pushdown hareketi / Triceps Pushdown Arka Kol Geliştirme Hareketi - RESİMLİ FİTNESS

Pushdown Hareketi

pushdown hareketi

Pushdown Hareketi Arka kol hareketleri içinde, izole bir hareket olan Pushdown, triceps kasını çalıştırarak arka kol kaslarının gelişmesini sağlayan sıkı bir kol egzersizidir. Triceps kasları long, medial ve lateral head olmak üzere üç şekilde oluşmaktadır. Triceps gelişimi için en iyi egzersizlerden biridir.Pushdown hareketi arka kol triceps kaslarını çalıştıran izole bir harekettir. Güç ve kuvvet kazanmanın yanı sıra pushdown hareketi yaparak kollarınızın daha hacimli ve estetik görünümünü sağlayabilirsiniz. Güçlü tricepsler, dirsek ve omuzun ekstansörü olarak hareket ettikleri için omuz ekleminizi stabilize etmeye yardımcı olur. Triceps kaslarınızı güçlendirdikçe omuzlarınızın ve dirseklerinizin stabilitesi artacaktır.

Pushdown Hareketi Arka kol hareketleri içinde, izole bir hareket olan Pushdown, triceps kasını çalıştırarak arka kol kaslarının gelişmesini sağlayan sıkı bir kol egzersizidir.

Triceps kasları long, medial ve lateral head olmak üzere üç şekilde oluşmaktadır.

Triceps gelişimi için en iyi egzersizlerden biridir.Pushdown hareketi arka kol triceps kaslarını çalıştıran izole bir harekettir.

Güç ve kuvvet kazanmanın yanı sıra pushdown hareketi yaparak kollarınızın daha hacimli ve estetik görünümünü sağlayabilirsiniz.

Güçlü tricepsler, dirsek ve omuzun ekstansörü olarak hareket ettikleri için omuz ekleminizi stabilize etmeye yardımcı olur. Triceps kaslarınızı güçlendirdikçe omuzlarınızın ve dirseklerinizin stabilitesi artacaktır.

Push down hareketi nedir, nasıl yapılır? Push down hareketi ne işe yarar?

Özellikle kol kasları en çok merak edilen ve çalışmalarda ele alınan bölgeler içerisinde gelir. Hem ön kol hem de arka kolun düzenli olarak çalışması güzel bir görüntü ortaya çıkarır. Özellikle arka kol çalışması için bu konuda pushdown hareketi öne çıkmaktadır. Alet üzerinden farklı ağırlıklara bağlı olarak bu hareket yapılabilir.

PUSH DOWN HAREKETİ NEDİR?

İzole bir hareket olarak triceps bölgesini çalıştıran hareket pushdown hareketi olarak ifade edilmektedir. Türkçe üzerinden ise arka kol kasını geliştiren bir hareket yöntemidir. Bu bağlamda spor salonlarındaki özel bir alet değerlendirilmek suretiyle farklı ağırlıkları üzerinden arka kol kası geliştirilir.

PUSH DOWN HAREKETİ NASIL YAPILIR?

Spor salonlarında bulunan bir aleti kullanmak suretiyle pushdown hareketi yapılmaktadır. Böylece arka kol kası etkin biçimde geliştirilebilir. Bu hareket alet üzerindeki ipi tutmak suretiyle gerçekleşmektedir. İp üzerinde bir ağırlık bağlıdır ve bu ağırlık isteğe bağlı olarak değiştirilebilir. Aynı zamanda 3 farklı tutuş ile beraber bu hareketi yapmak mümkün.

- Öncelikle ayaklar omuz hizasına getirilir.

- Uygun ağırlık spor aletine bağlandıktan sonra, ip kısmından iki el ile tutulur.

- Dirsekler sabit bir şekilde iken ip aşağı doğru çekilir.

- Ardından yavaş ve kontrollü bir şekilde yeniden, yavaş yavaş ip serbest bırakılır.

- Ağırlık inerken mutlaka nefes almak unutulmamalıdır.

Bu şekilde yapılan hareket ile beraber tekrar ve set üzerinden, arka kol kasları istenilen seviyeye ulaşabilir.

PUSH DOWN HAREKETİ NE İŞE YARAR?

Push Down hareketi öncelikle arda kol kaslarını geliştirmek için yapılan bir harekettir. Kol bölgesinin arka kısmında bulunan tüm kasları eşit oranda ve etkili biçimde çalıştırdığını söylemek mümkündür. Arka kol kasları kadar olmasa bile, aynı zamanda göğüs ve karın bölgesinde çalıştığını söylemek mümkün. Ayrıca belli bir oranda sırt kaslarını yine çalıştırma özelliğine sahiptir.

Triceps Pushdown

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır