çamaşır makinesi bilye dağıttı / Çamaşır makinesi sallanıyor, hareket ediyorsa ne yapmalı? – Evim

Çamaşır Makinesi Bilye Dağıttı

çamaşır makinesi bilye dağıttı

arçelik çamaşır makinesi kazan rulman değişimi nasıl yapabilirim????

kardeş merhaba çamaşır makinesinin rulmanını değiştirmek istiyorsan sana yardımcı olayım.öncelikle makinanın elektrik fişini çek ve makinanın sıcak ve soğuk su vanalarını kapatarak bağlantı hortumlarını sök. Daha sonra makinayı rahat çalışabilecek bir yere çek ,makinanaın arka tarafında bulunan kapağı sök motor kasnak bağlantı kayışını çıfunduszeue.info makinanın üst kapağının vidalarını sök 2 adet daha sonra makinanın proğram çalıştırma butonları bulunan ön paneli dikkatli birşekilde çıkar panelin alt ve üstte plastik tırnakları var dikkatli çıkar kırılmasıfunduszeue.info sonra makinanın çamaşır koyduğumuz ön kapağında bulunan gri lastiğin etrafında ince bir yay var onu çıkar sonra ön paneli birlikte çıkar. paneli aldıktan sonra makinanın kazanını göreceksin bundan sonra dikkatli bir şekilde sırasıyla kazana bağlı olan su hortumlarını sök kazana bağlantılı olan elektrik motorunun kablolarının sök sökerken kabloların sırasıyla sağdan veya soldan renklerini yazarak kablo bağlantılarını sök sonra motoru kazandan civatalarını sökerek motoru kazandan dışarı funduszeue.info sonra makinanın ön panelinde bulunan ve kazanın üstünde bulunan beton ağırlıkları vidalarını sökerek beton ağırlıkları çıfunduszeue.info kazanın alttında bulunan sağında ve solundaki amartisörlerin pimlerini çıkar ve amartisörlerinide kazandan ayıfunduszeue.info kazanın üstünde bulunan sağında ve solundaki yayları kazanın yukarı kaldırarak yayları çıfunduszeue.info kazanın makinadan dışarı al. Daha sonra kazanın iki parçalı olduğunu göreceksin kazanın bağlantı civatalarını sökerek kazanı ikiye ayır. sonra delikli kazan meydana çıkar sonra kazanın arkasında bulunan kasağın civatasını sök ve kasnağı çıkar delikli kazan plastik kazana sıkı geçmedir lastik bir tokmakla kasnağı çıkardığın mile vurarak delikli kazanı plastik kazandan ayıracaksın ve rulmanlar meydana çıkmış olacak. yeni rulmanı takarken yeni lastik keçe veya contasıyla birlikte al ve montajına başlayabilirsin kolay gelsin biraz zahmetli hadi iyi günler kardeş.

Genişletmek için tıkla

Aşkla Hizmet

Çamaşır makinesi bilye dağıtmış

  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Konu Sahibi
    Merhaba dostlar,
    Ar&#;elik model &#;amaşır makinemiz bilinen tabirle sıkarken "u&#;ak kalkar" gibi ses &#;ıkarıyordu, servis &#;ağırdık bilyeleri dağılmış kazanı komple değişmesi gerekli lira masrafı var dediler.
    Niyeyse pek inandırıcı gelmedi bu bana, eski model &#;amaşır makinelerinde &#;rneğin &#;nceki makinemiz olan Ar&#;elik 'de 10 liraya bilye alıp değiştiren ustalar vardı.
    Doğru mudur? Ger&#;ekten yeni modeller kompakt kazan olup, kazan değişimi şart mıdır?
    Şimdiden &#;ok teşekk&#;rler



  • Onbaşı
    21 Mesaj
    kazan işi hikaye (rulmandan olduğuna eminsen)
    en azından &#;&#; tane makine s&#;kt&#;k rulman değiştirdik kazan ile alakası yok. kazan zarar g&#;rmedikten sonra rulman değiştirmen yeterli
    bu işlerden anlayan tanıdığınız varsa yada bu işlerden anlıyorsanız kendiniz değiştirebilirsiniz.
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Bu modeller yapıştırma kazan. Başka sağlam makinenin kazanı takılacak. Başka &#;are Yok.
  • Emekli Yönetici
    Mesaj
    Neyin hikaye olduğu kazanı siz s&#;k&#;p g&#;rmeden anlaşılmaz, 3 tane rulman &#;akmakla da bu işin piri olunmaz.

    Rulman değişen kazanlar var (%80) bir de değişmeyen kazanlar var. Aynen buzdolaplarında contası değişmeyen komple kapı değişen modeller de olduğu gibi. Rulman değişen kazanlarda hasar g&#;rm&#;ş olan kazan var mecbur değişir, g&#;rmeyen var direkt rulman takılıp sorun giderilir.

    Asıl ve en &#;nemli sorun şu, Kendiniz yapabilecek misiniz?

    Yapabilirseniz ve GER&#;EKTEN rulman değişen kazan ise muhtemelen 21TL dolayında rulman takımı, bir de 12TL civarı kau&#;uklu gress almanız yeterli, Hatta bir parmak gress alabileceğiniz yer var ise ona para vermenize de gerek yok.

    ikinci sorun şu, rulman &#;akmak ifadesindeki &#;AKMAK kısmını &#;EKİ&#; ile yapacaksanız o ayrı bir problem zira &#;AKMA esnasında yeni aldığınız rulman takımı milim/mikron tarzda hasar g&#;r&#;rse, makineyi topladıktan sonra sıkmadaki y&#;ksek devirde kısa s&#;rede yeniden dağılma olasılığı mevcuttur. Yetkili Servislerde bu işlem &#;akarak değil preslenerek yapılıyor yani darbe yok, mengene gibi bir kol ile &#;evire &#;evire preslenerek yapılıyor, bu nedenle &#;akılarak takılan rulman ile preslenerek takılan rulmanlar arasında da YIL ve YILLAR anlamında &#;m&#;r farkı oluşuyor.

    &#;&#;&#;nc&#; sorun, bu işin nasıl yapılacağını, yani;

    1-&#;nce makine s&#;k&#;l&#;r
    2-Kazan gurubu yerinden &#;ıakrtılır
    3-Kazan gurubu tamamen dağıtılır
    4-Tambur s&#;k&#;l&#;r
    5-Arka kazan nihayet boşa &#;ıkartılır
    6-Kazan &#;zerindeki i&#; rulman s&#;k&#;l&#;r
    7-Kazan &#;zerindeki Dış rulman s&#;k&#;l&#;r
    8-aynı rulmanlar ile (Aynı kod olmalı) yenilenir
    9-Buradan ters sıralama ile makine geri toplanır

    D&#;rd&#;nc&#; sorun, Bunlar yazarken kolaydır da, yaparken ve işin hakkını vererek zordur

    Beşinci sorun eğer kendiniz yapamayacaksanız ortaya &#;ıkar ki b&#;t&#;n beyaz eşyacılar bilir, rulman &#;akma işinin İŞ&#;İLİĞİ y&#;ksek olduğu i&#;in iş&#;ilik bedeli de y&#;ksek olur. Tanıdığınız var ise samimiyet derecenize g&#;re TL arasıdır rulman piyasası. Aşağısına yapan ya Dayınız dır ya amcanız ya da yaptığı işten pek hayır beklemeyeceğiniz birisidir.

    Aşağıdaki resimlere bakınız, Bunları sırayla s&#;keceksiniz. (her şeyi resmedemeyeceğimizi unutmayınız)

     Çamaşır makinesi bilye dağıtmış
     Çamaşır makinesi bilye dağıtmış Çamaşır makinesi bilye dağıtmış Çamaşır makinesi bilye dağıtmış Çamaşır makinesi bilye dağıtmış Çamaşır makinesi bilye dağıtmış


    Ulaşmanız gereken yer burası (Bu başka makineden)

     Çamaşır makinesi bilye dağıtmış

    O pas akan yer sizin rulman gurubunuzun olduğu yer, yani hedefiniz orası.



    Yazdıklarımı yanlış yorumlamanızı istemem. Benim amacım, Her ne yolda karar verirseniz verin, ilerlenecek yol ile ilgili bilginizin olmasını sağlamak.


    Gelelim servisin kazan değiştirme durumuna.

    1- Rulman kaynaklı kazan DEĞİŞECEK DAHİ OLSA arka kazan değişir komple değil.
    2- Arka kazan ve iş&#;ilik i&#;in bu bedel &#;ok y&#;ksek o nedenle m&#;şteri hizmetlerinden fiyat teyit ediniz

    Arka kazan / Rulman değişimi konusunda ş&#;yle bir handikap vardır.

    Birisinde iş&#;ilik y&#;ksek yedek par&#;a d&#;ş&#;kt&#;r
    Diğerinde yedek par&#;a bedeli y&#;ksek iş&#;ilik d&#;ş&#;kt&#;r

    Yani rulman &#;akılacaksa servis 30TL yedek par&#;a ve TL iş&#;ilik yazıyorsa
    Arka kazan değişeceğinde TL yedek par&#;a ve TL iş&#;ilik yazıyor (farazi rakamlardır)

    Rulman iş&#;iliği her zaman her yerde daha y&#;ksektir.
    Yani bir arabaya lastikmi değiştreceğiz yoksa rotilmi gibi bir şey (Arabadan da &#;ok anlamam ama)

    T&#;m bu bilgiler doğrultusunda

    1- Kendiniz yapabiliyorsanız &#;ok &#;ok avantajlı 30TL ye iş biter
    2- Tanıdık iştenanlayan varsa &#;ok avantajlı TL ye iş biter
    3- Tanıdık tamirci varsa avantajlı TL ye iş biter
    4- Herhangi bir tamirciye gidecekse TL den aşağı yapmazlar bu durumda avantaj diye bir şey kalmaz

    T&#;m bunlar tabi ki rulman &#;akılan bir makine ise ge&#;erli bilgilerdir. Eğer değilse zaten o arka kazan normal tamircilerde bulunmaz, servis yolu veya yeni makine yolu g&#;r&#;n&#;r.

    Kolay Gelsin




    NOT: Ben yazana kadar Ramen de cevaplamış zaten
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Emekli Yönetici
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Onbaşı
    21 Mesaj
    ben kazan işi hikaye derken rulman i&#;in komple kazan değişmez anlamında s&#;yledim. bir &#;ok kere rulman değiştirmişliğim var (&#;alıştığım iş icabı b&#;t&#;n makineler rulmanlı) zaten buna g&#;venerek arıza yapan makineleri kendimiz s&#;k&#;p geri topladık. &#;okda zorlanmadık.

    sana tavsiyem madem yeni makine alacaksın en azından makinenin &#;st kapağını s&#;k kazanı bir g&#;r yapıp yapamayacağını anlarsın zaten. ondan sonra gider yenisini alırsın. yaparsan paran cebinde kalır yapabilmiş olmanın mutluluğunu yaşarsın. yapamazsan zaten yeni bir makine alacaktım dersin.

    yazık belki 50 - tl tutacak bir iş i&#;in tl'lik makine almaya

    şunu da ekleyeyim bizde kazan değişecek tl tutar yenisini alsanız daha iyi diyen servisi dinleyip gittik yenisini aldık. sonra eski makineyi s&#;k&#;p yapınca pişman olduk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fner -- 22 Şubat ; >
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Emekli Yönetici
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Emekli Yönetici
    Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
    Konu eski ama bişey sorayım. kazan s&#;k&#;ld&#;kten sonra yapıştırıcı uygulanan silikona benzer tabancayla sıkılan bir yapıştırıcı s&#;r&#;yorlar bu yapıştırıcının adı nedir?
  • Yarbay
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj

    bende konuyu hortlatacam ama şöyle bir sorunum var. 1 ay önce profilo marka çamaşır makinemiz sıkarken tak tak vurmaya başladı. arka kapağı açtım amortiserlerin çok işlevini görmediğini gördüm. elimle kazanı salladıgımda kazan çok kolay sallanıyordu. daha sonra netten 3 tane takım amortisor aldım değiştirdim 1 ay boyunca bir sıkıntı yoktu yine ses yapmaya başladıbu sefer daha sıkmadan ses yapıyor hafif sıkacak gibi oluyor tak diye ses geliyor kazan çarpıyor eskisinden daha kötü duruma gelmiş gibi. makina normal dönerken süreklü gelen bir bilya dağılma vs sesi yok. satıcı üründe sıkıntı olmadıgını, bizim rulman dağılmış olabileceğini söyledi. rulman da nasıl bir ses gelir?

  • Yüzbaşı
    Mesaj
    kartal78k kullanıcısına yanıt
    Yeni takılan par&#;a makine kapasitesine uygun değildir &#;st&#;ndeki kodla kontrol edin. Rulman olsa normaldede ses yapar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 17 Kasım ; >
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    onatbao kullanıcısına yanıt
    Hocam makinanın i&#;ini a&#;tım bir tane amortis&#;r un vidası d&#;şm&#;ş onu taktım sorun d&#;zeldi ama sıkarken hafif ses yapıyor bazen kazan balansli d&#;n&#;yor bunun sebebi ne bilmiyorum kazanı boşta &#;evirince gelen bir ses yok
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    kartal78k kullanıcısına yanıt
    Boşta değilde merkez ka&#; yaratacak az y&#;kte misal tek havluyla &#;alıştırınca olur. Amortis&#;r/yay kuvveti d&#;ş&#;k olabilir. Bende benzer şekilde sipariş verecektim internetten ama Nm değeri tutmadığı i&#;in veremedim, birde g&#;venemedim bulsam y&#;ksek NM vercektim. Makinenin yaşınada bakmak lazım biraz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 18 Kasım ; >
  • yeni mesaja gitYeni mesaj

Benzer içerikler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası