emniyet ehliyet değiştirme / ehliyet yenileme işlemleri! EGM giriş ve yeni ehliyet işlemleri

Emniyet Ehliyet Değiştirme

emniyet ehliyet değiştirme

Ehliyet yenileme, değiştirme sorgu ekranı - Ehliyet, randevu alma sistemi (EGM)

Yeni ehliyet nasıl alınır? Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) internet sayfası funduszeue.info yenilendi. Ehliyet, ehliyet değiştirme, ehliyet yenileme, ehliyet randevu, ehliyet sorgulama, ehliyet sorgu ekranı, Ehliyet yenileme randevu alma ekranı ve Ehliyet değiştirme randevu alma ekranı haberimizde. Online ehliyet alma randevu alma sistemi sitemizde. Ehliyet değiştirme ücreti ne kadar?

YENİ EHLİYET DAĞITIMINDA NE YAPMAK GEREKİR- TIKLAYIN

Online ehliyet randevu alma sistemi funduszeue.info 'den başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü-EGM sürücü belgesi işlemlerini kolaylaştırmak için online randevu sisteminin hizmete başladığını duyurdu. Sistem funduszeue.info adresi üzerinden hizmet veriyor.

EHLİYET YENİLEME RANDEVU ALMA EKRANI EGM

Eski tip sürücü belgeleri, 1 Ocak tarihi itibariyle yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilmeye başlandı. Sürücü belgeleri 5 yıl içerisinde değiştirilebilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü, sürücü belgesi sahiplerinin işlerini kolaylaştırmak amacıyla online randevu sisteminin hizmete başladığını duyurdu. Vatandaşlar, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait funduszeue.info internet adresinden online randevu aldıktan sonra il/ilçe trafik tescil birimlerinde yeni tip sürücü belgesi işlemlerini gerçekleştirebilecek.

EHLİYET DEĞİŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR?

İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu (İSKEF) Başkanı Murat Tekin, temmuz ya da ağustos ayında yürürlüğe girmesi beklenen Karayolları Trafik Yönetmeliği uyarınca yaklaşık 24 milyon ehliyetin 15 lira karşılığında yenileriyle değiştirileceğini belirtti. Tekin, yaptığı açıklamada, içinde Stajyer Ehliyet Kanunu'na ilişkin düzenlemelerin de yer aldığı yönetmelik taslağında son aşamaya gelindiğini ifade ederek, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tarafların görüşlerini de aldığı yönetmeliğin en erken temmuz ya da ağustos ayında yürürlüğe gireceğini kaydetti. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, Avrupa'daki ehliyet sisteminin bir benzerini Türkiye'nin gereksinimlerini de göz önünde bulundurarak değişikliğe gittiğini anlatan Tekin, şöyle konuştu: "Şu anda 9 ayrı ehliyet veriyoruz. Bu ehliyet sınıfları 17'ye çıkacak. Ehliyetlerimizin hepsi değişecek. Otomobil, minibüs gibi küçük araçlar için kullanılan ehliyetler 10, otobüs ve kamyon gibi araçlar için kullanan ehliyetler de 5 yılda bir değiştirilecek. Sürücü, belirtilen süreyi doldurduktan sonra sağlık ocağına gidecek ve tekrar, 'Sürücü olur raporu' alacak. Bu raporu aldıktan sonra 15 lirasını vererek, ehliyetini değiştirecek." Murat Tekin, Türkiye'de yaklaşık 24 milyon ehliyet bulunduğunu, bunların 15 lira karşılığında yenileriyle değiştirileceğini söyledi. Yeni ehliyetlerin, Avrupa ülkeleri de dahil 80 ülkede geçerli olacağını dile getiren Tekin, "Yönetmelikle küçük ehliyeti alıp, tecrübe edinip daha sonra büyük ehliyete geçme şartı gelecek. Mesela bir kişi direkt (E) sınıfı dediğimiz otobüs, kamyon ehliyetine başvuramayacak. Öncelikle (B) sınıfını alması gerekecek" diye konuştu. İlk defa sürücü kursuna ehliyet almak için başvuran kişinin, yazılı ve direksiyon sınavlarında başarılı olduktan sonra 1 yıl staj göreceğini, bu süre içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sürücüye 50 ya da 70 ceza puanı hakkı vereceğini anlatan Tekin, sürücünün bu sürede ceza puanını doldurması halinde aldığı stajyer ehliyetin iptal olacağını kaydetti.

MİLYON EHLİYET RİSKTE İSKEF

Başkanı Murat Tekin, Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Yönetmeliği'nin, 29 Mayıs 'te değiştiğini, yönetmelikle direksiyon sınavlarının daha da zorlaştığını belirtti. Yönetmeliğin, sınavda başarılı olan kişilere, sertifikalarını emniyete götürmelerine bir süre getirdiğini ve bunun da 2 yıl olduğunu dile getiren Tekin, şu andan itibaren sürücü kursuna başvuracak adayların, sertifikalarını aldıktan sonra bunların üzerinde yazılı olan tarih itibarıyla 2 yıl içerisinde bunu ehliyete dönüştürmek zorunda olduklarını söyledi. Tekin, "Şu anda yaklaşık 1 milyon bin ehliyet riskte. Ondan önceki ehliyetler de 29 Mayıs 'e kadar dönüştürülmek zorunda. Yani sertifika dosyalarının ehliyete çevrilmesi gerekiyor. Çevrilmezse bu hakları yanacak, tekrar sürücü kurslarına müracaat etmeleri gerekecek" ifadelerine yer verdi.

 

Kimlik &#; Ehliyet &#; Pasaport Ücreti İnternetten Ödenebilecek

Yeni uygulama 2 Nisan tarihinde başladı. Artık yeni uygulamaya göre T.C. Kimlik Kartını çıkarma, yenileme işlemleri yanından sürücü belgesi çıkarma / yenileme, pasaport çıkarma / yenileme işlemleri de Nüfus Müdürlüklerinde yapılacak. Bu değişikliğin bir nedeni de Vatandaşa kolaylık sağlamak. Çünkü hem eski nüfus hüviyet cüzdanlarını hem de eski sürücü belgelerini yenileme zorunluluğu getirildiğinden, vatandaşın iki işlemi de aynı yerde yapması sağlanarak işlemler kolaylaştırılmış oldu. Ancak uygulama yeni başladığından, özellikle büyük şehirlerdeki Nüfus Müdürlüklerinde yoğunluklar arttı.

Yukarıda belirtilen işlemler içinfunduszeue.info linkinden randevu alınması gerektiği gibi, ayrıca her belge ve her işlem için değişen tutarlarda ücret/harç ödenmesi gerekiyor. Çünkü başvurularda harç ödenip ödenmediği kontrol ediliyor. Harç ise normalde bankalara ödeniyordu.

Ancak Gelir İdaresi Başkanlığı bu konuda da vatandaşa kolaylık getirdi. Artık T.C. kimlik kartı bedeli, pasaport harcı, pasaport değerli kağıt bedeli, sürücü belgesi harcı ve sürücü belgesi değerli kağıt bedeli tahsilatları; funduszeue.info internet adresi sayfasındaki sanal pos uygulamasıyla Harç ve Değerli Kağıt Bedeli Ödeme bölümünden kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla ödenebiliyor.

Öte yandan, eski sürücü belgesini (ehliyeti) yeni tip sürücü belgesi ile değiştirmede, sürücü belgesi değişiklilerinde değerli kağıt bedeli yanında Polis Vakfı için de cüzi miktarda bir ödeme yapılması gerekmekte olup, internet vergi dairesinden ödeme yapılırken Polis Vakfı için yapılacak ödemenin de dahil olup olmadığına bakmakta fayda var, eğer Polis Vakfı ücreti ödenen ücrete dahil edilmiyorsa ödemenin internet bankacılığı, banka ATM&#;leri veya PTT&#;den yapılmasında fayda var. Örneğin; yılı için eski sürücü belgesini yeni sürücü belgesi ile değiştirmek için 13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL&#;de Polis Vakfı için olmak üzere toplamda 15 TL ücret ödenmesi gerekmektedir.

Hangi durumda, hangi belge için ne kadar ücret / harç / değerli kağıt bedeli ödeneceği ise yukarıda linki verilen randevu ana sayfasındaki Başvuru Ücretleri bölümünde belirtilmiştir. Banka yoluyla ödeme yapmak isteyenlerin ödeme yapabilecekleri bankaların listesi ise aynı sayfanın alt bölümündeki Anlaşmalı Bankalar kısmında yer almaktadır. (funduszeue.info)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası