granit tezgah nasıl cilalanır / Granit Tezgah Nasıl Parlatılır? | Hayat Bilgileri

Granit Tezgah Nasıl Cilalanır

granit tezgah nasıl cilalanır

P&#;r&#;l P&#;r&#;l Mutfak Tezgah&#; &#;çin Alt&#;n Püf Noktalar&#;

Da&#;&#;lan mutfaklar, çay ve yemek dökülen tezgahlar, bir türlü tela&#;&#; bitmeyen mutfaklar hemen hemen her evde görülen bir manzarad&#;r. Yemek yemenin temel bir ihtiyaç oldu&#;unu dü&#;ünürsek; mutfa&#;&#;n kirlenmesi ve da&#;&#;lmas&#; da do&#;al bir durum olarak kabul edilebilir. Birkaç dakikan&#;z&#; ay&#;r&#;p mutfa&#;&#;n&#;z&#; p&#;r&#;l p&#;r&#;l hale getirdikten sonra, kendinize bir fincan kahve &#;smarlayabilirsiniz.

Tabii gönül rahatl&#;&#;&#; ile içmek için mutfa&#;&#;n öncelikle hijyen kokmas&#; gerekecektir. &#;&#;te size mutfak temizli&#;inde yard&#;m edecek, mutfak tezgahlar&#;n&#; ilk günkü gibi yenili&#;e kavu&#;turacak bilgiler ile geldik. Bu sayfadaki pratik temizlik yöntemleri her türlü mutfak tezgahlar&#;n&#; yeni al&#;nm&#;&#; gibi temizleyecektir.

&#;&#;te, mutfak tezgah&#; temizlemenin 7 alt&#;n püf noktas&#;!

mutfak tezgah&#; temizleme

1) Karbonat

Siyah mutfak tezgah&#; temizli&#;i söz konusu oldu&#;unda, pek çok ki&#;inin ba&#;&#; su lekeleri ile derttedir. Lekeyi göstermeye çok uygun olan siyah mermeri karbonat yard&#;m&#; ile temizleyebilirsiniz.

  • Bu yöntem ile temizlik yapmak için öncelikle tezgah&#;n üzerini tamamen bo&#;alt&#;n. Il&#;k bir nemli bezle tezgah&#; silin ve zemini yumu&#;at&#;n.
  • Daha sonra bir kap içinde 2 paket karbonatla suyu kar&#;&#;t&#;r&#;n ve bir kar&#;&#;&#;m olu&#;turun.
  • Nemlendirdi&#;iniz tezgaha bu kar&#;&#;&#;m&#; dökün ve dairesel hareketler ile tezgah&#; silin.
  • 10 dakika kadar karbonat&#;n zemin üzerinde kalmas&#;n&#; bekleyin.
  • 10 dakika geçtikten sonra hafif &#;slak ba&#;ka bir bez ile tezgah üzerini silin.
  • Bu uygulamay&#; her hafta denedi&#;inizde su lekelerine f&#;rsat verilmeyecektir.
karbonat

2) Oksijenli Su

Oksijenli suyun kullan&#;ld&#;&#;&#; yerlerde renk aç&#;lmas&#; görülecektir. Bu nedenle mutfak temizli&#;i için de tercih edilmektedir. Özellikle de beyaz mutfak tezgah&#; temizli&#;i için tavsiye edilmektedir. Çünkü koyu renklerde kullan&#;l&#;rsa renk aç&#;lmas&#; görülecektir ve koyu tonlardaki zemini bozabilir.

  • Eczanelerden temin edebilece&#;iniz oksijenli suyu bir sprey &#;i&#;e içine dökerek kullanmaya ba&#;layabilirsiniz.
  • Aç&#;k renklerdeki tezgah&#;n üzerini bo&#;altt&#;ktan sonra oksijenli suyu tezgah üzerine püskürtün.
  • 10 dakika kadar suyun etki etmesi için bekleyin.
  • Bekleme süresi geçince &#;l&#;k bir bez ile tezgah&#; ovalayarak temizleyebilirsiniz.
  • Temizleme i&#;leminden sonra tezgah üzerindeki lekelerin ve sararmalar&#;n yok oldu&#;unu görebilirsiniz.
oksijenli su

3) Limon ve Beyaz Sirke

Limon, asitli yap&#;s&#;ndan dolay&#; koyu renklerdeki tezgahlar&#;n temizli&#;i için tavsiye edilmez. Beyaz mermerler için uygun olan limon ve beyaz sirke ile temizlik, tezgah&#;n daha parlak ve daha temiz olmas&#; için uygulanabilir.

  • Yapman&#;z gereken bir fincan beyaz sirke içine birkaç damla limon ekleyin ve bu kar&#;&#;&#;m&#; kullanarak tezgah üzerini temizleyin.
  • Limonun kendi kokusu ile mutfa&#;&#;n&#;z ferah kokarken; beyaz sirkenin temizleyici özelli&#;i ile tezgahlar art&#;k daha temiz olabilir.
  • Bu yöntemi granit mermerler için de kullanabilirsiniz.
limon

4) Tuz ve Limon

Mutfak tezgahlar&#; bir süre sonra e&#;er düzenli &#;ekilde temizlenmezse sararmaya ba&#;layacakt&#;r. Bu noktada tezgah&#; temizlemek için tuz ve limon yöntemine ba&#;vurabilirsiniz.

  • Bu pratik temizlik yöntemini denemek için tezgah üzerine tuz serpin ve bir limonun yar&#;s&#; ile tezgah&#; silmeye çal&#;&#;&#;n.
  • Tuz ve limon ayn&#; anda aç&#;c&#; etki göstererek ya&#;&#; eritip kirleri ar&#;nd&#;racakt&#;r.
  • Dikkat etmeniz gereken bir nokta var: Bu temizlik önerisini koyu renklerdeki tezgahlar için uygulamamal&#;s&#;n&#;z. Aç&#;k tonlardaki tezgahlar için uygun olacakt&#;r.
  • Ne zaman yar&#;m bir limon dolapta sizi bekliyorsa, bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Böylece hem limonlar çöpe gitmeyecek hem de mutfak tezgah&#; kirlenmeyecektir.
tuz

5) S&#;v&#; Sabun

Mutfak tezgah&#;ndaki tela&#;lar bir türlü bitmiyorsa, lekelenme ve kirlenme de son bulmayacakt&#;r haliyle. Bu gibi anlarda yapaca&#;&#;n&#;z temizlik için size çok pratik bir yöntem önerece&#;iz.

  • Herhangi bir s&#;v&#; sabunu tezgaha döküp bula&#;&#;k süngeri ile temizlemeye ba&#;lad&#;&#;&#;n&#;zda, tezgah üzerinde olu&#;an tozu ve kiri ortadan kald&#;rabilirsiniz.
  • Bu i&#;lemi diledi&#;iniz her an uygulayabilirsiniz.
  • S&#;v&#; sabun tezgaha zarar vermeden en hijyenik &#;ekilde tezgah&#;n temizlenmesini sa&#;layacakt&#;r.
s&#;v&#; sabun

6) M&#;s&#;r Ni&#;astas&#;

M&#;s&#;r ni&#;astas&#; ile temizlik yapaca&#;&#;n&#;z hiç akl&#;n&#;za gelir miydi? Uzun süredir ya&#;l&#; kalm&#;&#; mermer mutfak tezgah&#; temizli&#;i için m&#;s&#;r ni&#;astas&#;n&#; kullanman&#;z&#; önerece&#;iz.

  • Ya&#; lekeleri kalm&#;&#; tezgah&#; nemli bir bez ile bir defa silin.
  • Daha sonra temizlenecek bölgenin üzerine m&#;s&#;r ni&#;astas&#;n&#; dökün ve 15 dakika kadar o &#;ekilde kalmas&#;n&#; bekleyin. Temizli&#;i tamamlamak için s&#;cak bir bez ile tezgah&#;n her yerini ovalayarak silin.
  • Son i&#;lem için kuru bir bezle tezgah&#; kurulay&#;n ve parlakl&#;&#;&#; fark edin. Bu yöntemi çok seveceksiniz!
m&#;s&#;r ni&#;astas&#;

7) Bula&#;&#;k Parlat&#;c&#;s&#;

Bula&#;&#;k parlat&#;c&#;s&#; içerisinde lekeleri temizleyen ve parlakl&#;k veren maddeler bulunmaktad&#;r. Ayn&#; zamanda bu maddeler su lekelerinin olu&#;umunu da önler. Granit mutfak tezgah&#; temizli&#;i için bula&#;&#;k parlat&#;c&#;s&#;n&#; deneyebilirsiniz. Yapman&#;z gerekenler ise oldukça basit:

  • Bula&#;&#;k parlat&#;c&#;s&#;n&#; temiz bir bula&#;&#;k süngerine dökün ve bu sünger ile tezgah&#; silin. Saniyeler içinde tezgah&#;n temizlendi&#;ini, kalm&#;&#; lekelerin silindi&#;ini fark edeceksiniz!
  • Düzenli olarak kulland&#;&#;&#;n&#;zda tezgah üzerinde hiçbir &#;ekilde lekelenme meydana gelmeyecektir.
  • Ayr&#;ca temizlik için tel kullanman&#;z&#; tavsiye etmeyece&#;iz. Çünkü bula&#;&#;k telleri tezgah&#;n çizilmesine neden olacakt&#;r. Mikrofiber bezleri tercih edip daha iyi temizlik yapabilirsiniz.
bula&#;&#;k parlat&#;c&#;s&#;

Mutfak Düzeni: &#;&#;inizi Kolayla&#;t&#;racak Resimli 10 Mükemmel Taktik

Buzdolab&#; Kokusu Nas&#;l Giderilir? Buzdolab&#; Kokusuna 8 Kesin Çözüm

Bula&#;&#;k Makinesi Nas&#;l Temizlenir? Kolay ve Sa&#;l&#;kl&#; 3 Çözüm

Ütünün Alt&#; Nas&#;l Temizlenir? En Kolay 7 Yöntemle Yepyeni Görünüm!

Hal&#;dan Çay Lekesi Nas&#;l Ç&#;kar? 7 Pratik Ad&#;mda Lekeleri Yok Edin!

Tahta Ka&#;&#;k Temizli&#;i: Kirden Ar&#;nd&#;racak Çok Kolay 5 Sihirli Yöntem

Evde Rutubet Giderici Nem Önleyici En Kolay 7 Kesin Yöntem

B&#;çak Nas&#;l Bilenir? Evde 5 Kolay Yöntemle Daha Sivri B&#;çaklar!

F&#;r&#;n Nas&#;l Temizlenir? Ya&#; ve Kirden Ar&#;nd&#;racak 5 Kolay Yöntem

Çama&#;&#;r Makinesi Temizleme Püf Noktalar&#; – En Kolay 5 Etkili Yöntem

Kahve Lekesi Nas&#;l Ç&#;kar? Kurumu&#; Lekelere 7 Pratik Kesin Çözüm

Mermer ve granit tezgah nasıl temizlenir? En kolay mutfak tezgahı temizleme yöntemleri

Mermer ve granit tezgah nasıl temizlenir? En kolay mutfak tezgahı temizleme yöntemleri

Hemen hemen herkesin mutfağında bulunan mermer ya da granit tezgah bulunur. Çok çabuk kirlenen ve sararan granit ve mermer tezgahları temizlerken zarar görmemesi için dikkat etmeniz gerekiyor. Peki mermer veya granit tezgahlar nasıl temizlenmelidir? İşte en doğru şekilde tezgah temizleme yöntemi

Ev hanımlarının en çok muzdarip olduğu ve sürekli dökülen yemek ve çayı ile silmek zorunda kaldığı alanlar mutfakta yer alan granit ve mermer tezgahlardır. Mermerde sarı lekelerin oluşmasını engellerseniz inatçı kalıcı olacak kirlerden kurtulabilirsiniz. Son zamanlarda birçok farklı türde yapılan mutfak tezgahları en çok kullanışlı olanı granit ve mermer olanlardır. İster mermer ister granit olsun çok çabuk kirlenen tezgahların kendilerine göre bir temizleme yöntemleri var. İşte tezgahları temizleme yöntemi

Mermerit nedir, Mermerit tezgah nasıl temizlenir? Mermerit tezgah temizlemenin püf noktaları İLİŞKİLİ HABERMermerit nedir, Mermerit tezgah nasıl temizlenir? Mermerit tezgah temizlemenin püf noktaları

MERMER TEZGAH NASIL TEMİZLENMELİ? 

Mermer tezgahlar düzenli olarak temizlenmediğinde sararmaya başlarlar. Eğer mermer tezgahınız sararmaya başladıysa limon ve tuzla ovarak rengini açabilirsiniz. Bunun dışında hem parlamasını hem de üzerinde bulunan mikropların kırılmasını istiyorsanız limon ve karbonatı karıştırıp bir macun haline getirin. Oluşan karışım ile tezgahın üzerini ovalayın. Tezgahınız ilk günkü gibi tertemiz olacaktır. 

mermer tezgah nasıl temizlenir

mermer tezgah nasıl temizlenir

GRANİT TEZGAH NASIL TEMİZLENMELİ? 

Şık görünümleri nedeniyle çok sık tercih edilen granit tezgahlar aynı zamanda çok çabuk da kirlenirler. Bu nedenle granit tezgahları sık sık temizlemeye dikkat edin. Her gün düzenli olarak ılık su ve sıvı sabun ile yıkayın. 

granit mermer nasıl temizlenir

granit mermer nasıl temizlenir

Bunun dışında farklı bir yöntemde uygulayabilirsiniz. Bunun içinde kabartma tozu ile ılık suyu karıştırın. Karışım ile tezgahınızın üzerini temizleyin. 

MERMERDEN PAS LEKESİ NASIL ÇIKARILIR?

- Mutfak tezgahlarında bulunan pas lekelerini yok etmek için bir kabın içerisine karbonat ve oksijenli suyu koyup direk pas lekesinin üzerine koyun.

- Daha sonra karışımın bulunduğu mermer parçasını naylon ile örtün ve yarım saat kadar bekletin. Yarım saat sonra temiz bez yardımı ile karışımı mermerden temizlediğiniz de, o eski lekeden yok olduğunu göreceksiniz. 

İşte bu kadar

mermerden pas lekesi nasıl çıkarılır

mermerden pas lekesi nasıl çıkarılır

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir