orman meyveleri ve isimleri / Ülkemizde Yetişen Orman Meyveleri ve Faydaları - Çam Termal Otel

Orman Meyveleri Ve Isimleri

orman meyveleri ve isimleri

En Sağlıklı Orman Meyveleri İsimleri, Orman Meyveleri Faydaları Nelerdir?

Orman meyveleri, kalorisi düşük ancak lif, C vitamini ve antioksidanlar açısından yüksek olduğu için yiyebileceğiniz en sağlıklı gıdalardan bazılarıdır.

 

Orman meyvesi ne demek? Berry olarak da adlandırılan orman meyveleri küçük, yumuşak, çeşitli renklerde yuvarlak meyvelerdir. Çoğunlukla mavi, kırmızı veya mor renkli olurlar.

Tatları tatlı veya ekşi olabilir. Genellikle konservelerde, reçellerde ve tatlılarda kullanılırlar.

Orman meyveleri iyi bir besin içeriğine sahip olma eğilimindedir. Tipik olarak lif, C vitamini ve antioksidan polifenol bakımından zengindirler.

Sonuç olarak, diyetinize orman meyvesi eklemek birçok kronik hastalığın semptomlarını önlemeye ve azaltmaya yardımcı olabilir.

Orman meyveleri isimleri nelerdir? Orman meyveleri hangileridir? Orman meyveleri faydaları nelerdir? Kırmızı orman meyveleri hangileridir? İşte yiyebileceğiniz en sağlıklı orman meyvelerinden 8 tanesi.

1 haftada 10 kilo diyeti gibi diyetler, kısıtlayıcı oldukları için vitamin ve mineral kaybına yol açarlar. Bu eksikliklerin yol açtığı sağlık sorunları ise çok çeşitlidir. Sağlığınızı bozmadan kilo vermek için diyetisyenlerimizin hazırlamış olduğu, diyet listesini satın alabilirsiniz. (Zayıflamak Tek Tık Uzağında!)

 

1. Yaban Mersini / Blueberry

 

 

Yaban mersini, harika bir K vitamini kaynağı olan popüler orman meyveleridir. 

Yaban mersini kaç kalori? Bir bardak ( gram) yaban mersini aşağıdaki besinleri içerir, yaban mersini besin değeri (1):

 

  • Yaban Mersini Kalori: 84
  • Lif: gram
  • C Vitamini: DV'nin %16'sı
  • K Vitamini: DV'nin %24'ü
  • Manganez: DV'nin %22'si

 

Yaban mersini ayrıca antosiyaninler adı verilen antioksidan polifenoller içerir (2).

Polifenol Nedir? Polifenol Hangi Yiyeceklerde Bulunur? konu başlıklı blog yazımızı inceleyerek yaban mersini dışında hangi yiyeceklerde polifenol bulunur öğrenebilirsiniz.

Yaban mersini kaynaklı antosiyaninler oksidatif stresi azaltabilir, böylece hem sağlıklı kişilerde hem de hastalık riski yüksek olanlarda kalp hastalığı riskini azaltabilir (3, 4, 5, 6).

Yaban mersini kolesterole iyi gelir mi? Yaban mersini, kandaki "kötü" LDL kolesterolü düşürerek, kalp krizi riskini azaltarak ve arterlerin işlevini artırarak kalp sağlığının diğer yönlerini iyileştirebilir (7, 8, 9).

Yaban mersini diyabet riskini de azaltabilir. Araştırmalar yaban mersini veya biyoaktif yaban mersini bileşiklerinin insülin duyarlılığını artırabildiğini ve tip 2 diyabet riskini %26'ya kadar azaltabildiğini göstermiştir (10, 11).

Büyük bir gözlemsel çalışma, yaban mersini tüketen kişilerin daha yavaş bilişsel düşüş oranlarına da sahip olduğunu, yani beyinlerinin yaşlandıkça daha sağlıklı kaldığını göstermiştir (12).

Bununla birlikte, yaban mersininin beyin sağlığında oynadığı rolü tam olarak belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Özet: Yaban mersini iyi miktarda lif, C vitamini ve antioksidan antosiyanin içerir. Yaban mersini yemek, kalp hastalığı ve diyabet için risk faktörlerini azaltmaya yardımcı olabilir.

 

Yaban mersini faydaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için yazımızı inceleyebilirsiniz (Yaban Mersini Faydaları Nelerdir?).

 

2. Ahududu

 

 

Ahududu genellikle tatlılarda kullanılır ve çok iyi bir lif kaynağı görevi görür.

Ahududu kaç kalori? Bir bardak ( gram) ahududu aşağıdaki besinleri içerir, ahududu besin değeri (13):

 

  • Ahududu Kalori: 64
  • Lif: 8 gram
  • C Vitamini: DV'nin %36'sı
  • K Vitamini: DV'nin %8'i
  • Manganez: DV'nin %36'sı

 

Ahududu ayrıca, oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olabilecek, ellagitanninler adı verilen antioksidan polifenoller içerir (14).

Bir çalışma, bisikletçilerin ahududu ve diğer orman meyvelerini içeren bir içecek tükettiğinde, egzersizin neden olduğu oksidatif stresin önemli ölçüde azaldığını gösterdi (15).

Ahududu ne renktir? En çok tüketilen ahududu, Amerikan kırmızısı veya Avrupa kırmızı çeşitleridir. Bununla birlikte, birçok farklı türde ahududu vardır ve siyah ahududuların da bir takım sağlık yararları olduğu gösterilmiştir.

Siyah ahududu faydaları, siyah ahududu özellikle kalp sağlığı için iyi olabilir. Çalışmalar, siyah ahududuların kan basıncı ve kan kolesterolü gibi kalp hastalığı için risk faktörlerini azaltabileceğini kanıtlamıştır (16, 17, 18).

Diğer çalışmalar, siyah ahududuların metabolik sendromlu kişilerde iltihabı azaltabileceğini göstermiştir (19).

Ancak bu çalışmalar çok küçüktü. Siyah ahududuların faydalarını doğrulamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Ahududu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için Kırmızı Ahududu Hakkında Her Şey konu başlıklı blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Özet: Ahududu, lif ve antioksidan polifenollerle doludur. Özellikle siyah ahududu kalp sağlığına fayda sağlayabilir.

 

3. Kurt Üzümü / Goji Berry

 

 

Kurt üzümü nedir? Goji berry nedir? Kurt üzümü olarak da bilinen goji berry, Çin'e özgüdür ve geleneksel tıpta kullanılmaktadır. Son zamanlarda Batı dünyasında da çok popüler oldular.

Goji berry kaç kalori? Kurt üzümü kaç kalori? 28 gram kurutulmuş goji berry aşağıdaki besinleri içerir, goji berry besin değeri, kurt üzümü besin değeri (20):

 

  • Goji Berry Kalori, Kurt Üzümü Kalori: 98
  • Lif: 3,7 gram
  • C Vitamini: DV'nin %15'i
  • A Vitamini:  DV'nin %42'si
  • Demir: DV'nin %11'i

 

Goji berry ayrıca göz sağlığı için önemli olan yüksek A vitamini ve zeaksantin içerir.

yaşlı insanın katıldığı bir araştırma, günde 14 gram özel süt bazlı goji berry formülasyonunu yemenin yaşlanmaya bağlı olarak göz sağlığındaki düşüşü azalttığını buldu. Bu çalışma, ikinci bir benzer çalışma ile birlikte, goji meyveleri yemenin kan zeaksantin seviyelerini yükseltebileceğini gösterdi (21, 22).

Diğer pek çok orman meyvesinde olduğu gibi goji meyveleri de antioksidan polifenoller içerir. Bir çalışma, 30 gün boyunca goji berry suyu içmenin, sağlıklı, yaşlı Çinli insanların kan antioksidan seviyelerini artırdığını buldu (23).

Goji berry kilo verdirir mi? Bir çalışma, 2 hafta boyunca goji berry suyu içmenin aşırı kilolu kişilerde metabolizmayı artırdığını ve bel boyutunu azalttığını buldu (24).

Goji Berry Nedir? Goji Berry Faydaları konu başlıklı blog yazımızı inceleyerek goji berry hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Özet: Goji berry, göz sağlığına katkıda bulunan besinler açısından özellikle zengindir. Ayrıca önemli antioksidanlar içerirler.

 

4. Çilek

 

 

Çilek nedir? Çilek, dünyada en çok tüketilen orman meyvelerinden biridir ve aynı zamanda en iyi C vitamini kaynaklarından biridir.

Çilek kaç kalori? Bir bardak ( gram) çilek aşağıdaki besinleri içerir, çilek besin değeri (25):

 

  • Çilek Kalori: 46
  • Lif: 3 gram
  • C Vitamini: DV'nin %97'si
  • Manganez: DV'nin %24'ü

 

Cilek kalbe iyi gelir mi? Çilek kalp sağlığına iyi gelir. Aslında, 'den fazla kadın üzerinde yapılan bir araştırma, haftada 3 porsiyondan fazla çilek ve yaban mersini yiyenlerin %30'un üzerinde daha düşük kalp krizi riskine sahip olduğunu buldu (26).

Diğer çalışmalar, çileklerin kan kolesterolü, trigliseritler ve oksidatif stres dahil olmak üzere kalp hastalığı için bir dizi risk faktörünü azaltabileceğini göstermiştir (27, 28, 29, 30).

Çilekler ayrıca kandaki IL-1β, IL-6 ve C-reaktif protein (CRP) gibi iltihaplı kimyasalları azaltarak iltihabı azaltabilir (31, 32, 33).

Cilek diyabete iyi gelirmi? Ayrıca çilekler, diyabetin önlenmesi için önemli olan kan şekeri seviyelerini kontrol etmeye yardımcı olabilir (33).

Aslında, 'den fazla kişiyle yapılan bir araştırma, çilek yemenin tip 2 diyabet riskini %18'e kadar azaltabileceğini buldu (34).

Son olarak, başka bir çalışma, günde 60 gram dondurularak kurutulmuş çilek tozu yemenin, yemek borusu kanseri gelişme riski yüksek olan kişilerde oksidatif stresi ve enflamatuar kimyasalları azalttığını göstermiştir (35).

Çilek hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için Çileğin Faydaları konu başlıklı blog yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Özet: Çilek mükemmel bir C vitamini kaynağıdır. Kalp hastalığı için risk faktörlerini azalttığı ve kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

Sağlıklı ve dengeli beslenmeye adım atarak zayıflamak istiyorum diyorsanız, günlük almanız gereken makro ve mikro besin değerleri hesaplanarak oluşturulmuş, ekibimizdeki sizinle ilgilenecek olan diyetisyen ile Whatsapp üzerinden gün içerisinde haberleşebileceğiniz diyet listesini uygun ücreti ile satın alın (Diyetasistan ile Zayıfla!)

 

5. Avrupa Yaban Mersini / Bilberry

 

 

Bilberry nedir? Bilberry kelimesinin türkçesi, Avrupa yaban mersini ve yaban mersini çok benzeyen ve sıkça karıştırılan orman meyveleridir. Bilberry Avrupa'ya, blueberry ise Kuzey Amerika'ya özgüdür.

gram bilberry aşağıdaki besinleri içerir (36):

 

  • Kalori: 43
  • Lif: 4,6 gram
  • C Vitamini: DV'nin %16'sı
  • E Vitamini: DV'nin %12'si

 

Birçok bilimsel çalışma Avrupa yaban mersininin iltihabın azaltılmasında etkili olduğunu göstermiştir.

Birkaç çalışma, bilberry yemenin veya bilberry suyu içmenin kalp hastalığı veya metabolik sendrom riski taşıyan kişilerde iltihabı azaltabileceğini göstermiştir (37, 38).

kadın üzerinde yapılan bir başka araştırma, yaklaşık 1 ay boyunca bilberry yemenin, kalp hastalığının gelişiminde rol oynayan endotel belirteçlerinin düzeylerini düşürdüğünü buldu. Avrupa yaban mersinlerii ayrıca bel çevresini 1,2 cm ve ağırlığı 0,2 kg azaltmıştır (39).

Ayrı bir çalışma, bilberry, kepekli tahıllar ve balık bakımından zengin bir diyet tüketmenin, yüksek kan şekeri olan kişilerde kan şekerini düşürdüğünü bulmuştur (40).

Avrupa yaban mersini ayrıca "iyi" HDL kolesterolü artırabilir ve "kötü" LDL kolesterolü düşürebilir (41, 42).

Özet: Avrupa yaban mersini blueberrye benzer ve iltihabı azaltmada etkilidir. Ayrıca kilo vermeye ve kan kolesterolünü düşürmeye yardımcı olabilirler.

 

6. Acai Çileği / Acai Berry / Acai Meyveleri

 

 

Acai berry nedir? Acai çileği, Brezilya Amazon bölgesine özgü acai palmiye ağaçlarında yetişir.

Yüksek antioksidan içeriği nedeniyle popüler sağlık gıda takviyeleri haline geldiler.

gram acai çileği püresi aşağıdaki besinleri içerir (43):

 

 

Acai çileğinin genellikle kurutulmuş veya dondurularak kurutulmuş olarak tüketildiğini ve bu durumun besin içeriğini etkileyebileceğini unutmayın.

Acai berry meyvesi faydaları, acai çileğinin faydaları, Acai çileği, en iyi antioksidan polifenol kaynaklarından biridir ve yaban mersininden 10 kat daha fazla antioksidan içerebilir (44).

Acai meyveleri, meyve suyu veya posası olarak tüketildiğinde, kandaki antioksidan seviyelerini artırabilir ve oksidatif stresle ilgili kimyasalları azaltabilir (45, 46).

Ek olarak, acai meyveleri posasını 1 ay boyunca günde gram tüketen fazla kilolu yetişkinlerde kan şekeri, insülin ve kan kolesterol seviyelerini düşürdüğü gösterilmiştir (47).

Bu etkiler sporcularda da gösterilmiştir. 6 hafta boyunca ml acai suyu karışımı içmek, kan kolesterolünü düşürdü ve egzersiz sonrası oksidatif stresi azalttı, bu da kas hasarının iyileşmesini hızlandırabilir (48).

Acai meyvesindeki antioksidanlar ayrıca osteoartrit semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir. Osteoartritli insanlar üzerinde yapılan bir araştırma, 12 hafta boyunca günde ml acai suyu içmenin ağrıyı önemli ölçüde azalttığını ve günlük yaşamı iyileştirdiğini buldu (49).

Osteoartrit Nedir? Osteoartrit Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Açai Üzümlü Yoğurt Sağlıklı Mı?

Özet: Acai meyveleri, kan kolesterolünü, oksidatif stresi azaltmaya ve hatta osteoartrit semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilecek yüksek miktarda antioksidan içerir.

 

7. Kızılcık

 

 

Kızılcık tadı nasıldır? Kızılcık, ekşi bir tadı olan son derece sağlıklı bir meyvedir.

Kızılcık yenir mi? Kızılcık nasıl yenir? Nadiren çiğ yenirler, genellikle meyve suyu olarak tüketilirler.

Kızılcık kaç kalori? 1 su bardağı ( gram) çiğ kızılcık aşağıdaki besinleri sağlar, kızılcık besin değeri ( 50 ):

 

  • Kalori: 46
  • Lif: gram
  • C Vitamini: DV'nin %16'sı
  • Manganez: DV'nin %12'si

 

Diğer orman meyveleri gibi, kızılcıklar da antioksidan polifenoller içerir. Ancak bu antioksidanların çoğu kabuğundadır. Bu nedenle, kızılcık suyu çok fazla polifenol içermez (51).

Kızılcık idrar yolu enfeksiyonu, kızılcıkların en iyi bilinen sağlık yararı, idrar yolu enfeksiyonları (İYE) riskini azaltma yetenekleridir.

Kızılcık içindeki bazı kimyasallar, E. coli bakterisinin mesane duvarına veya idrar yoluna yapışmasını engelleyerek enfeksiyon riskini azaltır (52, 53).

Bir dizi çalışma, kızılcık suyu içmenin veya kızılcık takviyesi almanın İYE riskini azaltabileceğini göstermiştir (54, 55, 56, 57).

Kızılcık suyu, diğer enfeksiyon risklerini de azaltabilir.

H. pylori mide ülserine ve kansere neden olabilen bir bakteri türüdür. Bir dizi çalışma, kızılcık suyunun H. pylori'nin mide duvarına yapışmasını önlediğini ve böylece enfeksiyonu önlediğini göstermiştir (58, 59).

Kızılcık kalbe faydası, kızılcık suyu da kalp sağlığı için çeşitli faydalar göstermiştir. Birçok çalışma, kızılcık suyu içmenin kolesterolü, kan basıncını, oksidatif stresi ve arterlerin “sertliğini” azaltabileceğini bulmuştur (60, 61, 62, 63).

Bununla birlikte, çok fazla şeker içeren kızılcık suyu çeşitlerinden kaçınmak en iyisidir.

Kızılcık Faydaları Ve Besin Değerleri konu başlıklı blog yazımızı inceleyerek kızılcık faydaları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Özet: Kızılcık ve kızılcık suyu, idrar yolu ve mide enfeksiyonları riskini azaltabilir ve kalp sağlığına fayda sağlayabilir. Ancak, çok fazla şeker içeren meyve sularından kaçınmak en iyisidir.

 

8. Üzüm

 

 

Üzüm nasil kullanilir? Üzüm, çiğ meyve veya meyve suyu, şarap, kuru üzüm veya sirke olarak yaygın olarak tüketilir.

Üzüm kaç kalori? Bir fincan ( gram) çiğ üzüm aşağıdaki besinleri içerir, üzüm besin değeri (64):

 

  • Üzüm Kalori:
  • Lif: 1,4 gram
  • C Vitamini: DV'nin %5'i
  • K Vitamini: DV'nin %18'i

 

Üzüm kabuğu ve çekirdekleri mükemmel bir antioksidan polifenol kaynağıdır. Bir dizi çalışma, üzüm çekirdeği polifenol özütlerinin hem kan basıncını hem de kalp atış hızını düşürebileceğini göstermiştir (65, 66).

Ancak bu çalışmaların çoğu küçüktü. Diğer çalışmalar, polifenollerin kan basıncı üzerindeki etkisinin belirsiz kaldığını iddia etmektedir (67).

Büyük bir gözlemsel çalışma, haftada 3 kez üzüm veya kuru üzüm yemenin, tip 2 diyabet riskinde %12'lik bir azalma ile ilişkili olduğunu buldu (68).

Üzüm kolesterolü düşürür mü? Başka bir çalışma, 8 hafta boyunca günde gram üzüm yemenin, yüksek kolesterolü olan kişilerde kan kolesterolünü ve oksidatif stresi azalttığını bulmuştur (69).

Son olarak, üzüm suyu beyin sağlığına bile fayda sağlayabilir. 25 kadından oluşan küçük bir araştırma, 12 hafta boyunca her gün ml kırmızı üzüm suyu içmenin hafızayı ve sürüş performansını önemli ölçüde iyileştirdiğini buldu (70).

Özet: Üzümün özellikle çekirdekleri ve kabuğu antioksidanlarla doludur. Üzüm kan kolesterolünü ve tip 2 diyabet riskini düşürmeye yardımcı olurken aynı zamanda beyin sağlığına da fayda sağlayabilir.

 

Lezzetli orman meyveleri ve zehirli orman meyveleri hakkında bilgi edinmek için yazımızı inceleyebilirsiniz (Lezzetli Orman Meyveleri ve Zehirli Orman Meyveleri).

 

Uzun Lafın Kısası

 

Orman meyveleri, kalorisi düşük ancak lif, C vitamini ve antioksidanlar açısından yüksek olduğu için yiyebileceğiniz en sağlıklı gıdalardan bazılarıdır.

Pek çok orman meyvesinin kalp sağlığı için kanıtlanmış faydaları vardır. Bunlar, oksidatif stresi azaltırken kan basıncını ve kolesterolü düşürmeyi içerir.

Ayrıca şekerli atıştırmalıklara harika alternatifler olarak hareket ederek tip 2 diyabet riskini azaltmaya yardımcı olabilirler.

Haftada birkaç porsiyon orman meyvesi yemeye çalışın ve farklı türleri deneyin. Harika bir atıştırmalık veya sağlıklı bir kahvaltı malzemesi olurlar.

Orman meyveleri gibi sayısız sağlıklı gıda bulunmaktadır. Bu sağlıklı gıdaları birbirleriyle uyum içerisinde nasıl tüketmeniz gerektiği konusunda destek alabilirsiniz. Sağlıklı ve dengeli beslenmeye adım atmak için diyetisyenlerimiz tarafından sizin için hazırlanmış diyet imkanlarından faydalanabilirsiniz. Şimdi zayıflamaya başlamak için uygun ücreti ile diyetisyenlerimiz tarafından sizin için hazırlanmış diyet listesi satın alın. (Erteleme! Şimdi Zayıflamaya Başla!)

Egzotik Meyveler: Hepsi Birbirinden &#;lginç!

Uzak Do&#;u’dan Güney Amerika’ya kadar uzanan co&#;rafyada, s&#;cak iklim sayesinde bizlerin pek de bilmedi&#;i çe&#;itli egzotik meyveler yeti&#;iyor. Peki egzotik meyve ne demek? Tropikal iklimde yeti&#;en meyvelere tropikal meyve veya egzotik meyve denilmektedir.

Egzotik Meyveler Listesi

  • Jackfruit
  • Karambola
  • Çerimoya
  • Graviola
  • Durian
  • Passion Fruit
  • Rambutan
  • Mangostan
  • Marula
  • Bael
  • Aguaje
  • Cupuaçu
  • Kiwano
  • Pitaya
  • Safou

Egzotik meyve isimleri ve tatlar&#; bizim meyvelerimizden çok farkl&#;. Bununla birlikte egzotik meyvelerin içerdikleri vitamin ve mineraller sayesinde insan sa&#;l&#;&#;&#; üzerinde olumlu etkileri oldu&#;u biliniyor.

Avokado, mango, ananas, papaya gibi market ve pazarlarda bulabildi&#;imiz egzotik meyveleri biliyoruz. Ancak o kadar çok egzotik meyve var ki, birço&#;unun ad&#;n&#; ilk kez duyaca&#;&#;n&#;za eminiz! &#;&#;te sizler için haz&#;rlad&#;&#;&#;m&#;z egzotik meyveler listesi…

egzotik meyveler

&#;lk Kez Görece&#;iniz 15 Egzotik Meyve

1) Jackfruit

  • Ana vatan&#; Hindistan olan jackfruit meyvesinin tad&#; adeta üzüm ve muz kar&#;&#;&#;m&#;n&#; an&#;msat&#;r.
  • Hindistan’da bolca bulunan ve ülke halk&#; taraf&#;ndan çok sevilen bu meyvenin sa&#;l&#;k üzerinde çok say&#;da olumlu etkisi var.
  • Jackfruit, faydalar&#; sayesinde dünya genelinde ilgi gören ve giderek popülerle&#;en bir meyve.

Jack Fruit: Dünyan&#;n En Büyük Meyvesi!

jackfruit

2) Karambola

  • Güney Asya’ya özgü bir meyve olan karambola, ülkemizde y&#;ld&#;z meyvesi ad&#;yla da bilinir.
  • C vitamini ve potasyum bak&#;m&#;ndan oldukça zengin olan karambola ek&#;i bir tada sahiptir.

Y&#;ld&#;z Meyvesi Nerede Yeti&#;ir? Faydalar&#; Nelerdir?

karambola

3) Çerimoya

  • Dünyan&#;n en tatl&#; meyvesi olarak bilinen çerimoya, Güney Amerika ülkelerinde yeti&#;tirilir.
  • Ülkemizde de popülerle&#;meye ba&#;layan bu meyve içerdi&#;i vitamin ve mineraller sayesinde oldukça besleyicidir.
çerimoya

4) Graviola

  • Amerika k&#;tas&#;n&#;n güneyinde yeti&#;en graviola, tarç&#;n elmas&#; ad&#;yla da bilinir.
  • Güçlü bir antioksidan olan bu meyvenin kanserle mücadelede etkili oldu&#;u bilinmektedir.

Graviola (Tarç&#;n Elmas&#;) Meyvesi: Acilen Tan&#;&#;&#;n!

graviola

5) Durian

  • Sert bir kabu&#;a sahip olan durian, yemesi en zor meyvelerden biridir.
  • Tad&#; ise birçok insana göre güzeldir.
  • Ancak durian meyvesini unutulmaz k&#;lan ba&#;ka bir özelli&#;i vard&#;r.
  • Bu meyve, dünyan&#;n en kötü kokan meyvesidir.
  • Durian’&#;n bu özelli&#;i o kadar me&#;hurdur ki birçok ki&#;i meyvenin sadece bu özelli&#;ini hat&#;rlar.

Durian Meyvesi: Tad&#; Cennet Kokusu Cehennem

durian meyvesi

6) Passion Fruit

  • Listemize tad&#;yla büyüleyen lezzetli bir meyve ile devam ediyoruz.
  • Bu meyvenin ad&#; passion fruit.
  • Çark&#;felek olarak da tan&#;nan passion fruit meyvesinin mor renkli kabuklar&#; vard&#;r.
  • &#;çi ise bol çekirdeklidir.
  • Bu nedenle genellikle meyve suyu olarak tüketilir.

Çark&#;felek Meyvesi Nedir? Bilmedi&#;iniz 7 Faydas&#;

passion fruit

7) Rambutan

  • Rambutan, Güney Asya’n&#;n en ünlü meyvesidir.
  • Üstü k&#;rm&#;z&#; tüylerle kapl&#; bu meyve oldukça farkl&#; ve kendine has bir görüntüye sahiptir.
  • Rambutan&#;n k&#;rm&#;z&#; kabu&#;u soyuldu&#;unda alt&#;ndaki beyaz meyvesi kendini gösterir.
  • Meyvenin yenilebilir k&#;sm&#; buras&#;d&#;r.
  • Tad&#; ise üzüme benzer.

Rambutan Meyvesi Nedir? 10 &#;nan&#;lmaz Faydas&#;

rambutan meyvesi

8) Mangostan

  • Görüntü itibariyle mürdüm ere&#;ine benzeyen mangostan meyvesi, meyvelerin kraliçesi olarak bilinir.
  • Mangostan, Endonezya ve çevresinde s&#;kl&#;kla tüketilen bir meyvedir.
  • Bu meyvenin içinde pamu&#;u an&#;msatan beyaz bir k&#;s&#;m vard&#;r.
  • Mangostan meyvesi cilt için çok faydal&#;d&#;r.
  • Bu meyvenin özü, kozmetik sektöründe üretilen cilt bak&#;m ürünlerinde de kullan&#;lmaktad&#;r.

Mangosten Meyvesi Nedir? 9 &#;nan&#;lmaz Faydas&#;

mangosten

9) Marula

  • Marula, Afrika ikliminde yeti&#;ir. Yani bu meyve s&#;cak ve kurak iklime ihtiyaç duyar.
  • Sulu yap&#;s&#;yla bilinen marula uzun süre bekletilirse içerisinde alkol olu&#;ur.
  • Bu meyveyi fazla tüketmek sarho&#; olmaya neden olabilir.
marula

10) Bael

  • Hindistan’a özgü tropikal meyvelerden biri olan bael, olgunla&#;ma süresi en uzun olan meyvedir.
  • Bu meyve yakla&#;&#;k bir y&#;lda olgunla&#;&#;r.
  • Baelin mayho&#; bir tad&#; vard&#;r, adeta marmelat&#; an&#;msat&#;r.
  • Bael çi&#; olarak tüketilebilir.
  • Taze hali salatalarda kullan&#;l&#;r.
  • Ayr&#;ca kurutularak kuru meyve olarak da yenebilir.
bael

11) Aguaje

  • Latin Amerika ülkelerinde s&#;kl&#;kla tüketilen aguaje, özellikle kad&#;nlar için mucizevi bir meyvedir.
  • Aguajenin k&#;rm&#;z&#; kabu&#;unun alt&#;nda sar&#; etli bir k&#;s&#;m vard&#;r.
  • Bu bölüm bol miktarda A ve C vitaminleri içerir.
aguaje

12) Cupuaçu

  • Amazon ormanlar&#;nda yeti&#;en cupuaçu, çikolata ile ananas kar&#;&#;&#;m&#; bir tada sahip.
  • Ya&#;l&#; bir yap&#;s&#; bulunan bu meyve aromas&#; ve kokusu nedeniyle kozmetik sektöründe de kullan&#;l&#;r.
cupuacu

13) Kiwano

  • C vitamini ve lif bak&#;m&#;ndan zengin bir meyve olan kiwano, sa&#;l&#;k için adeta bir &#;ifa kayna&#;&#;.
  • D&#;&#;&#; dikenli olan bu meyvenin içi ise çekirdekli.
  • Kiwano birçok yerde boynuzlu kavun veya &#;ngiliz domatesi isimleriyle de bilinmektedir.
kiwano

14) Pitaya

  • Egzotik meyveler hem tatlar&#; hem de görüntüleri aç&#;s&#;ndan oldukça farkl&#;lar.
  • Orta ve Güney Amerika’da yeti&#;en pitaya ise, görüntüsü ve rengi en çok be&#;enilen egzotik meyvedir.
  • Bu meyvenin d&#;&#; görüntüsü kivinin turuncu renk alm&#;&#; haline benziyor.

Pitaya Ejder Meyvesi Nedir? 11 Mucizevi Faydas&#;

pitaya

15) Safou

  • Ana vatan&#; Afrika olan safounun d&#;&#;&#; mordur.
  • Elips &#;eklindeki bu meyve avokado ile benzer özelliklere sahiptir.
  • Bu meyveyi di&#;er tropikal meyvelerden ay&#;ran en önemli özelli&#;i pi&#;irilerek de tüketilebilmesidir.
safou

Na&#;i Armudu: Antibiyotik &#;laç Kadar Etkili!

Papaya Meyvesi Nedir? 9 &#;nan&#;lmaz Faydas&#;

Vitamin Deposu Tropikal Ananas&#;n 10 Faydas&#;

Liçi Meyvesi Nedir? Nas&#;l Yenir? Faydalar&#; Nelerdir?

Tropikal Meyveler Daha Önce Görmedi&#;iniz 10 De&#;i&#;ik Meyve

Yenilebilir Orman Meyveleri

Yenilebilir Orman Meyveleri

Yenilebilir orman meyveleri, hoş tatlarının yanı sıra insan vücuduna verdikleri olumlu etkiler sayesinde de oldukça tüketilen meyveler arasında sayılıyor. Kırmızı orman meyveleri olarak da bilinen birçok meyve; ekşi ve tatlının birleşimi olan lezzetleriyle birlikte herkesin damak zevkine uygun olabiliyor. Kırmızının yanı sıra mavi ve mor renklere de sahip olan orman meyveleri; lezzeti kadar görsel olarak da doyurmayı başarıyor. Orman meyvelerinin lif, antioksidan ve C vitamini açısından oldukça zengin bir yapıları bulunuyor.

Her bir orman meyvesinin farklı faydası bulunsa da, genel olarak vücut dengesini düzenlemeye yardımcı olabiliyorlar. Orman meyveleri nelerdir diye sorulduğunda akıllara öncellikle üzüm, yaban mersini, ahududu ve çilek geliyor. Fakat bu çeşitlerin yanı sıra birçok farklı orman meyvesi de bulunuyor. Diğer kırmızı orman meyveleri isimleri sayıldığında; acai üzümü, kızılcık ve goji berry de en çok tercih edilen çeşitler arasında yerlerini alıyor.

Orman Meyveleri Faydalı mıdır?

Orman Meyveleri Faydalı mıdır?

Her bir orman meyvesinin, kendine özgü birçok faydası bulunabiliyor. İnsan vücudunda yer alan değerleri dengelemede yardımcı olan orman meyveleri; cilt bakımından, zayıflamaya kadar birçok alanda kişiyi etkileyebiliyor. Orman meyveleri, vücudun hastalıklara karşı direnç kazanmasını sağlayabiliyor. Lifli içeriğinin sağladığı avantajla birlikte tokluk hissi verebiliyor. Bu hisle birlikte ise kilo kontrolünün sağlanmasına destek verebiliyor. Bağırsakların çalışmasına yardımcı olabiliyor. Orman meyveleri faydaları denildiğinde akıllara C vitamini desteği de geliyor. Tüm bunların yanı sıra her meyvenin kendine has birçok faydası bulunuyor. Ahududu antioksidan içeriğiyle birlikte ön plana çıkıyor. Kan basıncını düzenleyici bir etki de verebiliyor. Çilek ise vücutta yer alan şeker dengesinin sağlanmasına katkı sunabiliyor. Acai üzümü ise kolesterol dengesinde sağladığı etkiyle birlikte oldukça tercih ediliyor. Orman meyvelerinin sağladığı faydaların yanı sıra dikkat edilmesi gereken bazı hususlar da bulunuyor. Örneğin her bir orman meyvesinin, bilinçsiz bir şekilde yenilmemesi gerekiyor. Zehirli orman meyveleri, insan vücuduna kalıcı hasarlar bırakabiliyor.

Orman Meyveleriyle Yapılabilecek Tatlılar

Orman Meyveleriyle Yapılabilecek Tatlılar

Orman meyveleri, vücudumuza sağladığı faydaların yanında birbirinden leziz tatlılarda da ön plana çıkmayı başarıyor. Göz alıcı renklerinin verdiği müthiş uyumla birlikte birçok tatlı yapımında kullanımları tercih ediliyor. Taze olarak da kullanılan orman meyveleri, mevsiminin dışında da kullanabiliyor. Dondurulmuş orman meyveleri özellikle cheesecake gibi tatlılarda hem sos olarak hem de aroma olarak oldukça kullanılıyor. Sütlü tatlılar ve dondurmaya oldukça yakışan orman meyveleri; tatlı ve mayhoş lezzetleriyle birlikte hafif bir tüketim imkanı sunuyor.

Tart gibi hamur işi olan tatlılarda da orman meyvesini görebilmek mümkün oluyor. Tatlıların yanı sıra içeceklerde de oldukça kullanılan orman meyveleri; kahve aromalarında, soğuk çaylarda ve meyve suları gibi birçok üründe tercih ediliyor. Trendyol’dan orman meyveleri çeşitlerini ve ihtiyacınız olan tüm gıda ürünlerini hızlıca inceleyebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası