bir pamuklu çubukla yığına uygulayın, sonra durulayın.

Hidrojen peroksit ve amonyak sarılığın giderilmesine yardımcı olacaktır. 5 ml peroksit ve 10 damla alkol karıştırılmalı, su ilave edilmelidir. Elde edilen sıvıya batırın pamuk ped, tek tek alanları nazikçe silin. Genellikle kuruduktan sonra sarılık kaybolur.

Beyaz kürk, bir hidrojen peroksit çözeltisinin yanı sıra ev yapımı un ile temizlenebilir. Normal şampuan da işe yarayacaktır.

Ne yapmamalı

  1. Tilki kürkünü ısıtıcılarda kurutmayın
  2. Güçlü temizlemek için kullanılamaz kimyasallarçamaşır suyu gibi, konsantre tozlar.
  3. Kürk yıkamayın her zamanki gibi – el yıkamak veya arabada. Yığının dökülme olasılığı vardır.
  4. Kürk temizlendikten sonra ürün iyice kurutulmalı, ıslakken dışarı çıkmak mümkün değildir.
  5. Temizleme işlemi sırasında ovalamayın veya sert bastırmayın. Ürün kuruduktan sonra pamuklu bir torbaya konulmalıdır.

Tilki kürkünü evde temizlemek için kuru temizlemeciye gitmek gerekli değildir. Böyle bir prosedürü kendiniz yapabilirsiniz.

Ceketin kapüşonuna veya manşetlerine dikilen kürk trimi yırtmadan yıkamak oldukça yapılabilir bir iştir. Size nasıl olduğunu göstereceğiz.

Herkes bilir - içimizde kirlenen ilk şey sıcak kıyafetler bu kürk trim kaputta ve kollarda. Özellikle hafifse. Şey hemen düzensiz ve kirli bir görünüm alır. Ancak kürk trim çıkarılmazsa ne yapmalı (açılmazsa). Ve kenarın dikildiği şeyin (ceket veya ceket) prensipte yıkanması önerilmez. Etiket açıkça belirtiyor - yıkama yok!


Tabii ki, etikette belirtilen kuralları çiğnemeyeceğiz, peki, gerçekten değil ...

Ceketin tamamını değil, sadece başlık veya manşetlerdeki kürkü (kenarı) yıkamaya çalışacağız.

Tabii bir de risk unsuru var. Örneğin, kumaş veya kürk tutuyorsa, ancak büyük olasılıkla bunu giyme sürecinde fark etmişsinizdir.

Ceketimiz veya kuş tüyü ceketimiz yağmurluk, bologna veya diğer kumaşlardan yapılmışsa sentetik kumaş, o zaman yıkama şeklimizin ona zarar vermesi olası değildir.

Ve şimdi her şey yolunda.

Öncelikle kürkümüzü (kenar) yıkamak için bir çözüm hazırlamanız gerekir.

Bunun için bir toz veya jel uygundur. hassas yıkama Veya normal saç şampuanı.


Az miktarda şampuanı seyreltin - az miktarda ılık suda 1 kapak. Köpüğü dikkatlice çırpın - ne kadar çok, o kadar iyi.


Ardından kürkümüzü (kenarını) nazikçe köpüğün içine indirin. Köpüklü suya sadece kürkün girmesini sağlamaya çalışın.


Ancak ceketinizin veya montunuzun küçük bir kısmı ıslansa bile kötü bir şey olmaz.


Tüm kürkü nazikçe sıkın ve eşyanızı kürk altta kalacak şekilde asın.


Çünkü su aktif olarak akmaktadır.


Damlaların altındaki su için bir lavabo veya başka bir kap kullanılması tavsiye edilir.


Kürkün içine ıslanan su bir ceket veya palto üzerine değil, bir lavabo veya banyoya akmalıdır. Bu nedenle, asıl şey, ıslak kürkün şeyimizin altında olduğundan emin olmaktır.

Kürk yavaş yavaş boşalır ve kurur.


Bunu yapmak için normal bir tarak fırçası kullanabilirsiniz.

Ve şimdi ceketiniz, montunuz, ceketiniz veya parkanız yeni gibi görünüyor.


Yıkama yöntemimizin avantajları açıktır:

  1. Ceketlerimizin veya paltolarımızın kürklerini yırtmamıza gerek yok.
  2. Kuru temizleme hizmetlerini kullanmaya gerek yoktur.
  3. Tamamını silmiyoruz. Kürkleri sadece başlıktan ve manşetlerden yıkıyoruz.
  4. Sorun değil, suni, sentetik veya doğal kürkleri yıkayabilirsiniz.
  5. Tüm çamaşırları evde yıkıyoruz.

Ancak sorunu çözme yöntemimizin size uygun olup olmadığı size kalmış.

Herhangi bir kürk ürünü er ya da geç kirlenir. Bu "erken" olduysa, büyük olasılıkla, kürk uygunsuz koşullarda saklanmış, uygun olmayan şekilde bakılmıştır. Sonuç olarak parlaklığını kaybedebilir, tüyler toz ve kir ile tıkanır ve giysiler ortaya çıkar. kötü koku. hepsini dışarı çıkar normal temizlik artık çalışmayacak. AT hareket devam ediyor ağır topçu - kuru temizleme. Ancak, uzmanların hizmetleri bir nedenden ötürü mevcut değilse, doğal kürk nasıl yıkanır?

Doğal kürkün yıkanması yasaktır! Daha doğrusu, suya batırılması tavsiye edilmez, çünkü bu, istenmeyen sonuçlar: oturacak, çıkacak, dökülecek, rengi bozulacak, yapıştırılan yerler dağılacak. Nasıl olunur? Bir şansınız olabilir veya "kuru" yıkama olarak adlandırılan yumuşak yöntemlerle yıkayabilirsiniz. Kısmen, doğal bir kürk manto yıkamaya benzerler, ancak örneğin yaka gibi küçük bir şeyi yıkamanız gerektiğinde de farklılıklar vardır.

Kuru temizleme

Kürkü iyi sallayın. Tüm tozu ve küçük kirleri ondan çıkarın. Bundan sonra, elektrikli süpürge ekini takarak süpürün. döşemeli mobilya. Belki de bu, kürk ürününü temizlemek için yeterli olacaktır. Değil? O zaman bir sonraki adıma geçelim.

Kürkü evde temiz ılık su ve süet fırçası kullanarak yıkayabilirsiniz. Fırçayı nemlendirin ve kıyafetlerin üzerinden kestirme yönünde geçin. Güçlü bir şekilde ıslatmak gerekli değildir. Bundan sonra, tüyleri yırtmamak için tarağı çok fazla daldırmadan ürünü tarayın. Ardından, kürkün kurumasına izin verilmeli ve tekrar taranmalıdır. Kural olarak, sıradan toz kirliliği bu şekilde kolayca giderilir ve artık daha fazla yıkama gerekli değildir.

Bu arada, sokağa taze kar yağarsa, su yerine kullanabilirsiniz. Böylece kürk daha az nemi emecek ve deforme olma riskini azaltacaktır.

Halk yöntemleri

Bozulmamak için kürklü şey, insanlar su için bir yedek buldular. Bunun yerine doğal kürkü çavdar veya yulaf unu, patates nişastası, buğday kepeği, talaş ve diğer birçok "deterjan" ile yıkayabilirsiniz. Bu yöntemlerin her birinin kendine has özellikleri vardır:

  • çavdar veya yulaf unu bir kaseye, bir leğene dökülür, orada doğal kürk indirilir ve bolca yuvarlanır, “silinir”. Bundan sonra, kalan unu sallamanız, gerekirse vakumlamanız ve ardından güneş görmeyen iyi havalandırılan bir yere asmanız gerekir. Sonunda tarak.
  • Kürkü patates nişastası ile serpin. Biraz şampuanı ılık suda karıştırın (evcil hayvan şampuanı alabilirsiniz), elde edilen solüsyonu bir sprey şişesine çekin ve nişastanın üzerine püskürterek macunsu bir görünüm elde edin. "Hamur" bulaşır ve kurumaya bırakılır. Sonra her şeyi bir fırça, tarakla çıkarın ve kurumaya bırakın.
  • Nasıl yıkanacağını merak ediyorsan Beyaz kürk, o zaman bu %5 hidrojen peroksit kullanılarak yapılabilir. Sarılığı giderecek ve parlaklığı geri getirecektir. Bir pamuklu çubuğu peroksite batırın ve yığın kısaysa yığının yönüne doğru yürüyün. Ayrıca pamuğu tarak dişlerinin etrafına sarabilir, peroksite batırabilir ve ürünün içinden geçebilirsiniz.
  • Buğday kepeği az miktarda benzinle karıştırılarak bir kaseye, leğene konur. Kürk ağırlıkla silinir: bir elinizde yıkanacak şey, diğeriyle yazıyorsunuz “ deterjan” ve yığına hafifçe ovalayın. Ardından tarayın ve havalandırılan bir yere asın.
  • Sert ağaç türlerinin ahşap talaşı. Buğday kepeği ile aynı şekilde işlenirler. Sadece temiz talaş seçmeniz gerekir ve hiçbir durumda iğne yapraklı ağaçlar yoktur.
  • Sıcak kum. Kum fırında sıcak. Doğal kürk düz bir yüzeye serilir, üstüne kum dökülür ve ürün üzerine sürülür. Yıkanmazsa, kirli kum temiz ile değiştirilir, prosedür tekrarlanır.

Suda nasıl yıkanır

Açıklanan yöntemler kıyafetleri temizlemeye yardımcı olmazsa ve kuru temizleyicilere giremezseniz, bir şans alabilir ve suda yıkayabilirsiniz. “Kürk yıkanabilir mi?” sorusunun cevabı anlaşılmalıdır. kesin - "hayır". Bu nedenle, herhangi bir bağımsız girişim büyük risk. Elbette, internette “Ve yıkadım (a) ve her şey yolunda” gibi birçok ifade görebilirsiniz, ancak bu, aynısına sahip olacağınızın garantisi değildir. Doğal kürk deforme olabilir, gerilebilir, oturabilir, diğer bir deyişle bozulabilir veya özelliğini kaybedebilir. orijinal görünüm. Bir şans almaya hazırsanız, doğal kürkün nasıl yıkanacağının en nazik yolunu düşünün.

Öncelikle kürk ürününüzün yıkamaya dayanıklı olup olmadığını kontrol edin. Bunu yapmak için 50 ml su, 1 damla şampuan ve 2 damla amonyak çözeltisi hazırlayın. Göze çarpmayan bir alanda kürkün üzerine uygulayın, kürkü içeri çekin farklı taraflar, ve mezranın deformasyonu gözlenmezse yırtılmaz, o zaman belki çamaşırlarınız yıkamaya dayanır, en azından, dağılmayacaktır.

Elde yıkanması gerekiyor. Tabii ki, kürkü bir daktiloda yıkayabilirsiniz, ancak yalnızca ne kadar bozulacağından emin olmak için. Mekanik yıkama kesinlikle kontrendikedir. Bu düşünülmüyor bile.

  1. Sadece kuru temizleme tamamlandıktan sonra suda yıkamaya başlayın, yani. toz ve küçük kirler dışarı atılır. Aksi takdirde, su onları yalnızca daha da fazla tıkayacak ve tabiri caizse çimentolayacaktır.
  2. Kürk için özel bir deterjan alın. Bu mevcut değilse, normal bir şampuan veya hayvan yıkaması yapacaktır.
  3. Su sıcaklığı 40 dereceye kadar. Kürk ürününün tamamen suya batması için yeterli olmalıdır.
  4. Doğal kürkü 15-20 dakika bekletin. Sürtün, yoğurun, basın gerekli değildir, aksi takdirde yığını bozar. Varsa eski noktalar kir, yumuşak bir fırça ile ovalayabilirsiniz.
  5. Sabunlu suyu boşaltın, temiz bir şekilde toplayın. Birkaç kez iyice durulayın. Tüm sabun çözeltisini yıkamak gerekir.
  6. Bükme. Avucunuzun içi ile hav yönüne doğru ütülemeniz, suyu dışarı atmanız yeterlidir. Ardından, sıvının cam olması için ağırlığı tutun.
  7. Büyük bir kürk ürününü, örneğin bir kürk mantoyu yıkarsanız, boşalana kadar tutması uzun zaman alacaktır. Banyoya sırtlı bir sandalye koyun ve en az 6 saat boyunca üzerine asın.
  8. Yaka gibi küçük bir kürk parçası sarılabilir. havlu havlu fazla nemi emmek için.
  9. Kurutulan kürk mümkün olduğunca tahta bir tarakla taranır. Daha sonra havalandırılan bir yerde kuruması için asılır. Isıtıcının altında değil, güneşin altında değil.
  10. Kuruduktan sonra tekrar fırçalayın.

Bu soru üzerine doğal kürkün nasıl yıkanacağı çözülmüş sayılabilir. Kürk değişmeden kaldıysa, çok şanslısınız. Eh, kötüleştiyse, üzülmeyin, onunla ne yapılacağına dair birçok karar var: yok ol, bağış yap (oturursan), halının altında kullan.

Ev işleri yapan her ev hanımı, temizlik ve yıkama sorunu ile karşı karşıyadır. kışlık mont. Ancak bu konuda nasıl düzgün bir şekilde temizleneceğine dair bir fikre sahip olmak gerekir. kürk ve evde yıkanabilir olup olmadığı. Kuru temizlemeciyi ziyaret etmek mümkün değilse, kayıt yaptırmalısınız. akıllıca tavsiyedeneyimli ev hanımları bozmamak pahalı şey ev temizliği sırasında.

Evde bir kürk manto (kürk manto) yıkamak mümkün mü?

Bildiğiniz gibi yaz depolama öncesi kürk, dahil - bir kürk manto veya bir kürk manto, temizliğe ihtiyaç duyar. Ancak bu süreci bilmeden en sevdiğiniz şeyi kolayca mahvedebilirsiniz çünkü kürk ve kürk ürünleri özel, hassas bir yaklaşım gerektirir. Bir nedenden dolayı bir kürk mantoyu kuru temizleyicide temizlemek veya yıkamak mümkün değildir - o zaman hostesin dikkatlice çalıştıktan sonra işine başlaması gerekir. bu soru. Ayrıca bir kürk mantoyu (kürk manto) evde de yıkayabilirsiniz, ancak çok pahalı kürkle özel atölyelere başvurmak daha iyidir.

İlk önce yıkama nesnesine karar vermelisiniz. Bir kürk manto bir kürk mantodur, astarlı veya astarsız olabilir, doğal kürk veya suni, kısa veya uzun, koyun postu. Evde bir hostes için en kolay yol, elbette, suni kürkten yapılmış bir kürk mantoyu temizlemekle başa çıkmaktır. Her kürk manto tipi için talimatlar biraz farklıdır - bunu aşağıda anlamaya çalışacağız.

Bir kürk manto nasıl temizlenir?

Hostes hala en sevdiği kürk mantosunu yıkamaya cesaret edemiyorsa ve çok fazla kir yoksa, kürk manto kuru temizleme hizmetlerine başvurmadan evde temizlenebilir.

  • beyaz, hafif kürk manto rafine benzin ile mükemmel bir şekilde temizlenebilir. İşlemden önce, kürkü havada iyice sallamak, ardından kürkün büyümesini okşayarak yumuşak bir fırça ile yığına benzin uygulamak gerekir. Kürk manto üzerinde leke olan yerler kürkün büyümesine göre yumuşak bir bezle silinebilir. Kürk mantoyu iyi havalandırılan bir yere koyun, böylece benzin kokusu hızla kaybolur.
  • Beyaz ceket, hafif kürk, zamanla sararmış olan, zayıf bir hidrojen peroksit çözeltisi ile temizlenebilir. Peroksiti suyla seyreltin (1 bardak ılık su için - 1 çay kaşığı hidrojen peroksit). Bu sıvıya bir köpük kauçuk veya doğal sünger batırın, kürk mantoyu onunla temizleyin, kürkün büyümesini okşayın, ardından kürk mantoyu kurutun. Kürkün parlamasını sağlamak için sıvıya 5-6 damla amonyak ekleyebilirsiniz.
  • Bir kürk manto veya koyun derisi palto üzerinde çok kısa kürkün gerekli olduğu unutulmamalıdır. kürk büyümesine karşı fırçalayın. Ayrıca kırpılmış vizondan yapılmış bir kürk mantoyu da temizlerler.
  • Bir kürk manto ile kürkü temizleyebilirsiniz. saç şampuanı(nötr, balsamsız, renksiz), bir bardak su başına 1 çay kaşığı oranında su ile seyreltilir. Kürk yıkama köpük sünger saç büyümesi ile. Temizledikten sonra kürk, soğuk suya batırılmış yumuşak bir bezle silinmelidir. Temiz su. İşlemden sonra kürk manto kurutulmalıdır.
  • Geniş bir masaya yerleştirilmiş bir kürk manto olabilir normal nişasta ile temizleyin. Nişasta, villusların arasına almaya çalışarak kürkün üzerine cömertçe serpilmelidir. Ardından, kürk mantodaki kürkü, nişastayı tarayarak yumuşak bir fırça ile dikkatlice tarayın. Aynı şekilde, bir kürk manto irmik, ince kepek, mısır unu, öğütülmüş yulaf ezmesi ile temizlenebilir.
  • Uzun kürklü bir kürk manto (tilki, kutup tilkisi, gümüş tilki vb.) kullanılarak temizlenebilir. kavrulmuş yulaf ezmesi. Sıcak bir tavada kızartın hububat eşit şekilde ısıtmak için iyice karıştırın. Sonra hala sıcak olan pullar kürk mantoların üzerine serpilir. Kürkün pullarını yumuşak bir fırça ile taramak gerekir. doğal kıllar. Son olarak, kürk manto açık havada hafifçe çalkalanmalıdır.
  • Temizledikten ve kuruttuktan sonra, kürk mantoların parlaması için büyüme yönünde silinebilir. gliserine batırılmış yumuşak bez. Bu işlemden sonra kürk manto yumuşak bir fırça ile taranmalı ve ardından tekrar gölgede kurutulmalıdır.

Yıkarken ve temizlerken kürk mantoyu bozmamak için hangi hatalardan kaçınılmalıdır:

  • Bir kürk manto yıkamak ve temizlemek çok fazla yapılmamalıdır. sıcak su, şiddetle "oturabilir".
  • Güneşin açık ışınlarında, ısıtma ve ısıtma cihazlarının yakınında bir kürk manto kurutmak mümkün değildir.
  • Bir kürk manto, astarın yanından bile ütülenmemelidir! Kuruturken, yıkanmış kürk, orijinal görünümü vererek omuzlarda düzeltilmelidir. Islak mezdra verilen şekli mükemmel bir şekilde alır, bu nedenle kürk manto ütülemeye ve buharda pişirmeye ihtiyaç duymaz.
  • Kürk mantoyu yıkadıktan, temizledikten ve ayrıca yağmur ve kardan sonra giyildiğinde kurutmak, sadece güçlü elbise askılarında gereklidir, iplerde değil - deforme olabilir.
  • Kürk manto zaten oldukça eskiyse, temizliği ve yıkanması yine de kuru temizlemeye emanet edilmelidir, çünkü mezra su ve deterjanlardan zarar görebilir.

Yat Limanı:zamanla, kürk manto parlamayı bırakır. Kürkünü ayda bir kez yumuşak bir bezle, sudaki sirke çözeltisine batırılmış bir süngerle (eşit miktarda alkol, sirke ve su) silerseniz en sevdiğiniz kürk mantoya parlaklığını geri kazandırabilirsiniz.

Ludmila:Kürk mantoyu yıkadıktan ve temizledikten sonra kürk manto astarının “boğulmaması” için, kürk manto iyi havalandırılan bir yerde kurutulmalı, günde birkaç kez ters çevrilmeli ve sonra geri - ile kürk dışarı. Bu, astarın iyi kurumasını sağlayacaktır.

Olga:Bir kürk mantoyu temizledikten veya yıkadıktan sonra kurutmak için üzerinde kurutulabilir. özel cihaz, bir paspas gibi görünüyor. Bu "paspasın" enine çubuğuna, yoğun ve hacimli kumaş rulolarını sarmak gerekir - bunlar "omuzlar" olacaktır, böylece kürk manto omuzlarda kırılmaz. Bu travers, zemine, bir kum kabına, suyla dolu geniş bir teneke kutunun boynuna yapıştırılabilen oldukça uzun bir tutamağa monte edilmelidir.

Anna:Çok yoğun kürklü bir kürk manto (evet, sanırım herhangi bir kürk manto) eczanelerde satılan borik asit tozu ile temizlenebilir. Uzun bir zigey kat için 6-7 paket toz gerekli olacaktır. Temizleme teknolojisi hala aynı: tozu geniş bir masanın üzerine yerleştirilmiş bir kürk manto üzerine serpin, ardından borik asidi tarayın. doğal fırça. Borik asit kürke parlaklık verir, ayrıca mükemmel temizler, güvelere ve deri böceklerine karşı ilaç görevi görür.

Maria:Bir kürk mantodaki uzun kürkü temizlemek ve çözmek için köpek tüylerini taramak için bir fırça satın alabilirsiniz - harika çalışıyor!

Tatyana:irmik ve nişastaya ek olarak, bir kürk mantoyu temizlemek iyidir sofra tuzu. Teknoloji aynı - kürkün içine dökün, ardından yumuşak bir fırça ile tarayın.

nereden satın alabilirim yeni bir kürk manto evi temizlerken eskisini mahvettiyseniz - okuyun.

Kategoride popüler:

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

okuman
Aile hakkında dövme yazı

Aile hakkında dövme yazı

okuman
Skyrim'de taş ocağı taşı nereden bulunur Skyrim'de taş ocağı taşı nereden alınır

Skyrim'de taş ocağı taşı nerede bulunur Taş ocağı taşı nereden alınır ...

okuman
İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

okuman

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır